Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


31.03.2011 20:55

Har fått spørsmål om jeg kan legge ut oppskriften for dagens bakst - klart jeg kan! I dag lagde jeg nemmelig bringebærmuffins og sjokolademuffins med nøtter, med en basisoppskrift. Litt kaffekos til de som arbeider oppe i leiligheten - det likte dem godt.

Brukte en god amerikanske muffins oppskrift:

Du trenger:

250 g mel
100 g sukker
2,5 dl melk
1 egg
1 dl matolje
3 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1/2 ts salt

Også tilsetter jeg utenom det jeg vil ha i, som bær/sjokolade/nøtter

Dette er nok til ca 8-10 store muffinser.

Bland det våte i en bolle - og det tørre i en annen bolle. Rør deretter det våte forsiktig inn i melblandingen til en tykk røre. Deretter tilsetter du det du vil ha i (bær, sjokolade. nøtter)  og vender om etpar ganger. Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter - til de er gyllenbrune. Disse egner seg godt til frysing.Bringebærtoppingen er enkelt laget med bringebær og melis.

Sjokoladetoppingen er laget så enkelt som kokesjokolade og melis (kvalnøtt til pynt)
Kommenter her

3 Kommentarer

31.03.2011 10:42

Reimasalg - reimasalg - reimasalg ! Da ble det neste års barnehagehandling, faktikst. Prøver tenke litt fremover når jeg har handlet på salg, spesielt slikt ting som dette og ullttøy, det koster såpass at å handle det på salg ikke er så dumt. En deilig ull-lue med hals og små votter med glidelås helt ned til fingrene. Har fordelen med å ha jobbet i barnehage, vet hva som fungerer og ikke, er så utrolig mye udugelig utetøy til de aller minste.

Tilbudet var på Perfekt barneklær i Tønsberg - De har vottene i rosa også, men så er det dette med alle de knalle fargene, liker det aller best når det er nøytralt jeg, og så lenge hun ikke kan prate, velger jeg! Basta.
Kommenter her

2 Kommentarer

31.03.2011 10:33

Når man spiser lavkarbomiddager kan man vel kose seg med latte og cupcakes utenom, eller hva ? Synes dette er en forferdelig teit trend, for den hjelper ikke noe særlig på sommerkroppstrevingen! Ei venninne kom til meg på latte - med seg hadde hun disse nydelige muffinsene. Gulerot muffins og brownie muffins (som om ikke latten var nok). Det smakte herlig!

Har du fått cupcakedilla?
Kommenter her

2 Kommentarer

30.03.2011 21:12

Da minner jeg igjen om spørsmålsrunden - Svarene vil komme innen fredag, så nå er det siste innspurt folkens!

trykk HER
Kommenter her

0 Kommentarer

30.03.2011 19:33

Litt latterlig! Men Jennie har for første gang sitti i babybjørnen sin, uten å hyle! Jeg har ikke før i dag skjønt hvordan jeg skal få henne til å sitte med truten fremover, ikke vendt innover (Noe hun hater). Det var jo ikke værre enn at ryggen skal brettes ned - vips, jenta kan snues! Nå tenkter jeg hunden blir glad som kanskje kan få seg en rask tur ut litt oftere, og mor kan fortsette å rydde kjøkkenbenken, men denne gangen med 2 armer, istedefor 1/2!Dum som en pakke smør !
Kommenter her

0 Kommentarer

30.03.2011 19:12

Har lagt ut en annen variant av kavkarbopannekakene, den kan du lese HER. Denne fungerer like godt til lunsj som til middag. I dag laget jeg meg etpar stk fordi jeg ble alene til middag. Kjapt - godt - supernekelt!

Du trenger:

2 egg
2 dæsjer rømme (eller fløte)
(gir ca 2 pannekaker)
Bacon
Løk
Ost

Bacon har lurt seg vekk under fotograferingen ! :)

Visp sammen egg og rømme - dette er pannekakerøren, stek dem som du vanligvis ville gjort. Disse er litt mindre håndterlige enn vanlig pannekaker, så ha tålmodighet.

Stek bacon og løk hver for seg.

Legg ost, bacon, løk (og krydder om du vil) på pannekaken og rull den sammen. Serveres gjerne med salat til.

