Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


29.06.2010 19:07

Hipp hurra og gratulerer så mye med 26 års dagen! Den kommende far har bursdag i dag. Søt som han er var et av ønskene noe som hadde med at vi skulle bli foreldre å gjøre. Noen søte damer på babyverden tipset meg om boken "Verdens beste pappa - Hakkespettboken for småbarnsfedre", Etter å ha googlet boken og dratt ned på norli dro jeg kortet og tok med meg boken. FANTASTISKT! Så ufattelig bra skrevet, har sniktittet i boken og ler av måten den er formulert på, Definitivt et bra alternativ om mannen ikke er så engasjert i boken du får av jordmor, Her får de info og latterkrampe i ett og samme bind! "GENIAL FOR MENN" var kommentaren fra den vordende far! 1 poeng til meg ! Han fikk såklart etpar ting til! :)
 
Har du hørt om denne boken ?Kommenter her

0 Kommentarer

28.06.2010 19:36

I går rundet jeg 18 fullgåtte uker, Tenk at det bare er etpar uker igjen så har jeg gått igjennom halve svangerskapet, Går det like fort i siste halvdel sitter jeg plutselig med en liten baby i armene. Dagdrømmer om stearinlys og fyr i peisen på mørke desemberdager med en liten baby sovende ved siden av meg. Tror ikke November/Desember er så gal måned å få en liten baby i jeg, man er jo ikke så mye ute den første tiden uansett, eller hva tror du, har du kanskje selv erfaringer med barn født sendt på året ? Det er vanlig å ta ultralyd rundt denne tiden, for å konstantere riktig termin og se til at alt er bra med den lille, min store dag er allerede nå på torsdag, jeg gleder meg så til å se den lille igjen, og ikke minst se kjønnet, forhåpentligvis! :)
Fosterets utvikling uke 18

Fosteret vil fra denne uken gå inn i en av sine kraftigste vekstfaser som vil vare frem til ca. uke 24, Det er vanlig å legge på seg ca en halv kilo i uken i denne perioden. De små øynene ligger ikke lenger på siden av hodet. Fosteret dekkes av små dunhår som vil forsvinne når fosteret er rundt 36-37 uker. Morkaken har blitt så tykk som den skal være ved termin, men vil fortsatt vokse i diameter. Det lille fosteret griper, sparker, suger og trener på denne måten sine reflekser, Den suger kanskje også på tommelen.  De blivende tennene dannes nå bak knoppene som allerede er utviklet for melketennene. Babyen veier nå 180 gram og er 18 cm lang (står litt forskjellig på alle nettsider ang lengde på fosteret)
Kommenter her

3 Kommentarer

27.06.2010 00:33

Jeg har desverre ingen strikkende bestemor, og dermed ønsker jeg å komme i kontakt med noen som strikker. Jeg ønsker meg så veldig strikket tøy til den lille som ventes i November/Desember. Kanskje er du heldig og vil ha æren av babyens første klær, hentetøyet fra sykehuset ! Vinterbabyer trenger godt med tøy og hva er vel bedre enn litt godt gammeldags hjemmelaget tøy, tepper etc etc

 

Strikker du, eller lager hjemmelagede klær, ta kontakt endten på kommentarer under her, eller send meg en post på mail@livingerlokstad.com ! :)Kommenter her

2 Kommentarer

26.06.2010 20:59

Er ikke alle som liker å handle på nett, men for de som gjør kan nok de fleste bekfrefte at det er en jungel der ute med nettsider som inneholder baby og barneutstyr. Her har jeg lånt en liten oversikt som bollemi Satte opp på babyverden. Har vært innom de fleste sidene der og kan love dere at det er mye fint. Og ikke glem at det er salg på disse butikkene også! Løp og kjøp, ehhmm, sitt og kjøp!

Nettbutikker som selger babyutstyr:


http://www.barnashus.no/
http://www.kidsandcare.no/
http://biteringen.no/
http://www.navnesmokken.no/
http://linuslotta.com/no/barnekl%C3%A6r/
http://www.babyplaneten.no/
http://www.kidsparadise.no/
http://www.disneyshop.no/
http://www.lilletrille.no/
http://www.barnehjornet.no/
http://www.alexi.no/
http://www.babygaven.dk/shop/frontpage.html
http://www.barneparadis.no/sin-nettbutikk/store/comersus_listCategories.asp
http://www.barnerommet.no/
http://www.bleieboden.no/
http://www.billigebarnevogner.no/
http://www.barnevognskilt.no/default.asp?lang=no
http://www.harmonibarn-butik.nu/
http://www.mittrom.no/comersus/store/default.asp?idAffiliate=
http://www.kidsa.no/epages/Store.sf
http://mammanett.no/nettbutikker

