Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt










31.05.2012 18:39

I dag laget jeg en sunnere verson hamburgere. Bakte grove hamburger brød, laget hjemmelaget dressing og hamburgerene med karbonadedeig. Det ble så godt at oppskriften må deles.

Først laget jeg dressingen slik at den kunne godgjøre seg i kjøleskapet imens, den er enkel:

 

1 tomat
halv løk
sylteagurk
chilikrydder
Salt & pepper
Cayennepepper om du vil?
en dæsj majones
en dæsj tomatpurre
sylteagurk
litt lettrømme/creme fraiche

Hakk tomat og sylteagurk og bland oppi de ande ingrediensene, smak deg frem.

 



Deretter begynte jeg på bakingen av rundstykkene:

100 g smør
7-8 dl hvetemel
5 dl sammalt grov hvetemel
1 pk tørrgjær
1,5 ts salt
5 dl lettmelk
sesamfrø (jeg tok også linfrø)

Bland sammen det grove melet + gjær+ salt. Smelt deretter smør og ha i melken - varm opp til kroppstemperatur. Bland med det grove melblandingen, tilsett deretter vanlig hvetemel litt etter litt. Når deigen er fast, men litt klissete setter du den til heving i 20-30 min.

Trill deretter ut 3 ganger pølser. Klapp pølsene litt flate og del hver pølse opp i 6 deler. Form dem som en bolle og legg på stekebrett (klapp dem litt ned slik at de blir litt flatere, dere vet hvordan et hamburgerbrød ser ut). pensle med melk, ha på frø og la stå til etterheving mens du forvarmer ovnen til 225 grader. Stekes i ca 15 min. Det blir 19 rundstykker, så dere kan fint fryse og ta opp igen en annen varm sommerdag der grillen er tent

 

 

 

Når de står i ovnen kan du lage burgerene:

400 g karbonadekjøttdeig
1/2 rødløk (jeg brukte gul fordi jeg var tom for rød)
1 ts kikkoman(soyaolje)
1 ts tomatpurre
1 ts matolje
salt & pepper

Bland karbonadedeigen med egg, løk, tomatpurre og olje. Tilsett deretter kikkoman, salt og pepper (kan også ha i tabasko) etter smak. Skvis sammen til en fin, gjevn masse. Del i 4 (eller fler) og stek etpar minutter. HUsk god håndhygiene!!

 

 

Skjær opp ønskede grønnsaker:

 

 







Kommenter her

1 Kommentarer

21.03.2012 19:44

Gårsdagens middag må jeg dele med dere, smakte vidundelig! Planen var å lage fullkorns horn med fyll, men etter min mening ligner det mere på hold it.

  • 200 gram smør
  • 6 dl melk
  • 50 gram gjær
  • 2 ts salt
  • 4 ts sukker
  • 1 kg hvetemel (jeg brukte 1 kg fullkorn hvetemel)

Smelt smør og ha i melken, varm dette til ca 40 grader. Ha i gjær.  Bland det tørre sammen og hell melkeblandingen oppi.  Hev deigen til dobbel str (fordel med stor nok bolle:)



Del deigen i 3, kjevle deigen til en runding og del den opp som en pizza - i trekanter med en pizzakjærer. Legg fyllet som på bildet og rull sammen, la de etterheve 20 min (jeg droppet det, og det gikk veldig fint):

Pensle så hornene med egg eller melk og strø over frø om ønsket.

Stek i ovnen i 12-15 min (225 grader)


Kan fylle med hva du måtte ønske. Jeg valgte å fylle halvparten med kjøttdeig (og kjøttdeigsaus) + ost, og peperoniskinke, ost og ketchup. Du kan bruker gårsdagens restemat, pølser, skinke eller det du måtte ønske!


Serveres med en god salat





 




Kommenter her

7 Kommentarer

13.12.2011 15:32

Ingredienser

    150 g TINE Ekte Meierismør
    5 dl TineMelk Hel
    50 g gjær
    1 g safran (jeg brukte heller  1/2 ts gurkemeie)
    150 g sukker
    ½ ts salt
    2 ts kardemomme
    13 dl hvetemel (ca.)
    Pensling og pynt:
    1  sammenvispet egg
    rosiner

Smelt smøret. Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.

