Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


29.04.2011 22:50

Det tok meg 3x  så lang tid å skrolle seg igjennom avisene i dag, 90% av dem alle bestod av bryllup og kjendisantrekk. jeg engasjerer meg egentlig veldig lite i dette kongelige bryllupet men klarte ikke lavære å legge merke til kjolen til Kate, den var FANTASTISK - hun var fantastisk. Der har prins Williams virkelig funnet seg en vakker mørk skjønnhet. Gratulerer til det ferske ekteparet! :)

Også kveldskjolen, nok en vakker kjole:
Kommenter her

1 Kommentarer

27.04.2011 20:20

Det er ikke mange ukene igjen til den lille sjefen i huset skal introduseres for grøt. Har som sagt kun startet opp med litt fruktsmaksprøver i fruktnettingen hennes, det slår jo virkelig ann, om det så er pære eller om det er vannmelon så sutter hun de få dråpene ivrig i seg og gråter når det er tomt, Så blir spennende når den store grøtdagen er her,. Jeg har kun et problem, jeg sitter nemmelig å klør meg i hodet av grøtmarkedet, det er så mange varianter, havregrøt, maisgrøt, hvetegrøt, risgrøt, samt forskjellige produsenter. jeg er SÅ blank på dette stadiet, Så da henveder jeg meg til dere, håper noen som hopper innom har noen gode svar til meg:

 

Hvordan grøt burde jeg velge - hvorfor ?

Er det slik at Nestle er den eneste grøten som har tilsatt jern, og som er sukkerfri ?

Havregrøt, maisgrøt, risgrøt - hva er forskjellen. (vet at risgrøten er uten gluten)

Småfolk, nestle, hipp?

Og dette er viktig: Hvilke typer grøt kan blandes ut med Morsmelk ?
Kommenter her

14 Kommentarer

27.04.2011 09:13

Da var steinveggen oppe og peisen/ovnen satt på plass. Bildet gir jo ikke en helhet, men fy søren så bra det ble. Nå er det snakk om få dager før vi starter flyttingen, ramler vi innom målstreken etter planen så vil vi ha vår første natt i nye leiligheten på lørdag. DET er etterlengtet og det kribler maksimalt i fingrene mine til å strarte innredningen. Jiippii! ;-)

Lekkert ? :)
Kommenter her

4 Kommentarer

26.04.2011 21:42

På søndag samlet vi oss 11 stk + 2 hunder på stranden for årets første grilling. Baby J sin første strandtur (selv om vi satt et stykke unna stranden pga kald vind). Det var -veldig- koselig, så lar jeg bildene tale for seg selv :

Jennie koser seg MAKS med vannmelon i fruktnettingen sin

 Den kjekke mannen/pappaen vår
Masse herlige godsaker på grillen


Carina og hennes skjønne Markus
Kommenter her

1 Kommentarer

26.04.2011 21:29

Et litt internt innlegg - men er det bare jeg som ikke orker logge inn på babyverden etter at det ble oppdatert med nye forum? Det tar årevis å komme inn, og når du først kommer inn og klarer trykke deg rundt, så er jo alt nytt, noe jeg ikke orker sette meg inn i, enda. Jeg tror rett og slett jeg er et vanemenneske, selv om jeg lett setter meg inn i ting på nett så synes jeg ikke det er like "hjemmekoselig" der inne lengre. Agghh..Abstinenser!

Hva synes du om det nye forumet ? 
Kommenter her

3 Kommentarer

26.04.2011 21:20

Er jo ingen hemmelighet at jeg drømmer om barneromsmøbler midt i all oppussingen. I dag kom jeg tilfeldigvis over en nettside med utrolig masse lekkert - dog veldig dyrt. men er jo lov å titte, for det jeg først og fremst leter etter er inspirasjon! www.lille-venn-com3 on 1 (seng, stellebord, kommode)


Hvem liten jente er det ikke som ville hatt en slik prinsessestol på rommet sitt da ?

