Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


01.12.2010 20:56

Forhåpentligvis det siste ukentlige bildet. For vi gidder vel ikke å satse på overtid ?Kommenter her

3 Kommentarer

01.12.2010 13:15

Leste dere overskriften ? Jeg er nå 40 fullgåtte uker, det vil at jeg kun har 2 dager igjen til terminen min 3 desember. Jeg er straks i mål. Etter en 9 mnd lang reise med kvalmebyger, babyshopping, glede og tårer kan jeg endelig sette meg ned, gi meg selv et klapp på skulderen og si til meg selv at "dette har du klart fint". Nå gjennstår kun den siste , mest etterlengtede og harde delen  av svangerskapet, nemmelig fødselen. For min de(l går det ikke i neglbiting og gruing. Jeg gleder meg til å være i gang, jeg er nyskjerrig siden jeg ikke vet hva jeg går til, og vet at alt vil være en fryd så fort alt er over. Jeg ser frem til å endelig kunne bære den lille på utsiden av magen.

Formen min er overraskende bra. Er så mange gravide som ikke har et så enkelt svangerskap, at før jeg selv ble gravid trodde jeg at det innebar å ligge rett ut i mange mnd, der alt var et ork og magen var umulig å bære på. Slik at det ikke vært for meg i detheletatt. Jeg har vært så aktiv og gjort alt jeg ellers pleier gjøre, pluss litt til. Så jeg kan nok henge en sløyfe rundt min egen hals og si jeg har vært utrolig heldig. (siden det kan bli litt overtid slår jeg hånden tre ganger i bordet nå). Jeg håper de siste dagene, tross et forferdelig nedpress og bomber med kynnere blir like fint. Nå skal jeg bare slappe av og nyte tiden, spare krefter til den store jobben som snart skal gjøres. Er så utrolig spent på hvem dag hun ender med å komme på, og hvordan ting starter. Kiler i magen :) Bilde kommer ikveld.

kosekluten til lillemor er vasket og lagt klar. Den skal bli med på sykehuset.
Kommenter her

2 Kommentarer

26.11.2010 13:07

Hele to dager på etterskudd kommer bilde denne gangen. Merker jeg er rimelig lei av å legge inn disse magebildene på datan etter å ha gjort det hver onsdag siden uke 18. Nå er dette det nest siste bildet så er vi i mål. Med mindre jeg ikke blir å ta etpar overtidsbilder (noe jeg som alle andre håper på å slippe). Bedre sent enn aldri:

Også har vi for 1 og 2 uker siden her:

Den har ikke sunket så mye tror jeg, måten jeg står på har nok masse å si også. forrige uke stod jeg med mere svai i ryggen, da vil det automatisk se ut som den har sunket litt mere enn om jeg står rett oppogned tror jeg. Eller hva synes dere ? Sluttet å vokse ser det ihvertfall ut som den har gjort.

 
Kommenter her

0 Kommentarer

24.11.2010 12:20

Da var det ny uke å runde. 39 fullgåtte uker. Da er det bare 9 dager igjen, altså 1 uke og 2 dager. Helt utrolig. En fødsel er for meg veldig fjernt om dagen, det har vel ikke gått helt opp at det er så kort tid igjen, eller at vi i detheletatt skal bli foreldre.

Sengen er nå redd opp og alt er vasket, alt er klappet og klart for lillemors annkomst. Det som gjennstår kan taes etter hun har kommet. Formen er fortsatt fin, men jeg kjenner at magen begynner bli litt tung, den er veldig i veien og ting som ramler på gulvet blir bare liggende. Hører stadig at jeg er kjempe stor, men jeg føler meg ikke så stor som folk skal ha det til, er jeg trangsynt kanskje ? Jeg har jo tross alt gått med den i noen mnd, så man venner seg jo til det.

Vi prøver å få gjort ting som nå etterhvert kanskje vil bli satt mere til sides. Vi har vært flinke til å gå turer tross kulde,  når lillemor kommer er det ikke like lett å bare kaste hunden i bånd og på med skoene, da må det nok litt mere planlegging til. Ellers har vi tatt oss en tur på kino og jeg har sovet lenge om morgenen. Jeg hadde jo håper vi hadde rukket reise bort en helg, litt kjærestetid avgårde som oss to før vi blir familie, men tiden har jo flydd så fort at det har ikke blitt prioritert. Kjenner sommerfuglene begynner strømme på, nå er vi klare for å bli mamma og pappa! :)Jeg snek forresten litt. Selv om C ikke er pappa helt enda, så tok jeg meg friheten til å bytte ut favorittkoppen hans med denne pappakoppen når jeg serverte han kaffe på farsdagssøndagen. Det var jo ikke helt fjernt, men ordnelig feiring får han ikke før neste år, da vil nok en liten jente hoppe oppi sengen til han på morgenkvisten. Glede :)
Kommenter her

0 Kommentarer

17.11.2010 19:45

38 uker igjennomført - 2 uker igjennstår. I dag våknet jeg før klokken 04.00 -Stekte meg rundstykker, kokte en kopp med te, tente i peisen og koste meg under dyna i stua. Det er noe med at man ikke skal få sove natt til onsdager tydeligvis. Er igrunn ganske koselig å stå opp så tidlig (eller kan jeg si sent ?), Er så stille, rolig og mørkt ute. jeg nyter stillheten maks nå, man vet jo aldri hvordan dagene med en liten baby vil bli seende ut. Men ønskelisten om en snill pike skal sendes til julenissen, Ønskelisten til nissen blir lagt ut på bloggen senere. Ellers er formen min toppers, Ser jeg begynner få litt vann i kroppen nå, men det skulle vel bare mangle når jeg har så kort tid igjen ?Dagens magebilde ! :)
Kommenter her

2 Kommentarer

11.11.2010 12:56

Here we go, gårsdagens magebilde! Kan jo meddele at navelen min har fått horn. Mine første trekkmerker har nå annkommet magen. Mest sannsynlig fordi jeg har hull i navelen siden de starter  akkurat der., Men er nok noe som vil gå bort, er jo bare litt blankt. Jeg som trodde jeg slapp helt unna, men banket kanskje ikke hardt nok i bordet. Magen ser ihvertfall ikke ut som en globus, så der har jeg foreløbig vært heldig! Men HEY, det kommer jo tross alt noe godt ut av dette også da, vi bærer jo på et menneske, skulle bare mangle at man får litt skrammer her og der :)

 
Kommenter her

1 Kommentarer

10.11.2010 07:42

Hurra, da kan jeg melde om at mitt første nattlige dobesøk har meldt seg, og jeg har enda ikke fått sove igjen, dette var rundt 5 vellogmerke, så har jo sovet 6 timers tid. Så jeg laget frokost og kokte tevann til min kjære. Snøen  har dalt ned i natt, så det er koselig og hvitt ute.

