Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


13.11.2012 18:22

Liker Jennie å bruke hårbånd?

Tja, jeg må nok ta den på henne noen ganger innimellom - For det hender hun tar den fort av, mens andre ganger vil hun bare ha det på, om jeg da tar det av henne tar hun det selv på igjen:) Litt hipp som happ!

 

Er det mulig å få følge deg på instagram? :)

Det er mulig - Kaller meg Frokenlokstad

 

Kan du fortelle litt mer om turn? Skal du ha noen konkurranser på bloggen din snart?


Vi går på turn hver mandag. Det er ingen nedre aldersgrense på gruppen til Jennie, men vil tippe de som er der er fra 1,5 til 3 år. Det er ikke alt for mye opplegg når gruppen har så små deltagere. Først samles vi i en ring der vi synger sanger, gjerne med bevegelse. Deretter varmer ungene opp ved at løper alle etter hverandre rundt i halen der lederen roper "ned på rompa","opp igjen",  "hoppe" "hendene i været" osv. Dette synes Jennie er supermorro! Etterpå tar vi ut aparater og løper fritt til musikk, det kan ikke bli for mye opplegg når ungene er så små, da vil det fort bli kaos, men ungene lærer seg og vente på tur og merket veldig godt balansen til Jennie bedrer seg fra gang til gang. Akkurat nå om dagen trener vi på en liten runde på aparatene (balanse/rulle rundt/krabbe inni et rør) som skal vises under en juleoppvisning i Desember. Vi foreldrene turner og holder på med ungene. Veldig allright igrunn - Ungene storkoser seg jo, og de får godt brukt seg i løpet av denne timen.

Kan ha en konkurranse snart,  men nå har jeg nettopp hatt en giveaway - som du vant :)

Bilder fra turn:Kommenter her

0 Kommentarer

28.10.2012 17:57

Hvordan er jennie i utviklingen sin ?

Hun ligger godt i den aldergruppen hun er i, tenker jeg. Hun prater settninger nå. Selv om ikke alle er like tydelige så sier hun vel de fleste ord. Jeg blir overrasket over hva hun kan hve eneste dag. Plutselig sier hun ord jeg aldri hadde trodd hun kunne, og andre dager hører jeg henne synge sanger inne på rommet sitt mens hun leker med dukker. Hun sier "A,B,C" og "1, 2". Ellers har hun jo løpt rundt siden hun rundet 10 mnd - så hun har mye med fart i seg!

 Hvordan ser en typisk hverdag ut for dere?

 En typisk hverdag hos oss er nok ikke så ulik en hverdag hos andre småbarnsfamilier. Etter jobb, skole og barnehage er det middagslaging - Deretter bytter mor og far på å dra på trening, mandager er jennie på turn. Noen ganger velger vi også å dra på trening alle 3 før middag. 3 dager i uken har jeg fri, da har ofte jeg og jennie lang frokost før hun får en kort dag i barnehagen.

Det hender jeg henter henne slik at vi kan dra å handle sammen, en morsom aktivitet å putte matvarer i handlevognen, da havner alt annet enn det vi trenger der nemmelig. Om far i huset jobber overtid hender det at vi har eller er på middag hos noen venner. Vi har nemmelig en liten "deal" med etpar venner med barn, eller med menn som jobber overtid om at vi tar middagen sammen, det finnes ingenting kjedeligere enn å lage full middag til bare oss 2. Når kvelden har kommet er det klart for barnetv eller film og kveldsmat/flaskekos før det er boklesning og leggetid.

 

 

  

Hoen ønske om søsken til henne i nærmeste fremtid?

Vi har et ønske om en til etterhvert - men tiden vil vi ikke røpe, da er halve morroa over :)

 Kan du nevne noen matretter jennie er glad ?

Spagetti og kjøttsaus er det beste som finnes, Lasagne, gryterett, stekt ris m/diverse. Det er veldig opp og ned hva hun liker, det forandrer seg heletiden, hun er ikke så kresen. Men spagetti kunne hun nok spist hver dag, beste som finnes det!  Ellers er hun veldig glad i havregrynsgrøt, hvitløksbaguetter!