Rør i sukker, salt, kardemomme, safran (evt. gurkemeie) og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse.(ca 45 min)

Sett stekeovnen på 250 °C. Ta fram stekeplater som du smører eller har på bakepapir.

Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Del i ca. 30 biter

Legg de ferdig formede lussekattene på stekeplaten og la dem heve under plast på et lunt sted i ca. 15-30 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene i 5 - 8 minutter. La de avkjøles litt på rist før servering. De smaker aller best litt lunkne.

 




Kommenter her

0 Kommentarer

05.12.2011 10:33

 

Er etpar stk som har spurt etter oppskrift på cupcakes og toppingen fra kakene på bursdagen til Jennie, og det skal dere selvsagt få :

OREO CUPCAKE  




113 g usaltet smør
 3 store eggehviter (rumtemp)
  2.5 dl melk
  250 g mel
  1 ts. bakepulver
  2 ts. vanilje extract
  1/2 ts. salt
 190 g sukker
45 oreo cookies

-Del kjeksene i to og legg den delen med krem på i bunnen av muffinsformene (bunnen opp).

-Del de andre bitene i 2-3 og legg de i en skål blandet med litt mel, sett dem til side.

-Pisk smør til en luftig krem, tilsett melk og vanilje extrakt, miks godt.

-Bland mel, salt og bakepulver sammen og miks  det i smørblandingen.

-Tilsett sukkeret og miks videre.

-Tilsett eggevittene og miks på høy hastighet i 2 minutter.

-Rør forsiktig inn kjeksene i røren.

-Fordel deretter røren i muffinsformene, 3/4

-Stekes i ovnen på 180 grader i ca 20 min (gyllne)

SMØRKREM til OREO CUPSCAKES:

600 g  Philadelphia ost (rumtemp)
113 g smør (rumtemp)
2ts. vanilje extract
400-450 g melis
 knust oreo kjeks (uten krem)

Miks sammen smør og philadelphiaost.tilsett deretter melis og miks videre, Tilsett vaniljeextrakten. Hell i litt finknuste oreokjeks.

(Jeg halverte denne oppskriften, oppskriften er hentet fra passion for baking)

 

OSTEKAKE CUPCAKES

4 egg
3 dl Sukker
2 ts Bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
1,5 dl matolje
5 dl revet gulerot
(evt litt hakkede hvalnøtter)

Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis

Sikt/bland sammen det tørre og bland i, tilsett oljen

Vend så inn fint raspede gulerøtter

Fyll formene 2/3 fulle og sett i ovnen på 180 grader i 15 min (sjekk med stekepinne)

SMØRKREM:

200 g smør
400 g philadelphia
500 g melis
3 ss vaniljesukker

Pisk smør og philadelphiaost sammen luftig, pisk deretter inn vaniljesukker og melis

(oppskrift hentet fra det søte liv)




Kommenter her

0 Kommentarer

01.12.2011 20:31

.. Blir det 7 slag i år da tro ? Denne er favoritten min, og i dag forsøkte jeg meg for første gang, det ble ikke så vellykket, men de aller aller beste er bestemor sine, og de kommer snart i posten! :D JUL!



1 hardkokt egg
1 rått egg
60 g sukker
ca. 175 g hvetemel
125 g smør/margarin
perlesukker

 

1. Kok et  egg hardkokt - ta ut eggeplommen og mos glatt med en tskje i en bolle.

2. Pisk tykk eggedosis av det hardkokte, den  rå eggeplommen + sukker

3. Elt i mel og mykt smør vekselvis, og sett deigen kaldt etpar timer.

4. Trilles ut i ca. 14 cm lange tynne emner, og formes som kranser. La kakene stå kaldt i ca. 15 minutter.

5. Pensle med pisket eggehvite og dypp i perlesukker. Stek kakene i 10 minutter ved 180-190 grader til de er pent gylne.

6. De kommer myke ut av ovnen, men blir harde når de blir kalde, la de kjøles ned på rist. Hver forsiktig, de er veldig skjøre.




Kommenter her

2 Kommentarer

13.11.2011 16:58

Først: Gratulerer med farsdagen alle pappa`er. Og ikke minst en stor tanke til min egen pappa som bor i himmelen.

I dag har kjøkkenet vært opptatt, siden Jennie er for liten til å lage kake så har jeg blitt ansatt i stillingen i minst 10 år frremover. Hjertesjokoladekake til pappa og sjokopops av restene etter utkjæringen. Cake pops var ikke så vankselig som jeg først trodde men man må regne med endel gris. 

