Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


28.02.2011 11:53

video:jennie


I går tilbringte vi mange timer på teppet, hun var så herlig der hun lå og strevet seg igjennom latter, smil, konsentrasjon og prat. Herlige lille jenta mi utvikler seg hver dag.
Kommenter her

2 Kommentarer

27.02.2011 12:17

Er jo så utrolig mange som legger ut sin egen outfit for dagen. Da tar jeg imot den ballen og legger dermed ut Baby-J sin outfit:
Haha! God søndag :-)
Kommenter her

2 Kommentarer

25.02.2011 19:38

Var noen her og på babyverden som lurte på oppskriften på lyslagingen, så her kommer den:

Du trenger: Strykejern, bakepapir, bilde printet ut på ark (eller en serviett)


Rull bakepapiret rundt lyset, med bildet i midten som på bildet:

Stryk forsiktig over med strykejernet, pass på å ikke ha for høy tempratur, da vil det smelte for mye. prøv deg frem, begynn med lav varme og skru heller opp litt etter litt.

Veldig lekkert å lime på blondekant og annen pynt rundt lyset også.
Om du lager, legg gjerne link inn i kommentarfeltet så jeg kan komme inn å se ! :)

kreative tips mottas med en stor takk!
Kommenter her

19 Kommentarer

25.02.2011 10:37

I dag gjorde jeg mitt første forsøk på å lage bilde på lys-  Det var jo utrolig lettvint, og ikke minst billig pynt. skal ha denne i bakhodet når det kommer til dåpspynten, nå skal jeg handle inn noen fine servietter - det vil jeg prøve neste gang.Hva synes du ? ;-)
Kommenter her

7 Kommentarer

24.02.2011 15:35

.. Så den 4 år gamle tantungegutten min da han fikk Jennie på fanget sitt for første gang i dag. Mamma har kommet hjem fra Tyrkia, så i dag møttes vi (nesten) hele gjengen. Kan tro hu er stolt som har to så vakre barnebarn ja. Dette blir jo litt i det private - Så dette innlegget er dedikert til mine familie-lesere! :-)

Jenniepenny sover en liten powernap, mens mor koser seg med chailatte og john Mayer! ,-)
Kommenter her

3 Kommentarer

24.02.2011 10:54

Jeg våknet i natt og lurte på hvordan hodet til Jennie plutselig var blitt lite og eggeformet

..Frem til jeg innså at det var albuen til Christer jeg koste på. Jennie lå godt i vuggen sin å sov hun.

Det er rart alt man kan gjøre og forestille seg når man våkner opp fra den dypeste søvnen gitt.  Ønsker alle sammen en flott torsdag! :-)
Kommenter her

0 Kommentarer

23.02.2011 09:26

Er bare nødt til å tipse, og ikke minst anbefale smekkene fra Lillemille.dk. Jeg er overrasket over hvor god kvalitet det er på dem, de er tykke og ikke minst utrolig fine. Design din egen tekst og velg egne farger. Bestiller du over 6 stk så blir det billigere pr stk. jennie (og ikke minst mammaen) er veldig glad for disse vi har  bestilt, og flere vil det nok bli, for nå starter siklingen.Woops

Tips på morsome tekster vil jeg gjerne ha, blir så blank i hodet når man sitter midt i bestillingen. Foreløbig har vi: "daddys little cupcake", "Mammas skatt", "Baby-J", "Jennie Penny", "Jennie" og "Pappajente"
Kommenter her

3 Kommentarer

23.02.2011 08:19

Står opp før datteren min og koser meg forran nettavisene med en kopp te idet en overskrift smeller meg i ansiktet. "haiti: selger barn for syv kroner". Om jeg kan være helt ærlig, så har haitioffrene falt litt ut av tankene mine, det skjer nye katastrofer hver dag, de nye tar opp plassen, desverre. Tar meg selv i å få en ordnentlig dårlig følelse her jeg sitter  å nyter stillheten før den lille jenta mi våkner, mens foreldre nede i haiti selger barna sine i god tro for 76 pence, eller ca 7 kroner til "snille" mennesker som lover barna en sikker fremtid hos rike familier - mens sannheten er så mye værre. De blir offre for menneskehandel - Er du heldig blir du brukt som billig arbeidskraft, er du uheldig havner du hos en skitten gammel mann med store seksuelle behov."De regner med at rundt 3000 barn ble utsatt for trafficking på Haiti før jordskjelvet, men ingen har oversikt over hvor mange som har forsvunnet etterpå"

Det er ett år siden sjelvet rammet haiti - enda lever 1 million mennesker i telt. Prøv å lukke øynene og føle fykten, ensomheten, frustrasjonen, sorgen og det desperate sinnet - Det går ikke. Vi har det så godt, at virkeligheten i de langt fattigere landene er uvirkelig for oss. Neste gang du  "ikke liker" maten så tenk at det finnes mennesker i verden som hadde stått på knærne forran deg for restene dine, de du skraper av tallerkenen når du er mett.