Jeg var hos jordmor i går, der kunne hun melde ifra om at alt stod bra til. Jeg har vanligvis lagt på meg 1 kg hver gang jeg har vært der, men denne gangen har jeg gått ned 2, på EN uke (rart, etter så mye sjokolade) Men, magen har vokst og holder seg til kurven sin, så det er ingen fare. Må kanskje slutte å være så aktiv og gå alle disse turene mine. Får legge skylden på den herlige karen min, for det var han som kjøpte gåsko til meg, shox! De må jo brukes?

I helgen våknet jeg av noe jeg trodde var "Noe på gang", Smerter som kom og gikk, samt noen tak i ryggen, men det gav seg og jeg sovnet igjen. Men panikken slo meg dagen etterpå når ikke fødebag ellernoe var klart, så jeg har i helgen vasket barnetøy og halvveis pakket baggen. Heller en uke for tidlig, enn å stå der med henda i lomma når dagen melder seg. Man vet jo aldri hva man rekker, eller IKKE REKKER!

3 uker og 3 dager til termin! what what what! hvor ble det av tiden! nå er ikke lengre babyen min prematur!!

Fra 37 uker og 0 dager til 37 uker og 6 dager av

Nå gjøres bare finpussen mens fosteret fortsetter å legge på seg, og fosteret er snart klart til å bli født. Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig) om det fødes etter inngangen av denne uken. De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutter vokser vanligvis fortere enn jenter.

Laget av vernix er i ferd med å forsvinne, men noe vil sannsynligvis være til stede og kan faktisk hjelpe under fødselen. Det oljete kremlaget kan gjøre det enklere for fosteret å passere gjennom fødselskanalen. Du merker sikkert nå at du lett blir andpusten. Det er fordi barnet ditt gir et konstant press mot mellomgulvet slik at lungene ikke får brukt kapasiteten like godt som ellers. Derfor kompenserer lungene ved at du må trekke pusten oftere slik at du får nok surstoff.
Kommenter her

0 Kommentarer

05.11.2010 09:28

Ja der ser dere, tiden går så fort at jeg ikke engang har fått lagt ut ukens magebilde. Ble nesten litt overrasket denne gangen, for nå ser det ut som magen virkelig henger med nebbet, tror den har sunket endel allerede.

 

Ser du den har sunket ?

Forrige uke:
Kommenter her

1 Kommentarer

03.11.2010 10:00

36 uker har vi nå rodd oss igennom, nå igjennstår ca 4 uker. Formen er helt grei. Sjokkerte jordmor på mandag da jeg stolt kunne ta æren av å svare : "Ikke noe særlig vann i kroppen, Ikke kramper om natten, Ikke doturer på natten, ikke halsbrann, ikke bekkenløsning, sover 10-11 timer pr natt , osv" når hun spurte hvordan formen min nå var. Er vist ikke mange som slipper så lett unna. men er jeg uheldig så får jeg igjen alle plagene ved en skikkelig fæl fødsel. Selvsagt begynner det å bli tungt, det skal jeg ikke klage på, livmoren sies at er på det høyeste nå, så jeg kjenner jo at jeg iblandt må gispe litt etter pusten, men prøver være aktiv slik at jeg ikke gror fast i sofan den siste måneden. (Banker i bordet x3). Alt stod bra til på kontrollen og lillemor har festet seg.

I går hadde vi forresten også et magetreff igjen, noen av jentene var bare dager unna terminen sin og så rimelig klare ut. Det blir spennende i tiden fremover nå, hvem får når, og hva dukker opp. Alle skal jo ha jenter om dagen (med unntak av etpar), så er spennende om det faktiskt bare kommer jenter.Har også vasket de to første vaskene, kluter og håndklær og alt i str 50. Tenkte det skulle bli med kun klutene osv foreløbig da jeg innså hvor lang tid det faktiskt tar å vaske ned alt. sengetøy, dyner + puter, voksiposer, sengekant, sengehimmel OSV OSV,  jeg vil ha kjemikalier og produksjonsrester vekk fra alt, og når du da i tillegg har dine egne og samboerens klær, så tar dette tid, babyklær tørker faktiskt ikke noe raskere enn annet tøy (jeg ønsker meg en tørketrømmel). Så jeg er faktiskt glad jeg har startet, enn at C må hastevaske alt mens jeg ligger på sykehuset. haha, det ser jeg nesten for meg.
Kommenter her

4 Kommentarer

28.10.2010 20:07

Her kommer gårsdagens magebilde! Bedre sent enn aldri :)

 


Kommenter her

2 Kommentarer

27.10.2010 11:25

Da var vi ferdig med 35 uker, da er det bare 5 uker igjen. FEM UKER! Det føles kort, samtidig som det føles ut som en evighet. Når tankene slår meg om at tiden går tregt prøver jeg å overbevise meg selv om at det er like greit, det er faktikst de siste ukene i livet mitt uten barn. I årene fremover - så lenge jeg lever vil det være en eller flere som er avhengige av meg på et vis, barna mine. Jeg skal ha barn! Jeg føler meg som en fjortenåring, jeg er jo alt for ung til å få barn ? .

Formen er bra. hun er veldig aktiv så ribbeina mine føles ikke gode om dagen, Det kjennes ut som jeg har et åpent sår over ribbeina der noen heletiden skraper borti med en spiss nålm pga presset fra bena hennes, og de støtene hennes er utrolig vonde, men tar til takke for at vontene bare varer i sekunder. Jeg våknet midt på natten av at hun sparket i går, det er første gangen jeg har våknet på natten og lurt på å stå opp, imens tanken vandret sovnet jeg igjen. Så dette er ingen klage.

Jeg lurer litt på om det er et lite hode som er på vei til å feste seg. Det er utrolig nedpress og det er faktiskt endel ubehageligheter nedi der om dagen. Kanskje jeg går for mye ? Det sies jo at hodet fester seg raskere om man er aktiv. Men jeg ligger jo også i ukene der hodet somregel pleier feste seg.  synes ikke det er så dumt, er jo livredd for at hun skal snu seg og at det hele ender med setefødsel, fysj!

Uke 35

Om du kunne plassere fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene.Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom en og to centimeter i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men det klarer ikke å klemme så hardt at det skades.