 

Enkelt, ikkesant ?
Kommenter her

2 Kommentarer

29.03.2011 22:47

Hvem er vel ikke glad i shopping - og hva er vel ikke bedre enn å bruke internett. Shopping rett fra sofakroken. Man finner gjerne flere tilbud på nett også. Akkurat nå er jeg på utkikk etter en rettetang, Har fått anbefaling om  en fra GHD, men de er jo veldig dyre, men man kan vist få de billigere på eBay - Jeg har så lyst til å kaste meg over den siden, men jeg "tørr" rett og slett ikke. Aner ikke hvorfor, for betaling osv er jo ganske så sikkert med paypal. Det er beløpet jeg er redd for - at det dukker opp avgifter/toll osv som jeg ikke er klar over. Er jeg helt skrall i skrolten nå, er dette bare en filleting ?Handler du på eBay ?
Kommenter her

3 Kommentarer

28.03.2011 15:35

For min del starter denne uken med pakking - Veien mot drømmen er plutselig nært. Da er det greit å begynne sortering og nedpakking. DET kan ta tid, for denne gangen vil jeg renske godt opp i skrotet vårt. Kjipt at solen skinner så godt utenfor når man har belaget seg på en innedag. Ha en fin ny uke ! ;-)
Kommenter her

1 Kommentarer

27.03.2011 22:07

Som skrevet tidligere så vant jeg bloggdesign hos whenstarscollide, Skal si det gikk kjapt unna, for det pryder jo allerede bloggen vår ! Tusen takk for Design Whenstarscollide, og lykke til med fødselen! ;-)

Bildet: det gamle designet

Hva synes dere om det nye designet ?
Kommenter her

8 Kommentarer

27.03.2011 20:32

Åherrefred, dette var ingen hyggelig lesning! Skal ikke si så alt for mye om saken - men pass på barna deres, Selv om dette ikke er dems husdyr, så er mest sannsynlig et husdyr på rømmen, selv det snilleste dyret kan det rable for. Utrolig utrolig utrolig trist å se dette bildet av lille Selma, angrepet mens hun fredlig lå ute og sov i vognen sin. Vondt i mammahjertet!

Faren til den lille jenta fant igjen dyret og tok livet av det på stedet, det er det vist mange delte meninger ang - jeg ville jo kanskje fått det avlivet på et annet vis, men hadde jeg vært i samme situasjonen tror jeg nok kanskje jeg hadde tenkt i samme baner som denne pappaen. Man mister nok litt "hodet".

Les artikkelen her(Byttet ut artikkelbildet fordi jeg synes det ble litt sterkt for bloggen)

Hva sier dere, stoler dere på husdyrene ?

 
Kommenter her

5 Kommentarer

27.03.2011 18:02

Trillet meg en liten tur innom kremmerhuset i går. Det burde jeg egentlig ikke gjort - Der var det kommet nyheter på nyheter av herlige små saker. Den butikken er nesten til å spise opp, alt er helt etter boka min stil. Nå fant jeg disse søe små knaggene som passer perfekt inn på rommet til Jennie. De kostet kun 29,- pr stk. Ching ching! Spørs om ikke jeg vil ha meg etpar til - de er jo kjempe fine å dekorere selv også, og prisen var jo ikke akkurat det store.

 

 
Kommenter her

0 Kommentarer

27.03.2011 17:38Wee! Sheeperd booties! Ei venninne fikk to par av disse i samme str til sin lille tulle. Da ble jeg den heldige eieren av det ekstra parret, tusen takk Beate!

Jennie takker og bukker - for med en hel sau på benet blir hun ikke kald ! :-)
Kommenter her

1 Kommentarer

27.03.2011 17:31

... naaaaaam
Kommenter her

0 Kommentarer

26.03.2011 11:16

Har jo lovet å guide dere igjennom oppussinger og planlegging - denne gangen kommer det litt diverse fra mine tanker om barnerommet. Her er det alt fra tapetvalg til bamsene,

Det er tapeten med mønstret vi har valgt, den skal pryde en vegg, mens fargeprøven som ligger over skal dekke de 3 andre veggene frem til vi får somlet oss til panel. Synes denne er ren og pen, ikke for barnslig er den heller. hun skal jo vokse opp der forhåpentligvis, da er det ikke sikkert at my little ponny er like kult.Jennies første bamser er med

En utrolig søt pute jeg ikke klarte å gå forbi. Fra kremmerhuset.

