Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


30.08.2010 21:43Yes, Barnesengen kom fra Bergen ( takk for sengen svigerfar) og er nå satt opp på rommet. Vi innreder krok til den lille inne på vårt rom, siden de andre soverommene er i underetasjen, Hun blir jo sovende inne hos oss de første månedene, og innen hun skal ha sitt egent rom har vi forhåpentligvis flyttet. i noe egent Vil ikke ha den lille på egent rom, i egen etasje .. Enda!

Noen synes kanskje det er litt tidlig, mens andre har allerede innredet et helt rom til den lille. Vi satte opp sengen av praktiske grunner. Vi må se hva vi får plass til med tanke på skap/kommoder som skal handles inn på torsdag. Det hele begynner bli så virkelig. Når jeg legger meg i kveld, er det siste jeg ser før jeg legger meg i min kjæres armkrok, den lille frøknas seng. Så Herlig!

Noen spørsmål:

Har du innredet rom til den lille/ hvor tidlig stelte du istand rom?
Hvor lenge skal din lille sove inne hos dere?Kommenter her

1 Kommentarer

30.08.2010 09:26Fikk nettopp denne nemistripen tilsendt på wallen på facebook. Yes sir, den lettet litt på rynkene gitt.
Benytter samtidlig anledningen til å ønske alle sammen en strålende ny uke.
Litt mere oppdateringer kommer snartKommenter her

0 Kommentarer

28.08.2010 23:09

Jeg svever rundt på skyer om dagen. Jeg er i dag, like forelsket som den dagen jeg traff min kjære. Det er så herlig. Vet ikke om det er graviditeten som gir meg en ekstra forelskelsesboost, for denne gangen kan jeg ikke skylle på at det er vår i luften. Jeg har rett og slett verdens herligste og beste kjæreste, Jeg blir varm, og jeg smelter hver gang han vandrer igjennom tankene mine. En mann som tar bedre vare på meg og gir meg nettopp det jeg trenger finnes ikke. Tenk, at han skal jeg ha barn med, et lite kjærlighetsbarn! Jeg er verdens lykkeligste jente! Jeg er sjeldent klissete men nå måtte jeg bare dele det med dere!

Bilde er fra tyrkiaturen vår i 2009Kommenter her

1 Kommentarer

27.08.2010 22:38

Sparkjøp har helgetilbud på Janus ullbody, 50% Men vær raske, lagret tømmes fort! Jeg fikk grabbet til meg to stk i hver farge i str 50. De har også billig ammeinnlegg i ull! :) Enkelt å handle fra stuen, eller hva ?

Kommenter her

1 Kommentarer

25.08.2010 16:50Da var ukens magebilde servert! Nå begynner den sorte streken under navelen og vises. Synes den streken er litt søt jeg. Et gravidtegn! Bare den holder seg under navelen og ikke starter å klatre oppover.Kommenter her

5 Kommentarer

25.08.2010 09:26

Det er i dag bare HUNDRE dager igjen til termin, Dvs 14 uker og 2 dager. Tenk det !  Dette blir en spennende uke, for neste onsdag er det nemmelig 3D-ultralyd. Den skulle jeg  hatt i uke 25, men synes det var litt tidlig, så jeg utsatte den etpar uker til! Formen min er ikke endret. Jeg sover hele natta, våkner bare hver gang jeg skal snu meg, men verken tissing på natten eller en baby som holder meg våken, Det har vel noe å gjøre med resten av formen, jeg er jo utvilt til enhver tid. Jeg jobber 100% og merker det ikke noen andre plasser enn at beina mine er rimelig ødelagte etter en dag på det harde gulvet på jobben. Så nå vurderer jeg etpar gode sko. Eneste jeg kan klage på, som jeg har klaget på tidligere, er presset opp mot ribbeina, utrolig irriterende sak tiltider. Magebilde slenger jeg ut litt senere. Nå er det frokost og vitaminer som står for tur.Vekt: 900 g  Full lengde: 31 cm Hjernebølger begynner å aktivisere hørsels- og synssystemer, og både munn og lepper viser større sensitivitet. Hjernevindingene utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner nå å reagere på både lys og lyder som kommer utenfra livmoren. Neseborene som til nå har vært lukket, åpnes. Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig. Ryggraden vokser for å støtte opp om fosterets vekt. Ryggraden består nå av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener. Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse mye og legge godt på seg.Kommenter her

6 Kommentarer

24.08.2010 09:49

Mot å drikke Lettbrus!?