Er du rusa på oksytocin? Omtrent 5 uker før fødselen synker progesteroninnholdet hos deg som er gravid. Samtidig skjer en økning av østrogen og oksytocin. Oksytocin påvirker faktisk din personlighet på slutten av et svangerskap, og forbereder deg til å bli mor. I det barnet blir født og lagt inn til din kropp vil du oppleve ditt livs høyeste nivå av oksytosin. Gled deg!
Kommenter her

0 Kommentarer

20.10.2010 20:58

Nå ser jeg magen begynner å henge litt på gjeipen. Godt å se at man snart nærmer seg mål-linjen. Skal se om ikke jeg får laget en liten montasje for å se utvikling som jeg kan legge ut, lovte det sist, men det havnet i glemmeboken. Men her er nå ihvertfall dagens :
Kommenter her

0 Kommentarer

20.10.2010 10:53

Da var vi allerede 34 fullgåtte uker, nå er det ikke mange dagene før jeg er høygravid gitt. Nå kjenner jeg at ting begynner bli litt tungt, som å reise seg opp om jeg sitter på gulvet/ligger i sofan, ta på sokker, gå i trapper osv. Magen begynner bli litt i veien for meg Babyen har bena innunder ribbeina, så jeg kjenner det godt i ribbeina bak på høyre side, det har i etpar netter nå plaget meg litt, men ellers sover jeg hele natten, bare våkner når jeg snur meg, men ingen doturer på natterstider, Bank i bordet! Var på omvisning på sykehuset i går, det var litt spennende, ser bare frem til fødselen om dagen, kan jo nesten ikke gå å grue meg, jeg kan ikke akkurat snu i døren å angre meg alikvell, så den dagen taes som den kommer, jeg tror nok samboeren gruer seg mere enn meg !

♡ Termin: 3 Desember 2010
♡ På vei: 34+0
♡ Igjen til termin: 6 uker + 2 dager
♡ Kjønn: ultralydbekreftet jente x3
♡ Utålmodig: Ser virkelig frem til å holde babyen min, men hun kan vente litt til.
♡ Hodet ned: ja
♡ Favoritt truse: ehm? hotpants/hipsters
♡ Aktivitet innenifra: Masse bevegelse + hikke
♡ Bestemt navn: Yes
♡ Vektøkning: 12-14 kg ca
♡ Vann i kroppen: Ikke som jeg kan legge merke til.
♡ Kynnere: Hver dag, især under aktivitet
♡ Humør: På topp, litt trøtt på dagtid.
♡ Innkjøpsrapport: det meste i boks
♡ Strekkmerker: Etpar lite synlige på undersiden av brystene, ingen flere har ankommet, heldigvis..
♡ Melk i brystene: JA!! ..
♡ Om fødselen: Var på omvisning i går, Ser egentlig bare frem til den.
♡ Plager: Trøtt, diverse gjøremål begynner bli tunge da magen er i veien.
♡ Oppegående: yes
♡ Sulten: ikke noe mere enn vanlig, blir fort mett.
♡ Matkick: Fysen på søtt (bakevarer), og sjokolade
♡ Neste kontroll: om 2 uker.
♡ Barneromstatus: Barnet sover inne hos oss inntil videre, barnerom lages når vi har flyttet (nyåret?)
♡ Sykehusbag pakket: Nei, utsetter og utsetter :)

 
Kommenter her

0 Kommentarer

14.10.2010 08:06

Her kom endelig ukens magebilde, tatt i pysjen sent i går, så lot være legge det inn. Sengen fristet mere.

Synes magen har sunket littegranne, om jeg sammenligner rett-på-bildet. Men synes ikke den vokser noe særlig lenger egentlig. Mulig det bare er jeg som ikke ser det, for jeg går jo med denne magen hele døgnet (merker det litt på klærne mine da såklart)
Kommenter her

1 Kommentarer

13.10.2010 08:18

♡ 33 fullgåtte uker i dag. Kan jo si at råmelken i helgen annkom melkestasjonen, ihverfall ikke oppdaget før det, jeg stråååler da jeg var redd jeg ikke kunne amme. Ellers er det veldig lite nytt. Hun spreller og er livat hele dagen og lar meg sove på natten, Så at jeg står opp klokken 7 hver eneste morgen har kun med at mannen i huset lager omelett slik at vi kan kose oss med frokost sammen hver morgen. Det er veldig koselig! Det går mot kalde tider nå, føler meg ikke uheldig som slipper stå ute om morgenen å skrape isen fra vinduene på bilen før jobben kaller., koser meg heller inne i sofan forran peisen. Nå er jeg blitt sykemeldt frem til permisjon, som starter i starten/midten av november. Når jeg ikke klarer kle på meg selv, er det litt vanskelig å kle på andre også, men er i fin form ellers. magebilde kommer som vanlig litt utpå dagen.


32+3 en annen verson av bildet fra shooten. Venter enda på resultatene på resten :)

 

Proporsjonene mellom babyens hode armer, ben og kropp er nå slik de skal være. Den har til og med begynt å få litt underhudsfett og det er stort sett ren modning som gjenstår frem til termin.

Ettersom det er mindre plass i livmoren, vil ikke fosteret kunne bevege seg like fritt som tidligere og bevegelsene blir mindre. Pupillene begynner å reagere på lys. Kanskje kjenner du rytmiske bevegelser ? det er kanskje fosteret som hikker! Ingen vet hva fostre tenker eller drømmer om, men nå har fosteret REM (Rapid Eye Movement) søvn, som vanligvis indikerer en drømmefase.

babyen trekker fort en fot til seg hvis du prøver å kile det.

Prøv å kommunisere med det, du blir nok overrasket over hvor god kontakt du kan få med det.
Kommenter her

1 Kommentarer

06.10.2010 20:35

Synes det var i går jeg satt å oppdaterte dere på 31 fullgåtte uker, og nå er jeg plutselig 32. Ingen forandringer på verken kropp eller sjel siden sist, hun er bare veldig aktiv, vel det kjennes bare sånn ut pga det begynner bli trangt om plassen. Hun har også begynt få ordnelig styrke i sparka sine, så ribbeina mine er mørbanka hele veien rundt og huden over mellomgulvet er skikkelig øm, kjenner ikke at jeg tar oppå der engang, men slik har det forsåvitt vært i mange mange uker. Ting blir tyngre og tyngre, så jeg blir fort litt mere sliten,  men hey, jeg er da oppegående :) Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte. Alle barnets 5 sanser fungerer
Kommenter her

0 Kommentarer

29.09.2010 09:47

Enda en uke har flydd forbi uten at jeg knapt har lagt merke til den. Tiden har gått så fort at jeg ikke har fått blogget noe spesielt heller. Skal prøve å forbedre meg. Fremover ser det ut til at det blir lite jobbing, desto mere fritid = mere blogging, forhåpentligvis. Nå begynner kroppen å bli litt tryngre, har vanskeligheter for å knyte mine egne sko og alt er blitt litt mere tungvint. Jeg sover fortsatt hele natten, uten dobesøk til manges store forundring. Jeg banker i bordet og nyter det, søvnløsheten tar nok meg endag også. Lillemor i magen er veldig aktiv om dagen, hun sparker ikke, men hun beveger seg mye, må tro plassen begynner bli liten for henne. Var på en liten kontroll i går, alt er toppers, blodtrykket er perfekt, jernnivåret har steget, men er fortsatt en smule under "skal være", men med leverpostei på maten hver dag så holder jeg det nok i sjakk. Jerntablettene bare går i glemmeboken.