En gave fra svigermor - full matchings med tapeten også da gitt. Fra kremmerhuset

Håper hun ikke vokser helt ut av den lekre vuggen før rommet kan taes i bruk

Det er noe magiskt med himmel til sengen!

Og til slutt: Stellebordet! Fikk spørsmål engang i tiden om å legge ut bilde av stellebordet, men har aldri fått somlet meg til det. Så her har dere det. (Ikke det mest ryddigste da bildet ble tatt. men) Stelledelen på denne blir tatt vekk og satt på rommet hennes som en kommode :)Vil ikke handle for mye før vi er inne - dumt om det blir full kræsj. Neste prosjekt er å få lånt meg en symaskin for å lage vimpler :D
Kommenter her

4 Kommentarer

25.03.2011 17:42

Selv om Mai er et lite stykke forran oss har det vært ordentlig vårvær ute de siste dagene. har vært oppe imot 13-14 varmegrader og sol. I dag var det ikke like varmt - men jeg og Kine (+ vogner og hunder)  trosset vinden og gikk ut på tur. 2.5 timer etterpå lå jeg, babyen og hunden rett ut ihver vår kant. Det ble en litt lengre tur enn antatt da vi begynte rote rundt og havne midt i kyststier osv, det er enda godt vi begge har super-emmaljunga. Det føles ordentlig herlig og jeg ligger på sofan med GOD samvittighet! .. Vi så forresten BLOMSTER!!! Er ikke det et tegn på våren - så vet ikke jeg!


Kommenter her

1 Kommentarer

25.03.2011 17:24

Her kommer blåbærmuffinsoppskriften jeg brukte under gårsdagens bakerunde. Dette er jo egentlig enn grei grunnoppskrft for amerikanske muffins - veldig enkel er den jo, for de fleste ingrediensene har man jo somregel stående. De smakte himmelskt! Prøv du også:

Du trenger:

250 g mel
100 g sukker
2,5 dl melk
1 egg
1 dl matolje
3 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1/2 ts salt
blåbær

 

Dette er nok til ca 8-9 store muffinser.

Bland det våte i en bolle - og det tørre i en annen bolle. Rør deretter det våte forsiktig inn i melblandingen til en tykk røre. Deretter tilsetter du blåbær og vender om etpar ganger (Her kan du bruke fryste bær eller ferske bær, evt andre bær, sjokolade eller nøtter). Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter - til de er gyllenbrune. Disse egner seg godt til frysing.

Topping:

Her er det bare å prøve seg frem - disse muffinsene ble tatt på sparket så min topping er kun en blanding av blåbær og melis. men det er faktikst veldig gode uten topping også, spennende med alle disse blåbærprikkene :)

 

NAAaaaaaaaaaaaaam :)

 
Kommenter her

0 Kommentarer

24.03.2011 23:32

Hey, se på meg i denne flotte rosa dressen ! Like fake som veska til mamma, men at den er utrolig søt er det ingen tvil om! God natt :) hilsen JennieEr forresten medlem av klubben "alt-for-mange-utedresser-i-samme-str-klubben". Så vi har flaks om vi rekker bruke alle før hun er ute av 62 (evt de blir for varme). Flere som er medlem ?
Kommenter her

7 Kommentarer

24.03.2011 18:13

"whenstarscollide" hadde bloggdesignkonkurranse. Jeg skrev en liten melding i kommentarfeltet hennes og med det så vant jeg! Synes jo det er stas - forandring fryder, og nå har denne bloggen bært samme antrekket siden den ble opprettet. Hipp hurra for meg og tusen takk til deg !!! ;-)

Forresten, Kunne ikke etterlate dette bildet igjen i en butikk med opphørs-salg. Da hadde jeg ikke kunnet  ombestemt meg kommet tilbake igjen før noen andre ville tatt det med seg. Rart hvor mange fine unnskyldninger man kan finne på for å kjøpe seg noe. Jeg synes det er vakkert - hva synes du ?
Kommenter her

