Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


31.05.2012 18:39

I dag laget jeg en sunnere verson hamburgere. Bakte grove hamburger brød, laget hjemmelaget dressing og hamburgerene med karbonadedeig. Det ble så godt at oppskriften må deles.

Først laget jeg dressingen slik at den kunne godgjøre seg i kjøleskapet imens, den er enkel:

 

1 tomat
halv løk
sylteagurk
chilikrydder
Salt & pepper
Cayennepepper om du vil?
en dæsj majones
en dæsj tomatpurre
sylteagurk
litt lettrømme/creme fraiche

Hakk tomat og sylteagurk og bland oppi de ande ingrediensene, smak deg frem.

 Deretter begynte jeg på bakingen av rundstykkene:

100 g smør
7-8 dl hvetemel
5 dl sammalt grov hvetemel
1 pk tørrgjær
1,5 ts salt
5 dl lettmelk
sesamfrø (jeg tok også linfrø)

Bland sammen det grove melet + gjær+ salt. Smelt deretter smør og ha i melken - varm opp til kroppstemperatur. Bland med det grove melblandingen, tilsett deretter vanlig hvetemel litt etter litt. Når deigen er fast, men litt klissete setter du den til heving i 20-30 min.

Trill deretter ut 3 ganger pølser. Klapp pølsene litt flate og del hver pølse opp i 6 deler. Form dem som en bolle og legg på stekebrett (klapp dem litt ned slik at de blir litt flatere, dere vet hvordan et hamburgerbrød ser ut). pensle med melk, ha på frø og la stå til etterheving mens du forvarmer ovnen til 225 grader. Stekes i ca 15 min. Det blir 19 rundstykker, så dere kan fint fryse og ta opp igen en annen varm sommerdag der grillen er tent

 

 

 

Når de står i ovnen kan du lage burgerene:

400 g karbonadekjøttdeig
1/2 rødløk (jeg brukte gul fordi jeg var tom for rød)
1 ts kikkoman(soyaolje)
1 ts tomatpurre
1 ts matolje
salt & pepper

Bland karbonadedeigen med egg, løk, tomatpurre og olje. Tilsett deretter kikkoman, salt og pepper (kan også ha i tabasko) etter smak. Skvis sammen til en fin, gjevn masse. Del i 4 (eller fler) og stek etpar minutter. HUsk god håndhygiene!!

 

 

Skjær opp ønskede grønnsaker:

 

 Kommenter her

1 Kommentarer

30.05.2012 20:11

Jeg anbefaler virkelig å ta turen innom Foldvik gård i Stavern om noen skulle være i nærområdet, et fantastiskt tilbud for store og små. Her er det forestillinger, togkaruseller, traktorkjøring, ponnyridning, kaniner og geiter du fritt kan kose med, hoppeslott, grillmuligheter, ballbinge og masse dyr. Vi var der for etpar dager siden, og skal jammen meg si det ble sesongkort på oss, for de 30 min med bil kjører jeg gladelig for å la jennie (og ikke minst meg selv) kose seg i bondegårdsidyll! www.foldvik.no :)


Kommenter her

1 Kommentarer

29.05.2012 16:39

Turen til Tyrkia gikk over alle forventninger. Jeg er så utrolig takknemmelig over å ha en så fantastisk liten datter. 10 timer reise, med 1 times sovting uten en eneste tåre, og uten en eneste bæsjebleie. Turen hjem var på natten, så da hun ble litt trist de gangene hun ble forstyrret da hun sov,  men det har jeg full forståelse for, Hun var vel mere lei seg da hun gråt til seg en runde med karusell på flyplassen klokken 5 på morgenen. Vi har storkost oss,  og flydd bena av oss, for den lille prinsessen vår har ikke tid til å sitte stille, selv ikke med lekekamerater på sin egen alder holder hun i ro noen minutter, mens de andre barna holdt seg ved bena til foreldrene var Jennie som regel på vei opp til de store skliene eller ned noen trapper i super fart, så her ble det soling på skift! De som jobbet på hotellet forstod hvorfor vi var så tynne, for her løp vi mye.  Det blonde håret og de lyseblå øynene har skapt mye oppmerksomhet, selv om hun hatet det så likte hun det veldig godt og gjorde seg til hver gang noen gikk forbi henne ved frokostbordet.