 Du er flink til åta bilder - er du fotograf?

Takk for det - er nok ingen fotograf, men synes det er veldig veldig morro å ta bilder!

 Hårbåndet der, hvor er det fra?

Hårbåndet har jeg fått heklet av moren til ei venninne, Det er laget uten oppskrift og spesielt i til Jennie, så akkurat det tar hun nok ikke bestilling på.

  
Kommenter her

0 Kommentarer

20.08.2012 21:41

Hei! Jeg er fast leser og syns dette er en super blogg, spesielt da jeg har en datter som blir 2år i November!:) men har noen spørsmål:) Vi reiser 1uke til Tyrkia til torsdag å da lurte jeg på åssen flyturen med tulla gikk, hva dere hadde med på fly av "underholdning" til henne og hva som er lurt å ha i kofferten:)

 

Først : Så koselig å se at de faste leserene titter frem innimellom! :) Jennie har flydd både til bergen, trheim og tyrkia, så hun begynner å bli godt vant med dette å fly. Hun har aldri hatt egent sete, så hun har sitti mesteparten av flytimene på fanget mitt, noen ganger har hun hoppet over til C. Vi fikk et tips av ei venninne med gjevnaldrende barn om å ta med en liten dyne, og det skal jeg jammen meg si er et av di beste tipsene jeg kan gi videre. En vogndyne i dun tar jo ingen plass i bagasjen om du ruller den sammen og trer på et strikk. Den fikk både armen min, og hodet til jennie god nytte av, samt at hun lå oppå den i vognen på kveldene - Det er faktiskt ikke bare bare med ei lita tulle på armen i flere timer, det kan bli vanskelig og vondt å plassere albuen rundt på den trange plassen.

Vi har som regel med oss litt forskjellig å velge i av drikke, det er lurt med tanke på landing/take off, samt at jennie liker ligge å kose med flasken. Vi kjøpte også egen mat i cafeen som vi tok med oss på flyet fremfor flymaten. Vi hadde med iphonene med apper (om du ikke allerede har den, så anbefaler jeg deg å laste ned soundtouch, en fantastisk app med bilde a en baby på blå bakgrunn). Vi hadde også med etpar lekefigurer (som hun ikke hadde nytte av), og pekebøker. Det barnet interesserer seg for er lurt.Nesespray er lurt å ha med mtp lading og ørevondt (er gjerne værre om man er litt tett i systemet)

Ellers i bagasjen hadde vi det vi bruker her hjemme, masse skift og lette klær. Vil tro det er veldig varmt når du reiser ned nå, så det er veldig lurt å ta med flere stk solhatter, og UVdrakt/tshorter. Solkremer fåes kjøpt der nede, men jeg anbefaler deg å ta med solkrem fra Norge, man vet aldri om de der nede er gått ut på dato etc. kjøp høy faktor, men ikke sunblock - ny forskning vider at det blokkerer porene og kan føre til fæle greier.

Vi tok også med oss:

reiseapotek

strandsandaler/crocks

babymat på glass (de ble det ikke spist noe særlig av),

babysmoothie - mange!  om hun mister matlysten kan det være fristene næring)

bleier, våtservietter - kan få bleier etc i tyr kia også, men kjente merker er gjerne dobel pris)

Engangssmekker/stelleunderlag/bæsjeposer

Vogn - har prampack så tok med egen vogn, de vognene vi fikk utdelt på hotellet vårt var ikke allverden for barnet å sove i, eller trille rundt på sand/grass/grus med.

plastkopp/bestikk

Barnesåpe/shampoo/pudder/sinksalve (slike ting man bruker hjemme)

BABYCALL! :)

Antibak.

SOKKER - som hun kan ha på seg når hun løper rundt bassengkanten, da sklir hun ikke!!!

kniv/potetskreller - da kan dere lett skjære opp frukt hvor enn dere er / på hotellrommet

Jeg kommer ikke på noe mere akkurat nå, men jeg skal oppdatere listen om jeg kommer på noe viktig. Det er ikke nødvendig og overpakke, for du får tak i det meste der nede om du skulle glemme noe. Ta med det du vanligvis bruker, og ha i bakhodet at du reiser i en veldig varmt! Kos dere masse, og gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan det var å ha med barn i augustmåned! :) Kommenter her

0 Kommentarer

15.04.2012 12:16

Når legger Jennie seg for kvelden?

