Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


30.11.2010 09:55

Pga snøkaos avbestilte Christer babyen på søndagskvelden, han har enda ikke kommet med en by bestilling så nå er det vanskelig å si når hun kommer. Jeg hadde tippet i kveld, altså overgangen til 1 desember, KUN fordi jeg var så fokusert på å få et novemberbarn, og da hadde jo det blitt min typiske flaks. Samtidig som tidligere termin skulle vært i morgen. Det er utrolig spennende dager, Blir litt uttålmodig, men har fulle dager i dag og i morgen, så tipper de flyr like lett som dagene som har vært !

Bilde: Aino i sommer
Kommenter her

0 Kommentarer

28.11.2010 17:37

Da har kvelden sunket i huset. Vi har hatt vaske-søndag. Hele huset er shinet, samt at vi har gått en lang tur i skogen med hunden i det koselige snøværet. Hun er forsåvitt ikke like glad i å gå utenfor døren i disse dager, men ser ganske fornøyd ut der hun ligger i kurven sin forran peisen, hun har tatt kvelden. Nå er det pølsegrateng på menyen etterfulgt av svigermorbesøk på te og snurringser. Ønsker alle sammen en utrolig fin adventskveld!

 

Forresten, Christer har jo spådd at lillemor skal komme ut ikveld, og han har også bedt henne pent. Så etter en god husvask  med trappevasking og en lang skogstur (der de bratte bakkene ikke lagde omvei) så er det spennende å se om han kanskje har rett! For jeg ser vel sprekkeferdig ut nå vel ?

hihihi
Kommenter her

2 Kommentarer

28.11.2010 17:23

Da var endelig dagen kommet der vi spente kan dra ned de støvete eskene fra loftet og lete etter advenspynten. Synes det er like koselig hvert år.  I fjord handlet jeg inn så sinnsykt mye fint dekor til å bruke til advenslysene, men det er sporsløst forsvunnet etter flyttingen, så jeg gikk etter nødutstyret: Klistremerker som jeg bruker til julekortene, litt gamle steiner og KOKOS som skal etterligne snø. (Kan bruke perlesukker også, men det kan bli klissete). Men om pynten skulle dukke opp så lager jeg meg et nytt adventsfat, slik jeg ser det for meg inne i hodet mitt. Ellers har jeg satt frem etpar engler (Det sies at engler kan stå fremme hele året), staker, julestjerner og etpar julekuler!

Gleder meg til resten av pyntingen, Kjøpe meg noen utrolig fine grå og hvite nisser som skriker etter å komme ut av esken sin. Jeg er ikke så veldig glad i fargen RØD, så det blir utrolig lite rødt i stuen når julen kommer, jeg henger på den "Moderne" bølgen og kjører på med hvit/sølv/grå. Synes det er utrolig fint, og passer stuen vår perfekt! Men noe rødt blir det jo såklart. Det er jo det røde som er julen


Har du pyntet til advent ?

Foretrekker du rød gammeldags jul, eller frisker du opp med det lyse du også ?
Kommenter her

1 Kommentarer

26.11.2010 13:37

Litt avsporing: I forsinket bursdagsgave fikk jeg koppene jeg ønsket meg i gave av svigermor. + at jeg har kjøpt meg noen selv. I skrivende stund måtte jeg ta et bilde av den jeg nå drikker av , utrolig geniale kopper om man skulle stå opp med feil ben en dag altså,  for inni koppene er det små tekster som ikke kan gjøre annet enn å få deg til å smile:Er den ikke herlig ? Tusen takk mamman til C!

I dag er det fredag, så jeg benytter anledningen først til å ønske alle som er innom en super helg. Om noen av dere tilfeldigvis skulle hatt til fødestøv liggende må dere gjerne blåse det inn i stuen min. Det spåes nemmelig av min kjære + ganske mange andre at lillemor vil komme denne helgen, så det blir noen spennende dager. Våkner vell opp mandagsmorgen kjempe furten over at ingenting skjedde tenker jeg. Er forberedt på litt overtid, men man går jo med et lite håp om at hun ikke vil la vente på seg så alt for lenge. Det er i dag akkurat en uke til terminen den 3 desember.  GOD HELG alle sammen!
Kommenter her

6 Kommentarer

26.11.2010 13:11

Jeg har kjøpt meg selv en tidlig julegave. wannabeuggstøfler - Jeg gikk forbi Kapphal da jeg la merke til disse herligetene. Kapphal har om dagen 25% rabatt til alle som er coop medlem, og det er jo vi, så da kostet dem ikke mere enn rundt 140 kr. Om noen lurer på om de er like gode PÅ bena som de ser ut, så kan jeg svare med erfaring si at det er det helt sikkert at dem er. De sitter på foten min i skrivende stund, nå er mor varm og god på bena!Herlige ? :)
Kommenter her