Fosterets vekt: ca. 1750 g Fosterets lengde: ca. 39 cm.

Babyen øver seg iherdig på å svelge og tisser en halv liter hver dag. Det høres gjerne ikke så appetittlig ut, men husk at fostervannet fornyer seg hver tredje time. Etter som fosteret svelger, fylles også tarmen opp med barnets første avføring, mekonium, også kalt barnebek. Noen fostre har sin første avføring før de blir født, men de fleste venter til noen timer etter fødselen.

Øynene reagerer på lys, og vil gjerne reagere dersom sterkt lys skinner gjennom den stadig tynnere livmorveggen. Noen ganger strekker fostre seg mot lyskildene og kan følge en lyskilde med øynene.Lungene og fordøyelsessystemet er nesten modne, men lungene vil fungere best om fosteret forblir i livmoren en stund til.
Kommenter her

2 Kommentarer

27.09.2010 22:24Her er en liten kollasje fra de siste 10 ukene, tatt med ca annenhver uke. Morro å se forandringene. I de siste dagene har jeg fått guttespørsmål iogmed magen min er så veldig rundt og resten av meg så slank. Men er dobeltbekreftet jente, så vil jo tro det er det. Er ikke alltid mageformen stemmer, og samme med ultralyden. Så vi ser frem mot ei prinsesse, men gleden over en gutt er like stor. Hva synes du ?
Kommenter her

0 Kommentarer

22.09.2010 19:40

Da var ukens magebilde i boks. Synes det er like stas hver onsdag da et nytt bilde skal taes. Morsomt å begynne sammenligne. Den vokser fort nå, ihvertfall ser jeg formen endrer seg godt fra uke til uke. Kula! :)

Jeg skulle møte ei venninne på cafe i går. Hun satt sammen med en nybakt pappa, en kamerat da jeg kom gående inn,   "Fyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy f***** du kler å være gravid" var kommentaren jeg fikk før jeg rakk sette meg ned i stolen. Jeg ble først litt satt ut,men det er SÅ koselig å få slike kommentarer, og ihvertfall når det kommer fra det motsatte kjønn.

Er ikke alltid formen er så fin, og selvtillitten er på toppen når ingen klær passer, kvisene melder sin ankomst og vannet i kroppen sprenger i hælen, da er det så bra at noen gir fra seg noen gode ord. Foreløbig klager jeg lite over formen, er super stolt over magen min og viser den gjerne frem bak en ettersittende genser. Jeg strutter med magen om dagen, Men er nok ikke lenge før jeg er lei og vil ha kroppen min for meg selv tenker jeg.

Strutter du ?
Kommenter her

4 Kommentarer

22.09.2010 08:21

Da er vi en uke nærmere svangerskapsenden, er nå 30 fullgåtte uker. Det er få uker igjen til vi blir 3 (+ hund og fisk), faktiskt bare 10 uker igjen til svangerskapskapitelet av reisen er over, og en ny spennende reise står for tur. Det meste er på plass. Stellebordet kom opp her om dagen og vuggen er på plass i stuen. Redebygging for alle penga, Hadde aldri trodd det skulle være så koselig å ordne ting på plass.

Formen er igrunn ganske grei. Lillemor har nådd ribbeina mine, og det strekker utrolig mye i huden under brystene på venstre side, som det iogforseg har gjort en stund. Merker at jernmangelet er her om dagen, er så utrolig trøtt til tross for at jeg sover hele natten, samt blir veldig fort sliten. Magen har begynt å få skikkelig størrelse da jeg sliter med å få på meg sokker og sko, merker at ting begynner sagte men sikkert å bli litt tyngre. Men jeg klager for all del ikke, ikke helt enda, jeg kunne hatt det så mye værre, bekkenplagene mine er jo helt borte plutselig. Prøver å gå masse turer for ikke å synke sammen i sofan. Har ikke blitt så mye jobbing på meg i det siste, selv om jeg gjerne vil, men det er ikke så behov der borte om dagen,! Magebilder oppdaterer jeg med nærmere kvelden. Ha en flott dag
Tenk nå går du inn i den siste fjerdedelen av svangerskapet! I løpet av 8-12 uker vil du sitte med et lite nyfødt barn i armene! Fosteret fortsetter å trene på å puste ved å bevege brystkassen inn og ut. Det kan tisse og drikker ca. 1/2 liter fostervann i døgnet. Dunhåret på kroppen reduseres. Beinmargen produserer nå de røde blodlegemene.Har du småkynnere? Livmoren øver seg på fødsel på dette settet, Det er ikke farlig, men om dem begynner gjøre vondt bør du kontakte lege, Kynnerne blir hyppigere jo nærmere fødselen du kommer.

Du vil kanskje merke ubehag dersom du blir liggende flatt på ryggen. Dette heter venacava syndromet. Det er rett og slett at livmoren nå begynner å bli så stor at den kan klemme av for hovedpulsårens tilbakeføring av blod slik at du blir svimmel og faktisk kan besvime. Legg deg derfor med en liten pute under den ene siden, slik at du får en liten tipp. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen..
Kommenter her

0 Kommentarer

15.09.2010 22:09

 

Nå begynner kulen å bli stor, og veldig rundt.  Hun ligger med hodet ned, rompa ut til høyre og bena rett inn i ribbeina på venstre side. En sprek liten frøken :o)
Kommenter her

1 Kommentarer

15.09.2010 12:35

Da er vi fullgåtte 29 uker, tiden flyr fra meg, nå går vi inn i uke 30. Det er jo ihvertfall helt utrolig! 11 uker igjen til Termin!

I dag har jeg vært hos jordmor, Der stod alt toppers til. Siden 3D ultralyden for 2 uker siden ikke ble spesielt bra, så prøvde vi igjen i dag. Resultatet ble enda dårligere enn sist. Jeg har en lite fotogen rampunge inne i magen min. Hun liker spise på hånden sin og trykke ansiktet inni morkaken. Ikke engang foten ville hun vise oss. Så vi kom hjem med kun to nye bilder, samt bildene fra forrige gang. Kjenner at jeg bannlyser den morkaka litt nå. Men skal ikke klage, jenta er perfelt og veier nå 1,5 kg. Det er igrunn det viktigste.