Jeg er ikke så allverdensglad i brus, og ihvertfall ikke brus med "zero", "light" osv stemplet på flasken. Det smaker kunstig og ikke noe godt, så dette blir ikke noe problem for meg. Frøkner med bolle i ovnen: dropp lettbrusen!Hvorfor:

Forskere ved Statens Serum Institutt i Køpenhavn har funnet ut at kvinner som drikker lettbrus har større risiko å få for tidlig fødsel enn kvinner som lar være.En av årsakene til dette kan være at søtstoffene blir omgjort til kjemikalier når de brytes ned i kroppen. Disse kjemikaliene kan skade livmoren og fremskynde fødselen. "Gravide kvinner bør unngå lightdrikke. De bør heller konsentrere seg om melk, fruktjuice og vann"Kommenter her

3 Kommentarer

23.08.2010 11:13

Guttenavnlisten var mye lengre enn jentenavnlisten. Når det kommer til jentenavn er jeg super kjip. Assosierer så mye navn med personer jeg kjenner, personer jeg kanksje ikke liker, eldre personer. Kan jo ikke oppkalle den lille engelen min etter bestemoren til ei venninne feks. Selvsagt venner man jo seg til navn, men.

Jeg forguder ET jentenavn, men jeg er ikke sikker på om min kjære er så enig med meg. Jeg har gått med dette navnet i mange år, og derfor har jeg så vanskeligheter med å klare å legge det fra meg, for uansett hvor mye jeg leter og kikker, så står dette navnet forran meg. Det hadde nesten vært enklere om det var en gutt som kom. Haha. Nå skal jeg PRØVE å lage en liste som jeg har gjort mange ganger før, men i morgen er jeg nok uenig med meg selv igjen. Vi starter med favoritten:

Jennie / Jenny (Favoritten)
Juliane (men der kjenner jeg noen små)
Sofie (søtt og typisk)
Isa (betyr noe rart og kristent)
Emine (kjenner flere som skal bruke det)
Martine (Søtt og Typisk)
Tuva (Søtt og typsik)Nå vil jeg ha litt av deres hjelp. Gi meg noen fine jentenavn, Kriteriene mine(som jeg selv ikke klare følge) er:

Ikke typisktyprisk norsk
Ikke noe 10 andre i klassen vil komme til å ha.
Ikke så inviklet navn, da vi begge har etternavn som ikke er "hansen eller Jensen".
Ikke klissete, men gjerne søteKommenter her

23 Kommentarer

19.08.2010 10:46

video:babyboom0001


Hvordan fortalte DU den ?Kommenter her

6 Kommentarer

18.08.2010 22:15

Og vips så var enda en uke gått, 25+0! Denne uken like fort som de andre. Oppdateringer sålangt har dere jo fått med dere på innleggene under, i full gang med babyshopping! Var hos jordmor i dag, Alt ser fint ut, litt lavt blodtrykk fremdeles,men det er jo ikke noe farlig, er værre andre veien. Hjertelyden ligger nå bittelitt lavere enn sist, men den økte da jordmoren dultet litt i magen, og som hun sier "pulsen slår fortere når man blir irritert", godt å vite at det er litt meninger på damen i magen. Ellers har jeg også daglig kynnere når jeg er i aktivtet, enda ikke vonde, heldigvis. Oppdaterer dere med et stk GULE magebilder! Begynner bli god og rund!Fra 25 uker og 0 dager til 25 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 800 g
CRL: 22 cm
Full lengde: 30 cm


Du kan noen ganger "hilse" på babyen ved å støte lett imot den delen som sparker ut av magen din, gni litt og gi litt kontakt tilbake. Nå har den fått negler både på fingre og tær. Fosteret er i begynnelsen av denne uken 23 uker gammelt. Allerede nå begynner det å bli liten boltreplass for fosteret i livmoren. Øyevipper dukker opp denne uken, og øynene vil snart kunne åpnes og lukkes!Hjernen vokser fremdeles fort, og fosteret er en velproporsjonert liten minibaby. Fosteret begynner også å få lengre hår på hode

Knip igjen jenter! Det forebygger lekkasjer av urin eller ufrivillig fjerting og kan gi sexlivet en opptur! ;-)