1 Kommentarer

26.11.2010 13:07

Hele to dager på etterskudd kommer bilde denne gangen. Merker jeg er rimelig lei av å legge inn disse magebildene på datan etter å ha gjort det hver onsdag siden uke 18. Nå er dette det nest siste bildet så er vi i mål. Med mindre jeg ikke blir å ta etpar overtidsbilder (noe jeg som alle andre håper på å slippe). Bedre sent enn aldri:

Også har vi for 1 og 2 uker siden her:

Den har ikke sunket så mye tror jeg, måten jeg står på har nok masse å si også. forrige uke stod jeg med mere svai i ryggen, da vil det automatisk se ut som den har sunket litt mere enn om jeg står rett oppogned tror jeg. Eller hva synes dere ? Sluttet å vokse ser det ihvertfall ut som den har gjort.

 
Kommenter her

0 Kommentarer

26.11.2010 12:36

Da har jeg vært å hentet babypakken hos rimi. Den inneholdt en god del småtteri. Så for de som venter på den og ikke vil vite hva som befinner seg inni den: Ikke les videre! Eller har du allerede hentet den kanskje ? Av alle gratispakker tror jeg det må være lindex sin jeg har likt best!

 

Legg merke til hunden som ligger å koser seg forran peisen bak der.

Innhold:

 • 1 svømmebleie
 • 2 pampers newborn
 • 1 pampers sensitive wipes
 • 1 dry night (tisseunderlag)
 • 1 blenda sensitiv prøve
 • 1 solidox tannkrem
 • 1 colgate barnetannkrem
 • 1 bambino smokk
 • 1 rosa toalettveske med:
 • 2 stk nursing pads
 • 1 babyolje
 • 1 first tiuch bath
 • 1 sinksalve
 • 1 blå toalettveske med:
 • 2 stk ammeinnlegg
 • 1 babyolje
 • 1 extra sensitive wipesKommenter her

0 Kommentarer

24.11.2010 12:31

Har funnet to vippestoler som det nå står imellom. Er det noen her som har erfaringer med en eller begge vippene?

babybjørn balance vippestol:
For barnet er det både morsomt og beroligende å gynge selv i babysitteren. Her trenger du ingen batterier, motorikken og balansen stimuleres på en naturlig måte. BABYBJÖRN Babysitter Balance er lett å legge sammen og ta med seg på reise og har 4 sitte stillinger. Kan brukes fra nyfødt til ca 2 år. Vendbart stoff gir fire fargekombinasjoner. også en av de få som er laget med hensyn av de små ryggene (?)

Pris: 1099,-


Fisher Price Baby Studio Rocker & Seat: Denne lekre nye vippe-/gyngestolen har en nydelig ramme av bøyd tre, og en elegant design som gir den et møbelaktig preg. Den har en fast innstilling for mating eller soving, og med et enkelt grep kan den gjøres om til en vippestol der barnet kan gynges forsiktig. Sidevegger i et pustende nettingmateriale og en avtakbar hodestøtte gjør stolen ekstra behagelig for barnet. På selen er det en lomme som inneholder en søt leke med speil, og i tillegg kan stolen spille 8 sanger og naturlyder som sammen med den avslappende vibreringen virker beroligende på barnet.

Pris 999,-
Kommenter her

9 Kommentarer

24.11.2010 12:20

Da var det ny uke å runde. 39 fullgåtte uker. Da er det bare 9 dager igjen, altså 1 uke og 2 dager. Helt utrolig. En fødsel er for meg veldig fjernt om dagen, det har vel ikke gått helt opp at det er så kort tid igjen, eller at vi i detheletatt skal bli foreldre.

Sengen er nå redd opp og alt er vasket, alt er klappet og klart for lillemors annkomst. Det som gjennstår kan taes etter hun har kommet. Formen er fortsatt fin, men jeg kjenner at magen begynner bli litt tung, den er veldig i veien og ting som ramler på gulvet blir bare liggende. Hører stadig at jeg er kjempe stor, men jeg føler meg ikke så stor som folk skal ha det til, er jeg trangsynt kanskje ? Jeg har jo tross alt gått med den i noen mnd, så man venner seg jo til det.

