Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


27.04.2012 11:56

Vi reiser i dag - det er nemmelig duket for familietreff og 50 årslag i hallingdalen. Min tante (både min og Jennie`s gudmor) fylte hele 50 år i år, og denne damen sparer ikke på feiringen. Her kommer det familie fra land og strand - så det gleder vi oss masse til.

Klokken er 12, jeg har rukket å komme fra jobb, være etpar timer på skolen, dusjet OG pakket kofferten, føler klokken er 18.00. Snodig!

Jennie og tante tidligere i år :)

 
Kommenter her

0 Kommentarer

21.04.2012 12:13

Det var veldig stusselig å våkne opp alene i dag. Ingen kaffetrakter som traktet, ingen barn som vekket meg med en god klem. C har tatt med seg Jennie på langhelg til farfar i Bergen. Dette er første gangen lillemor er borte fra meg mere enn 1 døgn, så det vil nok kjenner etter hvert, 3 netter alene i huset. Det er godt helgen skal brukes med gode venner! God lørdag til alle :)Kommenter her

3 Kommentarer

16.04.2012 09:50

Vil du gjøre oss en tjeneste å stemme på jennie i norges herligste smil ?  Strykk på linken eller bildet under her:

 

http://www.norgesherligstesmil.no/bidrag/228

 

 Det er mulig å stemme en gang pr dag - TUSEN TAKK! ;-)
Kommenter her

5 Kommentarer

15.04.2012 12:16

Når legger Jennie seg for kvelden?

Det kommer veldig ann på når hun legger seg. Det kommer ann på hvor sent vi spiser middag. men det er i snitt rundt 19-19.30.  Hun får se barnetv for de minste rundt 17.30, etter det er det kveldsmat, kveldstell og flaskekos i armkorken vår.

 Har dere mye alene tid uten jennie?

Vi har hver kveld etter leggetid :)

 

Hva er favoritt maten din ?

Hjemmelaget fiskegrateng, Grillmat, pinnekjøtt

 Skal dere ha flere barn ?

Håper da det :) vil ha 2.


Var du populær på skolen, har du mange gode venner ?

I hvilke alderstrinn ? Jeg tror jeg har vært under de fleste kategorier iløpet av min tid på skolen. På barneskolen var jeg langt i fra populær, ble mobbet fordi jeg likte hester og var tynn. På ungdomsskolen hadde jeg mange mange venner, og på vgs var ganske passiv. I dag har jeg mange venner, men jeg har jeg en liten håndfull med de aller aller beste. kvalitet fremfor kvantitet.


Spørsmål kan stilles HER
Kommenter her

0 Kommentarer

13.04.2012 22:21

Etter regn kommer det sol, Så får vi bare håpe det holder seg. 3 bilder fra dagen i dag. GOD HELG

 

 
Kommenter her

0 Kommentarer

11.04.2012 21:02

Hvordan kom dere på navnet jennie? nyydelig!

Vi ville ikke ha et navn som alle andre hadde, så vi forsøkte holde oss unna topplistene, vi hadde mange gode alternativer. For mange mange år siden, i mine ungdomstider syntes jeg Jennifer var så utrolig fint, men det la jeg fra meg for lenge siden. Jenny var et alternativ jeg hadde hatt i tankene lenge. Det er et gammelt og vakkert navn. For å modernisere det litt, så byttet vi ut Y med IE, dermed var navnet helt andeledes, og ikke så alt for mange bruker den skrivemåten heller - det gjør navnet mere unikt, i mine øyne. jeg har alldri vært borti noen med denne skrivemåten, så det satte prikken over i`en.

Hvordan traff du din kjære?


Vi traff hverandre, av alle steder - på et vaktkurs. Jeg jobbet som vaktsjef på et utested, og han gjorde det samme tilfeldigvis på et utested rett i nærheten av der jeg jobbet. Vi veklset nummer for å kunne samarbeide litt med tanke på utfyslige gjester osv. Det endte med at vi møttes litt innimellom, tok oss et kinobesøk, møttes oftere, og plutselig kysset jeg han en kveld jeg kjørte han til en fest. Deretter utviklet det seg og vi sitter i dag i vår helt egen leilighet med en helt fantastisk datter.

 Lyst på flere barn?

Ja, selvsagt!! Men det må nok vente en liten stund til :)

 Hvordan ser deres hverdag ut?

Den ser nok helt alminnerlig ut. C jobber hver dag,  jeg går på skole 3 dager i uken. På skoledagene er jeg som oftest tildig ferdig slik at jennie blir hentet tidlig i barnehagen, da koser vi oss ute, eller drar å handler til middag (ukeshandling). Jeg jobber mest helger og netter, så de dagene jeg har fri koser vi oss med lang frokost før barnehagen. Jennie har babysvømming hver onsdag, det har hun hatt siden hun var 3 mnd. Etter middagstider er det tid for noe å finne på, endten lek, eller besøk før det er barnetv 17.30. Etter det er det evt kveldsmat og en melkeflaske  i armkroken før lillemor faller i søvn. Vi trener aktivt begge to, så vi deler opp slik at vi endten trener morgen, eller kveld hver for oss. Når jennie er i seng er det som oftes teppet og tekoppen i sofan :)

 Det er forsatt åpent for å stille spørsmål HER
Kommenter her

0 Kommentarer

11.04.2012 18:45

Anbefaler dere uv-drakt til strandturer og sydenreiser? isåfall, hvor får man tak i en god en ?


