Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


31.12.2010 17:02

Til en stor forandring skal jeg, Christer og lille Baby-J ha en stille og rolig nyttårsaften - Å det gjør oss ingenting. Alt får jo en annen mening når familielivet trer inn i hus. Så nå er pinnekjøttet på kok og litt melk er ferdigpumpet slik at mor kan få et glass champanje klokken 00.00. Vi har et fantastiskt år å skåle for, og ikke minst et nytt innholdsrikt år i vente. Ønsker dere alle en knall nyttårsfeiring. Måtte det nye året bringe all lykke og glede. Takk for det gamle!
Tusen takk til Christer som har vært med på å bidra til et fantastiskt år. Gleder meg til å gå inn i et nytt år med deg, og med den nye sjefen, Jennie i hælene ! Godt nytt år min kjære! :)
Kommenter her

0 Kommentarer

31.12.2010 14:27Her har vi familien Løkstad Monsen`s fantastiske 2010, i bilder. Egentlig et utrolig innholdsrikt år spørs du meg, alt fra Bergensturer, festivalsommer, bytting av jobber, graviditet, den største og beste forandringen - vi gikk fra å være to personer til en familie på 3. Når jeg tenker igjennom året har det gått UTROLIG fort. Men fra å få to streker på en graviditetstest i april har tiden flydd enormt fort. En helt ny verden å sette seg inn i, en helt ny vending i livet, mye nye tanker og følelser - alt i en positivt vending! Har ny data, så begrenset hva jeg fikk hentet frem nå, men hadde jeg hatt muligheten kunne jeg laget en eviglang kollasje, for dette året har det blitt tatt masse bilder! :)
Kommenter her

0 Kommentarer

28.12.2010 10:16

...Spiller stor rolle hos denne damen!

Ikke hvordan gavene jeg får ser ut, men hvordan gavene jeg gir ser ut. Jeg er vistnok en ganske så kreativ frøken, jeg vil at pakkene skal kjennes igjen, desutten er det så utrolig koselig å bruke litt tid og kjærlighet på innpakkingen. Tåpelig ting kanskje, men det er godt vi alle har forskjellige interesser.

årets:

fjordårets:Venner av meg vil såvitt åpne gavene mine, så kanskje det neste år holder å pakke inn tomme esker ?

 

Hvordan betydning har innpakkningen for deg ?
Kommenter her

0 Kommentarer

28.12.2010 09:53

Jeg tror annenhver gave under treet i år var til Baby J. Jeg har aldri vært så glad for å pakke opp noen andres gaver før. Rart hvordan fokuset endrer seg når man får et lite barn. Jennie fikk masse fint, klær helt opp til 9 måneder, må si at gavegiverne var flinke med str-valgene, er kun EN ting vi må bytte, en bukse vi har to like av, i samme str.

Lillemor fikk også vippstol av farfar i Bergen og Bestemor A. Vi gikk for den nøytrale til fisherprice, angrer ikke et sekund.

Julen ble feiret innenfor våre vegger i år, med både min mor og svigermor m/søsken. Det ble nydelig middag på oss i år også. Pinnekjøtt! (christer laget forresten sin første ribbe 2 juledag, MED sprø svor). En vellykket julkveld med masse fine gaver til store og små! Tusen takk alle sammen, for en fantastisk julefeiring, og ikke minst for alle gaver til store og små! En fornøyd liten gjeng i dette huset. Nå, noen bilder:Jennie hadde bunad på seg en liten del av kvelden, men ellers en kjempe søt julesparkedress hun fikk av Ellen i nyfødtgave.

Tøffetante (kristin) og hennes mor var også innom en tur på julekaffe imellom slagene!!  Sjekk disse to matcher ! :)

...Av i mimre på denne kvelden frister den ekstra boksen med riskrem vi har i kjøleskapet! Gjett hva jeg nå skal !!