Vi prøver å få gjort ting som nå etterhvert kanskje vil bli satt mere til sides. Vi har vært flinke til å gå turer tross kulde,  når lillemor kommer er det ikke like lett å bare kaste hunden i bånd og på med skoene, da må det nok litt mere planlegging til. Ellers har vi tatt oss en tur på kino og jeg har sovet lenge om morgenen. Jeg hadde jo håper vi hadde rukket reise bort en helg, litt kjærestetid avgårde som oss to før vi blir familie, men tiden har jo flydd så fort at det har ikke blitt prioritert. Kjenner sommerfuglene begynner strømme på, nå er vi klare for å bli mamma og pappa! :)Jeg snek forresten litt. Selv om C ikke er pappa helt enda, så tok jeg meg friheten til å bytte ut favorittkoppen hans med denne pappakoppen når jeg serverte han kaffe på farsdagssøndagen. Det var jo ikke helt fjernt, men ordnelig feiring får han ikke før neste år, da vil nok en liten jente hoppe oppi sengen til han på morgenkvisten. Glede :)
Kommenter her

0 Kommentarer

23.11.2010 17:26

Er ingen hemmelighet at lillemor er veldig aktiv, men på søndagen ville hun skremme mamman og pappan sin litt. Hun ville ikke gi noe leven fra seg, selv etter vasking, avslappning, 1 times gåtur, mat og drikke (kun etpar bevegelser under en tur på Kino), så når kvelden senket seg og vi var klare for sengen valgte jeg å ringe inn. Ville ikke ha det på samvittigheten at jeg ventet, om det skulle ha vært noe. jordmor ville vi skulle komme inn på sykehuset med engang og slik ble det.

Jeg ble lagt til registrering og etter en liten stund begynte hun å vise livstegn. Etterpå måtte vi vente en evighet på at legen skulle komme å ta rutinemessig ultralyd. Fostervann, blodgjennomstrømning i navelstreng og alt var på topp. Og hun er hele 5% over gjennomsnittet. Så vi pustet lettet ut og kjørte trøtte hjem igjen. Var ikke hjemme igjen før nærmere halv 4. Neste gang håper jeg det er pga fødsel vi skal innover. Vi fikk jo oss en liten forsmak på hvordan det vil være når denne dagen kommer!

I dag var jeg hos jordmor - Hun ville ikke sette akupunktur på meg pga reaksjonene jeg fikk forrige uke, så da ble det med vanlig kontroll. Alt stod toppers til! Nå er det bare 10 dager igjen til terminen, Så begynner å få litt sommerfugler i magen. Vi gleder oss så utrolig masse ! :)Kommenter her

0 Kommentarer

23.11.2010 08:13

Har ikke helt troen på alle disse kjærringrådene, og har enda ikke tatt i bruk så mange av dem. Har spist kanel, fordi det er en naturlig ting å strø over morgengrøten, ellers er jeg aktiv og går veldig mye. Aktivitet har jeg troen på, om man drukner seg selv i teppet på sofaen vil jeg tro modning og slikt lar vente på seg. Men disse babyene kommer når de er klare. Jeg håper for lillemor sin del at hun har tenkt til å komme ut før eller til tiden, jo lengre hun venter - jo nærmere slutten av året vil hun feire bursdagen sin.

Kjærringråd vil jeg benytte eventuell overtid på, som et lite tidsfordriv, tror jeg hadde blitt rimelig lei og oppgitt om jeg nå skulle gjort alt i min makt for å få henne ut, er ikke så lei av graviditeten selv om det begynner hjelpe på nyskjerrigheten nå.  så har du noen tips til kjærringråd så kast de gjerne inn i kommentarfeltet, er sikkert mange morsome råd jeg aldri har hørt før,  så lager vi oss en liten oversikt i et fremtidig innlegg. Selv har jeg mest troen på aktivitet og en god runde i høyet.

.. viste du at soldatene til mannen innholder noen av de samme stoffene som en modningspille ? Det skal hele 10 utskytere til for å oppnå samme effekten som i EN pille. Så jenter, hopp i høyet, og når dere er ferdig med det - så hopp engang til.!Kom med kjærringråd folkens!

Vi blogges :)
Kommenter her

1 Kommentarer

21.11.2010 22:36

Da har min kjære Audi hatt to dagers skjønnhetspleie med min kjære på brix bilpleie. Shes looking smashing! Nå skal hun legges ut for salg da en større bil er å foretrekke i disse barnevognstider. Veldig trist, da jeg har hatt denne bilen i mange år og lagt mitt elsk til den. Finn annonse kommer snart, så Får bruke bloggen for alt den er verdt imellomtiden.

 • Audi A3 1,6
 • 1997 modell
 • km.stand 176 000
 • 40.000,-Trykk på bildene for større!
Kommenter her

3 Kommentarer

21.11.2010 11:21

Det kommer inn telefoner og spørsmål ang hva vi ønsker oss til lillemors annkomst. Vi har jo igrunn handlet inn det meste men det er jo litt småtteri vi mangler eller som er greit å ha litt ekstra av. Siden mange av dere er innom bloggen her i ny og ne så prøver jeg å lage en oversikt her av litt mangler og ønsker:

 