Det kommer veldig ann på når hun legger seg. Det kommer ann på hvor sent vi spiser middag. men det er i snitt rundt 19-19.30.  Hun får se barnetv for de minste rundt 17.30, etter det er det kveldsmat, kveldstell og flaskekos i armkorken vår.

 Har dere mye alene tid uten jennie?

Vi har hver kveld etter leggetid :)

 

Hva er favoritt maten din ?

Hjemmelaget fiskegrateng, Grillmat, pinnekjøtt

 Skal dere ha flere barn ?

Håper da det :) vil ha 2.


Var du populær på skolen, har du mange gode venner ?

I hvilke alderstrinn ? Jeg tror jeg har vært under de fleste kategorier iløpet av min tid på skolen. På barneskolen var jeg langt i fra populær, ble mobbet fordi jeg likte hester og var tynn. På ungdomsskolen hadde jeg mange mange venner, og på vgs var ganske passiv. I dag har jeg mange venner, men jeg har jeg en liten håndfull med de aller aller beste. kvalitet fremfor kvantitet.


Spørsmål kan stilles HER
Kommenter her

0 Kommentarer

05.04.2012 14:47

hva leker dere med når dere kommer hjem fra bhg?

leker Jennie godt med seg selv, eller underholder dere henne? evt med hva?:)

Jennie er veldig veldig glad i år være ute, så jeg henter jennie tidlig på dager der jeg har mulighet, og spesielt på solskinnsdager slik at vi kan være ute å leke. Da er vi endten på lekeplassen utenfor døren her, ellers reiser vi andre plasser.

Jennie er flink til å underholde seg selv når vi er inne, hun sitter å leker med lekene sine, og kan i perioder sitte lenge. Hun oppsøker også oss med det vi driver med, feks ved å hjelpe til med å ta ut fra oppvaskmaskinen. Vil hun ha med oss på leken er hun flink til å gjøre seg forstått. Hun kommer til oss klosser, sangkort osv Skal hun virkelig ha oppmerksomhet begynner hun å klatre på alt av møbler :) Hun er glad i å synge og danse etter barnemusikk, bygge duplo, spille på instrument, leker med lyd osv, men det beste i hele verden må være å ha leker med seg i badebalja (og stå i vinduet å se ut på fugler og mennesker).

Spørsmålsrunde HER
Kommenter her

0 Kommentarer

30.03.2012 18:57

Tenkte det var påtide med en spørsmålsrunde igjen. Dere vet hvordan det fungerer, så da kjører vi bare igang ! ;-)

 

  Kommenter her

4 Kommentarer

11.09.2011 17:49

Denne gangen kommer det spørsmål fra Lena:

Hvordan ble du kjent med samboeren din/hvordan ble dere sammen:

Vi møttes på vaktkurs faktiskt! Det viste seg at vi begge jobbet som vaktsjef i to barer ved siden av hverandre og vekslet telefon-nr for førstogfremst å samarbeide litt. Det endte med cafeturer, kino og klinings. hvordan vi ble sammen kan jeg ikke svare på, for det ble bare slik, men en ting er sikkert - Det var damen i huset som tok  initativ! ;-)


Hva er det mest romantiske som har hendt med deg :

 


Hva er det mest romantiske som har skjedd med deg?

Må jeg velge en episode ? Jeg er veldig glad i overraskelser, gjerne de som kommer helt helt uventet. En morgen våknet jeg opp til små hvite lapper som hang i sytrå fra taket med koselig ord på. En annen morgen med en drøss hjerter på gulvet med søte ord - De ledet bort til sterioanlegget med en beskjed om å skru på, der var det laget en lang liste med de nydeligste sanger. Herlige herlige mannen min! Men det aller beste av alt er når god mat står på menyen, noe godt i vinglasset og michael buble på anlegget -. Det er kjærlighet!

Hva er din favorittmat?