0 Kommentarer

24.03.2011 12:58

Kan jo ikke ha spørsmålsrunde uten noen spørsmål, slappfisker !(Trykk HER)
Kommenter her

0 Kommentarer

24.03.2011 12:54

I går var vi oppe i leiligheten for å se hvordan C og gjengen hadde det. Når man ser kaoset ser veien mot drømmen utrolig lang ut. Men det er ikke snakk om mange ukene før vi er inne. Pussing og sparkling er snart krysset av på listen og malingen kan begynne - Det er jo nå morroarbeidet begynner. For min del begynner drittarbeidet - nedpakking og sortering av alt her i den gamle leiligheten ! Men det trengs, og det er jo utrolig herlig å slippe å drasse med seg utrolig masse man ikke har bruk for, så denne gangen håper jeg på fulle søplesekker!

Her er vår kommende stue!

Jennie er med for å sjekke ståa i leiligheten :)

Rosa tar over blått! Dette er Jennie`s rom! har valgt ut en LEKKER tapet hun få på den ene veggen!Ser dere lyset i tunellen? :)
Kommenter her

2 Kommentarer

23.03.2011 17:30

Vet akkurat hvordan jeg vil ha det i den nye leiligheten - så litt innhandling i salgstidene er ikke det dummeste man gjør. Man vil jo gjerne bytte ut når man har kjøpt og holder på med oppussing, litt frisk pust i vindusskarmene, Greit å ta litt etter litt også - Er så mange butikker oppe i byen som har gått konkurs etter utvidelsen av sentret, så den ene interiørbutikken etter den andre har opphørssalg, og det liker vi !  Her om dagen fant jeg en lekker "tavle" med klyper som jeg lenge har sett etter, fant den til og med på 70% - da er det vel ingen tvil vel ? Den passer perfekt på kjøkkenet!

Fant også noen søte telysholdere som passer like godt inn som rammen over - på kjøkkenet. Disse på 50%.

Er vel ingen tvil om hvordan stil denne damen har? ;-)Også fikk jeg igjen noen strikkede sokker - Setter veldig pris på strikkeglade damer som kommer med små overraskelser. Da blir Jennie glad som slipper å fryse på bena sine,
Kommenter her

0 Kommentarer

23.03.2011 17:11

Jeg er vist ikke blandt de 70% av befolkningen som får lov å få tilgang til selvangivelsen via altinn tydeligvis. Er sikkert supermange klageinnlegg ang altinn om dagen - så da slenger jeg meg på sutrerunden. Siden vi holder på å pusse opp hele den leiligheten vi har kjøpt er det ekstra spennende å se om det blir litt ekstra penger i potten (for jeg ønsker meg jo ny sofa.) eller ikke. Kjenner tåmodigheten min tramper meg litt på tærne når jeg kommer meg inn, taster koder og blir kastet på hodetogstump ut igjen.. Synes de burde ha vært føre-var på nettopp dette her med totalkaos inne på altinn - at de erfarte fra ifjord og gjorde noe med det. var det ikke "JA" til et papirfritt land da?

Har du kommet inn ?
Kommenter her

2 Kommentarer

22.03.2011 19:43

Den ene tingen er at selvangivelsen tråkker meg på tærne, men siden jeg ikke kommer meg inn der alikvell - så gidder jeg ikke beskymre meg.

Min neste nervepirring of the day er at Silje sjekker inn på paradise. Jeg er nesten litt beskymret for henne. For som jeg nevnte tidligere er det jo dødens å sende den dama der inn på noe sånt. Godt jeg har en mann jeg kan gjemme meg litt bak. TV har sjeldent godt av slike skarpe damer som Silje! Men hun har meg i ryggen og sammen er vi muffins!

