Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


27.07.2012 20:26

Jennie søler mere is enn hun får i seg, men nå har vi kommet over den mest geniale isen til småttisene, bildene sier vel sitt :45 stk til 99,- hos isbilen !
Kommenter her

4 Kommentarer

20.07.2012 09:53

"Foldvik, foldvik - vi er på foldvik ! Gøy hele dagen, med sommer og sol"

Vi reiste en hel gjeng til Foldvik i stavern her om dagen. Vi har vært der flere ganger før som flere av dere har sett. Når vi er så heldige å ha en sånn fantastisk park under 30 min unna er det ingen tvil om at det ble sesongkort på oss i år!  Barn og voksne koste seg med lek, grill og sol hele dagen. Bilder:


Har du vært på foldvik ? Eller har du kanskje andre parker i nærheten ?
Kommenter her

1 Kommentarer

18.07.2012 09:34

Vil bare ønske alle innom en fin fin sommerferie! nå er jo fellesferien godt i gang, og solen skinner her i sandefjord! God ferie - god onsdag :)

 

 Kommenter her

1 Kommentarer

17.07.2012 09:09

 
Kommenter her

1 Kommentarer

15.07.2012 17:21

Da er vi atter en gang på plass hos tante i idylliske Hallingdal - litt instagrambilder:
Kommenter her

1 Kommentarer

10.07.2012 13:27

Nå går det snart mot barnehagestart for veldig mange. Som en gammel barnehageassistent sier jeg med erfaring at det er veldig viktig å merke alt av tøy og ting barnet har liggende i hyllene. Det er fort gjort at ting forsvinner. Det kan bli lagt på feil steder, barn kan ha likt osv. ikke bare mister dere tingene, men merking vil gjøre det mye enklere for de ansatte i barnehagen også.

 

Da Jennie begynte i barnehagen handlet jeg inn klistrelapper og strykemerker. Klistremerkene til matbokser etc var jo lettvint, men det har bare gått 1 strykemerke her i gården, ellers har vi brukt tusjer. Det er utrolig tungvint å trekke frem strykebrett og jern for å merke.

 

Nå har forsøkt et annet alternativ, vi  har fått navnestemplet i hus.  Merkingen er gjort på få minutter. Nå merker jeg klærne når det kommer noe nytt i hus, eller i det hun får det på seg før hun skal i barnehagen. Det er gjort på få sekunder og det gir også et penere resultat. Her merkes klær, sko, sokker, noen av bøkene til jentungen, leker/bamser. Er klærne for mørke eller du ikke finner en plass å stemle så går fint å stemple vaskelappen (se bilder under). Stemplingen vil nok etterhvert som klærne får endel vask bak seg bli blassere, men da er det bare å stemple på nytt. Man kan etterkjøpe puter til stemplet. Nok skyt, her kommmer bilder:

 Fakta om navnestemplet:

Kan vaskes opp mot 90 grader

Holder opp til 60 vask ved 30 grader

Stemples på tøy, bamser, sko, treleker osv

Stemplet gir opp til 1000 avtrykk - nye puter kan kjøpes

Du bestemmer selv avtrykk (2 linjer)

Trykkfargen er ikke giftig og er miljøvennlig

Tørker på 1-2-3

 ANBEFALES virkelig!Jeg handlet mitt HER!  (der er det også litt tilbud på det i disse dager)

Q:Hva merker du klærne dine med ?
Kommenter her

2 Kommentarer

10.07.2012 10:58

Det begynner å bli en stund siden disse kom opp på veggen, men nå har jeg endelig tatt meg tid til å ta noen bilder til dere. Så interiørtema i dag er "på veggen". Så her kommer en del av det som pryder veggen hjemme hos oss:

 

 

 


 
Kommenter her

3 Kommentarer

09.07.2012 14:41

Det gjelder å nyte sommeren mens den er her. I dag er det overskyet, men utrolig varmt, så da var det bare å hente Jennie i tidlig i barnehage for å ta piknikk på hverandaen i palleloungen! Deilig!

Hvordan nyter dere sommerdagene ?

Jeg & Jennie <3
Kommenter her

4 Kommentarer

08.07.2012 14:55

Hei, vil dere være med meg inn å se på rommet mitt ?

  


Kommenter her

2 Kommentarer

06.07.2012 11:58

Hadde håpet vi slapp å gå igjennom en ny vinter med den gamle galanten, den var vel ikke en smule driftsikker. Hadde null problemer med den, men den så helt forferdelig ut etter C`s møte med bussen - jeg ble flau av å kjøre den, Den var småbulkete, manglet noe greier i fronten, og desutten var den så rusten under at den ville neppe gått igjennom eukontrollen neste år. Endelig kan vi smile og vinke fra denne herligheten. Mors nye Peugeout 307! Nå kan vi kjøre sikkert (så sikkert det kan bli iallefall)!