Det beste av de to dårlige:Og her er et bilde fra forrige gang (1 september). Et bevis på hvordan hun gjemmer seg inn i morkake og diverse. ser nesten ut som hun har et teppe rundt seg. Ser veldig behagelig ut da:

Uke 29:

Studier har vist at når mor slapper av ved å lytte til rolig musikk, blir også barnets bevegelser og hjerterytme roligere. Ettersom barnet blir vant til denne musikken, roer hjerteslag og -rytme seg raskere.Dette er en indikasjon på at barnet har utviklet hukommelse og kan kjenne musikken igjen. Barnets hode har nå omtrent riktig størrelse i forhold til kroppen.

Nå kan du gjerne spise for to! Energibehovet ditt øker i takt med at barnet legger på seg. Hvis du ikke reduserer aktivitetsnivået ditt, trenger du cirka 350 kalorier ekstra hver dag.

Lungene er ferdige og barnet ligger og trener pustemusklene ved å trekke vann ned i lungene for å fylle dem. Når babyen fødes klemmes dette vannet ut av lungene ved at brystet presses ned gjennom bekkenet slik at vannet skvises ut av babyen - ganske fantastisk innrettet!
Kommenter her

0 Kommentarer

09.09.2010 08:30

I dag tok jeg skrittet over i det tredje og siste trimester. Synes ikke det er mange dagene siden jeg satt og venter på at jeg skulle tråkke inn i 2,trimester, slik at jeg endelig kunne puste ut. Nå er siste delen der kroppen forbereder seg fult for fødselen. (Hadde barnet kommet nå, er det 99% sjangse for at det overlever, det vil jo også kunne puste selv, men kanskje trengelitt hjelp fra en pustemaske, ingen kuvøse. Så rart, men betryggende å vite. Jeg er jo selv født for tidlig, men håper den lille tulla holder seg inne til siste slutt!Tredje trimester

Tredje trimester er oppløpsiden av graviditeten, mors kropp forbereder seg på fødselen og fostret forkuserer på å vokse og gjøre den siste lungetreningen. Hvis man ønsker det kan man ta fødselsforberedene kurs og/eller få omvisning på fødeavdelingen.

Svangerskapskontroller:
Svangerskapskontrollene tar for seg mye av det samme som i andre trimester, men vil normalt være litt hyppigere.Fra omtrent uke 36,

er det ikke uvanlig med ukentlige kontroller. Mot slutten av svangerskapet flyttes mer fokus over på fødselen og det kan bli gjort
undersøkelser av hvordan barnet ligger og målinger av bekkenet.

Fosterutvikling:
I tredje trimester fortsetter fostretå vokse i størrelse og vekt. Lungene  modnes fortsatt og fostret vil begynner å snu seg med hodet ned

 

 • Fostret kan se og høre.
 • Hjernen fortsetter å utvikle seg.
 • De nyrene og lungene fortsette å modnes.
 • Fra 36. svangerskapsuke kan hodet kan hodet plassere seg i bekkenet.
 • Fostret kan suge på tommelen og kan gråte.
 • Fra 38. til 40. uke, har fostrets lanugo har forsvunnet nesten helt.
 • Fra 38 til. 40. uke blir lungene fullstendig modnet.


Symptomer i tredje trimester:

I tredje trimester opplever mange kvinner at det blir stadig nærmere man kommer termindatoen. Er man redd for fødselen, lønner det seg å snakke med lege eller jordmor om det, mange fødeavdelinger tar seg spesielt av de som har fødselsangst. At fostret vokser og stadig tar mer plass er også noe ubehagelig fysisk. Man kan få problemer med å puste dypt og å sove på natten. Mange andre opplever ikke noe

spesielt ubehag og benytter tiden, spesielt etter barselpermisjonen starter med å rydde og vaske. Lysten til å rydde og vaske er knyttet til ?redeinstinktet?, og er noe som går igjen i alle mennesklige kulturer.

Følgende er en liste over endringer og symptomer som en kvinne kan oppleve i løpet av tredje trimester, og inkluderer:

 • Økt kroppstempratur, på grunn av fostrets varmeutstråling.
 • Hyppigere urinering frekvens på grunn av økt press for på blæren.
 • Redusert blodtrykk.
 • Oppsvulming av ankler, hender og ansikt.
 • Forbigående økning av kroppshår grunnet hormonendringer.
 • Braxton-Hicks sammentrekninger (falske rier).
 • Strekkmerker kan vises i buk, bryst, og lår.
 • Huden kan bli tørr og kløende, spesielt på magen nå som magen fortsetter å vokse og huden strekkes.
 • Redusert libido, men kan likevel ha sex i hele svangerskapet (OBS! Ikke etter vannet har gått).
 • Forstoppelse, halsbrann og dårlig fordøyelse.
 • Økt hvit-farget vaginal utflod.
*Info hentet fra terminkalulatorenKommenter her

0 Kommentarer

09.09.2010 08:19Nå begynner hula å bli god og rund! :)Kommenter her

0 Kommentarer

08.09.2010 09:24

28 fullgåtte uker. Mitt første magebilde ble faktiskt tatt i uke 18, Litt morsomt å se forskjellene på bare 10 uker. Skal legge ut en sammenligning senere i dag når dagens magebilde har vært under produksjon. Formen er enda som den alltid har vært, helt toppers. Våknet opp til stikkninger i magen og hodepine i dag bare, kanskje jeg sover for mye ? jeg har kveldsvakter på jobben slik at jeg slipper å stå opp tidlig, man må jo sove mens man kan ? Ellers begynner magen bli så stor at jeg sliter litt med å ta på meg sandalene mine med knytinger og intimbarbering er  blitt en risikosport (haha).


Bilde fra forrige uke

Hjernebølgenes mønster ligner det nyfødtes.Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge. Lungene kan nå puste luft, men det er fremdeles best for fosteret å forbli i livmoren slik at det kan vokse seg større. For hver dag som går bedres prognosene for å få et sunt og friskt barn om for tidlig fødsel inntreffer. Fosterets kropp består av mellom to og tre prosent fett.Sentralnervesystemet begynner også å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen og gjøre regelmessige pusteøvelser.Hos gutter begynner testiklene å synke ned i pungen.

Halsbrann og sure oppstøt bli ganske merkbare rundt denne tiden.Lukkemuskelen som sitter der spiserøret går ned i magesekken svekkes i svangerskapet. På den måte kan magesyre fra magen komme opp i spiserøret. Halsbrann er et svært beskrivende ord, for det føles som om det "brenner" i halsen.