Restene etter utskjæringen smulte jeg opp og delte i to boller. ene bollen blandet jeg noen klatter vaniljekrem, mens i den andre blandet jeg litt glasur. Ikke så mye, men nok til at deigen blir fast.

Deretter laget jeg små kuler. Noen av kulene dekket jeg med et tynt lag marsipan

Smeltet sjokolade og duppet pinnene i den før dem ble stukket inn i kulene. lurt å la de stå litt i kjøleskapet mens du smelter sjokolade i vannbad. Vi skulle egentlig duppe i hvit sjokolade, men alt etter hva du liker best

dupp i sjokolade og ta på strø. Her er det bare kreativiteten som stopper deg.

Så må dem tørke. jeg stakk små hull i en eggekartong som jeg satte dem nedi, og videre inn i kjøleskapet.


Herlig herlig - Pappa`n elsker dem, og vi angrer på at det ikke ble flere med marsipan på. Dette var jo tross alt en utprøvning, neste gang skal vi lage med hvit sjokolade og konditorfarge.







Kommenter her

1 Kommentarer

28.10.2011 21:57

Scampi på spyd med lime, sesam og spinat

16 renset scampi
4 grillspyd
2 ss soyaolje
1 ss saft fra lime (evt sitron)
2 ss sesamfrø
2 ss smør
300 g frisk spinat



  1. tre scampi på spyd
  2. bland soyasaus, limesaft, sesamolje pg sesamfrø i en bolle/dypt fat, legg i scampiene
  3. smelt smør og damp spinaten i det til den faller sammen
  4. forvarm en stekepanne og hell i sausen som scampiene ligger i. Stek scampiene i sausen i ca 30 sekunder på hver side.
  5. Server med den varme sausen og spinaten. Smaker godt med ris til.







Kommenter her

3 Kommentarer

02.10.2011 16:32

Søndagskos i høstregnværet = Varm Eplekakemuffins med krem til en kopp kaffe:

Denne oppskriften er litt liten, det ble kun 6 store muffins, jeg doblet dem og fikk 12 stk

100g smør
2 epler
1 ts malt kanel
2 egg
1,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Skrell epler og kutt i biter (Jeg legge de oppå litt tørkepapir slik at de ikke er så "våte".)Strø over kanel og litt sukker. Smelt smør og la det stå til avkjøling.  Pisk imens egg og sukker til eggedosis og tilsett bakepulver, mel og hell over smøret. Etterpå rører du inn eplebitene. Fyll 2/3 av muffinsformene.

For å gjøre muffinsene ekstra fine har jeg puttet små eplebiter, hakkede nøtter kanel og perlesukker på toppen før de ble satt i ovnen.

Stekes på 200 - 220 i 15-20 min. (avhenger litt av ovnene, men bruk en tannpirker for å sjekke om de er ferdige. Stikk den nedi, er det deig igjen på den når du tar den opp kan de stå litt til. Nå noen bilder av dagens bakst:









Kommenter her

0 Kommentarer

18.07.2011 21:13

Baby J sine måltider består enda av masse pupp. hadde det vært opp til meg hadde alle måltidene enda bestått av kun det - tviholder på ammingen og vil egentlig ikke se for meg å miste den kosen og nærheten mor og datter får under amming. men jenta trenger jo å utforske. Hun får grøt til lunsj og grøt til kvelds, er ikke noe særlig glad i middag enda, I dag forsøkte vi å bytte ut lunsjgrøten med en halv brødskive med leverpostei. det gikk over alle forventninger og lille`n kastet seg over bit etter bit.

Middagsrestene ble i dag knust til barnemat. Brokkoli smadret med litt av kokvannet og bittelitt smør (uten sukker og melk såklart), Samme er gjort med poteten. Fisken er tilsatt litt kokvann og litt olje for å få den litt myk. Nå har vi mat som skal fryses ned posjonsvis samt et lite måltid til morgendagens utprøving.


Matens holdbarhet i fryseren
Lammekjøtt, kokt         4 mnd
Svinekjøtt, kokt           1 mnd
Høne-kyllingkjøtt, kokt  3 mnd
Fisk, kokt                   2 mnd
Grønnsakspureer       1-2 mnd
Fruktpureer                 1 år




Har du noen gode oppskrifter eller tips om barnemat/fast føde ?