 • *Vi har det meste av klær fra 50 - 62 men det aller meste er arvet, så det er koselig med noe nytt også.
 • *Vi mangler et saueskinn til vognen
 • *gavekort der det kjøpes babyting, vi har nemmelig somlet med å kjøpe inn vippestol.
 • *Mangler myggnetting til vognen
 • *Ullklær får man aldri nok av -  fra str 56 +
 • Ullvotter og ulllue
 • *Juniordyne + sengetøy.
 • *Leker har hun ingenting av, men er ikke noe hun har stort behov for den første tiden.
 • *fleecedress/Sett i str 56
 • Stort leketeppe/pledd til bunnen av lekegrinden
 • *Aventflasker
 • *Tempraturmåler

..Så er mor litt kresen og er ikke så veldig glad i KNÆSJE farger og plastikkfantastisk! Ellers håper jeg at listen var grei og at dere finner ut av det - ellers er det jo tankene som teller, så det er ikke kjøpeplikt for å komme på besøk!  Ønsker dere en toppers søndag!
Kommenter her

4 Kommentarer

20.11.2010 20:59

Jeg og ei venninne tok oss en lørdagstur i byen idag. Som alle vet så presser jo disse magetrollene på blærene så det kan være det blir noen doturer i nyogned. Jeg fant frem til toalettet på torvet der 2 av 3 doer var ledige. den 3 doen luktet så dritt at jeg orket ikke være der inne så jeg ville heller vente til en av de andre ble ledige.

Ei dame kom inn døren og spurte om alle var opptatt, jeg forklarte at en var ledig men min gravidnese ikke orket stanken der inne. Hun tråkket innenfor den men vendte seg straks ut igjen.  Hun spurte meg hvor langt jeg var på vei, i det hun spør blir det ene toalettet ledig. Jeg svarer at jeg bare har 13 dager igjen, og vips så spratt hun forran meg og inn på den ledige doen.

Jeg ble så paff av hele situasjonen at jeg måtte bare le. Det er toppen av frekkhet. jeg tuslet heller ut og tok turen til handikapptolettet med god samvittighet.Har dere opplevd noen slike frekkiser ?
Kommenter her

1 Kommentarer

20.11.2010 16:57Er så fasinert over bleiekaker at jeg selv måtte prøve å lage en. Utrolig hvor mye morsomt man kan ha det om man har litt kreativitet. Her er det bleier, bamser, smokker, babybukse, lue, leke, kluter, pynt. Denne ble en smule for mye, så jeg endret den litt etter bildene ble tatt. Den rosa rundt nedeste ble byttet ut med lyserosa for å dempe litt samt at jeg kjøpte inn selofan som jeg pakket den inn i. Men dette var jo mitt første forsøk, gleder meg til neste forsøk! For dere som ikke vet hva dette her, så er det noe som ofte blir laget i forbindelse med babyshowers i bla USA. Veldig populært. Google bleiekake så vil det komme opp utrolig mange fine!

Har DU laget en bleiekake ?

(Vis meg gjerne bilde legg inn link i kommentarfeltet)
Kommenter her

1 Kommentarer

19.11.2010 16:44

Jeg må ha hatt verdens minste baby liggende sovende på magen min i går. Martha`s lille frøken, Esther Maria er bare 16 dager gammel og prematur, så vekten hennes er knappe 2 kg. Må si jeg ble litt varm i det hun ble plassert i armene mine. Ellen var også var med, hun hadde med sin lille Aurora, hun er også prematur, men hun var STOR i forhold. Trodde faktiskt ikke det var mulig.

Lilletulla i magen min ble ganske så vilter når en annen baby lå på brystet mitt og ynket seg. Lurer på om de merker noe til det. Skal sies at jeg er skikkelig babysyk nå. Satt der i sofan med to nesten helt nye babyer, mens min enda er inne i magen. Så lillemor: det er bare å finne veien ut, jeg er så klar jeg kan få blitt !
Meg øverst, Esther maria i brunt, Aurora i lilla og mamma Ellen på de nederste.

Martha har vist sjult seg ifra alle bildene ser jeg.
Kommenter her

2 Kommentarer

17.11.2010 20:45

Tok et bilde av utsikten vår her en dag. Det var en helt spesiell tåke, Ikke har vi funnet ut om det er sol eller måne som viser seg klart frem borti der. men uten tvil helt nydelig!


Kommenter her

0 Kommentarer

17.11.2010 20:10

Nå er det meste på plass her i huset. I dag har jeg satt på plass sengekant og himmel på sengen og vasket unna det siste av babyting. Er til info 40% på ALLE varer på prinsess om dagen, så jeg klarte jo ikke unngå å handle noe til lillemor. Ble ett sengesett i flanell og flere babykluter (Det sies at man aldri får nok av slikt). Gleder meg til å få prinsessedelen av soverommet ferdig slik at jeg kan slenge ut etpar bilder til dere. Skal male noen bilder som skal henge over sengen, men klarer ikke velge meg ut et motiv, hæler ikke slike disneyfigurer osv. Noen forslag ?