Gode råd kan være å spise langsomt og tygge maten grundig. Spis små måltider, ikke legg deg flatt ned etter et måltid eller bøy deg fremover fra midjen. Prøv å finn ut av hva slags mat som gir deg ubehag. Et glass melk kan hjelpe. Det finnes også reseptfrie midler mot magesyre som gravide kan bruke. Har du merket at årene på bena dine blir mer fremtredende? Får du åreknuter så vit at dette kan være arvelig, men også fordi av at hormonene i svangerskapet mykner klaffene i åreveggen. Prøv å ikke stå for lang tid av gangen. Klarer du å ligge med bena høyere enn magen, er det til god hjelp. Da vil blodet lettere strømme tilbake til hjertet.
Kommenter her

1 Kommentarer

01.09.2010 21:51

Her kommer endelig magebildet for denne uken! Synes magen har en rolig periode, men den begynner å komme ganske langt opp nå!Kommenter her

0 Kommentarer

01.09.2010 10:53

Herlig! Da går vi inn i uke 28 da,  Nå nærmer vi oss slutten på 2.trimester. Formen er fortsatt fin,det sprenger litt under foten i det jeg trer ut av sengen av morgenen - vann i kroppen. I natt har den lille sparket hver gang jeg har snudd meg, og det er ikke rent lite jeg snur meg iløpet av natten. Håper bare ikke hun er så trøtt at hun IGJEN sover igjennom hele ultralyden i dag. ENDELIG dagen for 3D!!! Magebilde + 3Dbilder kommer senere, timen min er ikke før klokken 3, og etter det kaller jobben. Ha en toppers uk!Vekt: 1000 g
CRL: 23,5 cm
Full lengde: 32 cm

Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte. Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret! Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har gjerne vernix i ørene også. Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen. Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått tydeligere søvnmønster, og vil kunne kjenne igjen aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt fra dag til dag.

*Det er viktig at du kjenner at barnet beveger seg hver dag. Det skal aldri gå en dag uten at du kjenner bevegelser!.Kontakt føden om du ikke kjenner noe. Det advares mot å bruke boblebad fordi når du er gravid kan blodtrykket ditt lettere bli lavt, enn ellers
Kommenter her

0 Kommentarer

25.08.2010 16:50Da var ukens magebilde servert! Nå begynner den sorte streken under navelen og vises. Synes den streken er litt søt jeg. Et gravidtegn! Bare den holder seg under navelen og ikke starter å klatre oppover.Kommenter her

5 Kommentarer

25.08.2010 09:26

Det er i dag bare HUNDRE dager igjen til termin, Dvs 14 uker og 2 dager. Tenk det !  Dette blir en spennende uke, for neste onsdag er det nemmelig 3D-ultralyd. Den skulle jeg  hatt i uke 25, men synes det var litt tidlig, så jeg utsatte den etpar uker til! Formen min er ikke endret. Jeg sover hele natta, våkner bare hver gang jeg skal snu meg, men verken tissing på natten eller en baby som holder meg våken, Det har vel noe å gjøre med resten av formen, jeg er jo utvilt til enhver tid. Jeg jobber 100% og merker det ikke noen andre plasser enn at beina mine er rimelig ødelagte etter en dag på det harde gulvet på jobben. Så nå vurderer jeg etpar gode sko. Eneste jeg kan klage på, som jeg har klaget på tidligere, er presset opp mot ribbeina, utrolig irriterende sak tiltider. Magebilde slenger jeg ut litt senere. Nå er det frokost og vitaminer som står for tur.Vekt: 900 g  Full lengde: 31 cm Hjernebølger begynner å aktivisere hørsels- og synssystemer, og både munn og lepper viser større sensitivitet. Hjernevindingene utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner nå å reagere på både lys og lyder som kommer utenfra livmoren. Neseborene som til nå har vært lukket, åpnes. Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig. Ryggraden vokser for å støtte opp om fosterets vekt. Ryggraden består nå av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener. Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse mye og legge godt på seg.Kommenter her

6 Kommentarer

18.08.2010 22:15

Og vips så var enda en uke gått, 25+0! Denne uken like fort som de andre. Oppdateringer sålangt har dere jo fått med dere på innleggene under, i full gang med babyshopping! Var hos jordmor i dag, Alt ser fint ut, litt lavt blodtrykk fremdeles,men det er jo ikke noe farlig, er værre andre veien. Hjertelyden ligger nå bittelitt lavere enn sist, men den økte da jordmoren dultet litt i magen, og som hun sier "pulsen slår fortere når man blir irritert", godt å vite at det er litt meninger på damen i magen. Ellers har jeg også daglig kynnere når jeg er i aktivtet, enda ikke vonde, heldigvis. Oppdaterer dere med et stk GULE magebilder! Begynner bli god og rund!Fra 25 uker og 0 dager til 25 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 800 g
CRL: 22 cm
Full lengde: 30 cm


Du kan noen ganger "hilse" på babyen ved å støte lett imot den delen som sparker ut av magen din, gni litt og gi litt kontakt tilbake. Nå har den fått negler både på fingre og tær. Fosteret er i begynnelsen av denne uken 23 uker gammelt. Allerede nå begynner det å bli liten boltreplass for fosteret i livmoren. Øyevipper dukker opp denne uken, og øynene vil snart kunne åpnes og lukkes!Hjernen vokser fremdeles fort, og fosteret er en velproporsjonert liten minibaby. Fosteret begynner også å få lengre hår på hode

Knip igjen jenter! Det forebygger lekkasjer av urin eller ufrivillig fjerting og kan gi sexlivet en opptur! ;-)

Kommenter her

2 Kommentarer

11.08.2010 20:44Det er når man gjør som dette at man ser at den faktiskt vokser. Ihvertfall når bildene taes i lik posisjon hver eneste uke. Jeg føler jeg har blitt brei over baken, men ifølge statestikk over vekt i svangerskapet følger jeg den etter punkt og prikke. Men det sies jo at jentene stjeler mors skjønnhet, DVS gir oss kviser og ekstra håndtak. Men vi skal ikke klage, vi er så heldige å kunne få oppleve ett voksende liv inni oss, mye skjer med kroppen, og kvinnelige former er en must. Det ekstra kan man tenke på når barnet er ute (og vell så det), Nyt tiden, kos dere! om man ikke kan unna seg noe godt når man er gravid, når skal man ellers kunne unne seg det?
Kommenter her