VI HAR DET BRA, VI!
Kommenter her

2 Kommentarer

23.02.2011 07:56

Er det noen cupscakes-bakere her, som veldig gjerne vil gi meg noen gode oppskrifter, evt noen tips om hvordan jeg enkelt kan lage en lekker topping uten at alt klisser seg maks til ? Det er jo så populært med disse muffinsene nå, så noen søte små må jo pryde kakebordet under dåpen.

Når det kommer til selve dåpskaken satser jeg ikke på å lage den selv. Fant faktiskt en veldig flink dame via søk på nettet. Det viste seg jo at hun bor i nabobyen, kunne ikke annet enn å kontakte henne, og gjett om hu ville ta på seg dåpskake oppdraget vårt - Yeeeeessss! ;-) Gleder meg til å se hvordan resultatet blir, ønsket meg noe lekkert men enkelt!Legg gjerne ut dåpskake/cupscakesbilder, så kommer jeg inn å titter
Kommenter her

5 Kommentarer

21.02.2011 23:06

Da kan jeg stryke en ny ting av listen. jeg har nemmelig startet opp med treningen på sreningssenteret igjen. Denne gangen et nytt senter da. Er faktiskt et år siden sist om man ser bort ifra at jeg har gått meg igjennom hele svangerskapet. I dag skulle vi kaste oss på en time med bodyjam, men endte opp med afromoves, enda bedre - dette hadde jeg savnet hele svangerskapet, men må si jeg savner instruktøren på det forrige sentret da, men hey - kanskje det går seg til når kroppen vender seg til litt bevegelse. Kondisjonen min forsvant tross alt med vannet!

Tro det eller ei, men det var helt fantastiskt herlig å være igang igjen. Så nå, lille Jennie`n min - nå skal du snart få oppleve "mini-team".Har du prøvd afropowerdance/Afromoves ?

Kommenter her

3 Kommentarer

21.02.2011 13:28

Hva er meningene om kosekluter her ?

Jennie har blitt veldig glad i kaninen sin. Siden hun er så glad i å ha ting godt oppe i ansiktet, samt holde armen rundt ting så har jeg lagt denne ved henne under amming, leking, kosing, soving. Jeg tror den vil være til god trøst når hun blir litt eldre - når tiden for overnattinger er her. En trygghet med disse kjente luktene.

Nå må jeg bare passe på at jeg kjøper inn 1-2 stk til. Men disse er av veldig god kvalitet, også er dem jo så ufattelig fine.Stemmer for at teddykompaniet starter svær butikk i Norge, helst midt i Sandefjord :-)

 
Kommenter her

4 Kommentarer

19.02.2011 09:03

I dag skriver jeg et hedersinnlegg til dere der ute som er alenemødre til en liten en, eller kanskje to eller tre. Etter jeg selv fikk ei tulle ser jeg virkelig opp til dere.

Bilen min ble solgt mens jeg lå på barsel, og like etterpå klarte min samboeren og dulte borti en buss med den andre bilen vår, dermed sitter jeg nå i en mellomperiode uten bil. Jeg er helt manisk når det kommer til å ta bussen - heldigvis har min kjære C en fleksibel jobb og har dermed kunne hjelpe til litt ekstra om det har vært noe, som sykehusbesøk, legetime, handling etc. Nå kan jeg jo lene meg godt inntil kuldegradene også. I tillegg bor vi ganske dumt til, så jeg må ha hjelp hver gang jeg skal ut av huset og ned bakken her på glatta. Så jeg ser virkelig frem til flyttingen der det faktiskt bare er å "gå ut". Tenker på dere alenemødre - dere som kanskje ikke har familie i nærheten itillegg, hvordan klarer dere alt med småbarna på slep, er jeg bortskjemt eller går det seg til med vaner ? Handling, legebesøkene, barnehager, kuldegrader, uten bil - langt unna byen, "helt om dagen, helt om natten" middagslaging, rengjøring mens en baby skriker, for ikke å snakke om en lang god dusj. Får panikk bare av tanken. Dere er høyt respektert :-)

I dag har jeg stått opp, mens far og datter ligger igjen snorkende i sengen, planen er å stikke av med firmabilen til min lille rømningshule (brun og blid) etterfulgt av en tur på meny for innhandling av deilig frokost, om klokka samarbeider.