Jeg fikk spørsmålet i sted "når dere jenter handler inn alt med engang,  hva skal vi som vil kjøpe noe når babyen kommer kjøpe da?", godt spørsmål!! Vi førstegangsmødre handler kanskje mye mere enn det som er nødvendig vil jeg tro.

Bunaden er det blitt etterlyst bilder av, så her kommer den, har forresten arvet den etter ei vennines prinsesse. Ellers er det bilde av de nye pysjene jeg kjøpte,, samt første skuff i orden i str 50! Knis!

Handler vi førstegangsmammaer unødvendig mye mere enn vi trenger ?
Kommenter her

4 Kommentarer

17.11.2010 19:50

Denne herligheten her !! :) Fruen til svigerfar som har heklet til babyen. Vognteppe i bestemorruter, så gammeldags og herlig. Gleder meg til å kunne legge det i vognen, det er full match på fargene også da vi har beige dypvogn. TUSEN TAKK SIREN !! Kjempe fornøyd!

Hva synes du ??
Kommenter her

1 Kommentarer

17.11.2010 19:45

38 uker igjennomført - 2 uker igjennstår. I dag våknet jeg før klokken 04.00 -Stekte meg rundstykker, kokte en kopp med te, tente i peisen og koste meg under dyna i stua. Det er noe med at man ikke skal få sove natt til onsdager tydeligvis. Er igrunn ganske koselig å stå opp så tidlig (eller kan jeg si sent ?), Er så stille, rolig og mørkt ute. jeg nyter stillheten maks nå, man vet jo aldri hvordan dagene med en liten baby vil bli seende ut. Men ønskelisten om en snill pike skal sendes til julenissen, Ønskelisten til nissen blir lagt ut på bloggen senere. Ellers er formen min toppers, Ser jeg begynner få litt vann i kroppen nå, men det skulle vel bare mangle når jeg har så kort tid igjen ?Dagens magebilde ! :)
Kommenter her

2 Kommentarer

15.11.2010 16:34

Jeg fikk forresten bekreftet mitt hos jordmor i dag. Har hatt ekstremt vont i magen, akkurat som om en prekkeferdig luftboble sirkulerer rundt inni der, samt utrolig ubehag ved ribbeina (litt mere enn til vanlig). Jordmor kunne med sikkerhet si at det ikke fantes noe mellomrom imellom lillemors rompe og mine ribbein. Så med andre ord ligger hun helt inntil og knisser. Ikke rart bevegelsene hennes kjennes ut som et tog som treffer meg. Ellers kan jeg melde om at alt står bra til med både mor og barn.


Etter jordmortimen tok jeg med meg aino en liten tur ut i skogen! Koselig!
Kommenter her

2 Kommentarer

15.11.2010 16:21

Den første nålen ble satt midt i pannen for at jeg skulle slappe av. Så ble det satt noen ved kneet mitt samt ankelen, er ikke sikker på hvor mange hun satte, men rundt 9 nåler totalt. Jeg var utrolig spent siden jeg fra før ikke er den som er så alt for glad i nåler samt at jeg egentlig aldri har gjort meg opp en mening om disse "moderne" og alternative løsningene. Hun skrudde av lyset og så jeg ville bli liggende å slappe av i rundt 20 minutter.

Da 10 minutter var gått kjente jeg at det begynte bygge seg opp en skikkelig kvalmebyge. Jeg så hvor søplebøtten var itilfelle jeg ville kaste opp og prøvde legge tankene mine over på noe annet. Jordmor spurte meg hvordan det gikk, og jeg forklarte at jeg begynte bli litt kvalm. Hun avslutten akupunturen, fjernet nålene og gikk etter et glass vann.

Alt rundt meg begynte bli tåkete, og prikkete.  lyder rundt i rommet ble plutselig så langt borte. hun kom inn med iskaldt vann og jeg forsøkte drikke men følte at jeg ikke hadde helt kontroll på kroppen, jeg ble rett og slett slapp. Jeg husker jeg ynket meg og trodde jeg skulle forsvinne i svime. Plutselig, var alt borte og jeg var like fin igjen. Jeg var helt svett i hendene og måtte tørke dem på et papir. Dette var utrolig snålt, og en skikkelig utavdæsjælopplevelse.