4 Kommentarer

11.08.2010 19:53

Da er 24 uker fullgått, nå beveger jeg meg lykkelig inn i uke 25. Jeg har fortsatt ubehag under/i/ved ribbeina, utrolig irriterende når jeg sitter, og i skrivende stund har jeg allerede endret sittestilling 50 ganger. Hun er aktiv hver eneste dag, og sparkene sees og kjennes mest på venstre side, der jeg har ubehaget ca, lurer på om det er en sammenheng. Jeg våkner veldig mye om nettene, ikke for dobesøk, bare våkner og sovner, våkner og sovner støtt og stadig igjennom hele natten, så tidligvakter prøver å byttes til senvakter. Ellers er alt strålende, jeg klager minimalt og nyter tilværelsen som gravid. Har selv klart å ta Ukens magebilde da mannen i huset nå befinner seg i utlandet, Bergen! Magehula begynner få god form, kan ikke lenger legge tvil på at noen bor der inne :)Svangerskapsuke 24 (+0-6)

Babyen er nå ca 28 centimeter lang og veier rundt 550 gram. Vekten din har mest sannsynlig økt litt, og kroppen er blitt tyngre å drive. Det er vanskeligere å presse blodet tilbake til hjertet, slik at du kan få hovne bein hvis du står mye i løpet av dagen. Livmorens stabiliseringsbånd strekker seg, og kan merkes som stikninger i sidene. Disse smertene er helt ufarlige og forsvinner gjerne når du stopper opp litt. Det er også på denne tiden du kan merke kynnere , falske rier, hvor livmoren strammer seg og blir hard.Det du kanskje vil kunne begynne å merke er at babyen har noen perioder hvor den er roligere enn andre, det er fordi den sover. Ofte er det mer aktivitet når du skal slappe av selv. Dette er en kombinasjon av at du ikke merker babyens bevegelser så godt når du er i aktivitet selv og at babyen faktisk dysses i søvn av dine bevegelser fordi du fungerer som vuggen dens. Derfor våkner nurket når du legger deg.


 
Kommenter her

2 Kommentarer

04.08.2010 11:11
Her kommer magebildet, denne gangen måtte jeg improvisere selv med mobilkamera da mannen i huset nyter dagene på det glade sørlandet.  Synes egentlig magen har en stille periode, men ifølge klærne mine så vokser den godt enda. Trodde aldri jeg skulle si det, men jeg elsker denne magenhula! ;o)Kommenter her

2 Kommentarer

04.08.2010 10:48

Jiippii, endelig er vi 23 fullgåtte uker. Det er ingenting spesielt på fronten om dagen, annet enn at ribbein (ellernoe rundt der) verker når jeg sitter for lenge, men jeg skal ikke klage, det er mest sannsynlig alle ting innenfor som blir trykket oppover, det er jo så utrolig mye som skjer med kroppen om dagen at helt smertefritt kan det umulig være. Men bedre form en mange andre i denne uken, og det er vi veldig fornøyd med. Er helt utrolig å ha noe voksende inni seg, kan ligge i evigheter å se ned på magen som rører på seg, ser nesten litt alienaktig ut, plutselig så bare flytter magen på seg! hehe..Tenk at kommer ungen nå er det store sjangser for at den overlever, hvor sprøtt er ikke det?  Magebilde for uken kommer litt senere!Babyen er nå ca 27cm lang og veier ca 450g. Cellene i hjernen modnes og  hunhar negler på fingre og tær. Øynene kan se litt utstående ut fordi fettlaget i ansiktet er ikke bygget opp ennå. Av samme grunn vil en baby som fødes nå også være ganske rød i huden fordi blodårene skinner gjennom huden.

Grunnen til at denne uken er spesiell er at dersom du skulle være så uheldig å føde nå, så vil man gjøre alt for at den skal overleve, i veldig mange tilfeller. Årsaken til fødselen vil selvfølgelig være en medvirkende faktor i forhold til hvor levedyktig babyen din er og om det går bra. Det vil uansett gå mange uker og ofte måneder før man vet med sikkerhet om det går bra med det lille nurket om det skulle være så uheldig at det blir født nå.

Dersom du fra nå og utover skulle merke at kynnerne dine blir regelmessige eller at de presser nedover i underlivet, så skal du ringe til fødestedet ditt. Det er bedre med en sjekk enn at du skal gå og være frustrert fordi du lurer på om noe er på gang. Jordmødrene som du da treffer på telefonen vil raskt kunne avgjøre om dette er noe alvorlig eller ikke. Blir du bedt om å komme en tur på sykehuset, så vil du bli undersøkt av lege.
Bare ring, uansett tid på døgnet!

Hele babyen er fortsatt skrukkete og tynn fordi fettlagene nå skal bygges opp. Nå kan du kjenner livmoren et par centimeter over navlen når du ligger på ryggen. Til nå i graviditeten har du hatt litt lavere blodtrykk enn ellers, men det kommer til å stige litt mer mot fødselen.
Kommenter her

0 Kommentarer

28.07.2010 20:15

Blir vel egentlig feil å skrive "svangerskapsuke 22", for er jo i dag 22 FULLGÅTTE uker. Formen er forsatt helt på topp, jobber masse og koser meg med graviditeten, nå sparker det hver dag, en herlig følelse som ikke kan beskrives. Samboeren har enda ikke kjent det, da jeg ikke vil rope på han for hver gang, han rekker nok ikke frem før det er over, men det er nok ikke mange dagene igjen før han kjenner barnet sitt sparke i håndflaten.. Er koselig å ligge å se på magen når den rører på seg, ganske rart egentlig, en liten baby som vokser inni her.OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 20 uker gammelt. Hjernen begynner en vekstperiode som vil vare til barnet er fem år gammelt! Øyebryn og hår blir mer synlig og fosteret beveger øynene oftere. Slike øyebevegelser kan ses ved ultralyd.Nå dekker lanugohårene hele kroppen, men det er mest rundt hodet, halsen og ansiktet. Beina begynner å nærme seg endelig lengde og proporsjon i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein blir sterkere slik at bevegelsene også blir kraftigere. Samtidig fortsetter skjelettets brusk å omdannes til bein.Immunsystemet er ikke fullt utviklet ennå, men vil kunne hjelpe til å beskytte den lille kroppen mot infeksjon.Hos gutter begynner testiklene nå å trekkes ned mot inngangen til pungen.