Gjett 1 gang hvorfor bildet er i sort hvitt ?føler DU med på P-D ?
Kommenter her

2 Kommentarer

22.03.2011 15:20

Er jo grenser for hvor ungt et barn skal være før du begynner å introdusere o-store tv! Men etter etpar tips fra venninner skrudde jeg over på "drømmehagen" i går. Jeg satte Jennie i vippestolen forran tv slik at jeg kunne få ordnet meg litt. Jeg gikk inn på badet men kom løpende fort ut igjen da jeg hørte den lille engelen min skratt-le. Jeg fikk ikke gjort det jeg skulle da jeg ble sittende å forgude henne istede.  Hun ELSKET programmet, flakset med armer og bein og snakket til figurene. Vil ikke at hun skal bli helt trollbundet av tv`n allerede i en alder av 3,5 mnd - men drømmehagen skal hun nok bli introdusert for en gang i ny og ned, for dette var jo bare herlig! Drømmehagen er vistnok et program for de aller aller minste (fra 0 mnd til 2 år ?) Masse flotte farger, repitisjoner, babyspråk og morsome bevegelser - Det går på NRK 10.30 hver morgen.
Men har fått et lite inntrykk av at drømmehagen egentlig er et program som skal sendes før leggetid ? hvorfor blir det sendt på morgenkvisten ?
video:jennieogdrmmehagen


Hva synes du om drømmehagen ? hva synes du om å sette barna forran tv?
Kommenter her

3 Kommentarer

22.03.2011 15:04

Det er virkelig et kupp å handle om dagen. Alt av fleece, ull og godsaker er jo på salg i de aller feste butikkene. Man gjør virkelig lurt i å ta neste års handling. I går handlet jeg en lue med ull og fleece til lillemor. Samt en reflex ulldress.Luen kan hun bruke nå til 144,5 (før 289)

Ulldressen i str 1 år til 100,- (før 399)Tenker du litt på neste år når du  nå handler ? Altså - den kommende høst ?
Kommenter her

2 Kommentarer

22.03.2011 12:37

Er det noen der ute som er på utkikk etter en vogn ? Jeg selger nemmelig denne herligheten - En Crescent classic kombivogn. Den har stått ubrukt siden jeg gikk gravid. Sportdelen har hun ikke begynt å bruke enda og bagdelen har hun brukt kun til å sove i. Vi bruker jo emmaljungaen til daglig. Nå vil jeg ha en vogn som jeg kan trene med og løpe rundt i. Så om du er interessert eller har spørsmål, send meg en mail på : Mail@livingerlokstad.com

hvorfor jeg har to vogner ? - Fordi jeg har ordentlig vogndilla vel :)(Trykk på bildene for større)
Les litt om vognen: Her og her

 
Kommenter her

2 Kommentarer

20.03.2011 15:55

Skinnet fra vinduene glittrer i øynene hennes i det hun ligget å gjør det hun synes er det beste i verden - nemmelig å ligge helt naken på teppet forran peisen og tisse ned  det som er. Så glad i kamera som jeg er knipset jeg noen urolig fine blinkskudd av den lille tulla mi. Diktet imellom bildene er faktiskt favorittdiktet mitt, det er så herlig - aner ikke hvem forfatteren er men anbefaler å lese hele! Ha en god søndag.


LIVETS HØYESTE LYKKE

Den vesle varme ungen min
Gjør rare lyder med tungen sin
Han lager merkelige ord
Til glede for sin stolte mor

Min egen lille deilighet
Jeg har slik gunstig leilighet
Til gransking av den hvite rand
Av undrerkjevens første tann
En bitteliten snehvit spiss
Av verdens minste tannebiss

Du vesle fugleungen min
Den lubne skjønne kroppen din
Med de små rare klærne på
Og foten din med tærne på
Og hånden din og armen din
Og lukten din og varmen din
Er som et kjempemesseig hav
Din mor kan øse lykke av

Men uten kamp og uten slag
Skal jeg gi slipp på deg en dag
Hvor min du er -allikevel
Skal du bli stor og bli deg selv
Nå kan jeg bare pleie deg
Og elske deg og eie deg
Og leke med deg og ta i deg
Og være bunnløst glad i deg

Men når du selv om litt blir stor
Så vil du si: "Nei, æsj da mor! "
Og selvsagt har du rett i det
Det finnes ikke vett i det
Og så en dag om femten år
Skal denne bylten uten hår
Som sutter sine egne tær
Si: "Mor, så gammeldags du er"!

Og ser du mitt fotografi
Så vil du le av det og si:
"Tenk dette her er mor og far
Å, gid så rare dere var! "
Hva sorger det vil volde meg
I strid for å beholde deg
Hva kamp det enn vil skape meg
Så vil jeg sikker tape deg...