Kommenter her

5 Kommentarer

23.05.2011 13:56

Så oreodilla som vi har så kjører vi igang med en kake også. Denne lagde jeg 16 mai og det smakte himmelskt. (Men jeg er fortsatt størst fan av Oreo Milkshake ! ) Oreokake er faktiskt ikke så vanskelig som det ser ut til, eneste er at det kan ta litt tid pga den skal hvile i kjøkeskapet innimellom, men da kan man jo gjøre andre ting, som å rydde og legge barn ? haha

Du trenger :

 Ca. 450 g Oreo- kjeks
 100 g smør
2 pk philadelphia kremost
 2,5 dl melis
 1 boks kremfløte
 2,5 ss sukker
1 pose sjokolademousse
Melk til moussen
Sjokoladesaus til topping om du vil.

1/4 av kjekesene brekkes i biter og legges bort i en skål, resten av kjeksen skal smules opp, da er det enklest å putte kjeksa i en pose (dobel pose er lurt) og banke på med noe hardt (kjevle)


Putt smulene i en plastbolle som på bildet over, Deretter smelter du smøret og heller oppi bollen med smulene. rør godt -  ha det så over i en form (24-25cm) -  greit å dekke bunnen av formen med bakepapir først

Miks kremost og melis sammen til en smørkrem


Ta en ny bolle og miks sammen fløten og sukkeret til krem. Deretter rører du inn halvparten av kremen i smørkremen. Resterende av kremen kan du sette kaldt imens.

Fordel massen over i formen og strø  litt av oreobitene oppå (dette er disse du har satt til sides i en skål) Sett så i kjøleskapet i 30 min. Imens kan du lage sjokolademousen etter anvisning på pakken. Bland inn resterende av oreobitene i mousen.



Fordel mousen over kaken og la den stå 1 time i kjøleskapet. Avslutt med å legge krem på toppen og pynt med sjokoladesaus / evt kakesmuler som jeg har gjort.




Kaken er veldig god å servere med kaffe, og kanksje litt vaniljeis ? :)




Kommenter her

3 Kommentarer

12.05.2011 20:40

Flere har spurt om oppskriften på Oreo Milkshake`n min. Den er så enkel som å mikse Oreokjeks - melk - Vaniljeis og en dært sjokoladesaus på måfå! Men gårdsdagens laget jeg slik :

Knuste 4 Oreokjeks som jeg la til sides, dette er "toppingen":


Så kastet jeg i 4 svære biter med vaniljeis (ca 2 kopper), 4-5 delte oreokjeks og melk i en blender.

Melken sper du forsiktig på etter hvor tynn/tykk du vil ha milkshaken. Jeg brukte en liten dært med sjokoladesaus oppi, den kan skippes om du vil. Så helte jeg milkshaken oppi 2 svære latteglass, pyntet med et sugerør og selvsagt må du ha tskje til å ta opp de herlige oreobitene, snacks!



WOLLAAAAH:


Et svært glass med en Oreodrøm - Drikk til du blir kvalm!! :D Om du er lat og ikke orker finne frem blenderen kan du jo alltids putte iskremen i en skål - helle over knust Oreokjeks og pynte med sjokoladesaus, det er jo FANTASTISKT godt det også:



FRISTET ??




Kommenter her

3 Kommentarer

17.04.2011 21:49

Denne retten er så god at jeg den har blitt navngitt "godis" her i huset.. den er superenkel og elsket av de fleste:

Du trenger:

1 løk
1 pk bacon (ikke first price)
1 pk kjøttdeig
1 pl fløte
ost

Stek løk, baconbiter og kjøttdeig hver for seg. Jeg bruker også litt sopp i retten. bland alt i en form, tilsett  om ønskelig krydder,  Hell over matfløte slik at du dekker litt av kjøttet, strø over litt ost. Stek på 200 grader i 30 min. Grunnen til at jeg ikke anbefaler firstprice-bacon er fordi det er mindre salt enn annet bacon, det gir mindre smak på retten.


