Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


29.09.2010 18:43

Da prøver jeg meg også på en statusrapport, er ikke det blitt en trend hos gravidbloggere ?? :)

♡ Termin: 3 Desember 2010
♡ På vei: 31+0
♡ Igjen til termin: 9 uker + 2 dager
♡ Kjønn: ultralydbekreftet jente x2
♡ Utålmodig: Litt, men nyter også tiden.
♡ Hodet ned: Ja
♡ Favoritt truse: ehm? hotpants/hipsters
♡ Aktivitet innenifra: Masse bevegelse + hikke
♡ Bestemt navn: Ja, tørr å påstå det, etter noen mnd med hjernevasking av samboeren
♡ Vektøkning: 10 - 11 kg ca
♡ Vann i kroppen: Litt om morgenen (?)
♡ Kynnere: Hver dag, især under aktivitet
♡ Humør: På topp, litt trøtt på dagtid.
♡ Innkjøpsrapport: Nesten alt i boks
♡ Strekkmerker: Etpar lite synlige på undersiden av brystene ( de ble jo plutselig svæære)
♡ Melk i brystene: Nei, ikke enda, heldigvis
♡ Om fødselen: Ser frem til den :)
♡ Plager: Trøtt, diverse gjøremål begynner bli tunge da magen er i veien.
♡ Oppegående: jada.
♡ Sulten: ikke noe mere enn vanlig, blir fort mett.
♡ Matkick: Fysen på søtt (bakevarer)
♡ Neste kontroll: neste uke.
♡ Barneromstatus: Barnet sover inne hos oss inntil videre, barnerom lages når vi har flyttet (nyåret?)
♡ Sykehusbag pakket: Nei, er ikke det litt tidlig ?


Kommenter her

0 Kommentarer

29.09.2010 09:47

Enda en uke har flydd forbi uten at jeg knapt har lagt merke til den. Tiden har gått så fort at jeg ikke har fått blogget noe spesielt heller. Skal prøve å forbedre meg. Fremover ser det ut til at det blir lite jobbing, desto mere fritid = mere blogging, forhåpentligvis. Nå begynner kroppen å bli litt tryngre, har vanskeligheter for å knyte mine egne sko og alt er blitt litt mere tungvint. Jeg sover fortsatt hele natten, uten dobesøk til manges store forundring. Jeg banker i bordet og nyter det, søvnløsheten tar nok meg endag også. Lillemor i magen er veldig aktiv om dagen, hun sparker ikke, men hun beveger seg mye, må tro plassen begynner bli liten for henne. Var på en liten kontroll i går, alt er toppers, blodtrykket er perfekt, jernnivåret har steget, men er fortsatt en smule under "skal være", men med leverpostei på maten hver dag så holder jeg det nok i sjakk. Jerntablettene bare går i glemmeboken.

Fosterets vekt: ca. 1750 g Fosterets lengde: ca. 39 cm.

Babyen øver seg iherdig på å svelge og tisser en halv liter hver dag. Det høres gjerne ikke så appetittlig ut, men husk at fostervannet fornyer seg hver tredje time. Etter som fosteret svelger, fylles også tarmen opp med barnets første avføring, mekonium, også kalt barnebek. Noen fostre har sin første avføring før de blir født, men de fleste venter til noen timer etter fødselen.

Øynene reagerer på lys, og vil gjerne reagere dersom sterkt lys skinner gjennom den stadig tynnere livmorveggen. Noen ganger strekker fostre seg mot lyskildene og kan følge en lyskilde med øynene.Lungene og fordøyelsessystemet er nesten modne, men lungene vil fungere best om fosteret forblir i livmoren en stund til.
Kommenter her

2 Kommentarer

27.09.2010 22:24Her er en liten kollasje fra de siste 10 ukene, tatt med ca annenhver uke. Morro å se forandringene. I de siste dagene har jeg fått guttespørsmål iogmed magen min er så veldig rundt og resten av meg så slank. Men er dobeltbekreftet jente, så vil jo tro det er det. Er ikke alltid mageformen stemmer, og samme med ultralyden. Så vi ser frem mot ei prinsesse, men gleden over en gutt er like stor. Hva synes du ?
Kommenter her