Vi snakker sammen uten ord
For selvsagt sjønner jeg, din mor
Allverdens rare gurglelyd
Jeg legger munnen form av fryd
Mot nakkegropens myke skinn...

Å, vesle fugleungen min!

Er hun ikke herlig og utrykksfull ?
Kommenter her

2 Kommentarer

19.03.2011 23:26

Tok et litt mere smakfult bilder av cupcakeresultatet mitt - Fristet ?


Kommenter her

4 Kommentarer

19.03.2011 23:25

Yes, en liten oppdatering på mors første ordentlige tur ute! Startet vorspel her i huset mens C og J dro til en annen pappa som var hjemme med barn. Vi ble en søt liten gjeng jenter som drakk seg enda søtere på vin og bailays før turen gikk ut på byen. Denne gangen klarte jeg slå meg såpass løs at jeg kjenner det godt i dag - dagen derpå! Det aller værste med hele greia er at jeg ikke fikk amme babyen min på lenge, valgte å vente helt til i kveld med det. trodde ikke at det skulle være så viktig for meg - men jeg savnet virkelig den nærheten man har under amming, det ble liksom aldri det samme med flaskemating. Morsomste kommentaren for kvelden "Hey, Liv - Puppene dine har vokst siden isted jo", Var det noen som sa melkespreng ? Her kommer etpar bilder:

Faktiskt veldig uvant å slenge på seg festsminken - er vel et år siden sist.En fabelaktig jentekveld ble det! I dag slapper jeg av i sofan og lader batteriene.

Ha en fin lørdag :)
Kommenter her

0 Kommentarer

18.03.2011 09:29

Det er ganske mange det ! For å gjøre et innlegg som kunne vært kjempe langt , kort - så sier jeg bare en ting: Jeg har personer med downs i jobben min, nydligere mennesker finnes ikke, tenk å være så glad i hver minste lille ting, sette pris på det aller meste - beundringsverdig, jeg tror vi alle har noe å lære av dem! Trist å se at SÅ mange nærmest er med på utrydde downs syndrom. Da er da værre ting å frykte ved en tidligultralyd enn dette!

Edit: Dette fikk meg plutselig på tanken om hvor mange friske barn som blir abortert iløpet av et år, glemmer vi dem ?

Les dagens artikkel i VG her! Hva mener du, er du for å innføre tidlig ultralyd i uke 12 for å utelukke downs?

Velger å avslutte med dette :

VELKOMMEN TIL NEDERLAND!

Jeg blir ofte spurt om å forklare hvordan det er å ha et handikappet barn, for å prøve og hjelpe de som ikke har delt denne unike opplevelsen til å forstå hvordan det er, slik at de kan forestille seg hvordan det føles. Slik er det:

Når du venter barn, er det som å planlegge en fantastisk ferietur til Italia. Du kjøper en stabel med guidebøker og legger store planer. Colosseum, Michelangelos David, Gondolene i Venezia - kanskje lærer du noen nyttige fraser på italiensk. Alt er veldig spennende.

Etter måneder med ivrig forventning kommer endelig dagen. Du pakker kofferten og drar av sted. Flere timer senere lander flyet. Flyvertinnen tar mikrofonen og sier, "Velkommen til Nederland".

"Nederland ?!?",sier du. "Hva er det du sier; Nederland? Jeg hadde bestilt tur til Italia! Jeg skulle vært i Italia nå. Hele livet har jeg drømt om å få reise til Italia."

Men det er en endring i flyets rute. De har landet i Nederland og der må du bli. Det viktige er at de ikke har tatt deg med til et forferdelig, skittent sted, fullt av nød og sykdom. Det er bare et annet sted.. Så du må gå ut og kjøpe nye guidebøker. Og du må lære et helt nytt språk. Og du vil bli nødt til å møte en hel mengde nye mennesker som du ellers aldri ville ha møtt.

Det er bare et annerledes sted. Det er roligere enn i Italia, ikke så flott som Italia, men når du har vært der en stund og du får pusten igjen, ser du deg rundt.. og du begynner å legge merke til at Nederland har vindmøller.. og Nederland har tulipaner. Nederland har til og med Rembrandt. Men alle de du kjenner er travelt opptatt med å reise til og fra Italia... og alle skryter av hvor fabelaktig fint de har hatt det der. Og for resten av livet kommer du til å si: "Ja, det var dit jeg hadde tenkt meg også. Det var det jeg hadde planlagt."