Kommenter her

1 Kommentarer

24.04.2011 10:43

 I går målte det 22 grader i skyggen ! For en herlig påske ! men synes det er utrolig vanskelig å kle de små rakkerne i denne vårsolen jeg. Det er jo utrolig varmt, spesielt i solveggen, men for de små (og forsåvit oss voksne også) er denne vårsolen utrolig skummel, ihvertfall trekken og vinden. Man skal ikke la seg helt lure av tidlig vårvarme nei. Jennie fikk ligge i vogbaggen på terrasen i strømpebukse og body (+ en tynn lue), alikvell er hun blitt en anelse forskjølet, så i går tredde vi en tynn kjole utenpå body og strømpebukse, men da ble hun klam. I dag skal vi ut på stranden å grille, så det blir helgardering i lag på lag og ekstra tøy i baggen, man vet jo aldri hvordan vinden er ved vannet. Godt vognen hennes er god og lun. 

Hvordan kler du barna?
Kommenter her

2 Kommentarer

23.04.2011 22:06med en blomsterkrans i håret og denne nydelige kjolen vil Jennie gå inn i sin første sommer!

Er den ikke nydelig ?
Kommenter her

0 Kommentarer

22.04.2011 21:42

Beklager lite blogging fra denne kanten de siste dagene. Er vel egentlig ikke noe å beklage - det er jo over 20 grader ute og sola skinner fra en skyfri himmel, da sier det seg selv at vi nyter dagene utendørst, kveldene har gått til nedpakking av huset, så har ikke fått så mye tid forran denne boksen - nå er det ikke mange dagene igjen til redet vårt et klart!

Men vi har hatt kamera med oss, så her kommer det en kollasje fra de siste dagene :GOD PÅSKE TIL DERE ALLE SAMMEN - nyt været!
Kommenter her

3 Kommentarer

22.04.2011 21:30

Baby J har fått smake frukt ! Jeg ville egentlig vente med smaksprøver til hun var 6 mnd, men helsesøster anbefalte meg å ikke vente noe særlig lengre enn 5 mnd før jeg startet å inntrodusere. Siden det har vært så varme dager startet det hele med at jeg gav den lille tulla litt vannmelon i fruktnettet for å få i henne litt ekstra vann. hun ELSKET det og suttet i seg dråpene, hun gråt etter mere, haha. Så da har vi fortsatt å prøvesmake på litt forskjellig de siste dagene, såklart ikke flere ting pr dag. Grøt venter vi med til hun er 6 mnd.Nam nam - når startet dere prøvesmaking ?
Kommenter her

0 Kommentarer

18.04.2011 10:38

 Morgenstund

Det finnes ingen herligere stund enn morgenstund. En trøtt smilende baby som forsøkte fange sine egne tær. Vi kan ligge slik i timesvis. Du og jeg-
Kommenter her

0 Kommentarer

17.04.2011 21:51


Kommenter her

0 Kommentarer

17.04.2011 21:49

Denne retten er så god at jeg den har blitt navngitt "godis" her i huset.. den er superenkel og elsket av de fleste:

Du trenger:

1 løk
1 pk bacon (ikke first price)
1 pk kjøttdeig
1 pl fløte
ost

Stek løk, baconbiter og kjøttdeig hver for seg. Jeg bruker også litt sopp i retten. bland alt i en form, tilsett  om ønskelig krydder,  Hell over matfløte slik at du dekker litt av kjøttet, strø over litt ost. Stek på 200 grader i 30 min. Grunnen til at jeg ikke anbefaler firstprice-bacon er fordi det er mindre salt enn annet bacon, det gir mindre smak på retten.


Server med litt salat - jeg som om dagen må ha karboh. tilsetter hvitløksbaguetter, a
Kommenter her

1 Kommentarer

14.04.2011 10:11

Nå begynner leiligheten å forme seg etter å ha vært så og si nedribba. Vegger og tak er sparklet, pusset og malt, akryl i sprekker og gulvet er på vei opp. I går kom doen opp og i dag kommer resten av baderomsinnredningen. GURIMALLA som jeg gleder meg - dette blir lækkert ! Har allerede ommøblert og innredet hele leiligeten,  inni hodet mitt - ikke bare en gang, men mange!  Det ser ut som vi allerede i helgen/påskeuken kan begynne å kjøre litt flyttelass også. Den som venter på noe godt ..