0 Kommentarer

24.09.2010 23:45

Da er første babyen på Desemberforumet kommet, i går kveld med keisersnitt. Lille gutten var bare 760 gram og 31 cm lang. Men etter hva den nybakte moren har oppdatert med, er han en sterk liten pjokk. Ønsker den nybakte mammaen lykke til og gratulerer så mye !


its a boy feet
Det kommer november og desemberbabyer allerede.  Det er så nært at jeg snart skjelver i knærne. Jeg håper min lille prinsesse for all del holder seg inne i magehulen sin til termintider. Men er ingenting foreløbig som tilser at hun skal komme før tiden, alt er i tipp topp stand sånn sett. Men kjenner jeg er glad det meste er i boks, slik at ikke lillemor kommer til "tomt hus". I dag kom forresten C hjem med saueskinn (399,- på barnas hus). Enda en ting å krysse av fra må-ha-listen.
Kommenter her

4 Kommentarer

22.09.2010 19:40

Da var ukens magebilde i boks. Synes det er like stas hver onsdag da et nytt bilde skal taes. Morsomt å begynne sammenligne. Den vokser fort nå, ihvertfall ser jeg formen endrer seg godt fra uke til uke. Kula! :)

Jeg skulle møte ei venninne på cafe i går. Hun satt sammen med en nybakt pappa, en kamerat da jeg kom gående inn,   "Fyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy f***** du kler å være gravid" var kommentaren jeg fikk før jeg rakk sette meg ned i stolen. Jeg ble først litt satt ut,men det er SÅ koselig å få slike kommentarer, og ihvertfall når det kommer fra det motsatte kjønn.

Er ikke alltid formen er så fin, og selvtillitten er på toppen når ingen klær passer, kvisene melder sin ankomst og vannet i kroppen sprenger i hælen, da er det så bra at noen gir fra seg noen gode ord. Foreløbig klager jeg lite over formen, er super stolt over magen min og viser den gjerne frem bak en ettersittende genser. Jeg strutter med magen om dagen, Men er nok ikke lenge før jeg er lei og vil ha kroppen min for meg selv tenker jeg.

Strutter du ?
Kommenter her

4 Kommentarer

22.09.2010 08:33

Nå har jeg forstått at den dunkingen som kommer regelmessig med etpar sekunders mellomrom i magen er babyen som hikker. Trodde følelsen skulle være helt anderledes så har ikke helt tenkt noe spesielt over det, men det kan umulig være noe annet,  ...BABYEN MIN HIKKER!!


Fant et ultralydbilde fra uke 27 som jeg ikke har vist dere, spiser på hånden sin.

.. Viste du forresten at når babyen din rister inne i magen, noe som kan føles som et innvendig lite epilepsianfall, så er det faktikst babyen som tisser ? Babyen kan tisse opp til 10 ganger om dagen nå. drikker fostervann og skiller det ut. En halv liter om dagen. Utrolig!
Kommenter her

2 Kommentarer

22.09.2010 08:21

Da er vi en uke nærmere svangerskapsenden, er nå 30 fullgåtte uker. Det er få uker igjen til vi blir 3 (+ hund og fisk), faktiskt bare 10 uker igjen til svangerskapskapitelet av reisen er over, og en ny spennende reise står for tur. Det meste er på plass. Stellebordet kom opp her om dagen og vuggen er på plass i stuen. Redebygging for alle penga, Hadde aldri trodd det skulle være så koselig å ordne ting på plass.

Formen er igrunn ganske grei. Lillemor har nådd ribbeina mine, og det strekker utrolig mye i huden under brystene på venstre side, som det iogforseg har gjort en stund. Merker at jernmangelet er her om dagen, er så utrolig trøtt til tross for at jeg sover hele natten, samt blir veldig fort sliten. Magen har begynt å få skikkelig størrelse da jeg sliter med å få på meg sokker og sko, merker at ting begynner sagte men sikkert å bli litt tyngre. Men jeg klager for all del ikke, ikke helt enda, jeg kunne hatt det så mye værre, bekkenplagene mine er jo helt borte plutselig. Prøver å gå masse turer for ikke å synke sammen i sofan. Har ikke blitt så mye jobbing på meg i det siste, selv om jeg gjerne vil, men det er ikke så behov der borte om dagen,! Magebilder oppdaterer jeg med nærmere kvelden. Ha en flott dag
Tenk nå går du inn i den siste fjerdedelen av svangerskapet! I løpet av 8-12 uker vil du sitte med et lite nyfødt barn i armene! Fosteret fortsetter å trene på å puste ved å bevege brystkassen inn og ut. Det kan tisse og drikker ca. 1/2 liter fostervann i døgnet. Dunhåret på kroppen reduseres. Beinmargen produserer nå de røde blodlegemene.Har du småkynnere? Livmoren øver seg på fødsel på dette settet, Det er ikke farlig, men om dem begynner gjøre vondt bør du kontakte lege, Kynnerne blir hyppigere jo nærmere fødselen du kommer.