Og smerten ved det vil aldri, aldri bli borte, fordi tapet av en drøm er et veldig, veldig tap.

Men?? hvis du tilbringer livet med å sørge over at du ikke kom deg til Italia, vil du aldri føle deg fri til å nyte de helt spesielle og skjønne sidene.. ved Nederland.
Kommenter her

0 Kommentarer

18.03.2011 09:10

Det er ikke noe hokkuspokkus - dette har jo nærmest blitt en trend, så dette kan dere jo..

Dere spørr, jeg svarer ! ;-)

 

Kan jeg ønske dere en god fredag i samme slengen ?
Kommenter her

7 Kommentarer

18.03.2011 08:55

.. nei, hælene holder jeg plassert på bakken i dette snøværet, men jeg skal ikke legge sjul på at mor skal lukte litt på vinflasken i dag. Begynte tidlig i dag å smatte på ordnene for det er jo utrolig sjeldent jeg har planer på en fredag, det er liksom alle andre ikke-mødres plandag det, eller ? haha. Litt vin med venninnene i dag, for min del holder det vel bare med korken - har jo ikke festet på et år, om man ser bort i fra en rolig ost og vin kveld, men da satt bare Jennie i tankene mine og jeg løp hjem når bytiden kalte de andre ut. Nå er hun 3,5 mnd så føler på ingen måte at dette er feil,  denne gangen vil jeg også ha babyen min i tankene, men prøve å fokusere på å ha det litt morro også. Dette er nok noe vi alle sammen har godt av - og hvor godt har ikke pappane med litt alenetid med småttingene, så dette blir nok bra!Var ikke dette bildet herlig ? Blinkskudd med meg selv som fotograf!
Kommenter her

2 Kommentarer

17.03.2011 20:42

Får kaste meg på trenden - som i lange tider har vært i tankene. Ting går ikke alltid etter planen når man har en liten baby som krever sitt om dagene. Men i dag kom vippestolen til unnsettning og cupcakes ble det. Dette er helt nydelige cupcakes med vaniljesmak, valgte å lage en som var enkel med ikke så alt for mange nye ingredienser, så kan jeg spe på litt når erfaringen kommer seg. Så kom igjen - bli med på bakingen:

Du trenger:

6 dl hvetemel
2 dl melk
250 g smør
3 ts bakepulver
4 dl sukker
4 egg
1 ts vaniljeessense

Start med å piske smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett deretter eggene, pisk inn et og et egg godt. Tilsett vaniljeessensen. Fortsett med å sikte sammen hvetemel og bakepulver i en egen bolle som du etterpå tilsetter vekselsvis med melk. Bruk gjernme en visper, men visp ikke lengre enn nødvendig.

Fordel deigen i muffinsformer (3/4 fulle). Stek dem midt i ovenen på 175 grader ca 20-25 min.

Avkjøl muffinsene mens du kaster deg inn i frostingverden. Der kan du velge mye forskjellig, men denne brukte jeg:

FROSTING

Du trenger;

250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
Konditorfarge

Pisk sammen smøret, essensen, melken og ca 4 dl av melisen til en luftig og smidig smørkrem. Tilsett deretter mer melis litt etter litt, pisk godt imellom hver tilsettning til den er tykk med god smørkonsistens.

Jeg synes det er greit å bruke disse engangsposene til å pyntingen, da blir det ikke så mye kliss og du kan gjøre variere mere med de forskjellige tuppene (fåes i alle matvarebutikker)

Klæsj på, og strø over pynt om du vil :)Mine muffins fikk en rosa touch til ære for  Silje Winther som kommer på besøk.NB: ikke sett frostingen i kjøleskapet før bruk, da stivner den - Ikke ha frostingen på varme muffins, da smelter den Det er fort gjort å bli hektet, pass dere! Denne oppskriften gav meg 12 store muffins og 7 Ekstra store!
Kommenter her

0 Kommentarer

17.03.2011 19:05

I dag kom hemmelig-venn gaven min med posten, den har jeg ventet spent på i mange dager. Lurer du på hva en hemmelig venn er, eller hva jeg fikk i min forrige pakke - se her!