 
Kommenter her

0 Kommentarer

27.12.2010 19:23

Da var julestresset over. Nå ser jeg frem til noen dager alene med min lille familie, noe vi ikke enda har rukket imellom all besøket. Litt juleoppdateringer og bilder kommer i morgen. Nå skal jeg nyte en rolig kveld med lillemor på brystet.

Her koser lillemor seg i vippestolen hun fikk av farfar og bestemor A.

hihi liten apekatt :)Har dere hatt en fin juletid ?
Kommenter her

1 Kommentarer

22.12.2010 11:46

Endelig har jeg i dag fått tatt julebildet av lillemor. Tenk å se så perfekt ut !!

Benytter anledningen til å ønske alle dere innom en super juletid. Vi skal feire julen her i vår stue i år, med både svigermor og mamma + søsken. første julen til jennie, dette blir nok kjempe koselig :)

 
Kommenter her

3 Kommentarer

21.12.2010 15:03

Gratulerer så masse til min venninne Beate som i dagtidlig fødte sin prinsesse Lise-Amine på selve bursdagen sin.

Tenk så fantastisk bursdagsgave !! ;-)Gratulerer til dere begge ! Nyt dagene og kos dere masse! Dere har så mye fine dager å se frem i mot! En fantastisk julefeiring og koselige hjemmedager med det nye familiemedlemet. Gleder meg til å treffe dere! :-)
Kommenter her

1 Kommentarer

20.12.2010 19:33

"Det er mamman jeg er urolig for, ikke barnet" hører jeg Christer si ofte.. Det er jo alltid ting man lurer på når man plutselig får en liten baby i huset. jeg er veldig lite hysterisk over prikker og tørr hud, men man har jo alltids noen spørsmål man vil ha svar på. Så helsesøsterbesøket har jeg ventet på. Vi lå jo på sykehuset en natt i forrige uke pga lillemor sprutgulpet så veldig mye, det var snakk om lukkemuskelen, så i et døgn ble mating og mageinnhold fulgt med på, men det viste seg heldigvis bare at denne dama har et overfylt meirei og en glupsk baby med ekstremt suttebehov, som resulterte i at det kom opp igjen. Dermed har lillemor nå fått tidsbegrensning under ammingen, som har resultert i null gulping - med alt dette kommer det jo spørsmål.. Får hun i seg nok mat, vil melken stablisere seg riktig, økedager bla bla bla. Det som var litt morsomt med det hele var jo at helsesøsteren jeg har fått tildelt var min helsesøster da jeg var liten, på skolen der jeg gikk, Så hun husker både meg og familien min igjen.

Det er rutine at helsesøster kommer på hjemmebesøk hos nybakte foreldre, noe det er veldig mye forskjellige meninger om. Hva synes du om at helsesøster kommer hjem ?

Personlig føler jeg at jeg er nødt til å tørke over bordet en ekstra gang, men det er veldig beroligende å sitte hjemme i kjente omgivelser å prate under en kopp te. Da sover jo lillemor under samtalen og-så.
Kommenter her

4 Kommentarer

19.12.2010 18:19

Nå har roen senket seg i heimen. Stille musikk, dempet belysning, en sovende baby og 4 brennende lys på bordet, Tenk at nå er det kun få dager igjen til julaften. Julen er egentlig veldig fjernt for min del, er ikke de tankene som står først i køen om dagen. og vet dere hva, det er rart å hente gaver på postkontoret som har til-fra-lapper med navnet til Jennie! :-)

Ønsker dere alle sammen en super 4 søndag i advent. Nyt kvelden :o)

Englen i vinduet :P
Kommenter her

1 Kommentarer

17.12.2010 18:50

Var igrunn nødt til å smelle ut et bilde av den nye sparkedressen som Jennie fikk av ei venninne, Ellen!

var den ikke nydelig ? ;-)


