Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


27.02.2012 13:34

.. nå som vår har gått dundas har jeg lyst til å bake alt mulig, og lage masse ovnsretter, typisk!

 
Her er bollene helt deigete på toppen, og sortbrente under..
Kommenter her

2 Kommentarer

25.02.2012 18:31

Tror dere Jennie likte Chai Latten min ?Kommenter her

3 Kommentarer

24.02.2012 15:26

Jennie storkoser seg i lekeland med de søte kusine sine! :-)

 

 
Kommenter her

1 Kommentarer

23.02.2012 11:05

Da er endelig ferieturen bestilt. I midten av mai er vi klare til avreise. Ned å besøke "bestemor nine" i Alanya. Det blir første turen med Jennie utenlands så jeg er veldig spent på hvordan det vil gå. men vi har jo mamma i nærheten og stedet er jo ikke helt ukjent. Selv om planene har vært der - så har vi ikke vært der nede siden september 2009, så dette her ser jeg virkelig frem til. Noen mimrebilder fra 2009:Har du erfaringer med en 1 åring på sydentur, har du noen tips å dele ?

Kommenter her

4 Kommentarer

22.02.2012 19:25

.. så er det på sin plass at hun har en fancy matboks også?

 


søt ?
Kommenter her

3 Kommentarer

21.02.2012 17:57

Her kommer en liten bit bilder fra litt sofalek i dag. Er ikke så ofte speilrefleksen blir brukt om dagen, og her er hun jo så hyper at det ikke er like lett å ta bilder av henne  som det det var den gang hun var mindre og bare la helt stille, knis


Kommenter her

1 Kommentarer

19.02.2012 13:18

Da var designet endret på bloggen. Det skal bli morro å se om jeg nå klarer å vende meg til noe annet enn det jeg er vant med, kanskje må dere vende dere til det selv ? Hva synes dere, det er jo tross alt dere som er inne å leser :) Ønsker alle en fin og solfylt søndag - GOD ferie!

Kommenter her

7 Kommentarer

18.02.2012 10:34

Hompet over denne fine, men triste lesningen hos Jungtweets, vil veldig gjerne dele den med dere, Kanskje vil dere selv dele den videre også, tror den kan åpne opp mange øyne og vise at det er de små tingene i livet som virkelig betyr noe. Kanskje vil det redde et forhold også ?

 

Skrevet av en ektemann:

Jeg kom hjem om kvelden, og min kone hadde servert middag,  jeg tok henne i hånden og sa:  -" jeg har noe jeg må fortelle deg". Hun satte seg bare ned og spiste stille. Jeg observerte smerten i øynene hennes. Plutselig visste jeg ikke hvordan man åpner munnen. Men jeg måtte la henne vite hva jeg tenkte. "Jeg vil ha en skilsmisse" sa jeg helt rolig. Hun så ikke ut til å bli særlig irritert av mine ord, i stedet spurte hun meg stille "hvorfor?"

 

Jeg unngikk hennes spørsmål, og dette gjorde henne sint. Hun kastet bestikket sitt og ropte til meg "Er du ikke en mann!" Den kvelden snakket vi ikke med hverandre. Hun gråt. Jeg visste at hun ønsket å finne ut hva som hadde skjedd med vårt ekteskap. Men jeg kunne ikke egentlig gi henne et tilfredsstillende svar, hun hadde mistet mitt hjerte til Jane. Jeg elsket henne rett og slett ikke lenger. Jeg syntes bare synd på henne.

 

Med en dyp følelse av egen skyld, utarbeidet jeg en skilsmisseavtale som sa at hun kunne beholde huset vårt, bilen og en 30 prosentandel av selskapet mitt. Hun kikket på den, og deretter rev hun den i stykker. Kvinnen som hadde brukt ti år av sitt liv med meg hadde blitt en fremmed. Jeg syntes synd på henne.

 

Bortkastet tid, ressurser og energi, men jeg kunne ikke ta tilbake det jeg hadde sagt, for jeg elsket Jane så høyt. Til slutt skrek hun høyt til meg, og egentlig var det dette jeg hadde forventet. For det å se henne gråte var faktisk en slags frigjøring. Ideen om skilsmisse, som hadde besatt meg i flere uker syntes å være fastere og klarere nå.

 

Den neste dagen kom jeg hjem veldig sent, og jeg fant henne sittende og skrive ved bordet. Jeg spiste ikke kveldsmat, men gikk rett i dvale og sovnet veldig fort fordi jeg var trøtt etter en begivenhetsrik dag med Jane. Da jeg våknet om natten, så satt hun fortsatt der ved bordet. Jeg visste bare at jeg ikke brydde meg, så jeg snudde meg bare og sov videre.

 

Dagen etter presenterte hun sine skilsmissevilkår:  Hun ville ikke ha noe fra meg, men trengte en måneds varsel før skilsmissen. Hun ba om at i denne ene måneden skulle vi kjempe sammen for å leve et så normalt liv som mulig. Hennes grunner var enkle: sønnen vår hadde sine eksamener i en måneds tid fremover, og hun ville ikke at vi skulle forstyrre ham med vårt ødelagte ekteskap.