Nettbutikker som selger Babyklær:

http://www.hm.com/no/#/start/
http://www.ellos.no/
http://www.sportmann.no/
http://www.familiebutikken.no/
http://www.trebjorner.no/
http://www.lilletrille.no/
http://www.barnehjornet.no/
http://www.babygaven.dk/shop/frontpage.html
http://lillemille.dk/
http://www.nok200.com/
https://nostebarn.no/Default.aspx
http://www.minimikki.no/
http://www.barnecompagniet.no/index.php
http://www.kidsloveit.no/display.aspx
http://www.prinsessebutikken.dk/
http://www.small-feet.no/shop/frontpage.html
http://www.stiligebarn.no/index.php?Home-pg1-cid1.html
http://www.mittrom.no/comersus/store/default.asp?idAffiliate=
http://www.pompdelux.no/
http://nameit.bestsellershop.com/?webapp/wcs/stores/servlet/TopCategoriesDisplay

Handler du på nett ?Kommenter her

1 Kommentarer

26.06.2010 20:03

Skal, skal ikke, skal, skal ikke! Det er ikke alltid en av partene vil vite kjønnet på barnet. . kan jo tenke meg hvordan det er når man ikke vet noe før barnet ligger i armene dine, hvor stor overraskelse det må være. Jeg selv vil vite det, litt for nyskjerrighetens del men også av praktiske årsaker. Det er under en uke til den ordinære ultralyden min på Tønsberg sykehus, når den er overstått skal jeg løpe rett over på sentret og handle inn det første klesplagget. Rosa, eller blått!

Jeg har selv ingen formening om hvordan kjønn det lille magetrollet vårt har, men alle rundt meg mener det kommer ei lita jente. Men av en eller annen grunn trekkes jeg mot det blå når jeg går i barnebutikker ,før tanken slår meg at jeg ikke vet hva det blir enda, er det mammafølelsen som slår til? Isåfall blir nok samboeren veldig happy, han må jo dele paintball-lidenskapen med noen. Veldig merkelig, for det samme skjedde ei venninne av meg også, hun ble trukket mot det blå, og en liten prins ble det. Så nedtellingen til torsdagen går sent når man er så spent. 
Hva tror dere det blir ?


Jeg har funnet noen kjærringråd om barnets kjønn, er jo litt morsomt å lese:

Vektfordelingen:
Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.

Hår på leggene:
Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente.

Mageformen:
Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. Dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente.

Søvn:
Sover du med puten vendt mot nord, blir det en gutt, mot sør en jente.

Føtter:
Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt, er det ikke noen endring, er det en jente.

Far:
Legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente.

Mormorens hårfarge:
Har den vordende mormoren grått hår, er en gutt i vente. Har hun ikke grånet enda, eller farger håret, blir det en jente.

Morgenkvalme:
Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente.

Mors utseende:
Ser du spesielt godt ut under svangerskapet, skal det tyde på at du venter en gutt. Jenter stjeler morens skjønnhet.

Brystforandringer:
Vokser ikke brystene særlig, ventes en gutt. Er det dramatiske endringer, blir det en jente.

Tall:
Dersom mors alder ved unnfangelsen og måneden unnfangelsen fant sted til sammen utgjør et partall, ventes en gutt. Motsatt for jente. Gutter unnfanges helst på oddetallsdatoer, og jenter på partallsdatoer.

Nål i tråd:
Holder du en nål i tråd over magen og den beveger seg i sirkler, blir det en gutt. Beveger den seg sidelengs, ventes en jente.

Urin:
Har mors urin en knall gul farge, ventes en gutt. Er fargen blassere, blir det en jente.

Fysen på:
Er mor fysen på salt eller sur mat, skal det tyde på gutt. Er det søt mat og gjerne godteri på topp, ventes en jente. Foretrekker du kjøtt og ost, skal også dette være tegn på gutt, mens frukt skal tyde på jente. Hvis foretrekker å spise skalken på brødet i stedet for en skive, venter du en gutt. Har du derimot ikke lyst på skalken i det hele tatt, blir det en jente. Har du ikke lyst på appelsinjuice, blir det en gutt, og hvis du må ha appelsinjuice hver dag, ventes en jente.

Nesen:
Nesen og ørene er de eneste organene som fortsetter å vokse etter puberteten. Og blir nesen større og bredere under svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er det ikke noen endring, ventes en jente.

Hjertelyden:
Er hjertelyden under 140 slag i minuttet, skal det tyde på en gutt. Er den over 140, ventes en jente.