Kommenter her

1 Kommentarer

17.12.2010 18:21

Skal jammen meg si at tiden flyr når man nå har fått disse små. Livet mitt består av innekos med babyen min, amming - bleieskift - amming - bleieskift - husvask - kos - amming - bleieskift. Alikvell flyr dagene. to uker i en forelskelsesboble - Hele livet igjen. Vi har hatt en stolt farfar på besøk fra Bergen, Ei tante fra hallingdal, og i dag kommer en stolt mormor (nine) fra Tyrkia, og oppi juleplanlegging og forberedelser så hjelper det litt på tidsløpet. har tatt noen to ukers bilder av en sovende tulle, er hun ikke herlig ?Ønsker alle sammen en super flott helg! :)
Kommenter her

5 Kommentarer

14.12.2010 20:26


I skrivende stund har vi svigerfar fra Bergen på besøk. Han ble overspent på sitt lille barnebarn å tok flyet ned til oss i går kveld. Det er farfaren sin det :)
Kommenter her

5 Kommentarer

14.12.2010 13:18

På forumet på babyverden har vi fått utdelt hemmelig venn der vi skal sende en gave til endten mor eller barn, legge ved et hint og gjette hvem som har sendt. Utrolig koselig. I dag fikk jeg min gave i posten, Helt herlig gave bestående av en sparkedress/snekkerbukse, søte babysokker, babyleggvarmere, bamserangle og et utrolig fint kort med nydelige ord. Tusen takk til min hemmelige venn. Dette var spennende :)Rart hvordan gavesynet endrer seg. Fikk pakke av svigerfar til lillemor i dag også. Er mere spennende med gaver til henne enn gaver til meg selv, tihi :)
Kommenter her

1 Kommentarer

12.12.2010 19:05

Mor måtte ta noen bilder under litt kos i går. Herlige lille søte nydelige babyen vår:

 
Kommenter her

3 Kommentarer

11.12.2010 23:22

Endelig kommer historien om min raske fødsel + bilder, Lets dance!

Natt til terminen min, klokken 04.00 våknet jeg opp av det som viste seg å være rier. Jeg stod etterhvert opp og satte på rietelleren. Når klokken var 06.00 ringte jeg inn til føden med 5 minutters mellomrom. De ba meg komme inn, men jeg ventet helt til 09.30 med å komme inn fordi jeg ville unngå å bli sendt hjem igjen. , da var det mellom 3-5 minutter mellom hver rie. Fikk et slag i ansiktet da jeg ble sjekket og ble sendt hjem igjen. Hadde 1 cm som ble tøyd til 2. Riene var tette, men de var ikke effektive nok.

Det siste magebildet, terminmagen, imellom 2 rier.Riene begynte å bli gansker vonde da jeg kom hjem igjen, jeg måtte sette meg ned og puste meg godt igjennom dem, og den berømte proppen gikk.  Etterhvert ble det så intenst at vi var nødt til å kjøre inn til føden igjen. 18.30 kom vi inn, kjøreturen virket som flere timer, selv om det tar knappe halvtimen. Jeg ble lagt på et venterom der en jordmor kom inn for å sjekke tilstandene. Jeg hadde nå ca 3 cm som hun tøyde til 4 klokken 19,00. Tenkte at dette ville ta en heel evighet, men det viste seg å være feil:

Midt i en rie - Mellom en rieDet var skikkelig babyboom på siv denne helgen, så jordmødrene løp frem og tilbake. Mitt eneste ønske under fødsel var et badekar, men det hadde dem ikke tilgjengelig, så jeg ble sendt inn i dusjen, noe som var helt forferdelig, for der måtte jeg endten sitte, eller stå - noe som var værre enn å ligge, MEN vannet lindret litt, så vi konkluderte med at badekar ville vært tingen for meg. Når jeg stod i dusjen tittet jeg ut etter samboeren min heletiden, var redd han ikke skulle være i nærheten:Jeg la meg i sengen igjen, hørte et stort klikk, også kom vannet mitt. om dette var før eller etter dusjen husker jeg ikke, men for en forferdelig rar følelse når vannet går. Riene mine kom så tett at jeg slet med oppholdene, De gav meg en stikkpille som vistnok var noe smertelindrende, men den kom bare ut igjen. plutselig fikk jeg trangen til å presse, jeg ropte på jordmødrene og ble kjørt inn på fødestue,