 

Gulvet i stue og gang er oppe, Tror vi gjorde det utrolig bra med gulvvalget!

Herlig panel er oppe på badet og vi har endelig fått inn en do

Snasen vegg på stuen:

Her og Her kan du se bilder fra tidligere i oppussingen !
Kommenter her

3 Kommentarer

13.04.2011 20:53

I dag har jeg fått til noen ordentlige blinkskudd av den lille tulla mi.Er det rart jeg er forelsket - hun er jo søt som sukker !
Kommenter her

3 Kommentarer

12.04.2011 23:26

...har konkurranse pågang der du kan vinne 2 supersøte barnestrømpebukser! Virruværramedsåhengpå!!

Trykk på bildet for å komme til konkurransen

Kommenter her

0 Kommentarer

12.04.2011 22:01

Siden det debatteres om dagen, and dette med barnevogner på cafe, bæsjebleier og offentlig amming er jeg bare nødt til å ta opp tema - bittelitt. jeg velger å starte med å dra noen utdrag fra Sb.no:

«Her i byen er det ingen egne steder som småbarnsmødre anser som "sitt". Her sprer de seg utover på alle kafeene, så det er ikke en igjen hvor man kan sitte uten å høre skriking, kakling, lukte dritt, se folk ammer, se folk skifter bleier, bli dyttet på av en barnevogn så kaffen skvetter over hele bordet og så videre. Jeg er drittlei, så jeg går aldri på kafé lengre... De får ha dem helt for seg selv. Og jeg kjenner flere som mener det samme som meg, som til slutt ikke gidder lengre. Vi har sagt ifra til de som driver kafeene, men de sier at det ikke er så mye de kan gjøre».

«Jeg syns det burde vært flere folk som bruker "bærenett" eller hva det nå enn er, istedet for å kjøpe vogner i hytt og vær, samt skyve barnet ut i veien rundt omkring i Oslo. Enkelte nybakte foreldre virker rett og slett litt for virrete til å håndtere seg selv og en vogn. Tilrettelegging er noe jeg føler disse mødrene/fedrene burde tenkt på før de lot seg formere, men dette gjelder jo ikke bare kafe og restauranter, men generelt samfunnsegasjement. Egoisme har fått en helt ny dimensjon med den nye barneproduserende generasjonen».

«Hadde jeg sett noen skifte bleie på cafe bordet hadde jeg sagt tydelig ifra. Greit å være i ammetåka, men er grenser for hvor hjernedøde man kan bli».Cafe`n vi bruker i min by er tilrettelagt - ihvertfall såpass at jeg kan ringe ned og få reservert kroken som ligger litt bortenfor alle de andre bordene om jeg vil, dette om vi er flere enn et par vogner som skal møtes. Jeg blir igrunn litt flau når vi er mange vogner på treff som blokkerer det ene og det andre. Så nå ser jeg frem imot varmere tider slik at man kan sitte utendørs. Er mulig at jeg er blitt litt mere bevist på dette etter at jeg fikk meg en vogn selv, for tidligere har jeg faktiskt aldri tenk over dette her, har ikke brydd meg noe særlig om hva andre gjør bare jeg har fått sitte selv.

Jeg liker også forresten den kroken veldig godt - må jeg amme og ikke rekker å komme meg opp en etasje til sentrets ammerom så kan jeg fint sitte inne i kroken uten at noen trenger føle noe på det. Nå er jeg ikke særlig for denne ammingen offentlig heller, eller, såklart skal vi få amme offentlig - men jeg mener; alt med måte ? Jeg gjemmer meg litt, og jeg gjemmer babyen litt , mens jeg ser noen som bretter frem puppen og nærmest slenger den oppi suppa til nabobordet, det er unødvendig.  Skal man bli mere godtatt som offentlige ammere, burde man også respektere at ikke alle vet hvordan dem skal reagere i synet av en spisende baby.Jeg husker jo selv hvordan jeg følte det da noen ammet forran meg, det var ingenting galt i det, men jeg følte meg ukomfortabel - viste ikke helt hvor jeg skulle feste blikket, og dermed vil jeg ikke gjøre noen andre ukomfertable ved min amming. Men er babyen min sulten og skriker, såklart hun skal få mat - med engang!