Du vil kanskje merke ubehag dersom du blir liggende flatt på ryggen. Dette heter venacava syndromet. Det er rett og slett at livmoren nå begynner å bli så stor at den kan klemme av for hovedpulsårens tilbakeføring av blod slik at du blir svimmel og faktisk kan besvime. Legg deg derfor med en liten pute under den ene siden, slik at du får en liten tipp. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen..
Kommenter her

0 Kommentarer

21.09.2010 17:38

.. Endelig!

Tidlig mener kanksje noen! Jeg synes det er helt iorden at stellebord/kommoder kommer på plass. Da kan jeg legge ting sånn ca på plass og har da en litt bedre oversikt over hva jeg har og hva jeg mangler. Desutten er det jo utrolig koselig! Jeg har sett at noen allerede har lagt på sengetøy på dyner og puter og redd opp sengene. men DET venter jeg litt med, ellers må det jo av og vaskes igjen før barnet kommer alikvell. Redebygging kalles dette, og det er helt normalt.

Her kommer etpar bilder:

Sushi følger med på at far styrer på badet.

Handyman`en min!Ferdig ! :) Stellebrettet/stelledelen kommer ikke opp før babyen er i hus! Så som dere ser så er dette en kombinasjon av en hylle til barnerommet og et stellebord. Stellebord og kurvene er fra IKEA! Hensvik serien, som vi også har i seng!
Kommenter her

1 Kommentarer

21.09.2010 17:31

Har vært på utkikk etter strømpebukser i ull til lillemor. Jeg mener og tror at strømpebukser er mere behagelig enn ullbukser. I dag fant jeg det endelig noen, til sjokkerende billige penger.

Ull på Obs/h&m/cubus osv  ligger fra 99,- til 179,- PR del ca.

I dag var jeg innom Noa`s ark i sandefjord, der fant jeg Name it ullstrømpebukse til 49.90 PR stk. Samt tynne ullvotter til 69.90! Name it er vel ikke så gæli! er STOR fan av klærne dems ihvertfall!

 

Hva mener du, strømpebukse, eller bukse ?
Kommenter her

1 Kommentarer

18.09.2010 09:37

HERLIG! Dette er vuggen til ei venninne av meg som vi har vært heldige å låne. Den er hjemmelaget og sønnen hennes lå i denne for 8 år siden. Den er ENORM og veldig støtig, så denne kan brukes i mange mnd, Forhold til disse små som man kun kan bruke en kort periode. Da blir dette soveplassen i stuen, så er pengene til  lekegrinden spart inntil videre ! :)

Har dere/brukte dere vugge ?
Kommenter her

1 Kommentarer

17.09.2010 08:05

I går møttes vi en gjeng venninner med kulemager til kveldskaffe. Litt festlig at det er plassert en i hver mnd! :)

Noen som vet hvor man kan få tak i baby uggs ? Har ikke lyst til å begynne bestille via internett EGENTLIG. Men har du noen tips så sleng de gjerne inn i kommentarfeltet!

 
Kommenter her

10 Kommentarer

15.09.2010 22:09

 

Nå begynner kulen å bli stor, og veldig rundt.  Hun ligger med hodet ned, rompa ut til høyre og bena rett inn i ribbeina på venstre side. En sprek liten frøken :o)
Kommenter her

1 Kommentarer

15.09.2010 20:07

En liten vaggende bytur med Ellen i dag. Hun ligger hele 3 uker forran meg, Herlig! Handlet inn en pysj og noen sokker til lillemor også, klarer ikke helt å dy meg, og pysjer har vi faktiskt helt glemt. Så en i godt stoff med fot er nok greit den første tiden.

 Kommenter her

1 Kommentarer

15.09.2010 12:35

Da er vi fullgåtte 29 uker, tiden flyr fra meg, nå går vi inn i uke 30. Det er jo ihvertfall helt utrolig! 11 uker igjen til Termin!