Midt i en rie under flyttingen, YES utrolig støl i armene dagene etterpå:Her inne var det lystgass, men jeg klarte bare å puste inn 2 ganger før jeg ble kvalm og kastet den vekk. jordmødrene ba meg prøve flere ganger men jeg ba de vistnok om å gi den til Christer (haha). Christer var snill å la klissvåt kald klut på pannen min heletiden, og puttet isbit i munnen min mellom hver rie. Kjeftet både Christer og jordmødrene fulle hver gang jeg var på vei inn i en rie der dem så på meg. "IKKE SE PÅ MEG NÅR JEG HAR RIE", utrolig ubehagelig at noen skal se på deg når du har vondt,

Aner ikke hvor lenge jeg lå her inne før pressingen startet, men når det startet ble det en befrielse. Siden riene kom så tett fikk jeg ikke noe pusterom og var utrolig sliten. Når pressingen da startet hadde jeg på etvis endelig en måte å jobbe med smertene på, jeg presset tilogmed imellom riene,  uten at det er til noen hjelp, men denne jenta skulle ut!! Iogmed pusterommene ble så korte sank hjertelyden til lillemor heletiden, nå når ting begynte nærme seg så ble jeg klippet for å få henne raskt ut.pressriene varte vel i 20 - 30 min før hun var ute, klokken 21.3. pappa christer klippet også navelstrengen !! Stolt over hvor rolig og bra han tok hele opplevelsen !

Flinke pappa`n:
Med andre ord gikk jeg fra 4 cm til hun var født på 2,5 timer. Var vist raskt nok til at jeg ble et samtale tema på pauserommet til jordmødrene. Det var en fantastisk følelse å få lillemor på brystet mitt. Følte jeg måtte gråte, men klarte ikke, var så anpusten. De første ordene mine var "der ser du, hun har nesen din" til christer. Dette er noe av det mest intense, og FANTASTISKE jeg har vært med på. Endelig var jeg blitt mamma. endelig var vi, så etterlengtet, blitt foreldre til lille jennie, "Baby J".

Litt stolt over å ha klart meg igjennom en helt naturlig fødsel, uten noen smertestilne. Ved evt en neste gang SKAL jeg ha badekar som smertelindring.

3560 gram, 48 cm lang, 35 cm r.h. Helt perfekt !

Det ALLER første familiebildet :

Ekte kjærlighet !!
Kommenter her

7 Kommentarer

10.12.2010 22:19

Barn gjør kjærligheten større, dagene kortere, nettene lengre, bankkontoen mindre, hjemmet lykkeligere, klærne flekkete, fortiden glemt og fremtiden verdt å leve for ♥ ♥

 I dag er "Baby J" 1 uke gammel, hvor ble det av tiden ? Forelsket, forelsket, forelsket !
Kommenter her

1 Kommentarer

10.12.2010 12:13

Ammingen er et smertehav. Så om noen har noen gode tips å gi meg, så tar jeg de imot med et stort takk. Lillemor har fra starten av hatt et stort sugebehov, Helt fra inne i magen viser alle bildene at hun sutter på hånden sin. Hun suttet i stykker brystene mine og fingeren min da jordmødrene anbefalte meg smokk da hun  kun var en dag gammel. Såre sprukne nipler med blemmer er ikke akkurat det jeg hadde sett for meg da jeg sa jeg ville amme. men jeg er sta, lille jenta mi skal få puppen, uansett! Ammesjold, lufttørking, salver, pumping, ammeteknikker er prøvd uten å lykkes. Hun er rett og slett for ivrig og sutter snart av hele puppen. Jeg vil ikke gå å grue meg til hver gang jenta mi skal ha mat. Det er jo ellers så veldig koselig Hjelp meg !