At jeg leser i diskusjoner at noen faktiskt skifter drittbleiene inne, oppå bordene er jo helt bak mål. Greit å slenge frem en pupp og okupere halve serveringsplassen, men å åpne illeluktende bleier forran spisende gjester er jo uaksebtabelt, det er jo rett og slett respektløst, og selv jeg som har en baby ville aldri funnet på å gjort dette, da hadde jeg tatt babyen med meg inn på doen og skiftet bleien oppå fanget mitt, evt funnet meg et stellebord. Hallo ? Ikke ville jeg vist frem stumpen til den lille tulla mi til gudoghvermann heller. Når jeg tenker meg om, så har veldig få cafe`r egentlig stellebord på toalettene, det er hadde ikke vært så dumt om flere kanskje invisterte i det.

Q: Hva er meningene deres her? Er det greit å okupere en hel cafe slik at vi permiterte mammaer får rensa sjela med en kopp kaffe og litt sladder ? Synet på offentlig amming ? Er drittbleieskifting i all offentlighet greit ?
Kommenter her

1 Kommentarer

11.04.2011 22:34Siden svigerfar er mere begeistret for Jennie-bilder enn muffinsoppskrifter så får jeg slenge ut et bilde av den stolte onkelen også! :) hehe
Kommenter her

0 Kommentarer

11.04.2011 22:31
Kommenter her

3 Kommentarer

10.04.2011 11:09

 Til min kjære datter

Jeg stryker hånden over ditt myke kinn,
mens jeg tørker en tåre fra øyenkroken min...
Det er ikke en tåre av sorg eller smerte,
men et bevis på den sterke kjærligheten
i mitt hjerte..

Jeg prøver å forestille meg hvordan
din framtid vil være,
mens jeg ber en stille bønn om at du
får alt du ønsker deg, min kjære..
Men jeg vet jo at veien ikke alltid er rett,
å velge riktig er ikke alltid like lett..

Du vil nok møte motgang,
smerte og sorg,
men til slutt vil du finne lykkens borg.
Der vil du finne hvile på
en sterk og god arm
og kanskje huske minner fra
mammas myke favn..

Når stormen uler på sitt verste
og du er trist og lei..
lukk øynene og tenk på at
mamma elsker deg
For uansett hvor i verden du vil være,
skal du vite at mamma er der for deg
min kjære..
For du og jeg har delt samme blod
og ingen kan skille oss,
for vi har sterke bånd vi to.
Kommenter her

1 Kommentarer

08.04.2011 17:12


Handles i butikken til Elegant interiør (.no)
Kommenter her

2 Kommentarer

07.04.2011 21:20

Yes, Knall rosa (til min kjæres fortvilelse) var bedre enn grønn-gul-organge-blå-og-alt-på-en-gang! De fleste har vel fått med seg min fargeallergi, og denne ble den mest nøytrale jeg kunne komme over I NORGE foreløbig. Den er faktiskt ganske artig, for den kan formes og bøyes og tøyes i det vede og det brede fra lekematte til en liten "innhegning". Jennie elsker å ligge der å leke drakamp med figurene, men hun ender opp ildsint og overstimulert/sliten etter kort tid om alle lekene er festet så vi har pelt vekk ganske mye. Er litt overrasket over hvor fasinerte de små er av speil og alle de lange samtalene de har med seg selv ved hjelp av et, haha.  Fin liten babysitter! :)Q: Hvordan babygym har du ?
Kommenter her

9 Kommentarer

07.04.2011 09:09

Fra 4 mnd kan man begynne å gi grøt og smaksprøver til de små. Jeg har ingen planer om å starte med det helt enda, vil fullamme til hun er 6 mnd om det lar seg gjøre og deretter begynne å introdusere andre ting. Akkurat der er det forskjellige syn på hva som er rett og galt, hva som gir kresen unge og ei osv. Helsesøster har gitt beskjed om at det ikke er behov for å starte før den tid under fullamming - så da ser jeg ikke helt vitsen i å dekke mine nyskjerrighetsbehover fremfor anbefalinger, haha. Selv om jeg gleder meg veldig til å starte prøvesmaking og kunne gi henne litt fruktbiter eller lignende.