C sin grillmat er unik!

Har du søsken?

Jeg har 4 søsken - 2 på pappa sin side, 2 på mamma sin side

Hva er ditt beste skjønnhetstips:

Gode produkter er et godt tips! Gode merkevarer handler jeg fra nettet til en billigere penge enn her i landet. Feelunique.com er flittig brukt. (De Refunderer også toll). Flere skjønnhetstips kan jeg komme tilbake til senere.

Kommenter her

0 Kommentarer

28.08.2011 15:07

Spørsmålene fra May liss - mamman til markus

Hva er du mest fornøyd med i deres nye hjem? Åh, vi har jo laget det meste selv, så jeg er veldig fornøyd, veldig fornøyd med steinveggen vår bak peisen. Nesten lettere å si hva jeg ikke er fornøyd med, kjøkkenet - der har vi ikke rukket å pusse opp enda :)

har du noe gammelt hjemme/gjenbruk hos deg siden du har shabby and chic stil hos deg? Hmm, nå må jeg tenke meg godt om. Tror det meste er kjøpt nytt. Men sengegavelen er laget av en gammel dør. og sengeteppet på gjesterommet er veldig gammelt, arvegods: 

Hvilken stil var det hos dere før: Det har aldri vært noen super-gjennomført stil før iogmed vi har leid, da får man det ikke helt som man vil, men forrige leiligheten gikk i lys interiør. Nå er den mere grov chabby i bruntoner.

Synes du babytiden går fort: JA, den går mye raskere enn forventet.

Skal baby J gå i barnehage/dagmamma eller skal du være hjemmeværende mamma en stund etter permisjonen? Jeg er forsåvitt ferdig med permisjonen nå, men siden C har 50% permisjon jobber jeg ikke fult før hun begynner i barnehage (som er i januar).

hvor ser du deg om 10 år: Boende i et hvit gammelt hus med stakittgjerde og epletrær, ferdig utdannet med 2 barn og kanskje jeg har en stoooooor diamant ring på fingeren også ? (kremt).
Kommenter her

0 Kommentarer

19.08.2011 18:54

Det kom inn veldig mange spørsmål fra hver person, så jeg deler de opp i flere innlegg. Spørsmålene i dag er fra Cathrin:

Er jennie kalt opp etter noen? Nei hun er ikke det, jeg som la min kjærlighet til navnet Jenny for mange mange år siden, for å gjøre det litt uvanlig og etter min smak finere - la vi til "ie" fremfor "y" på slutten.

Skal dere ha flere barn? Ja, vi vil ha et barn til.

Hva jobber du med? hjelpepleier, med utviklingshemmede

Når er permisjonen over? Permisjonen min er gått ut, men iogmed pappa`n kun har 50% permisjon og barnehagestart ikke er før 2 Januar så er jeg hjemme litt lengre, jobber litt innimellom.

Hvilken vogn har baby J? Jennie har en Emmaljunga Smart (kun bagdel) men nå har vi nettopp gått til innkjøp av en Babyjobber City Elite. Det er ikke interesant å ligge i bag mere.

Kan du legge ut et bilde av hele familien + hunden? Det kan jeg, men har ikke noe bilde av oss alle samlet her og nå. men jeg kan i mellomtiden legge ut det nyeste bilde av jennie
Har du spørsmål ? Trykk her
Kommenter her

1 Kommentarer

17.08.2011 08:54


Kjære kjære dere som er innom, etter et ønske fra noen lesere har jeg nå bestemt meg for å kjøre igang med en spørsmålsrunde, ingen spørsmål er for dumme, så kjør på :) Lar den gå i etpar dager - i mellomtiden slenger jeg ut etpar bilder av en gakkgakkspisende baby :


Kommenter her

6 Kommentarer

07.04.2011 09:09

Fra 4 mnd kan man begynne å gi grøt og smaksprøver til de små. Jeg har ingen planer om å starte med det helt enda, vil fullamme til hun er 6 mnd om det lar seg gjøre og deretter begynne å introdusere andre ting. Akkurat der er det forskjellige syn på hva som er rett og galt, hva som gir kresen unge og ei osv. Helsesøster har gitt beskjed om at det ikke er behov for å starte før den tid under fullamming - så da ser jeg ikke helt vitsen i å dekke mine nyskjerrighetsbehover fremfor anbefalinger, haha. Selv om jeg gleder meg veldig til å starte prøvesmaking og kunne gi henne litt fruktbiter eller lignende.