 

Dette var i grunnen greit for meg, men hun hadde noe mer på hjertet.. Hun spurte meg om å huske hvordan jeg hadde båret henne inn i huset på vår bryllupsdag. Hun ba om at jeg kunne gjøre det samme hver dag i en måned. Jeg skulle altså bære henne ut av soverommet vårt til inngangsdøren hver eneste morgen. Jeg trodde hun var blitt gal. Bare for å gjøre våre siste dager sammen utholdelig, så aksepterte jeg hennes merkelige forespørsel.

 

Jeg fortalte Jane om min kones betingelser. Hun lo høyt og syntes det var absurd "Uansett hva slags triks hun bruker, så må hun jo innse denne skilsmissen!" sa hun hånlig.

 

Min kone og jeg hadde ikke hatt noe kroppskontakt etter at mine intensjoner ble bragt for dagen. Så da jeg bar henne ut på den første dagen, var vi begge litt klønete. Vår sønn klappet bak oss, "pappa holder mamma i armene". Hans ord brakte meg en følelse av smerte. Fra soverommet til stua, så til døren. Jeg gikk over ti meter med henne i armene mine. Hun lukket øynene og sa lavt, "ikke fortell vår sønn om skilsmissen" Jeg nikket, litt opprørt. Jeg satte henne ned utenfor døren. Hun gikk for å vente på bussen til jobb. Jeg kjørte alene til kontoret.

 

På den andre dagen gikk alt mye lettere. Hun lente seg inntil brystet mitt. Jeg kunne kjenne duften av blusen hennes. Jeg innså nå at jeg ikke hadde sett særlig nøye på denne kvinnen i lang tid. Jeg skjønte at hun ikke var ung lenger. Det var fine rynker i ansiktet hennes, og håret hennes hadde grånet. Vårt ekteskap hadde slitt på henne. Et lite øyeblikk lurte jeg på hva jeg hadde gjort mot henne.

 

På den fjerde dagen, da jeg løftet henne opp, så fikk jeg en følelse av intimitet. Dette var kvinnen som hadde gitt ti år av sitt liv for meg. På femte og sjette dag, innså jeg at følelsen av intimitet vokste igjen. Jeg fortalte ikke Jane om dette. Det ble lettere å bære henne ettersom måneden gled forbi. Kanskje denne daglige treningen gjorde meg fysisk sterkere.

 

Hun skulle velge hva hun skulle ha på seg en morgen. Hun prøvde på ganske mange kjoler, men kunne ikke finne en som passet helt. Så sukket hun "alle mine kjoler har vokst seg større". Jeg innså plutselig at hun var blitt så tynn, og det var grunnen til at jeg kunne bære henne mye lettere.

 

Plutselig slo det meg - hun hadde gjemt så mye smerte og bitterhet i sitt hjerte. Ubevisst strakk jeg ut hånden og rørte ved hodet hennes.

 

Vår sønn kom inn og sa, "pappa, er det ikke på tide å bære mamma ut"  For ham var dette blitt en viktig del av livet. Min kone gestikulerte til sønnen vår om å komme nærmere, og hun klemte ham tett. Jeg snudde ansiktet vekk fordi jeg var redd jeg skulle ombestemme meg i siste minutt. Jeg holdt henne i armene mine mens vi gikk fra soverommet, gjennom stua og ut i gangen. Armen hennes omkranset halsen min mykt og naturlig. Jeg holdt hennes kropp tett, det var akkurat som på vår bryllupsdag, men hennes lette vekt gjorde meg trist.

 

På den siste dagen, da jeg holdt henne i armene mine, så kunne jeg knapt bevege meg et skritt. Vår sønn hadde allerede gått til skolen. Jeg holdt henne fast og sa til henne jeg hadde ikke lagt merke til at vårt liv manglet intimitet. Jeg kjørte deretter til kontoret og hoppet raskt ut av bilen uten å låse døren. Jeg var redd for at en liten forsinkelse ville få meg til å ombestemme meg, jeg gikk opp trappen, åpnet døren, og sa til Jane: "Beklager, jeg ønsker ikke denne skilsmissen lenger"

 

Hun så svært forbauset på meg, og deretter rørte hun ved pannen min "har du feber?" sa hun. Jeg flyttet hånden hennes fra hodet mitt. "Beklager, Jane", sa jeg "men jeg vil ikke skilles" Mitt ekteskap og livet var blitt kjedelig fordi min kone og jeg ikke verdsatte detaljene i vårt liv, ikke fordi vi ikke elsket hverandre lenger. Nå innså jeg at siden jeg bar henne inn i mitt hjem på vår bryllupsdag, så var det meningen at jeg skulle holde henne fast inntil døden skiller oss.


