Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


30.03.2012 18:57

Tenkte det var påtide med en spørsmålsrunde igjen. Dere vet hvordan det fungerer, så da kjører vi bare igang ! ;-)

 

  Kommenter her

4 Kommentarer

26.03.2012 09:36

"Unngå den klassiske foreldrefellen - disse kjørereglene fungerer mye bedre" Står det i en artikkel om barneoppdragelse i dagbladet. under bildet her er de 15 rådenen, utdyping og litt interesant lesning finner du i artikkelen HER

 Bildet: jennie ligger i saccosekken og drikker Juice, beste i verden!

12 alternativer til kjefting:
1. Gi barnet mye ros, også for dagligdagse ting. Gi alltid minst fem ganger så mange positive som korrigerende tilbakemeldinger.

2. Gi korrigerende tilbakemeldinger rettet mot den negative atferden, ikke mot barnet. Gi konsekvenser på en rolig, kontrollert måte.

3. Behold roen når barnet gjør uønskede handlinger for å få oppmerksomhet. I mange tilfeller er ingen reaksjon den beste reaksjon.

4. Sett av nok tid til dagligdagse gjøremål sammen med barnet.

5. Følg opp beskjeder og regler konsekvent, ikke gi etter for å unngå bråk.

6. Innfør gode rutiner. Det forebygger problemer.

7. Ansvarliggjør barnet ditt. La barnet få ansvar for enkle oppgaver.

8. Prøv alltid å avslutte dagen på en hyggelig måte.

9. Stimuler barnet til læring. Barn lærer hele tida, og gjennom stimulering kan du påvirke hva og hvor mye barnet lærer.

10. Lek og le med barnet ditt, men le aldri av barnet.

11. Gi barnet gode forklaringer.

12. Vær et forbilde. Barn gjør som du gjør, og ikke som du sier.
Kommenter her

0 Kommentarer

25.03.2012 22:04

På mandag var det pompdeluxparty hoss oss,  Jeg fikk hele den fantastiske sommerkolleksjonen til pompDelux inn i stuen min. Så her var vi noen shoppegale mammaer som tittet, mixet, matchet og koste oss med hjemmebakte snurrings og frukt. Det anbefales virkelig. Da får man god tid, og man får se det man kjøper. PompDelux har jo så UFATTELIG mye fint til små jenter. Allerede på fredag kom pakken dumpende inn på postkontoret med bla disse klærne:

 


Jennie er såå vakker i pompdelux! Det skal jeg vise dere senere :)
Kommenter her

0 Kommentarer

23.03.2012 08:12


Solskinn, barnelatter, mating av duer, iskrem! I går fikk vi virkelig en forsmak på sommeren da gradestokken på torvet i Sandefjord bikket 20 grader. Fantastisk! Og det ser jammen meg ut som vi får en reprise av smakebiten i dag også. Ha en fin solskinns helg !
Kommenter her

2 Kommentarer

21.03.2012 19:44

Gårsdagens middag må jeg dele med dere, smakte vidundelig! Planen var å lage fullkorns horn med fyll, men etter min mening ligner det mere på hold it.

 • 200 gram smør
 • 6 dl melk
 • 50 gram gjær
 • 2 ts salt
 • 4 ts sukker
 • 1 kg hvetemel (jeg brukte 1 kg fullkorn hvetemel)

Smelt smør og ha i melken, varm dette til ca 40 grader. Ha i gjær.  Bland det tørre sammen og hell melkeblandingen oppi.  Hev deigen til dobbel str (fordel med stor nok bolle:)Del deigen i 3, kjevle deigen til en runding og del den opp som en pizza - i trekanter med en pizzakjærer. Legg fyllet som på bildet og rull sammen, la de etterheve 20 min (jeg droppet det, og det gikk veldig fint):

Pensle så hornene med egg eller melk og strø over frø om ønsket.

Stek i ovnen i 12-15 min (225 grader)


Kan fylle med hva du måtte ønske. Jeg valgte å fylle halvparten med kjøttdeig (og kjøttdeigsaus) + ost, og peperoniskinke, ost og ketchup. Du kan bruker gårsdagens restemat, pølser, skinke eller det du måtte ønske!


Serveres med en god salat

 
Kommenter her

7 Kommentarer

20.03.2012 11:29

Syjnes du også at disse påskeeggene fra butikken er kjedelige, det samme motivet hvert eneste år ? Frem med limtuber og servietter så er mye gjort.Her har jeg kun sprayet eggene med sølvpray og satt på noen klistremerker og en sløyfe, hadde ikke så god tid da dette egget skulle med et fly, men under her har jeg funnet frem en annen variant. Bildene er lånt fra bloggen til ei gammel kollega av meg, en herlig dame med en enorm kreativitet - jeg anbefaler en titt innom om du trenger inspirasjon,  HER