Kommenter her

2 Kommentarer

18.08.2010 07:45

Jeg bader i utedresser til baby! Det finnes virkelig ikke noe søtere enn små dresser. Disse tre første her har jeg kjøpt, og de 3 under har jeg fått av ei venninne. Er så herlig når man kan arve så utrolig fine ting, som nesten ikke er brukt engang, det hjelper veldig masse på babybudsjettet også! TUSEN TAKK! ;o)


Kommenter her

3 Kommentarer

18.08.2010 07:39

Det er tilbud overalt om dagen. Både prinsess og Kid har tilbud på alle barneting. Apotek 1 har tilbud, og ikke minst barnashus. Dette handlet vi i går:Apotek 1 har tilbud på diverse barneutstyr. Avent brystpumpe, flasker osv.
Vi handlet en avent flaske på 30%

Barnas hus har 50% på diverse Ullvarer.
Her handlet vi inn en rosa ullbody, var veldig utplukket nå!Prinsess har 30% på alt av barneutstyr
Vi handlet kluter, sengetøy, laken, sengehimmel osv.


Løp og kjøp!


Også kjøpte vi en babybjørn bæresele av ei venninne, kan jo slenge ut et bilde av den også:Føler at jeg aldri kommer noen vei på den lange handlelisten tross litt handling nå. Men plutselig er dagen der, og alt er handlet inn, greit å ta litt og litt. hva skal man ellers gjøre de 2 siste mnd? :)
Kommenter her

0 Kommentarer

18.08.2010 07:31Alle gravide kan komme på Apotek1 å hente sin babybox, ble overrasket over innholdet. Skal legge ut en oversikt til dere over gratis ting til gravide litt senere.

2 pakker med bleier i 2 str.
1 pakke Baby Q-tips
1 bamse 2 in 1. Dusj+shampoo
1 fuktighetskrem
1 god håndkrem
1 Salve til sår barnehus
1 blad, foreldre og barn
1 stk body fra Lindex
1 pakke ammeinnlegg
Litt reklame!
Kommenter her

0 Kommentarer

17.08.2010 09:53

I dag har jeg vært røykfri i 19 uker, DVS at neste tirsdag har det allerede gått 5 mnd siden jeg nervepirrende testet positivt og stumpet røyken. Jeg kan stolt nå kalle meg en slutter,og jeg har ingen planer om å begynne å røyke igjen når barnet er ute. Det har gått kjempe enkelt, sluttet på minuttet og har ikke tatt i en røyk siden. Nå har jeg sagt det i alle år at "Når jeg blir gravid skal jeg slutte å røyke, og klarer jeg det ikke da, nei da kan jeg røyke livet ut, for et bedre grunnlag finnes ikke. Men det er jo klart at det ikke er like enkelt for alle, det kommer ann på instillingene, er man ikke innstilt på å slutte, så funker det ikke, personer ligger med dødsdom om de ikke slutter, men alikvell røyker de. Så start å endre instillingene NÅ, tenk at "Når". Det vil nok hjelpe deg mye når den dagen er der. Og for all del: IKKE tenk at "Når ungen er ute kan jeg ta meg en røyk", for da er sjangsene for at du er en røyker igjen mye større, tenk heller at du har startet ett nytt og bedre liv, som røykfri, for alltid!! Samboeren min har også vært så flink at han like etterpå sluttet å røyke kan også, for å kunne være et bedre forbilde, uten røyk. Det er supert, da jeg bare brakk meg av lukten som kom fra han etter å ha røyket..

Kan jo nevnes at kvalmen de første mnd av svangerskapet hjalp meg godt mot røykesluttet, for jeg fikk bekkninger bare av å se en røykpakke! Til dere som er gravide, og enda prøver å slutte, EN mindre er bedre enn en mere! :)


Motiverende fakta og informasjon

Røykfrihet under graviditeten...

- gir fosteret bedre vekst- og utviklingsmuligheter på grunn av økt oksygen- og næringstilførsel.
- senker risikoen for komplikasjoner som for tidlig vanngang, løsning av morkaken, blødninger og infeksjoner.
- reduserer faren for spontanabort, lav fødselsvekt og for tidlig fødsel.
- gir barnet bedre lungefunksjon og et sterkere immunforsvar.
- senker risikoen for krybbedød.
- minsker sjansen for at barnet får astma.
- reduserer faren for at barnet utvikler atferdsvansker og lese- og skriveproblemer.