Q: Når begynte dere prøvdesmaking og introdusering av grøt og frukt ? Hvordan gjorde dere det og hva begynte dere med ? og når kan man begynne å introdusere de små for fruktnetting ? Jeg vil høre hva dere gjorde :)
Kommenter her

8 Kommentarer

06.04.2011 09:24

♥  1 år siden jeg tok testen som skulle forandre livet mitt totalt  ♥

♥  1 år siden jeg sluttet å røyke, og har vært 100% røykfri siden!♥ 

Yes, det er 1 år siden vi var kommet hjem fra påskeferie og jeg valgte å løpe på apoteket for en test etter å ha gått "bilsjuk" i en uke - Det viste seg at denne testen skulle forandre livet vårt for alltid, vår lille Baby J var nå på vei. Samme dagen stumpet jeg også røyken for godt - Det var lett som en plett med verdens største motivasjon. 1 år røykfri - rest of my life 2 go!

Dette vil jeg "feire" ved å igjen vise dere alle sammen den flotte videon vi lagde da vi skulle fortelle hele verden at den lille tulla vår var på vei. Selv om vi testet positivt 6 april, så fortalte vi det ikke til noen før utti Juni, så vi holdt lenge på hemmeligheten!

 

video:babyboom0001

Rart med det - men det gir en liten tårevåt kant av å se denne videon - Er som å oppleve det hele en gang til, glemmer ikke følelsene, glemmer heller ikke ansiktene til menneskene som var hos oss på middag da vi valgte å vise frem videon når vi satte oss til bords. Et herlig minne!

Q: Har spurt dere før, men spør igjen - hvordan fortalte du nyheten ?
Kommenter her

3 Kommentarer

04.04.2011 20:49

Denne gryten er knallgod. Hadde den i dag da jeg fikk ei venninne og hennes 2åring over på middag, de likte den også kjempe godt. Siden lillegutt har godt av karboh. og ikke minst jeg som ammer så mekket vi sammen en potetstappe til - potetstappe til gryter smaker jo som himmelen selv. Enkel og KNALL god middag (som er like god - om ikke bedre som restemat).

Du trenger:

4 gulerøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 papirka
400 g kjøttdeig
2,5 dl kjøttbuljong
1 liten boks tomatpurreHakk opp løk, hvitløk og riv gulerøttene - freses etpar minutter i stekepannen
Stek kjøttdeigen og ha oppi sammen med løkblandingen
tilsett salt + pepper om ønskelig, tilsett buljongen.
La dette koke til buljongen er kokt inn (5-10 min) finhakket paprika tilsettes mot slutten.

Serveres med salat (og gjerne ris/potetmos om du vil tilføye litt karbs)Naaaam
Kommenter her

0 Kommentarer

04.04.2011 19:35

Jennie er storforbruker av smekker om dagen iogmed at hånden hennes befinner seg store deler av dagen på innsiden av munnen kan det lett blir litt ekstra sikkel - så da tenke jeg at jeg må ty til lillemille.dk atter engang. problemet mitt nå er at jeg er helt tom i hodet på hvordan tekst jeg skal ha på smekkene. På de smekkene hun allerede har står det:

Baby-J
Mammas tulle
Pappajente
Daddy`s little cupcake
Jennie
Jennie Penny


Finnes det noen kreative sjeler der ute ?

Skal bestille såpass mange at jeg  sårt trenger forslag!

 
Kommenter her

8 Kommentarer

03.04.2011 22:56

- Hvordan føler du at du har forandret deg etter at du ble mor?