Server med litt salat - jeg som om dagen må ha karboh. tilsetter hvitløksbaguetter, a








Kommenter her

1 Kommentarer

04.04.2011 20:49

Denne gryten er knallgod. Hadde den i dag da jeg fikk ei venninne og hennes 2åring over på middag, de likte den også kjempe godt. Siden lillegutt har godt av karboh. og ikke minst jeg som ammer så mekket vi sammen en potetstappe til - potetstappe til gryter smaker jo som himmelen selv. Enkel og KNALL god middag (som er like god - om ikke bedre som restemat).

Du trenger:

4 gulerøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 papirka
400 g kjøttdeig
2,5 dl kjøttbuljong
1 liten boks tomatpurre



Hakk opp løk, hvitløk og riv gulerøttene - freses etpar minutter i stekepannen
Stek kjøttdeigen og ha oppi sammen med løkblandingen
tilsett salt + pepper om ønskelig, tilsett buljongen.
La dette koke til buljongen er kokt inn (5-10 min) finhakket paprika tilsettes mot slutten.

Serveres med salat (og gjerne ris/potetmos om du vil tilføye litt karbs)



Naaaam




Kommenter her

0 Kommentarer

31.03.2011 20:55

Har fått spørsmål om jeg kan legge ut oppskriften for dagens bakst - klart jeg kan! I dag lagde jeg nemmelig bringebærmuffins og sjokolademuffins med nøtter, med en basisoppskrift. Litt kaffekos til de som arbeider oppe i leiligheten - det likte dem godt.

Brukte en god amerikanske muffins oppskrift:

Du trenger:

250 g mel
100 g sukker
2,5 dl melk
1 egg
1 dl matolje
3 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1/2 ts salt

Også tilsetter jeg utenom det jeg vil ha i, som bær/sjokolade/nøtter

Dette er nok til ca 8-10 store muffinser.

Bland det våte i en bolle - og det tørre i en annen bolle. Rør deretter det våte forsiktig inn i melblandingen til en tykk røre. Deretter tilsetter du det du vil ha i (bær, sjokolade. nøtter)  og vender om etpar ganger. Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter - til de er gyllenbrune. Disse egner seg godt til frysing.



Bringebærtoppingen er enkelt laget med bringebær og melis.

Sjokoladetoppingen er laget så enkelt som kokesjokolade og melis (kvalnøtt til pynt)




Kommenter her

3 Kommentarer

30.03.2011 19:12

Har lagt ut en annen variant av kavkarbopannekakene, den kan du lese HER. Denne fungerer like godt til lunsj som til middag. I dag laget jeg meg etpar stk fordi jeg ble alene til middag. Kjapt - godt - supernekelt!

Du trenger:

2 egg
2 dæsjer rømme (eller fløte)
(gir ca 2 pannekaker)
Bacon
Løk
Ost

Bacon har lurt seg vekk under fotograferingen ! :)

Visp sammen egg og rømme - dette er pannekakerøren, stek dem som du vanligvis ville gjort. Disse er litt mindre håndterlige enn vanlig pannekaker, så ha tålmodighet.

Stek bacon og løk hver for seg.

Legg ost, bacon, løk (og krydder om du vil) på pannekaken og rull den sammen. Serveres gjerne med salat til.

 





Enkelt, ikkesant ?




Kommenter her

2 Kommentarer

25.03.2011 17:24

Her kommer blåbærmuffinsoppskriften jeg brukte under gårsdagens bakerunde. Dette er jo egentlig enn grei grunnoppskrft for amerikanske muffins - veldig enkel er den jo, for de fleste ingrediensene har man jo somregel stående. De smakte himmelskt! Prøv du også:

Du trenger:

250 g mel
100 g sukker
2,5 dl melk
1 egg
1 dl matolje
3 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1/2 ts salt
blåbær

 

Dette er nok til ca 8-9 store muffinser.

Bland det våte i en bolle - og det tørre i en annen bolle. Rør deretter det våte forsiktig inn i melblandingen til en tykk røre. Deretter tilsetter du blåbær og vender om etpar ganger (Her kan du bruke fryste bær eller ferske bær, evt andre bær, sjokolade eller nøtter). Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter - til de er gyllenbrune. Disse egner seg godt til frysing.