Røykfrihet etter fødselen...

- gjør at giftstoffer fra røyken ikke overføres til barnet gjennom amming eller passiv røyking.
- gjør det lettere å få ammingen i gang, du produserer mer melk og den smaker bedre.
- reduserer risikoen for at barnet får gjentatte luftveisinfeksjoner og ørebetennelser i oppveksten.
- frigir tid som du kan bruke på deg selv og på barnet ditt.
- gir deg bedre kondisjon, mer overskudd og energi.
- senker risikoen for alvorlig sykdom.
- forebygger rynker.
- frigjør penger som du kan bruke på andre, viktigere ting.
- gjør det lettere å bli gravid igjen, hvis du ønsker det.
- minsker faren for at barnet ditt selv begynner å røyke når det kommer i tenårene.

Kommenter her

3 Kommentarer

17.08.2010 09:35

Fjordfesten stod for tur i byen vår, Skal si den lille sparket fra seg da bandene startet opp for dagen. Det er rart hvordan ting forandrer seg når man går gravid. Før kunne jeg aldri funnet på å dra på festival uten å kunne ha en øl i hånden i sommersolen. men nå er det så naturlig uten, det gjør ingenting lenger. Så dere som er redde for hva helgene vil bringe når en graviditet melder seg : Det ligger ikke i tankene engang. Helgene og ukene flyr så fort at man rekker ikke helt å følge med på hva som er helg og hva som er ukedag. Haha! Ihværtfall for meg som jobber både helger og ukedager.Ønsker alle en toppers ny uke! :)Kommenter her

0 Kommentarer

14.08.2010 08:30

Nemmelig natt til i går! Det pisket på vinduene og lynet blinket igjennom rullgardinene da jeg la meg under dynen. Vanligvis elsker jeg slikt vær, men denne gangen bråvåknet jeg klokken 05.00 av et kjempebrak, Siden soveromsvinduet peker ut mot en fjellside ble det nesten ekko inn på rommet, jeg var bombesikker på at det slo ned i huset. Hjertet mitt dunket fort, faktiskt tok det seg dobelthopp. Denne gangen var jeg redd.

Det utrolige i det hele er at hele greina vekte prinsessen i magen min, hun begynte romstere og sparke. Jeg vet babyene blir påvirket av mors hjerterytme, så lurer nå på om ikke det var hjertet mitt som klaffet til henne. Det gav seg like etterpå, så jeg sovnet igjen.Når jeg våknet igjen var Tv, internett og strømmen hos huseieren slått ut av braket!
all grunn til hjertehopp! :)Kommenter her

0 Kommentarer

12.08.2010 10:26

Den første som fikk vite om graviditeten var min pappa! En av de første tingene jeg gjorde var å dra til gravlunden der han hviler. Merkelig å fortelle en gravstein at den skal bli bestefar igrunn. Det var 1 august 5 år siden englepappan min ble revet brått fra oss i trafikken, jeg husker det som det var i går. Egentlig har det enda ikke gått helt opp, for meg jeg liker bedre tanken på at han er på en livslang reise, Livets reise. men jeg kjenner det spesielt nå,  det er litt hardt at han ikke er her å får oppleve sitt første barnebarn. Er det flere som er en for lite ?
If tears could build a stairway, And memories were a line, i would walk right up to heaven to bring you home again.No farewell words were spoken no time to say goodbye,you were gone befor i knew it, and only god knows why.My heart still aches in sadness, and secret tears will flow,what it meant to lose you, no one will ever know.Kommenter her

6 Kommentarer

11.08.2010 20:44Det er når man gjør som dette at man ser at den faktiskt vokser. Ihvertfall når bildene taes i lik posisjon hver eneste uke. Jeg føler jeg har blitt brei over baken, men ifølge statestikk over vekt i svangerskapet følger jeg den etter punkt og prikke. Men det sies jo at jentene stjeler mors skjønnhet, DVS gir oss kviser og ekstra håndtak. Men vi skal ikke klage, vi er så heldige å kunne få oppleve ett voksende liv inni oss, mye skjer med kroppen, og kvinnelige former er en must. Det ekstra kan man tenke på når barnet er ute (og vell så det), Nyt tiden, kos dere! om man ikke kan unna seg noe godt når man er gravid, når skal man ellers kunne unne seg det?
Kommenter her