Har forandret meg stort etter at jeg ble en mor føler jeg - til det bedre. De små tingene i hverdagen betyr plutselig så veldig mye mere enn de engang gjorde - jeg setter dermed også mere pris på ting. Har trukket meg vekk fra deler av fortiden - Kvalitet fremfor kvantitet. Finner meg ikke lenger i falskhet og intriger. Så det er helt klart at man vokser og forandrer seg på de 9 mnd man går gravid. Det er ikke bare et barn som lages, det er også en "mor" som skal formes.

-Når skal du tilbake på jobb? Gruer du deg?

Det er jeg jammen meg ikke helt sikker på. Permisjonen min går ut i juli , men planen var å spare opp å gå hjemme litt lengre, helst til hun er et år. Iogmed jeg ikke vet helt hva som skjer på den fronten har jeg ingenting å grue meg til. Kanksje jeg blir å gå skole fra neste år, da blir det endel egenstudie hjemme og kveldsjobbing. Uansett tenker jeg første dagen ute i jobb må være helt forferdelig, da er det godt å vite at Jennie har en fantastisk pappa hun skal være hjemme med.

-Hvor lenge har du vært sammen med din samboer?

Vi har vært sammen 2,5 år

-Hva er dine planer for fremtiden - hvor ser du deg selv om 10 år?

Åj, dette var virkelig et mere vrient spørsmål enn jeg hadde trodd.  Vi har jo nettopp kjøpt oss leilighet, og akkurat nå koser jeg meg med min lille baby, siden vi ikke vil ha så stort opphold mellom barna vi vil ha (2) så har jeg heller ikke lagt noen store planer for fremtiden igrunn. Om 10 år er jeg ferdig med å få barn,  mest sannsynlig gift og eier av et hus (gjerne med stor hage og stakittgjerde), Utdannelse er tatt og familielivet nytes, kanksje vi har vunnet i lotte og kjøpt oss svær hytte ved vannet?

-Vet jo at du er hekta på te, hva er din absolutte favoritt?

Hehe, det er så mange, men lenge har jeg hatt  "husets te" fra Kaffe spesialen som den store favoritten, men elsker "chai te" som jeg lager "chai-latte" av, om den tels som te ?

-Hvordan synes du det var å bli mor:

Det er uten tvil det største jeg har opplevd. utrolig nok at jeg alltid rullet med øynene da andre har fortalt hmeg hvor stort det er, dette er så sterke herlige følelser man ikke kan forklare til personer som ikke har opplevd dem selv. Høres sikkert veldig klissete  ut - men det er noe av det fineste som har skjedd meg. Livet har gitt meg en helt ny mening.

-Var det planlagt?

Nei, leit å si det - men det var ikke planlagt.

-Vist ikke, hvordan reagerte du da du fikk vite det ?

Min største frykt og redsel gikk på hvordan jeg skulle fortelle det til samboeren og hvordan hans reaksjon ville være, så det var det første som hoppet inn i hodet mitt. Jeg er en liten motstander av abort - og dermed var jo meningen min igrunn gankse klar. Samboeren var ikke negativ og det stod ikke noe i veien for at vi skulle klare dette her, så vi bestemte oss vel ganske raskt for at dette var noe vi ville igennomføre.

-Hvordan synes du din kjære har taklet rollen som far - Kom det like naturlig for dere begge?

Han har taklet den rollen STJERNEKLART, han er engasjert, noe som for meg spiller en viktig rolle. Jennie lyser opp når hun ser eller hører stemmen til pappaen sin. Så her har jeg truffet hodet på spikeren. ..og han mener selv at ting har gått overraskende bra - så jeg vil nok tippe det har kommet like naturlig for oss begge. Kan legge til at Baby J har vært en veldig god jente, hun har ikke hatt noen "problemer", magevondter og alltid sovet hele natten, så vi har fått en myk start.


-Hvis du kunne valgt deg ètt reisemål i hele verden, hvor ville du reist?

Aner ikke hvorfor, men jeg har så forferdelig lyst til å oppleve Australia.

-Hvordan er hverdagen med en liten (helskjønn!) jente? Føler du at du får nok tid til deg selv, og venner?