I dag har jeg vært hos jordmor, Der stod alt toppers til. Siden 3D ultralyden for 2 uker siden ikke ble spesielt bra, så prøvde vi igjen i dag. Resultatet ble enda dårligere enn sist. Jeg har en lite fotogen rampunge inne i magen min. Hun liker spise på hånden sin og trykke ansiktet inni morkaken. Ikke engang foten ville hun vise oss. Så vi kom hjem med kun to nye bilder, samt bildene fra forrige gang. Kjenner at jeg bannlyser den morkaka litt nå. Men skal ikke klage, jenta er perfelt og veier nå 1,5 kg. Det er igrunn det viktigste.

Det beste av de to dårlige:Og her er et bilde fra forrige gang (1 september). Et bevis på hvordan hun gjemmer seg inn i morkake og diverse. ser nesten ut som hun har et teppe rundt seg. Ser veldig behagelig ut da:

Uke 29:

Studier har vist at når mor slapper av ved å lytte til rolig musikk, blir også barnets bevegelser og hjerterytme roligere. Ettersom barnet blir vant til denne musikken, roer hjerteslag og -rytme seg raskere.Dette er en indikasjon på at barnet har utviklet hukommelse og kan kjenne musikken igjen. Barnets hode har nå omtrent riktig størrelse i forhold til kroppen.

Nå kan du gjerne spise for to! Energibehovet ditt øker i takt med at barnet legger på seg. Hvis du ikke reduserer aktivitetsnivået ditt, trenger du cirka 350 kalorier ekstra hver dag.

Lungene er ferdige og barnet ligger og trener pustemusklene ved å trekke vann ned i lungene for å fylle dem. Når babyen fødes klemmes dette vannet ut av lungene ved at brystet presses ned gjennom bekkenet slik at vannet skvises ut av babyen - ganske fantastisk innrettet!
Kommenter her

0 Kommentarer

13.09.2010 07:15

Innom i morgentimene for å ønske alle sammen en fantastisk uke! Nå starter straks jobbdagen min.Dagens bilde: Dette bildet er tatt 13 september,  for akkurat et år siden i dag. Gjett om det frister å nyte sommervarmen i tyrkia fremfor disse kalde morgenene som har annkommet landet vårt den siste tiden. brr, det begynner virkelig å gå mot høst nå. (deso et skritt nærmere vår lille diamant i magen). Vi får vente med neste tur til lille tulla er ute. God uke !Kommenter her

1 Kommentarer

10.09.2010 19:38

Midt på skohylla står det nå etpar lekkerbisker å smiler til meg. Etpar Nike Shox som jeg har siklet på i en stund nå er endelig blitt mine. Jeg har verdens beste kjæreste som gav meg de i bursdagsgave. Jeg har en jobb der jeg løper rundt hele dagen på hardt gulv, samt med en kul på magen kan beina fort begynne verke bare jeg reiser meg opp av sengen og går på kjøkkenet, så prisen er de nok helt klart verdt, Ingen pris er for høy når det kommer til å ta vare på ryggen sin. nå lover jeg ingen mere klaging på rygg og føtter! Har til og med trampet på tur med hunden i 45 min idag. For første gang på lenge føltes det HERLIG! Tusen takk til mannen i mitt liv !
HAR DU SHOX ?Kommenter her

2 Kommentarer

09.09.2010 09:07

Det begynner å bli et stort lesertall hver enste dag. Er så utrolig koselig å se at så mange setter seg i båten og følger med oss på vår reise inn i en ny verden. Jeg prøver å holde liv i bloggen med å lage et innlegg minst annen hver dag. Planen med bloggen var i starten å være helt helt anonym, men siden jeg har familie i alle kanter av landet/verden ble det litt mere enn dette. Nå kan familie, venner, bekjente, nyskjerrige og andre gravide følge med og ta del i vårt. Nå trenger jeg hjelp av dere som er innom her med å gjøre bloggen bedre. Hovedsaklig handler bloggen, som bloggtittelen sier "Baby", men:

Spørsmålet mitt er:
Hva vil dere lese om? (Lite privatliv, mere privatliv, kun babyrelatert, altmuligrelatert. tips, )
Er det noe dere vil ha mere av / mindre av ?Takk :)Kommenter her