Fine, ikke sant ?
Kommenter her

1 Kommentarer

18.03.2012 22:00
Kommenter her

4 Kommentarer

18.03.2012 21:25

I helgen har vi hatt farfar på besøk fra Bergen, da (som sist) tok vi turen inn til Skien for en tur i badeland. Jennie er jo den badenymfen, jeg tror hun har mistet vettet etter alle kursene med babysvømming. Hun går ned "rampen" i den varmebassenget, det blir dypere og dypere men hun stopper ikke selv om halve aniktet ligger under vann, først når rompen flyter i vannflaten og ansiktet ned forstår hun at hun ikke kommer seg så mye lengre, men da prøver hun igjen - Morsom liten pike. Vi tok også med meg Lars martin, fetteren til jennie (mitt tantebarn). Koselig badelørdag! :)

Ikke vært i badeland i skien før ? Anbefales !
Kommenter her

0 Kommentarer

14.03.2012 09:27

For en liten stund siden dumpet det en liten overraskelse ned i postkassen vår. En liten pakke fra ei søt jente som heter Mari. Det var en utrolig fin genser som hun har strikket helt selv, til jennie. Det er ikke ofte man får hjemmestrikkede klær fra flinke frøkner på hele 10 år, så dette ble vi veldig veldig glad for! Den er litt stor enda, men vi fikk den på slik at vi kunne ta litt bilder, den fargen var utrolig fin til de blå øynene hennes!

Tusen takk Mari ! :)

Kommenter her

4 Kommentarer

12.03.2012 22:14

I dag skinte solen fra lyseblå himmel og tempraturen nådde 17 varmegrader, i skyggen. Med så god varme i luften er det på tide med litt vårshopping, så jeg og lillemor tok oss en tur til byen. Vi fant en utrolig nydelig vårjakke, da vi skulle prøve den på tok jennie likesågodt stegene ut av butikken, da tok vi det som en godkjenning, så jakke ble det. Nå gjennstår bare etpar vårsko, jeg tror valget faller på de hvite skinnskoene med små blomster. Dagens fangst:


Herlig ? ;-)
Kommenter her

4 Kommentarer

11.03.2012 16:28

Lille herlige Leon, sønnen til ei venninne av meg feiret 2 årsdagen sin lørdag,  Jennie var invitert, festens minste frøken  storkoste seg med både pølser, gele og mange barn :
Kommenter her

1 Kommentarer

05.03.2012 13:07

Nå har vi hatt så mange varme dager, så jeg vurderer å kjøpe inn noen lettere sko til den lille tuppa vår.  hvite "gamledagse skinnsko står på ønskelisten. De såkalte førstegangsskoene. De fåes i "nyere" versoner tilsatt fargelisser etc, ellers har vi de gode gamle helt hvite. Jeg har sett litt på nett, men jeg vil være helt sikker på at jeg finner noe som er god for foten hennes, så jeg tror en skobutikk + litt service blir å foretrekke for denne gang. Pynteko kan jo forsåvitt handles på nett, men jeg tror nok ikke de har så god effekt på foten i det lange løv.

Riktige sko er avgjørende for at barnet skal vokse opp med sunne friske føtter. En babyfot er en myk, bøyelig brusk uten fotbue og uten knokler. Etterhvert som de vokser vil brusken bli til ben, den vil bli større og sterkere. Foten er nå myk og fleksibel, noen som gjør at den er veldig sårbar for påvirkning. Med andre ord er det veldig viktig med riktige sko.

 

Viste du forresten  at ...


 • Deførste 2 årene vokser bena 2 cm i året, det er nesten en halv str hver andre mnd.
 • Barneskoene skal være 1-1,5 cm lengre enn foten
 • De fleste barnesko har utagbar såle (noen med "Målebånd") slik at du kan se om skoen passer
 • Nervetråden ytters på foten hos små barn ikke er ferdig utviklet, så de vil ikke merke om skoen er for trang. Viktig å kontrollere at skoene ikke er for små - ofte.
 • Støvler som er møkkete puster ikke
 • Føttene kan forme seg etter fasongen på skoe om barnet går med for små sko. Om skoene er for store vil de knipe i sammen tærne slik at de ikke sklir, det er heller ikke noe særlig.

Det finnes forskjellige sjekklister på nett, om du er usikker. De som jobber i skobutikk skal ha kunnskao, spør istedefor å tvile - Det er ditt barns føtters fremtid.