Vekt: 450 g
CRL: 19 cm
Full lengde: 27 cmKommenter her

2 Kommentarer

21.07.2010 21:52

Formen er toppers, jeg kjenner ikke at jeg er gravid engang, annet enn at bekkenet krangler INNIMELLOM, så jeg skal ikke klage, jeg er i full jobb og nyter virkelig denne tiden. Livet i magen kjenners oftere, og magen vokser som bare det, nå ser jeg klar forskjell fra sist uke (og det merkes på klærne). 19 uker igjen, det er merkelig å tenke på, 19 uker!mors uke 21 - fostrets uke 19:

"Babyen veier nå ca 340g og er ca 25cm langt. Tennene har begynt å danne seg. Kanskje du har begynt å merke at den lille hikker, det er helt rytmiske dunk som god kan holde på en god stund før det går over, dette er noe de fortsetter med utenfor magen også. Den lille hånden har et fast grep om den skulle få tak i noe. Fordi babyens bevegelser nå i stadig stigende grad kan kjennes utenifra kan det jo være ganske hyggelig å ta seg litt tid sammen enten som en ettermiddagshvil eller før man skal sove om kvelden hvor dere ligger og kjenner på magen. For makkerne blir det litt lettere å forholde seg til det at det faktisk er et nytt familiemedlem på vei. Noen synger også litt for barna sine. Babyen kan jo høre det, men vel så viktig er den tilvenningen som skjer mellom dere alle tre. Har dere barn fra før av kan jo eldre søsken også tas med på dette innimellom, de også trenger jo å venne seg til at det kommer en ny liten person inn i familien. Det er ikke sikkert at de kjenner så lenge av gangen, men litt gjør nytten!

Ellers er det helt normalt å ikke kjenne liv daglig. Det går ennå inntil 6 uker før det er en regel. Dette har både med babyens lynne å gjøre og hvor stor plass det er i livmoren"
Kommenter her

1 Kommentarer

14.07.2010 20:23

Her har dere halvveisbilde av magen! Synes ikke den har vokst så veldig mye siden uke 19, ikke som jeg kan se ut ifra bildene ihvertfall, eller hva tror dere ?


Kommenter her

1 Kommentarer

14.07.2010 19:01

... og halvveis i reisen! :o)

Det har til nå blitt telt oppover til denne uken, nå kan vi starte på nedtelling! Tenk, 1-2-3-halvveis! Var ca 8 uker da vi oppdaget at familien skulle bli større, så det har nok hjulpet på å oppdage det så sent, for halvveis i reisen føles det ut som det var i går det lyste to streker på en graviditetstest! Magen vokser og er godt synelig, trodde aldri jeg skulle føle meg så bra med noen ekstra kg forran. Formen er på topp og jeg er i full jobb enda .bank i bordet! Mage bilde skal jeg få lagt ut til dere litt senere!Din graviditetsuke: 20
Fosterets alder: 18 uker

Fosterets vekt: ca. 300 g
Fosterets lengde: ca. 25 cm 


Fosteret er nå langt og tynt! Fosteret har et talgliknende sekret på kroppen. Hørselen er ferdig utviklet. Tenk at fosteret nå er like følsom for berøring som en 1-åring!De fleste kan kjenne bevegelser utenpå buken nå.Magen din vokser stadig utover, kanskje spretter navlen din litt ut. Livmoren vil i løpet av de neste to ukene vokse til over navlen. Brystkassen din har utvidet seg, og du er kanskje mer plaget med sure oppstøt og halsbrann. Du kan få syrenøytraliserende tabletter på apoteket, men drøft det med jordmor eller lege om hvilke som anbefales, da det finnes reseptfrie tabletter som du ikke bør ta. Huden skal strekkes for å kompensere presset innenfra, det kan føre til kløe.


 
Kommenter her

0 Kommentarer

08.07.2010 17:00

Merkelig! Jeg står inne i køen på en cafe da ei dame kommer bort til meg, damen er moren til ei venninne som lurer på hvordan det går og hvor langt jeg er nå er kommet på vei. "Alt er toppers, og om en uke er jeg halvveis" sier jeg stolt. "åh, men da er du veldig liten" sier damen. Jeg tenker litt over den settningen på veien ut, er jeg liten ? Jeg setter meg ned med venninner som sitter med sine små gulpende rakkere da en annen mor kommer bort til meg og stiller samme spørsmålet, jeg svarer at alt går fint og om en uke er jeg halvveis,  da hun utbryter "Åh,men da har du lagt deg godt ut"!

Svangerskapsuke 19:

Midjen din forsvinner, eventuelle kilo setter seg kanskje også på lår, hofter og bak. Det er lettere å bli andpusten. Stoffskiftet har forandret seg, så kroppens daglige kaloriforbruk ligger litt høyere enn det pleier. Med mindre ditt aktivitetsnivå er redusert, kan du nå tillate deg å spise litt mer. Hvis du står og går mye i hverdagen, bør du spandere på deg støttestrømper som letter blodgjennomstrømningen.

Barnet: Trener alle musklene ved å bevege seg, det slår salto og sparker for å kunne flytte seg rundt i livmoren. Barnet reagerer på vibrasjoner som forplantes i fostervannet, for eksempel høy lyd. 
280 gram og er 22,5 centimeter lang. Livmoren trener nå på å trekke seg sammen. De færreste som er gravide for første gang merker det ennå, men er du flergangsfødende kan de hende at du kjenner det. (jeg har våknet opp av det allerede).
Kommenter her

3 Kommentarer

28.06.2010 19:36

I går rundet jeg 18 fullgåtte uker, Tenk at det bare er etpar uker igjen så har jeg gått igjennom halve svangerskapet, Går det like fort i siste halvdel sitter jeg plutselig med en liten baby i armene. Dagdrømmer om stearinlys og fyr i peisen på mørke desemberdager med en liten baby sovende ved siden av meg. Tror ikke November/Desember er så gal måned å få en liten baby i jeg, man er jo ikke så mye ute den første tiden uansett, eller hva tror du, har du kanskje selv erfaringer med barn født sendt på året ? Det er vanlig å ta ultralyd rundt denne tiden, for å konstantere riktig termin og se til at alt er bra med den lille, min store dag er allerede nå på torsdag, jeg gleder meg så til å se den lille igjen, og ikke minst se kjønnet, forhåpentligvis! :)
Fosterets utvikling uke 18

Fosteret vil fra denne uken gå inn i en av sine kraftigste vekstfaser som vil vare frem til ca. uke 24, Det er vanlig å legge på seg ca en halv kilo i uken i denne perioden. De små øynene ligger ikke lenger på siden av hodet. Fosteret dekkes av små dunhår som vil forsvinne når fosteret er rundt 36-37 uker. Morkaken har blitt så tykk som den skal være ved termin, men vil fortsatt vokse i diameter. Det lille fosteret griper, sparker, suger og trener på denne måten sine reflekser, Den suger kanskje også på tommelen.  De blivende tennene dannes nå bak knoppene som allerede er utviklet for melketennene. Babyen veier nå 180 gram og er 18 cm lang (står litt forskjellig på alle nettsider ang lengde på fosteret)
Kommenter her

3 Kommentarer


hits