0 Kommentarer

09.09.2010 08:30

I dag tok jeg skrittet over i det tredje og siste trimester. Synes ikke det er mange dagene siden jeg satt og venter på at jeg skulle tråkke inn i 2,trimester, slik at jeg endelig kunne puste ut. Nå er siste delen der kroppen forbereder seg fult for fødselen. (Hadde barnet kommet nå, er det 99% sjangse for at det overlever, det vil jo også kunne puste selv, men kanskje trengelitt hjelp fra en pustemaske, ingen kuvøse. Så rart, men betryggende å vite. Jeg er jo selv født for tidlig, men håper den lille tulla holder seg inne til siste slutt!Tredje trimester

Tredje trimester er oppløpsiden av graviditeten, mors kropp forbereder seg på fødselen og fostret forkuserer på å vokse og gjøre den siste lungetreningen. Hvis man ønsker det kan man ta fødselsforberedene kurs og/eller få omvisning på fødeavdelingen.

Svangerskapskontroller:
Svangerskapskontrollene tar for seg mye av det samme som i andre trimester, men vil normalt være litt hyppigere.Fra omtrent uke 36,

er det ikke uvanlig med ukentlige kontroller. Mot slutten av svangerskapet flyttes mer fokus over på fødselen og det kan bli gjort
undersøkelser av hvordan barnet ligger og målinger av bekkenet.

Fosterutvikling:
I tredje trimester fortsetter fostretå vokse i størrelse og vekt. Lungene  modnes fortsatt og fostret vil begynner å snu seg med hodet ned

 

 • Fostret kan se og høre.
 • Hjernen fortsetter å utvikle seg.
 • De nyrene og lungene fortsette å modnes.
 • Fra 36. svangerskapsuke kan hodet kan hodet plassere seg i bekkenet.
 • Fostret kan suge på tommelen og kan gråte.
 • Fra 38. til 40. uke, har fostrets lanugo har forsvunnet nesten helt.
 • Fra 38 til. 40. uke blir lungene fullstendig modnet.


Symptomer i tredje trimester:

I tredje trimester opplever mange kvinner at det blir stadig nærmere man kommer termindatoen. Er man redd for fødselen, lønner det seg å snakke med lege eller jordmor om det, mange fødeavdelinger tar seg spesielt av de som har fødselsangst. At fostret vokser og stadig tar mer plass er også noe ubehagelig fysisk. Man kan få problemer med å puste dypt og å sove på natten. Mange andre opplever ikke noe

spesielt ubehag og benytter tiden, spesielt etter barselpermisjonen starter med å rydde og vaske. Lysten til å rydde og vaske er knyttet til ?redeinstinktet?, og er noe som går igjen i alle mennesklige kulturer.

Følgende er en liste over endringer og symptomer som en kvinne kan oppleve i løpet av tredje trimester, og inkluderer:

 • Økt kroppstempratur, på grunn av fostrets varmeutstråling.
 • Hyppigere urinering frekvens på grunn av økt press for på blæren.
 • Redusert blodtrykk.
 • Oppsvulming av ankler, hender og ansikt.
 • Forbigående økning av kroppshår grunnet hormonendringer.
 • Braxton-Hicks sammentrekninger (falske rier).
 • Strekkmerker kan vises i buk, bryst, og lår.
 • Huden kan bli tørr og kløende, spesielt på magen nå som magen fortsetter å vokse og huden strekkes.
 • Redusert libido, men kan likevel ha sex i hele svangerskapet (OBS! Ikke etter vannet har gått).
 • Forstoppelse, halsbrann og dårlig fordøyelse.
 • Økt hvit-farget vaginal utflod.
*Info hentet fra terminkalulatorenKommenter her

0 Kommentarer

09.09.2010 08:19Nå begynner hula å bli god og rund! :)Kommenter her

0 Kommentarer

08.09.2010 09:24

28 fullgåtte uker. Mitt første magebilde ble faktiskt tatt i uke 18, Litt morsomt å se forskjellene på bare 10 uker. Skal legge ut en sammenligning senere i dag når dagens magebilde har vært under produksjon. Formen er enda som den alltid har vært, helt toppers. Våknet opp til stikkninger i magen og hodepine i dag bare, kanskje jeg sover for mye ? jeg har kveldsvakter på jobben slik at jeg slipper å stå opp tidlig, man må jo sove mens man kan ? Ellers begynner magen bli så stor at jeg sliter litt med å ta på meg sandalene mine med knytinger og intimbarbering er  blitt en risikosport (haha).