 

HVILKE SKO HAR DU VALGT, hva er din erfaring? :)
Kommenter her

11 Kommentarer

05.03.2012 11:27
Kommenter her

1 Kommentarer

05.03.2012 10:26

I går hadde min kjære mamma bursdag, hun sier selv hun fylte 39, men her tror jeg vi kan plusse på en tier. I anledningen bakte jeg og Jennie kake (dvs jeg bakte, jennie prøvesmakte). Vi har tatt noen skikkelig fristebilder til dere, så er du på godtestoppen så fraråder jeg deg til å scrolle nedover: 

Brownies bund, med jordbærkrem pyntet med friske bringebær og sjokoladeflak. mmhmmm

Ingen baking uten prøvesmaking

jennie har pyntet seg :)

Bursdagsgjesten

Jennie og onkel lars :)

Kommenter her

1 Kommentarer

03.03.2012 12:23

Dere leste ikke feil, jennie er faktiskt 15 mnd i dag, tro det eller ei. Tiden flyr i super fart og den lille damen har utviklet seg enormt på kort tid. Hun har begynt å si settninger fremfor bare ord, men vi skjønner enda ikke så mye av dem, men hun er utrolig flink til å gjøre seg fortstått. Iallefall for oss foreldrene :) Hun er i en så fin alder nå, her kunne hun blitt for alltid! Utforskende og leken. Her om dagen filmet vi henne da hun hadde en liten tullete danseoppvisning for oss her i stuen, den tror jeg at jeg må vise dere, da får dere iallefall helgens latterkula unna i en fei.Om barnet 15 mnd: Energi og konsentrasjon

Ettåringer som er uthvilte og mette, er stort sett i godt humør, men små tegn til større frihetsbehov og grensetesting begynner å vise seg og kan slå ut i full blomst når barnet er om lag to år. Separasjonsangsten har nådd sitt høydepunkt eller gjør det i løpet av dette året, så mot slutten av perioden blir barnet mindre engstelig for fremmede. Hvis du er heldig, får du mange rause klemmer og kyss.
 

Barnet ser ut til å ha grenseløs energi, men har også evnen til å konsentrere seg om en oppgave i lengre perioder, for eksempel å stable klosser eller legge leker i en kasse. Det kan av og til leke med barn på sin egen alder, men i et år eller to til er det parallell-lek som dominerer ? det vil si at barna leker ved siden av hverandre uten egentlig å leke sammen.

 

Ettåringene tror at alle mennesker, leker og lekeplasser eksisterer kun for å underholde dem, og er ikke særlig innstilt på å dele. Det er fint å legge grunnlaget for mindre egosentrisk atferd, men ikke forvent for mye før det tredje året. 

 

Lesing og barnerim: Les gjerne bøker med barnerim og syng sanger for barnet ditt. Dette støtter de verbale ferdighetene og hukommelsen. Det fremmer også grunnlaget for lesing og språkutvikling.

 

Hvem er jeg? Lag en collage eller et album med bilder av viktige mennesker i barnets liv ? slektninger, nære venner og barnevakter. Pek på de forskjellige og si navnet deres. Spør barnet: ?Hvor er bestemor?? Se om barnet kan finne bestemor. Hvis de verbale ferdighetene er gode, kan du også peke på ansiktene og spørre: ?Hvem er det?? Slike aktiviteter hjelper barnets ordforråd og hukommelse.

Til mor og far: Mamma! Pappa!

Det er spennende å følge barns språkutvikling. Fra de første forsøkene på å lage ord som dere kan forstå til å kunne ha korte samtaler. Barn er ofte gode til å gjøre seg forståtte, de får umiddelbart testet om de oppnår det de vil med å fekte med armene, blikk og lyder og etter hvert ord. Dersom det ikke fungerer, kan de bytte strategi. Noen ganger tar frustrasjonen overhånd.

Kanskje er dere frustrerte og lengter etter at barnet skal prate mer? Kanskje er dere bekymret for at barnet henger etter? Kanskje sukker dere oppgitt når dere hører hvor mye den jevngamle nabojenta prater? Å erfare slike forskjeller mellom barn er en del av det å være foreldre.
 
Ting er ikke alltid slik vi hadde sett for oss eller håpet på. Barnet er et selvstendig individ, og selv om det lever i tett samspill med dere, kan dere ikke styre barnets temperament eller atferd. Men dere kan legge til rette og gi tilbakemeldinger på det dere ønsker å forsterke.
(henter fra babyverden)


Kommenter her

4 Kommentarer

03.03.2012 11:54

Endelig er webshop`n til PompDelux åpnet med den nye sommerkolleksjonen. De har så ufattelig mye fint der. I midten av mars kommer hele kolleksjonen inn i min stue, da er det homeparty som står for tapeten. Tidligere i vinter var det salg på vinterklærne så jeg grabbet til meg noen lekre plagg. Nå begynner plaggene sagte men sikkert å passe på den lille kroppen. I dag er Pompdelux outfit`n til Jennie:

 Herlig ? :)
Kommenter her

1 Kommentarer

01.03.2012 20:18


Dette er noe av det søteste. Jeg ble så stolt da jeg leverte denne lille feen ifra meg barnehagen i dag. Hun var så vakker der hun stod med vingene sine å kikket etter meg da jeg kjørte av sted, hadde mest lyst til å bare løpe inn igjen og klemme henne. Herlige lille engelen min.

Det har vært karnevaltider i barnehagene, hva ble utkledningen hos dere ?
Kommenter her

4 Kommentarer


hits