Q: Når begynte dere prøvdesmaking og introdusering av grøt og frukt ? Hvordan gjorde dere det og hva begynte dere med ? og når kan man begynne å introdusere de små for fruktnetting ? Jeg vil høre hva dere gjorde :)
Kommenter her

8 Kommentarer

01.04.2011 23:45

Hva fikk deg til å blogge?

Jeg startet å blogge for mange år siden, går vel på mitt fjerde år(4,5), Det var den gangen vi lå på topplisteplass nr 1 om man hadde mere enn 2 innlegg på en dag. Hva må til nå, 100 innlegg i timen ? Den egentlige grunnen til at jeg begynte vet jeg faktiskt ikke, men startet med hjemmeside lang tid før det så jeg fulgte vel bare utviklingen.

Hva liker du å gjøre om dagene?

Akkurat nå om dagen drukner jeg i øynene til babyen min og nyter all tiden jeg kan med henne. Ellers liker jeg å bake cupcakes og fete opp venninnene mine på cafebesøk stappfult av sladder. Det går mot våren - da ser jeg frem til trilleturer og uteakitviteter.

Hva får deg til å le?

Det første som dukket opp i hodet mitt er "black out" på tv3. Satt faktiskt nettopp å snakket med ei venninne om hvor godt jeg ler av det. Ellers skal det ikke så allverdens til for å få frem smilet. Men jeg er sær - har aldri ledd av en komedie feks :p

Hvodan type kamera har du?

Nikon d3000 - oppgradert linse med stabilisator (1855?)

Har du gått på fotokurs?

Nei, jeg har ikke gått fotokurs - jeg har hatt min fortid forran kamera, har sugd til meg litt tommelfingerregler - Elsker å ta bilder så nå vil jeg veldig gjerne stå bak

Hvordan klarer du å ta så fine bilder?

Et godt kamera er hovedtingen her tror jeg. Bruker aldri blits men heller lyset fra utsiden. Det gir naturlige og lyse bilder.

Hvilken jobb har du?

psykisk utviklinghemmede

Bildet: Tatt av meg i 2007


Det er noen flere spørsmål som har kommet inn - velger å svare på de i morgen. klokken begynner tikke mot leggetid. God natt - og god helg! 
Kommenter her

1 Kommentarer

24.03.2011 12:58

Kan jo ikke ha spørsmålsrunde uten noen spørsmål, slappfisker !(Trykk HER)
Kommenter her

0 Kommentarer

18.03.2011 09:10

Det er ikke noe hokkuspokkus - dette har jo nærmest blitt en trend, så dette kan dere jo..

Dere spørr, jeg svarer ! ;-)

 

Kan jeg ønske dere en god fredag i samme slengen ?
Kommenter her

7 Kommentarer

14.03.2011 16:28

Hei. Skal ha navnefest for jenta vår snart, og ønsker å lese et dikt til henne. Har du noen tips? Hvilke sanger hadde dere i dåpen? Kan du legge ut litt bilder fra pynten og tips osv? :):):)

Har lagt ut bilder av dåpspynten tidligere, men såklart kan jeg legge den ut igjen - denne gangen med litt større bilder av middagsbordet, bordkortene og kakeogkaffebordene. Var ikke så lett å velge ut pynten når stolene i lokalet var RØDE og veggene var GULE, men synes vi fikk det ganske allright til. Når det kommer til sanger vi sang i dåpen så må jeg nok skuffe litt, vi hadde nok annet å stresse med, så vi hadde ingen sanger eller dikt. Men jeg vet om masse fine dikt som kan brukes i dåp. Har lagt ut noen nedover i bloggen, og jeg kommer til å putte inn litt dikt i innleggene fremover - så følg med.
Håper det gir litt inspirasjon :)
Kommenter her

1 Kommentarer


hits