Jordmor forklarte at folk reagerer forskjellig, men at det er ikke ofte hun har opplevd at noen blir uvel på denne måten. Men det er et tegn på at kroppen min reagerer på nålene og ikke trengte fult så lang tid som 20 minutter. Nå skal vi se ann frem til neste uke, kanskje det blir en ny runde med akupuntur, eller hvem vet, kanskje dette var så effektivt at lillemor finner veien ut før den tid? Spennende! :)Har du tatt akupuntur , fortell meg om din opplevelse!
Kommenter her

3 Kommentarer

15.11.2010 11:07

Jubileum! To fantastiske år med en helt fantastisk mann! Årene har gått veldig fort, selv om det føles som en hel evighet, som om jeg alltid har vært her. Jeg har skutt gullfuglen, uten tvil -for en bedre mann skal man lete lenge etter. Mye har skjedd på bare disse to årene, og  om bare 18 dager ventes vår første lille snuppe. Har laget en kollasje fra disse to årene, skulle jeg tatt med alle bildene jeg ville, så hadde den tatt opp all plassen i bloggen!

 Tusen takk for en fantastisk fin tid med deg Christer, ser virkelig frem til årevis med nye minner, som en familie!:)
... og jenter! Det er ingen tvil, en Bergenser er godt for sjelen! :-D
Kommenter her

5 Kommentarer

14.11.2010 13:01

dsc01463


"If tears could build a stairway, And memories were a line,
i would walk right up to heaven to bring you home again.
No farewell words were spoken no time to say goodbye,
you were gone befor i knew it, and only god knows why.
My heart still aches in sadness, and secret tears will flow,
what it meant to lose you, no one will ever know."
Din lille "Britney Hagquist" savner deg ! Gratulerer med farsdagen pappa.Kommenter her

0 Kommentarer

13.11.2010 22:10

Selv har jeg ingen formening om når hun kommer, er ingen dato som har brent seg inn her. Men jeg tror faktiskt hun kommer i November, kanksje en av de siste dagene i måneden, fremfor Desember. Kanksje det bare er et sterkt håp om et novemberbarn fremfor et desemberbarn? Synes vi går inn i en veldig spennende tid nå. De siste ukene og dagene, hvem har tippet riktig dato, kommer hun på en spesiell dag, er det helg, er det natt ? Tenk om hun kom i morgen, på selveste farsdagen, eller i overimorgen, da vi har 2 års jubileum? Mamma fikk meg, lillebror og lillesøster 3-4 uker før tiden, dette er selvsagt ikke noe "arvelig" men det er med på å gjøre ting litt mere spennende. Julebordet til jobben min er faktiskt på termindatoen min også, knis.I dag er det 20 dager til ordinær ultralyd termin, og 14 dager til menstermin!

NÅR TIPPER DU HUN KOMMER?Anita - 18 November

Camilla: 26 November

Silje - 27/28 November

Christer / Linni - 28 November (Kanskje Overgangen til 29)

Min - 30 November

Silje B/ Christin / Renate  - 1 Desember

Madelen - 2 Desember

Bente / Viventer  - 4 Desember (kanskje overgangen til 5)

Line - 4 desember

Silje Winther - 5 Desember

Jørgen - 10 Desember

Tante Anne - 12 Desember

Kommenter her

10 Kommentarer

12.11.2010 09:58

La meg smatte litt på denne følelsen!

Ja, det føles litt merkelig, men samvittigheten letter seg litt, iogmed jeg har vært sykemeldt en månedstid. plutselig virker alt så nært, jeg har i dag gått ut i mammapermisjon! Hurreej! Nå kan lillemor bare gjøre seg klar i utskyterposisjon, mamma er klar til mottaking!

Tenk at det om (forhåpentligvis) 19 dager kommer en liten ny verdenborger som er kun vår. En liten skjønning som skal være avhengig av oss i all tid fremover! Uansett hvor mye jeg smaker på ordene, så føles det merkelig. Tror nok ikke det går helt opp for meg før hun er ute og ligger på brystet mitt. En ferdiglaget baby, som i over 9 mnd har gjort seg klar inne i magen min. VI SKAL BLI MAMMA OG PAPPA!

Har du fått et mirakel? Fortell meg historien/opplevelsen:

De første minuttene som mamma eller pappa! :)
Kommenter her

2 Kommentarer

11.11.2010 12:56

Here we go, gårsdagens magebilde! Kan jo meddele at navelen min har fått horn. Mine første trekkmerker har nå annkommet magen. Mest sannsynlig fordi jeg har hull i navelen siden de starter  akkurat der., Men er nok noe som vil gå bort, er jo bare litt blankt. Jeg som trodde jeg slapp helt unna, men banket kanskje ikke hardt nok i bordet. Magen ser ihvertfall ikke ut som en globus, så der har jeg foreløbig vært heldig! Men HEY, det kommer jo tross alt noe godt ut av dette også da, vi bærer jo på et menneske, skulle bare mangle at man får litt skrammer her og der :)