Topping:

Her er det bare å prøve seg frem - disse muffinsene ble tatt på sparket så min topping er kun en blanding av blåbær og melis. men det er faktikst veldig gode uten topping også, spennende med alle disse blåbærprikkene :)

 





NAAaaaaaaaaaaaaam :)

 




Kommenter her

0 Kommentarer

17.03.2011 20:42

Får kaste meg på trenden - som i lange tider har vært i tankene. Ting går ikke alltid etter planen når man har en liten baby som krever sitt om dagene. Men i dag kom vippestolen til unnsettning og cupcakes ble det. Dette er helt nydelige cupcakes med vaniljesmak, valgte å lage en som var enkel med ikke så alt for mange nye ingredienser, så kan jeg spe på litt når erfaringen kommer seg. Så kom igjen - bli med på bakingen:

Du trenger:

6 dl hvetemel
2 dl melk
250 g smør
3 ts bakepulver
4 dl sukker
4 egg
1 ts vaniljeessense

Start med å piske smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett deretter eggene, pisk inn et og et egg godt. Tilsett vaniljeessensen. Fortsett med å sikte sammen hvetemel og bakepulver i en egen bolle som du etterpå tilsetter vekselsvis med melk. Bruk gjernme en visper, men visp ikke lengre enn nødvendig.

Fordel deigen i muffinsformer (3/4 fulle). Stek dem midt i ovenen på 175 grader ca 20-25 min.

Avkjøl muffinsene mens du kaster deg inn i frostingverden. Der kan du velge mye forskjellig, men denne brukte jeg:

FROSTING

Du trenger;

250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
Konditorfarge

Pisk sammen smøret, essensen, melken og ca 4 dl av melisen til en luftig og smidig smørkrem. Tilsett deretter mer melis litt etter litt, pisk godt imellom hver tilsettning til den er tykk med god smørkonsistens.

Jeg synes det er greit å bruke disse engangsposene til å pyntingen, da blir det ikke så mye kliss og du kan gjøre variere mere med de forskjellige tuppene (fåes i alle matvarebutikker)

Klæsj på, og strø over pynt om du vil :)



Mine muffins fikk en rosa touch til ære for  Silje Winther som kommer på besøk.



NB: ikke sett frostingen i kjøleskapet før bruk, da stivner den - Ikke ha frostingen på varme muffins, da smelter den Det er fort gjort å bli hektet, pass dere! Denne oppskriften gav meg 12 store muffins og 7 Ekstra store!




Kommenter her

0 Kommentarer

15.03.2011 19:50

Dette var ønsket, så da starter vi opp med den første lavkarboretten i bloggen. Denne retten er like fin til lunsj som til middag - også kan du variere med innholdet.

Du trenger:

Egg
Rømme
Kokt skinke
Tomat
ost  
Krydder om du vil.

2 egg og to klatter rømme ( eller to dæsjer med fløte) blandes sammen.  gir ca 2-3 pannekaker.

Dette er pannekakerøren og stekes til tynne pannekaker. Ha tålmodighet ;-)

Skjær skinke i strimler, tomaten i biter, ha på ost og litt rømme og kryddre etter egent ønske. Rull forsiktig pannekakene, nb: litt vanskeligere å håndtere enn vanlige pannekaker!

Ha litt salat ved siden av  og vips - en god lunsj/middag

Dette er en knall god rett, synes nå jeg - det går super fort om du er på farten eller har litt dårlig tid.




Kommenter her

3 Kommentarer

14.03.2011 18:38

Når graviditeten er overstått og frotsningen må ta en stopper er det greit å ha noen gode oppskrifter på lur. Vi har under svangerskapet spist masse lavkarbomiddager. Jeg har såklart tilført litt karbohydrater ved å tilsette ris eller brød til de forskjellige rettene pga graviditet - og nå amming. Hovedsaken her er ikke å løpe raskest ned i vekt, men også å bli mere bevist på hva man får i seg. vi TELLER ikke innholdet i det vi spiser for å si det slik. Hovedsaklig nedkutting på karbobombene som ris, pasta, brød, potet osv. jeg har faktiskt ikke vært introdusert for så mye god mat som det jeg har blitt via disse middagene. Det blir ikke lenger den kjedelige spagettien hver mandag (selv om det er en slager).



Jeg regner med mange av leserne mine her er gravide/mammaer - så hva med at jeg begynner å dele noen av de gode oppskriftene vi bruker med dere, engang i blandt?

 




Kommenter her

5 Kommentarer


hits