Bilde fra forrige uke

Hjernebølgenes mønster ligner det nyfødtes.Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge. Lungene kan nå puste luft, men det er fremdeles best for fosteret å forbli i livmoren slik at det kan vokse seg større. For hver dag som går bedres prognosene for å få et sunt og friskt barn om for tidlig fødsel inntreffer. Fosterets kropp består av mellom to og tre prosent fett.Sentralnervesystemet begynner også å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen og gjøre regelmessige pusteøvelser.Hos gutter begynner testiklene å synke ned i pungen.

Halsbrann og sure oppstøt bli ganske merkbare rundt denne tiden.Lukkemuskelen som sitter der spiserøret går ned i magesekken svekkes i svangerskapet. På den måte kan magesyre fra magen komme opp i spiserøret. Halsbrann er et svært beskrivende ord, for det føles som om det "brenner" i halsen.

Gode råd kan være å spise langsomt og tygge maten grundig. Spis små måltider, ikke legg deg flatt ned etter et måltid eller bøy deg fremover fra midjen. Prøv å finn ut av hva slags mat som gir deg ubehag. Et glass melk kan hjelpe. Det finnes også reseptfrie midler mot magesyre som gravide kan bruke. Har du merket at årene på bena dine blir mer fremtredende? Får du åreknuter så vit at dette kan være arvelig, men også fordi av at hormonene i svangerskapet mykner klaffene i åreveggen. Prøv å ikke stå for lang tid av gangen. Klarer du å ligge med bena høyere enn magen, er det til god hjelp. Da vil blodet lettere strømme tilbake til hjertet.
Kommenter her

1 Kommentarer

07.09.2010 09:53

... For meg, som har bursdag i dag! + at det er siste dagen i 2 trimester, imorgen tropper vi opp i 3 trimester med ryggsekk og hjelm!  WOOOT WHOOT!


Bildet er tatt på søndag , klar for bursdagsfeiring og jentekos! <3Kommenter her

2 Kommentarer

06.09.2010 10:31

Jeg håper jeg slipper å stå ved det valget å måtte ta sprøyten, eller ikke,denne gangen.  Ikke vet jeg om jeg har hatt influensaen heller. Jeg fikk influensaen oppi alt i fjord, Men legene ville ikke si meg om det var den vanlige eller svineversonen. I fjord ble alle gravide anbefalt å ta sprøyten fordi dem ligger i risikogruppen, Men i år skal den vist ikke slå like hard til, så lurer på om de vil gå like hardt ut med det denne gangen. Jeg har ikke særlig lyst til å kaste meg på en sprøyte jeg ikke vet noen ting om etter alt som skjedde ved forrige utbrudd.

De skulle ha en undersøkelse/forske på dette med antall dødfødsler/aborter etter vaksinen. Noen som har hørt hvordan dette gikk ? Skeptisk! Jeg kunne ikke levt med at noe skjedde barnet om jeg tok den, heller ikke om jeg ikke tok den! Har forsåvitt venner som har tatt den med fine friske søte små, men.. Svinerii!

Har du tatt den?
Kommer du til å ta den?
Kommenter her

6 Kommentarer

04.09.2010 13:43

Her er en liten oversikt over gratis ting til gravide. Noe fåes allerede med engang du melder deg inn, annet får du mot termin, og annet etter termin. Jeg har hentet apotekpakken på apotek 1 allerede, den er TOPPERS. Bam pakken har jeg fått i posten for lenge siden.

Liberopakken
Rimipakken
Apotek 1 pakken
Pamperspakken
Barnas Hus/Reflex
Bampakken
Weleda babypakke
Babyproffsen(Sverige)
Sandvikpakken; (send "Baby" til 2223, eller send inn kupongen forran i svangerskapsboken. Inneholder fødselsboken,gave fra go'boken og vareprøver)Kommenter her

0 Kommentarer

04.09.2010 13:35

Endelig har vi tatt babyshoppingen på IKEA. Er så utrolig mye fint til gode priser der. Her er noe av det som er kommet i hus fra handleturen:


Hensvik stellekommode (som kan gjøres om til bokhylle når barnet blir større), praktisk og lekker. 890,-
Stellematter med stelltrekk kjøpte vi også til denne.Hensviksengen fikk vi av svigerfar, den kan senkes og heves, samt ta av ene siden når ungen blir større, Vi kjøpte en tilhørende madrass til den, Samt madrassbeskytter. Seng: 765,- , madrass 400,-