 
Kommenter her

4 Kommentarer

09.04.2012 16:29

Hvem hadde trodd at et lite egg skulle være så spennende!

1 x ellas smoothie

1 x rosineske

Noen tom & Jerry kjeks

En hello kitty ball

Skulle tro det var bursdag og julaften på en og samme dag, små ting - STORE gleder
Ble det påskeegg på dere i år ?
Kommenter her

0 Kommentarer

06.04.2012 10:33

Og som man ser så er det kun pølsebitene som går først ;-)
Kommenter her

5 Kommentarer

05.04.2012 14:47

hva leker dere med når dere kommer hjem fra bhg?

leker Jennie godt med seg selv, eller underholder dere henne? evt med hva?:)

Jennie er veldig veldig glad i år være ute, så jeg henter jennie tidlig på dager der jeg har mulighet, og spesielt på solskinnsdager slik at vi kan være ute å leke. Da er vi endten på lekeplassen utenfor døren her, ellers reiser vi andre plasser.

Jennie er flink til å underholde seg selv når vi er inne, hun sitter å leker med lekene sine, og kan i perioder sitte lenge. Hun oppsøker også oss med det vi driver med, feks ved å hjelpe til med å ta ut fra oppvaskmaskinen. Vil hun ha med oss på leken er hun flink til å gjøre seg forstått. Hun kommer til oss klosser, sangkort osv Skal hun virkelig ha oppmerksomhet begynner hun å klatre på alt av møbler :) Hun er glad i å synge og danse etter barnemusikk, bygge duplo, spille på instrument, leker med lyd osv, men det beste i hele verden må være å ha leker med seg i badebalja (og stå i vinduet å se ut på fugler og mennesker).

Spørsmålsrunde HER
Kommenter her

0 Kommentarer

03.04.2012 17:26

Nå er den storelille jenta vår blitt 16 mnd, Hun er så aktiv om dagen, og veldig flink motorisk. Det er lett å glemme hvor gammel hun egentlig er. I barnehagen vil hun ikke være med de små barna på avdelingen når de er ute, men henveder seg til de store og finner på helt andre ting. Hun klatrer på det som finnes å klatre på og utforsker det aller meste. Hun er gjerne gul og blå til enhver tid.

Det er så spennende å følge utviklingen hennes, hun kan sitte i en krok og leke helt for seg selv, for så å komme bort til oss å gjøre det som må til for å gjøre seg forstått. Hun smiler og roper hei til alle hun ser, og aller helst vil hun gi en hver ting som rører på seg en kos. Hun er veldig opphengt i dyr om dagen, men det tror jeg de aller fleste på hennes alder er, så jeg gleder meg til vi får til et bondegårdsbesøk. Jeg har nesten glemt hvordan det var å ha en liten baby i armene, tiden har gått så fort - det er noe nytt hver eneste dag!
16 mnd - OPPDRAGELSE OG OPPMERKSOMHET

"Grensesetting er et ord som går igjen i mange sammenhenger. Det handler ikke om ?å begrense? barnets utvikling, men om at grensene bidrar til at barnet blir trygt og omgjengelig. Når dere tydelig viser hvilke handlinger hos barnet dere ønsker mer av, vil barnet uten videre gjøre mer av det.
 
Ved å gi ros i slike sammenhenger, vil barnet oppfatte at det blir satt pris på og bli mer bevisst på seg selv og handlingene sine. Med slike ?ja-budskap? kommer dere inn i en god sirkel der barnet får stadig med informasjon fra dere om hva som er akseptert atferd og vil bli tryggere på seg selv.

Når dere gir ros og positive tilbakemeldinger tilpasses barnet til de daglige rutinene deres og den atferden dere ønsker. Selv om dere selvsagt ønsker at barnet skal ta initiativ og være selvstendig, så må barnet også lære at det ikke kan få oppfylt alle behov og ønsker umiddelbart. Slik lærer de også å respektere andres følelser, ønsker og behov.

Mange opplever at grensesetting er langt lettere i teorien enn i hverdagen. Noen ganger har dere god tid, føler at livet er godt og stabilt, har overskudd og er bevisste i måten dere forholder dere til barnet på. Andre ganger er det motsatt. Ingen foreldre kan hele tiden leve opp til sine ideal om hvordan de skal være og oppføre seg i forhold til barnet. Et trygt barn vil kunne tåle kortvarige variasjoner både i daglige rutiner, omsorg og kontaktform ? også når de ikke liker det og protesterer

Barnet videreutvikler de grovmotoriske ferdighetene sine og liker å kaste, slippe ned og også å sparke ting. Dersom barnet kan gå, vil det sannsynligvis elske å klatre over puter og oppover trapper. Hvis det nesten greier å gå, men ikke er stødig nok, kan det være fint å bruke en gåvogn som støtte.
 
De finmotoriske ferdighetene bedrer seg også. I denne alderen vil barnet gjerne forsøke å spise med skje selv. Det vil også prøve seg på å tegne. Nå perfeksjoneres også bevegelsene som brukes når man flytter en leke fra den ene hånden til den andre. Hvis du ikke allerede har merket at den ene hånden er dominerende, vil du gjøre det ganske snart." Hentet fra babyverdenKommenter her

1 Kommentarer


hits