 

Det å tilbringe en hel uke, uten noe barnehage eller jobb har vært herlig. hun har vokst så mye bare på de dagene. Hun begynte sette sammen flere ord og har blitt en reser på herming. Hun fikk oppheng i ordene "ball og bade", men de utviklet seg etterhvert til "Badeball", hun lærte å si "dede" og "nine" som er bestefar og bestemor  på tyrkiskt, hun lærte å si "tusen takk", fremfor "takk takk" som hun først ,lærte seg (og nå i skrivende stund hører jeg hun sitter på soverommet sitt å sier "tusen takk., tusen takk, tusen takk".. Fantastiskt! ) Hun har også funnet ut av begrepet "gulving/gølving" som går ut på å slenge seg på gulvet, eller slutte å gå og legge seg ned om hun ikke får viljen sin, spesielt i tilfeller der jeg har hendene fulle av andre ting. Herlige herlige lille ungen, hver eneste utvikling er en gave, det er så spennende! Men nok om det, det er vel bilder dere vil se ? om dere lurer på noe ang turen, eller bagasje til turen, bare spørr, så svarer jeg gjerne! :-)


Kommenter her

1 Kommentarer

24.05.2012 15:21

Livets glade dager i Tyrkia er snart over. I dag har vi ikke været med oss, men det er flott for mor - da ble det shopping! En haug bilder deles når vi er hjemme igjen, her er smakebiter fra mobilen :
Kommenter her

0 Kommentarer

18.05.2012 10:05

   

Har dere hatt en fin feiring ? :)
Kommenter her

1 Kommentarer

17.05.2012 09:17

Jeg kom nettopp hjem fra nattevakt da denne tullebukken kommer løpende mot meg. Hun har fått velge 17maiantrekket selv! Nå er også frokosten inntatt på en tullebukks vis (bilder) ! Gratulerer med dagen - mitt lille land! :-)
Kommenter her

0 Kommentarer

14.05.2012 11:52

Det ser ut til at dere hver dag håpefult er innom for å se om det er kommet noe nytt, iallefall ser det slik ut statestikkmessig. Litt dårlig samvittighet fra min side, men tiden har ikke akkurat strukket til. Nå står 17 mai rundt hjørnet, og lørdagen etter pakker vi kofferten og stikker til Tyrkia, det er mye som skal fikses .Tips til hva som burde fylle ungens koffert er fortsatt ønskelig :)

Ha en strålende mandag! Hilsen oss :)

 Kommenter her

4 Kommentarer

05.05.2012 22:42

Tid for å gå sommeren i møte. I dag nøt jeg deilig hårpleie i hele 6 timer. Her er resultatet før og etter:

Før:

Etter:
Kommenter her

2 Kommentarer

05.05.2012 11:45

vi har vært så heldig å få være foreldrene til denne vakre prinsessen i hele 17 mnd. Tenk at neste mnd er hun 1,5 år.! Stopp litt - hvor ble tiden av ? Det må ha vært de 17 mest innholdsrike pg spennende mnd i livet mitt hittil. Hver eneste dag er full av nye overraskelser. Det popper ut nye ord hver dag, og jeg er så stolt ! I dag hermet hun etter meg ved å si "ja takk", og nynne "mikkel rev" melodien har hun gjort i en stund. Små ting, store gleder! :)

 
OM BARNET : Komunikasjon

 

Ettåringenes verbale ferdigheter utvikler seg svært raskt. De forstår mer og mer for hver dag og vil herme etter de voksnes lyder, selv om det kanskje ikke kommer så mange ord ennå. Først begynner barnet å bruke et ord for å kommunisere en generell idé. ?Mer? kan for eksempel bety mer mat. Så følger to- og treordssetninger, som ?mer banan?, som deretter kan bli ?ha mer banan?. Barnet vil nå lære betegnelser på mennesker, kjæledyr, kjente gjenstander og kroppsdeler. Det kan svare på spørsmål med ?ja? og ?nei?, selv om de fleste lærer ?nei? før ?ja?. Ettåringen kombinerer mange av ordene og ønskene sine med håndbevegelser, for eksempel dytting og trekking. I denne perioden bruker barnet gjerne opptil femti ord, men i toårsalderen øker dette antallet dramatisk når det ?knekker? språkkoden. Kanskje begynner det også å imitere rim og sanger, og det kan til og med huske ordene i enkelte bøker.

Forslag til lek og aktivitet:

Syng ?Hode, skulder, kne og tå? eller lignende sanger og pek på de kroppsdelene som nevnes. Dere kan også gjøre det til en lek å si hva kroppsdelene heter eller peke på kroppsdeler i bøker og blader. Dette øker barnets ordforråd og kroppsbevissthet.
Kommenter her

2 Kommentarer

03.05.2012 17:47

50 årslag og familietreff var ikke nok for jubilanten. De endte opp med bryllupsfest også!

 


Outfit`n

Her er vi 8 av 11 gale søskenbarn

Har vært så heldig å se disse to danse! Bestemor og bestefar :)

Kusinen min og den lille kjæresten :)Jubilanten - og Brudeparettenk å ha en så flott tante da :)
Kommenter her

0 Kommentarer

01.05.2012 13:02

Da er vi endelig kommet hjem etter en herlig langhelg i hallingdal! Bilder sier mere enn ord:

Jennie og fetteren som hun ser så opp til - Lars martin
 

Fetteren min, Espen, og jennie spiller gitar

 

Dette er en barnehage oppe ved hyttene der vi bodde. For en arbeidsplass ?? :)
Herlig utsikt

Flere bilder kommer ..
Kommenter her

1 Kommentarer


hits