TIPS til dere som enda ikke har fått nurkene: Herde vortene så mye dere kan før nurkene dukker opp, det tror jeg er gull verdt. Pass på ammeteknikken, EN amming feil og du kan ha "ødelagt" flere uker. Det skal så lite til.Ellers sover hun - spiser - sover - spiser - sover - gråter - spiser - sover og sover ! :)
Kommenter her

13 Kommentarer

09.12.2010 19:16

Regner med jeg slipper å beklage for minimalt med blogging. Har nesten glemt hva en telefon og internett er for noe om dagen. Legger fra meg telefonen og kommer ikke på den før mange mange timer etterpå, da gjerne er det masse ubesvarte og sms som ligger usett. Her går det i amming og bleieskift, resten av tiden bruker jeg på å se på lillemor sove. Klarer ikke ta øynene mine vekk ifra henne, hun er så nydelig, en STOR forelskelse. I dag har hun hatt sitt første bad hjemme, og mor har hatt sin første tur utendørs ALENE, det var ikke så lett som jeg trodde. Kom hjem igjen med en ekkel følelse av at jeg hadde gjort noe galt, men hun hadde jo kost seg i fanget til pappan sin hele tiden. Nå har jeg bare lyst til å gå i dvale med babyen min. Jeg skal komme med litt fødselshistorie og bilder litt senere. Så følg med! :)Ikke helt fornøyd med dagens bading, istarten. Men gikk etterhvert over til et forundrende blikk.

Herlige lille Baby J! :)
Kommenter her

2 Kommentarer

07.12.2010 21:28

Lille Jennie viste sin ankomst i superfart på termindatoen, 3 desember, Fødselshistorie og litt dilldall kommer etterhvert. Foreløbig klarer jeg ikke å ta øynene vekk fra den nydelige jenta som ligger å sover. Til dere som venter en liten: GLED DERE, dette er så utrolig ubeskrivelig herlig! :)

3560 gram, 48 cm lang og en hodeomkrets på 35 cm.1 dag gammel

 

 
Kommenter her

15 Kommentarer

02.12.2010 22:29

.. og har forsåvitt vært det en stund!

jeg ønsket meg så en vugge, men det var ikke noe vi satte på "Må-ha" listen, så ei venninne malte sin hvit og lot oss få låne denne. Men så fikk mamma, den kommende "nine" (som er bestemor på tyrkisk) for seg at hun ville spandere på oss en vugge. Det ble vi jo kjempe glad for. Alltid ønsket å ha en vugge som kan gå i arv i familien, Så Jennie vil bli første barnet som bruker den, og alle sovende i denne vuggen vil få navnene sine gravert inn. Har ikke så mange tradisjoner i familien, så det er stas og starte opp. Nå gjennstår det bare å få redd den opp og gjort den helt klar for bruk!

Er den ikke herlig ?
Kommenter her

3 Kommentarer

02.12.2010 11:19

Kunne så ønske at jeg en gang i tiden gav i litt når det kom til interessen for strikking. Alltid tenkt at det er slike ting bestemødre driver med. Men etter at jeg nå venter barn selv irriterer jeg meg grønn over at jeg aldri har lært meg det. Det er så mye fint, og ikke minst er det godt for barnet med varme hjemmelagde klær på kalde vinterdager. Tenk så koselig tidsfordriv i graviditeten, strikke til sitt egent barn. Jeg har to flotte damer som har strikket for meg, Siren, kjæresten til svigerfar (reservebestemor), og Kari, moren til ei venninne. I går fikk jeg med meg et babyteppe samt en heldress med sokker hjem etter verkstedet av Kari. Så her kommer det bilder av det. Er det ikke herlig ?