Jane syntes plutselig å våkne opp. Hun ga meg en kraftig ørefik, og så smalt hun døra igjen og brast i gråt. Jeg gikk ned til bilen, og kjørte bort. Jeg dro innom en butikk på veien hjem, og der bestilte jeg en stor blomsterbukett til min kone. Den unge damen bak disken spurte meg hva hun skulle skrive på kortet. Jeg smilte og sa: Skriv følgende: "Jeg vil bære deg ut hver morgen inntil døden skiller oss fra hverandre"

 

Den kvelden kom jeg hjem med blomster i hendene og et smil i ansiktet. Jeg gikk opp trappene, for å finne min kone i sengen - død. Min kone hadde kjempet mot kreften i månedsvis, og jeg var så opptatt med Janes og mine egne behov at jeg ikke engang hadde lagt merke til det. Hun visste at hun ville dø snart, og hun ønsket å spare meg for den negative reaksjonen fra sønnen vår, i tilfelle vi hadde presset gjennom med skilsmisse..

 

Så i øynene til sønnen vår - ville jeg være en god og kjærlig ektemann.

Ukjent
Kommenter her

6 Kommentarer

15.02.2012 11:17

Bestemor Astrid skal selge den flotte leiligheten i idylliske Stavern og flytte hit til Sandefjord, det gleder vi oss masse til! Denne damen kan virkelig dette med interiør, løp og kjøp sier jeg bare !

 

 Kommenter her

2 Kommentarer

14.02.2012 17:54

Som helsefagarbeider student blir jeg flau og provosert over hvordan mange blir behandlet. Det har den siste tiden vært saker på saker om eldre og syke som har fått helt forferdelig behandling. i kun iført sykehusdrakt med sykdommen sin hengende i et skilt rundt halsen ble ei sendt avsted, for ikke å nevne dagens lesning - forlatt kald og sulten i sykehusutgangen i flere timer.  Er det slik behandling våre eldre fortjener ? Er dette resultatet av innskrenkningene?

Jeg vet en ting, at slikt skal ikke skje i nærheten av meg !Bildet: Tatt under sengereiing på skolen i dag
Kommenter her

2 Kommentarer

12.02.2012 17:24

I dag har vi hatt en fantastisk fin dag. Solen har skint - det har vært skikkelig påskevær. Da passet det seg godt med nystekte boller og vamt kakao. Ei venninne kom innom med en herlig bukett med tuliaper. En etterlengtet mamma-kopp (min heeeelt egne) fra Christer og en søt "best mum" bamse fra Jennie. Så utrolig koselig med oppmerksomhet på en "Helt vanlig dag". Håper alle har hatt en like strålende morsdag som meg! :)


Kommenter her

1 Kommentarer

12.02.2012 10:50
Kommenter her

1 Kommentarer

11.02.2012 17:12

Regnet med dette her ikke er en ukjent setting for småbarnsmødre?

Jeg skulle bare inn på soverommet å hente etpar sokker da jeg kom ut igjen til dette synet. Lillemor hadde åpnet skuffen på kjøkkenet og forsynt seg med barnegrøt. Hun var vel sulten ? Jeg kunne jo ikke annet enn å le av hun der hun satt midt i alt pulveret og gomlet til den store gulmedaljen.
Kommenter her

3 Kommentarer

10.02.2012 18:46

Begge grøttypene er fra Semper Småfolk og inneholder den probiotiske bakterien Lactobacillus paracasei. "Matloven krever at alle næringsmidler som omsettes i Norge skal være trygge. Det stilles også ekstra strenge trygghetskrav til mat beregnet for små barn, og i tillegg er det krav til at ingredienser i barnemat skal være dokumentert egnet til små barn.

 

Basert på VKMs nytte- og risikovurdering har Mattilsynet konkludert med at Flerkornsgrøt med probiotika, for barn fra 1 år, og Havregrøt med probiotika, for barn fra 1,5 år, fra Semper Småfolk, ikke oppfyller kravene til trygg mat til små barn i regelverket. Mattilsynet nedlegger derfor omsetningsforbud for disse produktene, skriver Mattilsynet" Les mere HER !

 

 

 

Vi har ikke brukt denne grøten noe særlig heldigvis, men har kjøpt den etpar ganger, har likt nestle og hipp sin grøt aller best. Spre ordet :)
Kommenter her

4 Kommentarer

08.02.2012 22:36

Kusiner i lekeland
Kommenter her

1 Kommentarer

05.02.2012 19:26

På fredag rettet vi tre generasjoner snuten mot Hallingdal med sola skinnende inn bakruten. Gudmoren til både Jennie og jeg som besøkes. Det er så nydelig å komme opp i fjellene, den norske naturen. -18 med snøen som glitrer på trærne, langt ifra som vinteren nede i byen. Det bor en liten degus her, et chilenske ekorn som Jennie ha falt pladask for, tross i et lite bitt i fingeren er den like spennende!! skulle gjerne gitt dere skikkelige snøbilder av et vakkert vinterlandskap men det er begrenset hva mobilen inneholder. I morgen retter vi snuten hjem igjen. Fortsatt fin helg til dere :-) (oppdatert innlegget med etpar bilder av landskapet, pluss et bilde der jennie tar vare på en sovende bestemor nine ved å gi henne "voffen" sin)
Kommenter her

2 Kommentarer


hits