Hodeverk:
Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.Myter og kjerringråd

Hendene:
Hvis noen ber deg vise hendene dine og du viser dem med håndflaten ned, venter du en gutt. Viser du dem derimot med håndflatene opp, blir det en jente.

Kopp:
Løfter du en kopp med hanken, venter du en gutt. Tar du derimot rundt selve koppen når du løfter, blir det en jente.

Hoven:
Dersom ansiktet ikke hovner opp mot slutten av svangerskapet, blir det en gutt. Blir du derimot hoven de siste ukene før termin, venter du en jente.

Halsbrann:
Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.

Spark:
Er barnet særdeles livlig under svangerskapet, blir det nok en gutt. Jenter er mer bedagelige.

Samleie:
Par som ofte har samleie, skal ha større sjanse for å få en gutt enn par som har samleie sjeldnere. Å elske oppreist eller i hundestillingen skal føre til unnfangelsen av en gutt, men da bør han få orgasme først, og hun bør ligge i ro en stund. Misjonærstillingen, gjerne med henne øverst skal øke sjansene for å bli gravide med en jente. Men da bør hun få orgasme først. Er månen halv eller mindre, og dere har samleie om natten, tyder det på en gutt. Ved samleie om ettermiddagen rundt fullmåne skal tyde på en jente.

Kosthold:
Hev mor i seg kjøtt, potetgull og brus før unnfangelsen, blir det en gutt. Var hun sunnere, spiste mye fisk og grønnsaker, men kanskje koste seg med godteri i blant, venter dere en jente.

Hvem foreslo barn?
Dersom det var vordende fars forslag å forsøke å bli gravide, skal det føre til unnfangelsen av en gutt. Var det vordende mors idé, er en jente på vei.

Bekymringer:
Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.

Søsken:
Har dere barn fra før, kan dere se i barnets nakke om dere venter en gutt eller jente neste gang. Er det en rett linje, ventes en gutt. Formes håret i en spiss ned mot ryggen, blir det en jente.

Kinesisk fødselskart [HER]
Kommenter her

0 Kommentarer

26.06.2010 00:05

Noen fakta kan vel slenges på bordet. Noen vil jo etterhvert lure på hvor langt jeg er kommet på reisen min. Det har vært 17 uker og 5 dager med oppover og nedoverbakker. Allerede på søndag runder jeg 18 fullgåtte uker, men i dag velger jeg å legge ut informasjon om syttende uke.17 uker - Fosterets alder: 15 uker

*Fosteret reagerer på lyd utenfor kroppen din, selv om hørselen ikke er fullt utviklet før rundt uke 28. Det hevdes at nyfødte kan gjenkjenne musikk som ble spilt for dem under graviditeten. Kanskje vil du allerede begynne og spille hyggelig musikk for den lille.
*Huden til fosteret er tynn og gjennomsiktig og uten underhudsfett. Det vifter med tærne og øver på pustebevegelser, munnen er helt ferdig utviklet. 
*Du føler deg kanskje tett i nesen, svangerskapshormonene påvirker slimhinner litt slik at de hovner opp. Du kan bruke litt saltvannsspray (fås på apoteket), ordinær nesespray skal gravide helst holde seg unna. Muligens svetter du litt mer enn vanlig, unn deg selv litt ekstra gode toalettsaker.
*Du vil fra nå og i ukene fremover begynne å kjenne bevegelser og små spark fra fosteret, med det første vil du ikke skjønne helt hva som foregår, sparkene kjennes ut som en fiskehale som kiler deg på innsiden av magen, eller etpar sommerfuglvinger, noen sier også det vil minne om såpebobler som sprekker.
*Fostret er på denne tiden 16-17 cm og vil i ukene som kommer ha den største veksten på kortest tid.

Tenk at det er en bitteliten babyformet spire svømmende der inne, etter så kort tid. Uvirkelig!
Kommenter her

0 Kommentarer

25.06.2010 23:18

Etter mange år som blogger har jeg erfart at det å starte opp en helt ny blogg  ikke helt lett, faktiskt en av de vanskelige oppgavene som følger med det å ha en blogg. Selv med verdens herligste tema, med mange likesinnede,  mange med de samme tipsene, de samme erfaringene, spørsmålene, alt som vil ut av tankene og ned på papiret, så er det vanskelig. "hei, dette er mitt første innlegg på blogg.no". Nå velger jeg å starte opp med en video, en utrolig fin video om barnets utvikling fra første uke i mors liv,  en perekt start på en koselig blogg, som ikke bare skal handle om meg, men også erfaringene på min 9 måneders vei, tidene etterpå råd og tips, gleder og sorger.. Velkommen på reisen :)

Klar ferdig gå !
Kommenter her

0 Kommentarer


hits