Skulle ha hensvik skap, men ble Malm kommode til å klærne,  4 skuffer 845,-
Vaskekluter 10 stk. 29,-  og laken 59,-  for pakke med 2 stk, Kjøpte pakke med hvite også.
Håndklær, 2,- pr stk, Oppbevaringskurver til stellebordet. 3stk 29,-


Oppbevaringskurver til våtrom (stellebord) 4 stk 98,-


Har du tatt babyhandlingen på ikea?Kommenter her

1 Kommentarer

02.09.2010 13:07

Jeg er jo en av de som skal ha bilde av alt og ingenting, så jeg fikk samboeren til å ta et bilde under ultralyden. Laget en liten "kollasje". Synes det er koselig å ha masse bilder. Heller et for mye, enn å sitte om et år å klage over at et bilde aldri blir tatt. Så her skal kamera følge fødselen også. har nok av venner som angrer på at kamera ikke tok nok bilder idet barnet kom til verden. Vi har også kjøpt oss nikon d3000 i anledning baby! :)Tok du / Skal du ha med kamera inn på fødestuen?
Er du flink til å ta bilder ?Kommenter her

4 Kommentarer

01.09.2010 22:01

Da var Ultralyden overstått. Det er bare helt ubeskrivelig å se det lille magetrollet igjen. Hun var våken, men ganske rolig under det lille jordmoroppholdet. Hun svelget , gjespet og brukte mesteparte av tiden på å tygge på hånden sin. Kanskje blir det en liten tommelsutter ? Det er igjen bekreftet at det er ei lita tulle som ligger i magen. Hun er helt perfekt, veier ca 11-1200 Gram nå og alt så veldig bra ut. Vi fikk ikke så veldig bra bilder, fordi morkaken igjen lå å dekte til halve ansiktet hennes, så vi får en gratis 3D ultralyd igjen om 2 uker, Gleder meg allerede til å se henne igjen. Hadde flere bilder å vise dere, men CD`n vi fikk med oss var tom, så det har nok blitt en feil under brenningen. Så da må både jeg, og dere smøre oss med tålmodighet!

Ps: Jenta har helt klart pappas nese! :)'Vist noen skulle lure:

Ultralyden kostet 750 kr, billigere enn mange andre steder og helt klart verdt pengene. bekreftelse på kjønn, samt at alt står bra til, og barnet vokser som det skal. Den er tatt hos jordmoren min i sandefjord på thorøya helsepark, Fordelen her er at når bildene ikke blir bra, så får man en ny gratis time til 3D. DET er det ikke alle som gjør, dette burde du finne ut av før du bestiller time noen plass, Særlig vist morkaken ligger forran, lett at ungen blir gjemt bak den.Kommenter her

0 Kommentarer

01.09.2010 21:51

Her kommer endelig magebildet for denne uken! Synes magen har en rolig periode, men den begynner å komme ganske langt opp nå!Kommenter her

0 Kommentarer

01.09.2010 10:53

Herlig! Da går vi inn i uke 28 da,  Nå nærmer vi oss slutten på 2.trimester. Formen er fortsatt fin,det sprenger litt under foten i det jeg trer ut av sengen av morgenen - vann i kroppen. I natt har den lille sparket hver gang jeg har snudd meg, og det er ikke rent lite jeg snur meg iløpet av natten. Håper bare ikke hun er så trøtt at hun IGJEN sover igjennom hele ultralyden i dag. ENDELIG dagen for 3D!!! Magebilde + 3Dbilder kommer senere, timen min er ikke før klokken 3, og etter det kaller jobben. Ha en toppers uk!Vekt: 1000 g
CRL: 23,5 cm
Full lengde: 32 cm

Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte. Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret! Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har gjerne vernix i ørene også. Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen. Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått tydeligere søvnmønster, og vil kunne kjenne igjen aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt fra dag til dag.

*Det er viktig at du kjenner at barnet beveger seg hver dag. Det skal aldri gå en dag uten at du kjenner bevegelser!.Kontakt føden om du ikke kjenner noe. Det advares mot å bruke boblebad fordi når du er gravid kan blodtrykket ditt lettere bli lavt, enn ellers
Kommenter her

0 Kommentarer


hits