Er du like spent som meg ?Oppi her var det masse fint !! En ullbody (som man aldri får nok av),  en "min første tann - boks", en nydelig sparkebukse og et utrolig kreativt kort! Ble  kjempe glad - og jeg vet hvem du er, tusen takk !!!
Kommenter her

1 Kommentarer

17.03.2011 18:57

... vi har laget hånd og fotavtrykk til "min første bok"! Det var ikke så enkelt men det ble ikke så aller værst:

søtt, hva?
Kommenter her

0 Kommentarer

16.03.2011 20:12

Det var vist noen som fikk med seg at  vi elsker hjemmestrikk. Jeg er bare nødt til å vise frem noe hun fikk til dåpen sin. Denne nydelige dukken er nemmelig strikket av en liten jente på hele 9 år. Det hadde dere vel ikke trodd ? Den lille frøkna heter Mari og er datteren til Siren (hun som har vært så flink til å lage alle tøflene til jennie).

 

Her blir hun introdusert for den nye dukken, litt skeptisk og spennende med masse farger.Så kom smilet :Er den ikke herlig ? Hun kommer nok til å bli like flink som mammaen sin når hun blir stor.
Kommenter her

5 Kommentarer

16.03.2011 19:01

Siden vi holder på å pusse opp den nye leiligheten er jeg full av ny energi og inspirasjon. Så i dag har jeg lagd små bokser til Jennie`s rom. Var i dag å plukket ut tapet til den ene veggen hennes, så boksene vil stå i samme stil til den. Planen er å gi henne et barnerom i Shabby chic før hun får stemmerett i huset og nekter! Jeg er frelst av den stilen - og sparsom er den også, chabby chic oser jo av gjenbruk! :)

Før:

Etter:Var de ikke morsome ?
Kommenter her

3 Kommentarer

15.03.2011 22:31

Er det null håp for at tommelen forblir på utsiden når hun har begynt slik som dette (bildene under) ? Klar over at dette lille sjarmtrollet hele veien har hatt en godt suttebehov, hun er jo avbildet inni magen med hånden inni munnen, og hun måtte ha sutt allerede på hennes andre levedag, men hun har jo  også kost seg maksimalt med sutten frem til nå. Så fort sutten detter ut ligger hun å slafser på tommeltotten mens pekefingeren koser oppå nesa. Jeg har ikke gitt meg, jeg skal kjempe en kamp med sutten enn så lenge - den er lettere å avvende når hun blir større, tenk!

Har vi fått oss en liten tommelsutter tro?


Kommenter her

0 Kommentarer

15.03.2011 19:50

Dette var ønsket, så da starter vi opp med den første lavkarboretten i bloggen. Denne retten er like fin til lunsj som til middag - også kan du variere med innholdet.

Du trenger:

Egg
Rømme
Kokt skinke
Tomat
ost  
Krydder om du vil.

2 egg og to klatter rømme ( eller to dæsjer med fløte) blandes sammen.  gir ca 2-3 pannekaker.

Dette er pannekakerøren og stekes til tynne pannekaker. Ha tålmodighet ;-)

Skjær skinke i strimler, tomaten i biter, ha på ost og litt rømme og kryddre etter egent ønske. Rull forsiktig pannekakene, nb: litt vanskeligere å håndtere enn vanlige pannekaker!

Ha litt salat ved siden av  og vips - en god lunsj/middag

Dette er en knall god rett, synes nå jeg - det går super fort om du er på farten eller har litt dårlig tid.
Kommenter her

3 Kommentarer

15.03.2011 19:28

Nå har håret hatt en lang hvile fra det ene og det andre, så etter en graviditet er det påtide med en vårrengjøring. Lengden er kortere og i går valgte jeg å gjøre underhåret litt mørkere for å gi håret en liten ny vri - det gir jo en fin dybde. Skulle gjerne vært sorthåret som tidligere, men det tar så sabla lang tid å bli lys igjen, så da ble dette alternativet:Hva synes du, ser du en forskjell?
Kommenter her

2 Kommentarer


hits