Ja, så absolutt. Tross i at samboeren er i den nye leiligheten vår og pusser opp rett etter jobb hver dag så fungerer alt kjempe fint og som det gjorde før jeg fikk barn. Eneste jeg savner høyt er å ta en lang dusj uten at jeg setter dusjerekorder med en baby i vippestolen forran dusjkabinettet. Venner kan jeg besøke - venner kommer på besøk, og vi tar oss gjerne en trilletur til byen, så jeg føler meg ikke noe mindre sosial enn ellers. Jeg kjeder meg mindre, for dagene går i et, har jeg ingenting å gjøre kan jeg bruke timesvis på å bare nyte synes av solstrålen.

-Hva er din drømmejobb?

Akkurat for øyeblikket ville det være "husmor", Jeg vil bruke all min tid på barnet mitt og familien min. MEN, det kommer nok en dag der jeg vil for alt i verden utenfor døren og da er drømmejobben der jeg allerede er, kanskje i et høyere nivå. Jobbe med de mennesker som trenger det mest - Syke og utviklingshemmede. Er opptatt av å jobbe med mennesker - kunne ha en jobb med en variert hverdag, godt arbeidsmiljø og som gir mye.Det var alt av spørsmål for denne gang - God natt
Kommenter her

0 Kommentarer

03.04.2011 21:48

Da rundet Jennie 4 mnd. Skal ikke engang mase over hvor fort tiden går, for jeg sier det vel sånn ca hver dag. Tror ikke den vil gå noe tregere av den grunn. Jeg klyper meg selv i armen og prøver bruke så mye av tiden jeg kan ved hennes side, hun er så jo våken og glad om dagen, bare ler og smiler. Hun har også begynt å utforske tonene i stemmen sin, spesielt de høye lyse hyle lydene, det er jo så herlig, selv om jeg noen ganger kan bli litt gal. En sterk vilje har også utviklet seg der hun ligger å hyler på oppmerksomheten min, og såfort jeg løfter henne opp, så ler hun lurt til meg. Lille vakre babyen min, mamma elsker deg!MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Barnet blir mer opptatt av omgivelsene og blir stadig mer sosialt. Det liker å utforske lyder og musikk, å sitte på fanget og bli sunget for eller fortalt rim og regler, eller ha det morsomt på andre måter. Sansen for humor utvikles, og stadig flere leker blir morsomme.
 • Evnen til å aktivisere seg selv øker. Barnet kan konsentrere seg om en leke i korte tidsrom og ha glede av den. Men barnet kan nå også begynne å rope for å få oppmerksomhet.
 • Foretrekker å ikke være alene - gir tydelige signaler om at det ønsker. oppmerksomhet eller å bli tatt opp.
 • Ler oftere, spesielt under lek.
 • Begynner å vise tegn på sinne.

Sanser og motorikk

 • Skiller mellom stadig flere lyder og lytter konsentrert. Snur hodet etter lyder utenfor synsfeltet. Betrakter både gjenstander og personer.
 • Holder hodet uten støtte når det bæres.
 • Barnet bruker munnen til å utforske sine gjenstander og sine egne hender.
 • Synet er like skarpt som en voksens, og fargesynet er fullt utviklet.
 • Barnet kan nå bevege øynene fra side til side, uten å måtte bevege hodet samtidig.
 • Leker lenge med ranglen.
 • Griper en ring som holdes over brystet, men må ennå se på hendene for å fastslå hvor det befinner seg i forhold til ringen.
 • Leker stadig mer med fingrene og utforsker bruken av dem.
 • Barnets rekkevidde øker, og det blir stadig flinkere til å koordinere bevgelsene sine.
 • Nakke- og ryggmuskulaturen blir gradvis sterkere. I mageleie vil noen barn strekke seg og forsøke å krabbe eller åle seg forover mot gjenstander lenger fremme. Noen søker også oppover med armene.