 


Mors nye bil, matcher fars gamle bil! ;-)
Kommenter her

1 Kommentarer

05.07.2012 18:56

Et bilde sier mere enn tusen ord:

 

 


 


 

Trenger jeg legge til noe mere ? Denne lille saken er rett og slett genial i hus, for Jennie har vel stort sett isen rennende nedover hele magen ;-)

Hvor: Mimmis.no

Pris: 19,-

 
Kommenter her

4 Kommentarer

03.07.2012 13:33

Siden Jennie i dag er 19 mnd tok vi frem speilrefleksen. Det er ikke like ofte som før at vi tar oss "fototid", hun ligger ikke akkurat på teppet og gurgler om dagen. Hun er høyt og lavt - utrolig vanskelig å fotografere. Det gikk som det gikk, men vi ble da fornøyde. Er det rart jeg er stolt, jeg har jo verdens vakreste barn (lsom alle andre mammaer ) ;-)Kommenter her

1 Kommentarer

03.07.2012 09:08
 

Til mor og far:

 

"Barn er født nysgjerrige og vil gjerne oppdage og http://blogsoft.no/index.bd?fa=article.newerfare seg selv og verden omkring. Det er gjennom å gjøre sine egne opplevelser at de kan lære mer. De erfarer at trappetrinnet er for høyt, at katten ikke liker å bli dratt i halen og at sitron smaker surt. Av og til kan det være vanskelig å vite om du skal la barnet fortsette ferden, eller om du skal gripe inn og støtte. Noen ganger er det rett og slett at du som voksen føler at det tar for lang tid når barnet skal gjøre det selv, andre ganger føler du at det er nytteløst at barnet gjør det selv. Men prøv å finne noen tidspunkter der dere har god tid, der det er rom for å prøve.For barnet er hverdagen fantastisk! Som foreldre har vi mulighet til å gjenoppleve og gjenoppta den iveren, nysgjerrigheten og utforskertrangen vi hadde som barn. Det å glede seg over en maur som bærer et gresstrå, en snegle som kryper eller en blomst som titter fram gjennom snøen, er en fin påminnelse over hvor mange ting vi har å glede oss over. Selv om det lyder klisjéfylt, så er dette fokuset på nået noe vi voksne også har glede av. Å betrakte hver dag på samme måten og med samme følelsen som når dere skal åpne en presang ? for hver dag er en gave dere kan oppleve sammen med barnet deres!"

 

Om barnet:

 

"Barnet bruker enkle ord og fraser, substantiv, verb og gester, separat eller i kombinasjon, for å uttrykke mening. Det forstår og følger enkle instrukser. Typisk for denne perioden er en fenomenal vekst i ordforrådet og språkutviklingen, ettersom barnet nå begynner å bruke korte setninger. Barnets tale klarer ikke å holde tritt med denne enorme utviklingen. De fleste vil forstå fem ganger så mange ord som de faktisk kan si selv. Språkutviklingen er imidlertid meget individuell. Mange barn lærer å prate mye senere. Noen lærer nye ord og "glemmer" gamle. Andre barn står på samme stadium lenge, uten å vise synlig utvikling. Slapp bare av om barnet ditt faller inn under en av disse gruppene. Der er liten sammenheng mellom språkutvikling og intelligens. Barn som snakker sent, er stort sett bare opptatt med å lære seg andre ferdigheter først.Sosialt: Barnet er nå fullt bevisst på seg selv som et selvstendig individ, og hun når nye nivå av sosialisering og lek. Det kan også skille mellom "mitt" og "ikke mitt", og "jeg" og "mitt" blir nøkkelord i vokabularet . Barnet vil lære å bruke mennesker som effektive ressurser. Det vil stadig oftere søke til andre for hjelp når noe er utenfor rekkevidde eller evner ? et grunnleggende skritt på veien mot å dele og utvikle samarbeidsvilje. Meget typisk for denne perioden er etteraping ? spesielt av foreldre og større barn. Dette lærer barnet både ny oppførsel og nye ferdigheter, samtidig som det gir forståelse for at andre mennesker har andre perspektiv"

 

Lek til leggetid?
Her er en lek som appellerer til barnets voksende språkforståelse og som passer godt ved leggetid.
Vis først leken og se om barnet liker å herme etter bevegelsene:

 

Strekk deg høyt som et hus!
(Barnet strekker armene i været.)
Rull deg sammen som en mus.
(Barnet ruller seg sammen.)

Lat som du er veldig trett.
(Barnet gjesper.)

Hele kroppen din er trett.
(Barnet faller sammen.)

Rist armer og bein en stund.
(Rist armer og bein.)

Lukk øynene og ta en blund.
(Lat som du sover.)

 

 

 
Kommenter her

1 Kommentarer

03.07.2012 08:59

Fant denne videon på babyverden. Ble så fasinert at jeg må dele den med dere :

 

 
Kommenter her

1 Kommentarer


hits