4 Kommentarer

11.08.2010 20:14

Ønske oppfylt. Lengre nede i bloggen etterlyste jeg ei strikkende frøken. Etterlysningene er trukket tilbake da moren til ei venninne har satt igang strikkingen, bildet under er et vognteppe, samt et sett som ikke er ferdig enda. Siden ønsket mitt var noe enkelt og nøytralt er dette toppers, litt gammeldags stil. Hun holder også på med en heldrakt i rosa. Samboeren har en strikkende/hekklende stemor som også ville strikke en liten sak til oss. Jeg er i himmelen, Det finnes ingenting søtere enn hjemmestrikket tøy til babyer, og ikke minst er det koselig å ha, som senere kan gå videre i arv, kan jo være vi blir flere ?Har du hjemmestrikket tøy, Eller strikker du kanskje tøyet selv ?

(om du kommer over en super oppskrift, sleng den gjerne inn, jeg er blind om dagen!)Kommenter her

1 Kommentarer

11.08.2010 20:06

I dag fikk jeg en søplesekk med klær av ei venninne, prinsessen hennes har vokst ut av mye, da takker jeg ikke nei til en liten porsjon rosa. Liten og liten frublom, en søplesekk med babyklær er faktiskt ganske mye klær altså. Her er det kun str 50-56-62. Er en himmelsk opplevelse å sitte på gulvet og sortere så bittesmå plagg. Gleder meg til å dresse den kommende lille damen opp i sukkersøtt tøy. (Får nå bare håpe at 98% sikkerhet på jente stemmer, nå som det er ankommet rosa i huset).Har du arvet masse ?Kommenter her

0 Kommentarer

11.08.2010 19:53

Da er 24 uker fullgått, nå beveger jeg meg lykkelig inn i uke 25. Jeg har fortsatt ubehag under/i/ved ribbeina, utrolig irriterende når jeg sitter, og i skrivende stund har jeg allerede endret sittestilling 50 ganger. Hun er aktiv hver eneste dag, og sparkene sees og kjennes mest på venstre side, der jeg har ubehaget ca, lurer på om det er en sammenheng. Jeg våkner veldig mye om nettene, ikke for dobesøk, bare våkner og sovner, våkner og sovner støtt og stadig igjennom hele natten, så tidligvakter prøver å byttes til senvakter. Ellers er alt strålende, jeg klager minimalt og nyter tilværelsen som gravid. Har selv klart å ta Ukens magebilde da mannen i huset nå befinner seg i utlandet, Bergen! Magehula begynner få god form, kan ikke lenger legge tvil på at noen bor der inne :)Svangerskapsuke 24 (+0-6)

Babyen er nå ca 28 centimeter lang og veier rundt 550 gram. Vekten din har mest sannsynlig økt litt, og kroppen er blitt tyngre å drive. Det er vanskeligere å presse blodet tilbake til hjertet, slik at du kan få hovne bein hvis du står mye i løpet av dagen. Livmorens stabiliseringsbånd strekker seg, og kan merkes som stikninger i sidene. Disse smertene er helt ufarlige og forsvinner gjerne når du stopper opp litt. Det er også på denne tiden du kan merke kynnere , falske rier, hvor livmoren strammer seg og blir hard.Det du kanskje vil kunne begynne å merke er at babyen har noen perioder hvor den er roligere enn andre, det er fordi den sover. Ofte er det mer aktivitet når du skal slappe av selv. Dette er en kombinasjon av at du ikke merker babyens bevegelser så godt når du er i aktivitet selv og at babyen faktisk dysses i søvn av dine bevegelser fordi du fungerer som vuggen dens. Derfor våkner nurket når du legger deg.


 
Kommenter her

2 Kommentarer

09.08.2010 14:55

... Mor og far, Muttern og fattern!

Jeg bare tygger litt på ordene, Ubeskrivelig, rart, HERLIG!


Kommenter her

1 Kommentarer

08.08.2010 19:27

..Ikke spis fisk større en 2 kg, ikke spis div sjømat, ikke spis pålegg som er åpnet senere enn for 2 dager siden, vask alt du spiser grundig, ikke spekemat, stek all mat godt, hold deg unna det, og for all del IKKE gjør det !