 
Kommenter her

1 Kommentarer

11.11.2010 12:46

Er ikke første gangen jeg ikke rekker legge inn dagens bilder. Jeg tar dem, i god tro om at jeg får lagt dem inn her . Men bedre sent enn aldri. I går stod jeg tidlig opp, er så deilig med lenge mørkt om morgenen når man alikvell er hjemme. Laget deilig frokost med min kjære før han dro på jobb, etterfulgt av sofakos under teppet forran peisen med en god kopp te mens snøen dalte ned på utsiden. Det var en nydelig morgen! I dag er utsikten min et postkort, Solen skinner, det er UTROLIG kaldt ute, og det er snø. Det gir meg litt julestemning, så jeg går bare å venter på at eskene med adventspynten kan taes opp. Gjett om jeg gleder meg til en romjul forran peisen med lillemor i armene. I dag er det 20 dager igjen til termin!!Flere som gleder seg til julepynting ?
Kommenter her

1 Kommentarer

10.11.2010 08:20

... Er babycall! En viktig ting vi ikke har handlet inn, og mest sannsynlig det eneste vi mangler utenom vippestol.Har gitt min kjære babycallansvaret, men erfaringer er gode å ta med seg på veien. Har fått en av ei venninne, med kamera, manger bare en ledning på den, men vi ble anbefalt å ikke bruke disse med kamera, samt at denne er jo litt gammel da. Spørsmålet mitt er:

HVILKE BABYCALL ANBEFALER DU?


Kommenter her

6 Kommentarer

10.11.2010 07:42

Hurra, da kan jeg melde om at mitt første nattlige dobesøk har meldt seg, og jeg har enda ikke fått sove igjen, dette var rundt 5 vellogmerke, så har jo sovet 6 timers tid. Så jeg laget frokost og kokte tevann til min kjære. Snøen  har dalt ned i natt, så det er koselig og hvitt ute.

Jeg var hos jordmor i går, der kunne hun melde ifra om at alt stod bra til. Jeg har vanligvis lagt på meg 1 kg hver gang jeg har vært der, men denne gangen har jeg gått ned 2, på EN uke (rart, etter så mye sjokolade) Men, magen har vokst og holder seg til kurven sin, så det er ingen fare. Må kanskje slutte å være så aktiv og gå alle disse turene mine. Får legge skylden på den herlige karen min, for det var han som kjøpte gåsko til meg, shox! De må jo brukes?

I helgen våknet jeg av noe jeg trodde var "Noe på gang", Smerter som kom og gikk, samt noen tak i ryggen, men det gav seg og jeg sovnet igjen. Men panikken slo meg dagen etterpå når ikke fødebag ellernoe var klart, så jeg har i helgen vasket barnetøy og halvveis pakket baggen. Heller en uke for tidlig, enn å stå der med henda i lomma når dagen melder seg. Man vet jo aldri hva man rekker, eller IKKE REKKER!

3 uker og 3 dager til termin! what what what! hvor ble det av tiden! nå er ikke lengre babyen min prematur!!

Fra 37 uker og 0 dager til 37 uker og 6 dager av

Nå gjøres bare finpussen mens fosteret fortsetter å legge på seg, og fosteret er snart klart til å bli født. Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig) om det fødes etter inngangen av denne uken. De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutter vokser vanligvis fortere enn jenter.

Laget av vernix er i ferd med å forsvinne, men noe vil sannsynligvis være til stede og kan faktisk hjelpe under fødselen. Det oljete kremlaget kan gjøre det enklere for fosteret å passere gjennom fødselskanalen. Du merker sikkert nå at du lett blir andpusten. Det er fordi barnet ditt gir et konstant press mot mellomgulvet slik at lungene ikke får brukt kapasiteten like godt som ellers. Derfor kompenserer lungene ved at du må trekke pusten oftere slik at du får nok surstoff.
Kommenter her

0 Kommentarer

09.11.2010 20:20

.. Og den er på neste jordmortime, mandag om en uke! WRÆL! tror det er totalt 18 nåler som skal inn i huden min, og da starter hun med en midt i panna. Har jo egentlig ikke vært så ivrignår det kommer til slike alternative ting, men det kostet faktiskt ikke så masse hos jordmor som hos andre, så synes det var verdt utprøvingen. Hun har satt akupunktur i ca 3 år, og kun 2 stk har gått hele to uker på overtid, noen sover bedre etter akupunkturtimene også (Har ikke behovet der akkurat). Så dette blir spennende!

Om dette funker eller ikke er litt morsomt, og det vil vi mest sannsynlig aldri finne ut av. Kanksje det ligger en placeboeffekt i dette her, men på en annen side: Noen har jo økt melkeproduksjon ved hjelp av disse nålene.Tilfeldig heter eller ei, prøves det skal!

Har DU prøvd akupunktur, synes du det funket ?

Kommenter her

7 Kommentarer

08.11.2010 15:45

Nok en november fylt med røde neser. Utrolig morro påfunn for en god sak. I fjord gav sjefen oss en rødnese hver i julegave på julebordet. SUPERT tiltak! Har du gjort noe ?