Teppet er ikke så veldig ulikt det Siren allerede har heklet til meg, men jeg har både vugge og vogn, Det blir også ofte gris med gulp og diverse, så det passer bra bytte litt på. Det er mye arbeid i slike tepper, så jeg setter utrolig stor pris på at jeg nå er eier av to stk som vil bli brukt igjen og igjen i årene fremover - arvematriale!

Har du teppe i bestemorruter ? :)
Kommenter her

0 Kommentarer

01.12.2010 21:13

... Kan man kalle det en svibelpotte egentlig ?

Endelig har vi i dag hatt verkstedet vi lenge har pratet om men aldri helt fått satt i praksis hjemme hos moren til ei venninne, Kari. Det er forresten hun som har vært så snill å strikket og heklet til lille jenta i magen. I dag laget vi små bokser til å ha svibler i. Kan fint ha noe annet i dem når julen er over da. Neste gang skal vi knase sammen noen ideer på andre ting. Er så koselig når man møtes flere kreative sjeler slik, Jeg vet ihvertfall at jeg skal lage meg et vakkert bilde i morgen, ut av ideer jeg har fått i dag. Så følg med!Fine ? Pottene er laget av gamle blikkbokser, fra boksmat (spagetti , mais etc)
Kommenter her

3 Kommentarer

01.12.2010 20:56

Forhåpentligvis det siste ukentlige bildet. For vi gidder vel ikke å satse på overtid ?Kommenter her

3 Kommentarer

01.12.2010 20:52

Mens vi venter på baby kan man jo henge fingrene i noe! Denne marsipanideen fikk jeg av ei på babyverden. Kanksje jeg kan gi ideen videre ?  Hva er vel ikke bedre enn etpar gode tips og litt inspirasjon i disse tider ? Jeg ba ei venninne over på Juleverksted i går, det ble marsipankfigurer duppet  sjokolade og godsaker som skal pakkes inn i selofan. Utrolig klissete og morsom aktivitet, også blir det jo en lekker gave eller bordpynt i juledagene. Neste gang vi møtes skal vi lage hjemmelagde karameller. Det blir spennende!Har du laget noe spennende i år ?
Kommenter her

2 Kommentarer

01.12.2010 13:15

Leste dere overskriften ? Jeg er nå 40 fullgåtte uker, det vil at jeg kun har 2 dager igjen til terminen min 3 desember. Jeg er straks i mål. Etter en 9 mnd lang reise med kvalmebyger, babyshopping, glede og tårer kan jeg endelig sette meg ned, gi meg selv et klapp på skulderen og si til meg selv at "dette har du klart fint". Nå gjennstår kun den siste , mest etterlengtede og harde delen  av svangerskapet, nemmelig fødselen. For min de(l går det ikke i neglbiting og gruing. Jeg gleder meg til å være i gang, jeg er nyskjerrig siden jeg ikke vet hva jeg går til, og vet at alt vil være en fryd så fort alt er over. Jeg ser frem til å endelig kunne bære den lille på utsiden av magen.

Formen min er overraskende bra. Er så mange gravide som ikke har et så enkelt svangerskap, at før jeg selv ble gravid trodde jeg at det innebar å ligge rett ut i mange mnd, der alt var et ork og magen var umulig å bære på. Slik at det ikke vært for meg i detheletatt. Jeg har vært så aktiv og gjort alt jeg ellers pleier gjøre, pluss litt til. Så jeg kan nok henge en sløyfe rundt min egen hals og si jeg har vært utrolig heldig. (siden det kan bli litt overtid slår jeg hånden tre ganger i bordet nå). Jeg håper de siste dagene, tross et forferdelig nedpress og bomber med kynnere blir like fint. Nå skal jeg bare slappe av og nyte tiden, spare krefter til den store jobben som snart skal gjøres. Er så utrolig spent på hvem dag hun ender med å komme på, og hvordan ting starter. Kiler i magen :) Bilde kommer ikveld.

kosekluten til lillemor er vasket og lagt klar. Den skal bli med på sykehuset.
Kommenter her

2 Kommentarer


hits