De gamle damene på over 50 LER av meg når jeg nevner at jeg ikke kan spise forretten dem har laget til meg,Jeg skjønner dem godt jeg, hva gjorde man i gamle dager ? Kan ikke si mamma, eller tante, eller bestemor eller oldemor har en arm for mye, eller for lite selvom. Dette hysteriet tar jo helt av. Greit, jeg prøver å holde meg unna ikke-listen, da jeg ikke kunne levd med samvittigheten at noe skulle skjedd fordi jeg "gav faen", men jeg har spist en biff med litt blod på, jeg har spist en reke (som man vist kan alikvell), jeg har tilogmed spist smørost, og en laksebit (uten at jeg viste om den laksen en gang veide mer eller mindre enn 2 kg), Jeg lever enda, og mest sannsynlig er alt i beste vellgående i magehulen også. Jeg tror nok ikke man skal bli HELT hysterisk av alle advarslene, ihvertfall ikke i Norge, her har vi så bra mathygiene fra før, en fin settning: ALT MED MÅTE! Jeg kom over denne teksten på babyverden, den klinger så bra:


"- For det første: spis og drikk minst mulig. I hvert fall slikt som inneholder sukker, fett, koffein, vitaminer, sporstoffer, karbohydrater og andre potensielle farligheter. Unngå fisk. Unngå oppvarmet mat. Unngå kald mat. Unngå stekt mat. Røde epler er kjempefarlige, grønne er OK. Unngå uskylte tomater og uskylte sure agurker. Unngå for all del kaffe, da blir ungen født med fire bein og vel så det.

- For det andre: ikke jobb. I hvert fall ikke i butikk. Eller med barn. Eller med stråling, data, maskiner eller mennesker. Eller hvis du må sitte, stå eller gå, eller muligens føler deg litt sliten etter endt arbeidsdag.

- For det tredje: Ikke GJØR noe. Ikke dra på ferie. Ikke med fly, ikke med bil, ikke med båt, og helst ikke med tog heller. Varmluftsballong er muligens akseptabelt over kortere strekninger. Ikke gå i trapper, ikke dans. Ikke jogg, for babyen kan falle ut. Ikke gå på kino, for du må sitte stille.

- Har du barn fra før, så lås dem inn i kottet mens du er gravid. De er tunge, uvørne og fulle av bassilusker.

Bortsett fra disse overordnede temaene, har jeg også litt småplukk:

- Ikke ha for mye sex. Ikke ha for lite sex heller. Og ikke feil sex.

- Vask brødskiva før du spiser den, og gjør korsets tegn tre ganger.

- Alltid gå ut ifra at noe er farlig, hvor lite det enn er. Nylonstrømpebukser for eksempel, må for all del unngås. Men det vet jo alle.

- Bytt lege hvis han ikke gir deg minst 3 UL, "for sikkerhets skyld". Gnien fjomp, det er det han er!

- Kjøp halve Babyshop på forhånd, for alt du vet kan den være nedlagt når du har født, og det er sikkert tryggest å ha en høyelektronisk bæsjebleiemåler på lager, sånn i tilfelle du trenger den.

- Hvis du er engstelig for fødselen, så les flest mulig skrekkhistorier for virkelig å komme i stemning.

- Aldri, under noen omstendighet, så mye som snakk med en person som har røkt en sigarett det siste året.

- Ta alle i verste mening hvis de kommenterer magen din. I det hele tatt, ta alt i verste mening, for du er full av hormoner.
(Au, ikke slå!)

- Det beste er å tilbringe de ni månedene i et isolert, mørkt, lydstille rom. Her kan du ligge og la magen gro, uten å bli forstyrret av det daglige liv overhodet. Hvis dette ikke lar seg gjennomføre, for eksempel fordi du har et liv fra før, så slapp av. Det går helt sikkert bra! "

Så, hva tror du, holder du deg innenfor ALLE rammene ? :)Kommenter her

3 Kommentarer

04.08.2010 11:11
Her kommer magebildet, denne gangen måtte jeg improvisere selv med mobilkamera da mannen i huset nyter dagene på det glade sørlandet.  Synes egentlig magen har en stille periode, men ifølge klærne mine så vokser den godt enda. Trodde aldri jeg skulle si det, men jeg elsker denne magenhula! ;o)Kommenter her