Kjøp en nese, eller en morsom T-shorte. Dropp dagens colaflaske og doner en tier.

Til redd-barna-nettbutikken
Kommenter her

1 Kommentarer

06.11.2010 00:11

Grå , grått, gråttest!  Er designet mitt litt kjedelig og anonymt ?

Jeg vurderer hardt en utskifting, kanskje få inn et bilde eller to i headeren, eller er den brukende slik den er ? Hva synes DU, du ser den nok litt oftere enn jeg selv ser den.??
Kommenter her

3 Kommentarer

05.11.2010 23:14Haha ... GOD HELG ALLE SAMMEN!!! :)
Kommenter her

4 Kommentarer

05.11.2010 11:26


Kommenter her

0 Kommentarer

05.11.2010 09:45

*trommeslager*

SUPRISE!  Nok et lass med arvet klær ankom stuegulvet mitt. Denne gangen i litt større str (fra 62). Det er så gull verdt å kunne ha noen å arve litt utrstyr fra, de vokser jo ut av det på rekordtid, samtidig som det er en god del penger spart. Også er det jo utrolig koselig å sette seg ned å se igjennom og sortere ut synes jeg da. En time forsvant plutselig av gårdsdagen. Tusen takk Linni, igjen, for et lass med arvet tøy fra prinsessen din! :)
Kommenter her

0 Kommentarer

05.11.2010 09:28

Ja der ser dere, tiden går så fort at jeg ikke engang har fått lagt ut ukens magebilde. Ble nesten litt overrasket denne gangen, for nå ser det ut som magen virkelig henger med nebbet, tror den har sunket endel allerede.

 

Ser du den har sunket ?

Forrige uke:
Kommenter her

1 Kommentarer

03.11.2010 10:26

Husker dere jeg snakket om at jeg bestite meg et veggdekor i "velkommen" lengre ned? Jeg ble trukket ut blandt facebookmedlemmer i gruppen til nettbutikken og vant et gavekort på en verdi av 750,-  !!! Gjett om jeg i er i himmelen. Jeg har jo aldri vunnet noe før, spørs om ikke det er litt gravidhell pågang. Vi går jo faktiskt snart inn i en tid der dette vil komme til GOD nytte! Så i dag har jeg bladd igjennom barneromsdekorene, eller kanskje blir det noe lekkert til stuen som vi kan dra med oss når det går mot flytting.Har laget en liten kollasje fra bildene på nettsiden for de som ikke orker trykke seg inn, hehe:Var også noen her som lurte på HVEM nettside jeg bestilte fra, og det skal jeg med glede oppgi:

http://www.VEGGFOLIE.no

 
Kommenter her

0 Kommentarer

03.11.2010 10:00

36 uker har vi nå rodd oss igennom, nå igjennstår ca 4 uker. Formen er helt grei. Sjokkerte jordmor på mandag da jeg stolt kunne ta æren av å svare : "Ikke noe særlig vann i kroppen, Ikke kramper om natten, Ikke doturer på natten, ikke halsbrann, ikke bekkenløsning, sover 10-11 timer pr natt , osv" når hun spurte hvordan formen min nå var. Er vist ikke mange som slipper så lett unna. men er jeg uheldig så får jeg igjen alle plagene ved en skikkelig fæl fødsel. Selvsagt begynner det å bli tungt, det skal jeg ikke klage på, livmoren sies at er på det høyeste nå, så jeg kjenner jo at jeg iblandt må gispe litt etter pusten, men prøver være aktiv slik at jeg ikke gror fast i sofan den siste måneden. (Banker i bordet x3). Alt stod bra til på kontrollen og lillemor har festet seg.

I går hadde vi forresten også et magetreff igjen, noen av jentene var bare dager unna terminen sin og så rimelig klare ut. Det blir spennende i tiden fremover nå, hvem får når, og hva dukker opp. Alle skal jo ha jenter om dagen (med unntak av etpar), så er spennende om det faktiskt bare kommer jenter.Har også vasket de to første vaskene, kluter og håndklær og alt i str 50. Tenkte det skulle bli med kun klutene osv foreløbig da jeg innså hvor lang tid det faktiskt tar å vaske ned alt. sengetøy, dyner + puter, voksiposer, sengekant, sengehimmel OSV OSV,  jeg vil ha kjemikalier og produksjonsrester vekk fra alt, og når du da i tillegg har dine egne og samboerens klær, så tar dette tid, babyklær tørker faktiskt ikke noe raskere enn annet tøy (jeg ønsker meg en tørketrømmel). Så jeg er faktiskt glad jeg har startet, enn at C må hastevaske alt mens jeg ligger på sykehuset. haha, det ser jeg nesten for meg.
Kommenter her

4 Kommentarer


hits