Interesser og aktiviteter

 • Begynner å forstå at noe eksisterer selv når det er ute av syne.
 • Blinker når noe kommer for nært innpå ansiktet - begynner å avstandsbedømme.
 • Lærer å vente på tur når dere prater sammen.
 • Hele verden er interessant for barnet nå. Sammen med barnet kan vi se på, lukte og ta på det som omgir oss. Snakk om det du ser og gjør. Tonefallet og ansiktsuttrykket ditt vil gi barnet en opplevelse det vil assosiere med ordene.
 • De fleste barn elsker musikk. Det kan roe dem ned eller gi inspirasjon til ny aktivitet. Barn liker også å bli danset med, og svinge og vugge i takt med musikken.
 • Mange barn liker også 'fly-leken', hvor en snurrer det rundt i luften mens en husker det litt opp og ned. La alltid 'flyet selvæ få bestyemme hvor fort og farlig det vil fly.Kommenter her

1 Kommentarer

02.04.2011 16:08

Plutselig gikk vi fra varmegrader og sol til grått og trist vær med regn og sludd. Det største vårttegnet for min del er tulipaner, så i går reiv jeg med meg en bukett med rema 1000`tulipaner til hele 29,- tross stedet hvor de er kjøpt var de nydelige og frisker godt opp vindusskarmen min! Velkommen tilbake, kjære vår!


Hva er ditt vårtegn ?

Kommenter her

0 Kommentarer

02.04.2011 15:52

I går var vi atter engang i tønsberg. Reklamasjon på bilstolposen vi kjøpte til Jennie på barnas hus, da ble det også en runde i gatene. Var innom Lunehjem, det er virkelig en liten søt butikk man kan spise opp, det lukter nesten lavendel i gaten butikken holder til i, en bitteliten butikk i et gammelt lite hus i en av tønsbergs bakgater med alt du kan tenke deg av shabby chic-stilen. Her fant jeg rammen jeg lenge har hatt planer om å bestille "my first year" og det beste som finnes av godts - dropskuler i alle farger og smaker,  samt dropshjerter med sjokolade inni. Naaam! Siden butikken har en nettbutikk skal jeg inn å snoke litt - kanskje jeg finner noe mere fint til rommet til Jennie!Naaaaaam
Kommenter her

3 Kommentarer

01.04.2011 23:45

Hva fikk deg til å blogge?

Jeg startet å blogge for mange år siden, går vel på mitt fjerde år(4,5), Det var den gangen vi lå på topplisteplass nr 1 om man hadde mere enn 2 innlegg på en dag. Hva må til nå, 100 innlegg i timen ? Den egentlige grunnen til at jeg begynte vet jeg faktiskt ikke, men startet med hjemmeside lang tid før det så jeg fulgte vel bare utviklingen.

Hva liker du å gjøre om dagene?

Akkurat nå om dagen drukner jeg i øynene til babyen min og nyter all tiden jeg kan med henne. Ellers liker jeg å bake cupcakes og fete opp venninnene mine på cafebesøk stappfult av sladder. Det går mot våren - da ser jeg frem til trilleturer og uteakitviteter.

Hva får deg til å le?

Det første som dukket opp i hodet mitt er "black out" på tv3. Satt faktiskt nettopp å snakket med ei venninne om hvor godt jeg ler av det. Ellers skal det ikke så allverdens til for å få frem smilet. Men jeg er sær - har aldri ledd av en komedie feks :p

Hvodan type kamera har du?

Nikon d3000 - oppgradert linse med stabilisator (1855?)

Har du gått på fotokurs?

Nei, jeg har ikke gått fotokurs - jeg har hatt min fortid forran kamera, har sugd til meg litt tommelfingerregler - Elsker å ta bilder så nå vil jeg veldig gjerne stå bak

Hvordan klarer du å ta så fine bilder?

Et godt kamera er hovedtingen her tror jeg. Bruker aldri blits men heller lyset fra utsiden. Det gir naturlige og lyse bilder.

Hvilken jobb har du?

psykisk utviklinghemmede

Bildet: Tatt av meg i 2007


Det er noen flere spørsmål som har kommet inn - velger å svare på de i morgen. klokken begynner tikke mot leggetid. God natt - og god helg! 
Kommenter her

1 Kommentarer


hits