2 Kommentarer

04.08.2010 10:48

Jiippii, endelig er vi 23 fullgåtte uker. Det er ingenting spesielt på fronten om dagen, annet enn at ribbein (ellernoe rundt der) verker når jeg sitter for lenge, men jeg skal ikke klage, det er mest sannsynlig alle ting innenfor som blir trykket oppover, det er jo så utrolig mye som skjer med kroppen om dagen at helt smertefritt kan det umulig være. Men bedre form en mange andre i denne uken, og det er vi veldig fornøyd med. Er helt utrolig å ha noe voksende inni seg, kan ligge i evigheter å se ned på magen som rører på seg, ser nesten litt alienaktig ut, plutselig så bare flytter magen på seg! hehe..Tenk at kommer ungen nå er det store sjangser for at den overlever, hvor sprøtt er ikke det?  Magebilde for uken kommer litt senere!Babyen er nå ca 27cm lang og veier ca 450g. Cellene i hjernen modnes og  hunhar negler på fingre og tær. Øynene kan se litt utstående ut fordi fettlaget i ansiktet er ikke bygget opp ennå. Av samme grunn vil en baby som fødes nå også være ganske rød i huden fordi blodårene skinner gjennom huden.

Grunnen til at denne uken er spesiell er at dersom du skulle være så uheldig å føde nå, så vil man gjøre alt for at den skal overleve, i veldig mange tilfeller. Årsaken til fødselen vil selvfølgelig være en medvirkende faktor i forhold til hvor levedyktig babyen din er og om det går bra. Det vil uansett gå mange uker og ofte måneder før man vet med sikkerhet om det går bra med det lille nurket om det skulle være så uheldig at det blir født nå.

Dersom du fra nå og utover skulle merke at kynnerne dine blir regelmessige eller at de presser nedover i underlivet, så skal du ringe til fødestedet ditt. Det er bedre med en sjekk enn at du skal gå og være frustrert fordi du lurer på om noe er på gang. Jordmødrene som du da treffer på telefonen vil raskt kunne avgjøre om dette er noe alvorlig eller ikke. Blir du bedt om å komme en tur på sykehuset, så vil du bli undersøkt av lege.
Bare ring, uansett tid på døgnet!

Hele babyen er fortsatt skrukkete og tynn fordi fettlagene nå skal bygges opp. Nå kan du kjenner livmoren et par centimeter over navlen når du ligger på ryggen. Til nå i graviditeten har du hatt litt lavere blodtrykk enn ellers, men det kommer til å stige litt mer mot fødselen.
Kommenter her

0 Kommentarer

02.08.2010 17:21

Under mine tidligere kontroller har alt vært smertefritt og prøvene perfekte, i dag tok det en liten vending da både blodtrykk og blodprosenten er gått ned. "Nå må du tenke på kostholdet" ! JAVEL, hva mere kan jeg gjøre med det ? Jeg spiser sjokolade neste hver dag, men jeg spiser da også grovt brød, knekkebrød, frukt, grønt, tar vitaminene og prøver gjøre det beste ut av det. Er vel ikke meningen jeg skal tygge rå brokkoli til den returnerer ut av ørene mine vel ? Jeg har ihvertfall gått til innhandling av jerntabletter og leverposteibokser, operasjon-jernforhøyning igang. På neste kontroll får jeg vel beskjeden om for mye jern, hva skjer da ?Jeg har i det minste fått forklaringen på hvorfor jeg er så trøtt om dagen da!

Jeg synes ihvertfall jeg er flink i kostholdet, drikker masse vann, tar vitaminer og tran, samt kutter opp frukt og grønnsaksfat om kveldene. Sjokoladen spiser jeg med god samvittighet! Ellers er formen toppers, jobber fult, og vell så det, vekten er stabil og holder seg til snittet, magen er god, rundt, og best av alt, det er spark hver dag!Bildet er tatt under en jentekveld med ei venninne, kan jo ikke si at dette er den mest usunne lørdagskvelden, vi tømte trossalt grønnsakene fremfor godisen! :) Jeg er en grønnsak, Krisin er en non-stop som deler mine graviditetssymtomer ved å være sympatigravid, (som gjør samvittigheten hennes lettere når hun legger på seg av alt snopet, for ikke å snakke om kvisene).

Hvordan er ditt kosthold ?Kommenter her

2 Kommentarer


hits