Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


25.06.2012 13:29

Så glad i å ta bilder som jeg er, har jeg nok engang kastet meg med på en fotokonkurranse der jeg desverre er nødt til å sanke stemmer for å komme noen vei. Det er sent ute i konkurransen så vi er veldig avhengige av nettopp deg ! Vil du stemme på vårt bidrag så trykk HER! ;-)

Tusen takk, på forhånd! :)

 
ix8vipKommenter her

1 Kommentarer

25.06.2012 13:01

.. og vips så kaster hun ballen!

 

 

 

Det er helt utrolig. Jeg hadde aldri trodd jeg kunne sitte så lenge å følge med på et barn og beundre det, fra topp til tå. hver minste lille ting hun gjør knyter seg fast og gir en enorm glede. Speiselt når hun danser rundt på tærne for å få oppmerksomheten min. Her en dag lå jeg inne på soverommet og hørte "ææææn, hoooo, tæææ" på utsiden, Jennie har begynt å telle til 3 før hun kaster en ball, eller skal løpe over stue gulvet. Hun har også begynt å gi beskjed om hun har vondt eller om hun ser en varm tekopp "au". Når hun har gjort i bleien sier hun "bæsj". Det er så herlig å vite at hun nå kan si ifra. Hun legger seg enda ned på gulvet om hun ikke får viljen sin, hun "gølver" gjerne om "nam-namen" i butikken ikke kommer henne til gode, og forsøker slå etter meg om hun ikke får viljen sin for å se reaksjonen. Hver sin alder har en trass, og jeg lover å fnise av dem alle. De er jo så skjarmerende der de brøyter seg frem her i livet.

 

Andre ord og utrykk for dem som synes det er spennende:

 

Hun svarer ja og nei på spørsmål, hvor besvist hun er på svaret er jo en annen sak, noen ganger sier hun også "mhhm-mm" til "ja".

Hun sier alle dyrelydene til bondegårsdyr, dette har hun fra touch & sound appen, og pekebøkene: "ball", "vovva" "poos" til pus", "kykkeky" til høner, "gakkgakk" til fugler, "mæ" "mø", "piippiip" osv

Hun nynner melodien til mikkel rev og fantorangen

Det er et ord hun har begynt å si veldig mye, som jeg enda ikke har klart å finne ut av er "anaaa", hun sier det gjerne to ganger etterhverandre og i mange forskjellige situasjoner.

Hun sier "hjeeeppe" om hun vil ha hjelp opp på stolen feks

Hun sier også "takk", gjerne til alt vi gjør, som å lukke opp dører for henne,  hun sier også  "tusen takk".

"se på den" tror jeg hun sier, når hun peker på noe.

"tøøch" når hun vil ha vann, og "nam nam" om hun ser noe spiselig.

Hun sier vist barnehagetantenes navn,men det har jeg ikke fått med meg selv. Men hun sier "nine" til min mamma (som er bestemor på tyrkisk", og "Linn" til fadderen hennes (som da heter Linn, hehe)

"tut-tut" og "brrrrh" til biler

Tror det kan bli et langt innlegg om jeg skal nevne alle ord hun kan, men dette var iallefall noen. hun kommer jo med nye ord hver dag, hun hermer også mye om dagen.

 
 

 

 
Kommenter her

2 Kommentarer

23.06.2012 07:04

Endelig kan jeg legge vekk bøkene og ta en velfortjent sommerferie fra skolesakene, det skal bli deilig! Har lovet dere å ta tak i bloggingen, noen har allerede spurt om "oppskrift" på palle-loungen, det kommer selvsagt! vil bare bli helt helt ferdig med den først. Blogger fra mobilen, så mobilbilder skal dere få - er vel ikke bare jeg som har hekta på instagram om dagen vel?

 
Kommenter her

2 Kommentarer

13.06.2012 16:50

En liten sneakpeak på verandaen vår. Endelig har palle-loungen tatt form!

Det som gjennstår er å trekke de store putene, og lage til et bord! Bedre og flere bilder kommer etterhvert!Kommenter her

5 Kommentarer

10.06.2012 18:42

I dag har vi brukt søndagen på Jarlsberg travbane, der var det familiedag med masse høner, ender, kaniner, ponnyridning, brannbilkjøring osv. Etterpå gikk turen ut på den fantastiske ringshaugstranden. Bilder sier mere enn ord. Ha en fin søndag videre

 
Kommenter her

1 Kommentarer

08.06.2012 17:05

Disse bildene er tatt 4 sekunder etter at tattoveringen er tatt, resultater er selvsagt mye bedre nå! ;-)

 
Kommenter her

1 Kommentarer

03.06.2012 18:34

 

Vi er så heldige å ha vært foreldre til denne fantastiske jenta i hele 1,5 år nå. Tiden hun er inne i nå er så spennende, hun blir mere og mere uavengig, skal klare ting selv, og viljen  setter virkelig inn når hun ikke får det som hun vil. Vi kan spørre henne om ting, be henne hente, levere eller gjøre noe, så gjør hun det - helt utrolig! I dag har vi feriet halvannet år ved å igjen besøke Foldvik familiepark. Når vi er så heldige å ha et så fantasikt sted så nærme skal det jammen meg brukes også. Under kommer det bilder ifra dagens besøk.
først litt om "Barnet 18 mnd" fra babyverden:


Energien er nærmest uuttømmelig, og barnet bruker den til å utforske på stadig modigere måter. Finmotorikken og hånd-øye-koordinasjon forbedres mye. Dette gjør barnet mer kompetent i lek, utforskning og selvstendige aktiviteter som påkledning, spising og bading. Alt dette er med på å gi barnet større uavhengighet. I denne perioden fødes "jeg-et" ? forståelsen av hva som er "meg" og "ikke meg" i kropp, hjerte og hjerne. Samtidig vil barnet vokse mye og lære stadig flere ferdigheter. Du vil spesielt legge merke til vekst og forandring på disse områdene: i utseende, språk og evne til å tenke selv. Takket være den eksplosive veksten i ordforrådet begynner barnet nå å prate og konversere. Og du kan nesten se hjulene snurre i hodet hennes når barnet planlegger, takler og løser stadig større utfordringer.

Etter hvert som barnet finner ut på hvilken måte ting er like og ulike, vil det se stadig mer interessante forbindelser mellom ting, mennesker og hendelser i livet sitt. Barnet vil lære at ting ikke forandrer seg ? byggeklossene forblir de samme uansett hva barnet  gjør med dem. Denne oppdagelsen er viktig nå som barnet begynner å stole på at ting i hennes verden er konstante. Barnet regner med at menneskene rundt det er det. Dette er grunnleggende for utviklingen av barnets forhold til mennesker, som det forventer skal oppføre seg på bestemte måter. Den er også viktig for barnets økende evne til å forutse resultatet av egne handlinger. Frem mot toårsalderen begynner barnet å forstå konsepter og abstrakter, og vil også begynne å forstå at andre mennesker har andre perspektiver og meninger om hvordan ting er og bør være. 18 måneder gammelt kan barnets gange fremdeles være ustø, men etter hvert som 2-årsdagen nærmer seg, vil den bli stadig stødigere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kommenter her

1 Kommentarer

01.06.2012 15:17

Nå er det halv pris på alle varer hos favorittbutikken vår! http://www.pompdelux.no/  Vi handlet inn endel tidligere i år, men må innrømme at det i løpet av får dager vil dumpe en liten pakke med tshorter i postkassen vår, er det noe jennie mangler, tross sydenturen vår - så er det tshorter :)

Kommenter her

0 Kommentarer


hits