Når jeg tenker på alt C gjør for meg og oss, føler jeg meg utrolig heldig, og ikke minst takknemmelig, hvordan skulle jeg klart alt jeg har klart, gjort alt jeg har gjort - uten å slite meg selv fullstendig ut, uten C ? Vi hadde nok fryst ihjel. ( jeg og peisen går nemmelig ikke overens)Tror det er lurt å sette seg ned å være takknemmelig for det man har, lite eller stort. Man vet sjeldent hva man har før man har mistet det! :) Eller hur?
Kommenter her

9 Kommentarer

17.02.2011 22:00

Det er mulig hormonene ennå sitter dypt og godt inne i denne kroppen enda, men denne sangen gir meg en våt kant. Utrolig vakker, og kanskje en vekker til de som ikke velger den dyrebare tiden med barna sine. Jeg sier bare en ting:

Ta vare på øyeblikkene, dem er over før man vet ordet av det. Hør:

Så, hva synes du ?
Kommenter her

2 Kommentarer

17.02.2011 14:03

Bud akseptert - BBLventetid er over - Vi er endelig blitt huseiere

Etter en liten stund med bergogdalbaner i følelsene går vi nå endelig under titelen "huseiere".  Spiser litt godt på ordene, for nå kan vi endelig etablere oss ordentlig - bygge vårt egent rede ! 1 mars står vi klare med hammer og spiker, da skal redert pusses opp. hvorfor ellers tror dere jeg i stillheten har skrevet om barneromsplaner ? Dette gleder jeg meg stort til - min fantastiske lille familie!bildet: tyrkia 2009
Kommenter her

4 Kommentarer

17.02.2011 11:40

Aldri hatt interessen av å se på unge mødre. men etter jeg fikk barn så har synspunktene rundt det endret seg til det motsatte. Bestemte meg for at mandager er min kveld forran TV`n med unge mødre. Men ser støtt og stadig at det går episoder andre dager i uken også, på andre kanaler. (Ser det som regel når det er ferdig, så rekker jo ikke få det med meg). Kan det stemme, isåfall hvem dager går det egentlig ?

Men en ting jeg lurer på: Hva er en ung mor, hvor går grensen fra ung mor - til mor ?

Jeg føler meg som en ung mor, men jeg går ikke under kategorien "ung mor", Men så er jeg jo også siste mann i vennekretsen som har fått barn så kanskje jeg er litt gammel alikevell? noen har allerede begynt på 2 og 3. Jeg er forresten like "ung" som min mor var da hun fikk sin første - altså meg. Kanskje jeg mentalt erstuck i 19-20 årene fremfor å fylle 25 i september. hahaUng eller gammel, jeg er ihvertfall den stolteste - er glad jeg ikke har valgt noe annet tidspunkt!
Kommenter her

4 Kommentarer

17.02.2011 10:54

Har et bloggproblem om dagen - Jeg aner ikke hva jeg skal blogge om. Det kan tiltider bli litt mye Jennieblogging, det kan neppe være så interesant for dere utenfor om det blir for mye av det gode. Problemet mitt ligger på at jeg ikke aner hvem som er innom her. Men jeg tørr tippe de fleste har barn eller skal få barn (bortsett fra familien min). med et så høyt lesertall hver dag så hadde det vært en superflott ting med en tilbakemelding på hva dere vil ha mere av her inne. Selv om bloggen har tittelen "Alittlebaby" så kan jeg bevege meg over i andre rettninger også. Ikke vær sjenerte nå da, fortell meg! ;-)
Hva vil dere ha mere/mindre av. Kanskje jeg skal kaste meg over en spørsmålsrunde her inne etterhvert også.

Ønsker alle en toppers dag ! :)
Kommenter her

1 Kommentarer

16.02.2011 16:18

Det har florert av artikler ang den russiske yogametoden, Litt gammelt nytt, men jeg har ikke klikket meg inn å sett videoen etter å ha hørt hvordan den foregikk. Men nå har jeg altså sett en av dem, etter at jeg havnet innpå den da jeg flakset rundt på nett. Det er noe av det verste jeg har sett og skjønner utrolig godt at norske leger fraråder oss i å ta i bruk denne metoden av yoga i VG. Babyen som er med i denne videoen er kun 2 uker gammel, det er litt av en forandring å gå til - fra en trygg, trang varm mage, til å bli slengt rundt naken  i luften etteer armer og ben. Man skal jo ikke dra barn i armene før dem hjelper til selv, tenk deg hvor fort disse kan gå ut av ledd.  Babyen gråter ikke - men jeg vil heller tro den er for skrekkslagen til å klare vise noe som helst.

Faren til den lille babyen, sier nå 2 år etter at videon ble laget at datteren hans har det veldig fint. Men hallo?

Hva synes du om denne yogametoden ?
Kommenter her

3 Kommentarer

14.02.2011 19:12

Atter engang fylles stuen med masse søte babyer. Siden det er babyboom i vennekretsen er det ikke noe problem å sosialisere disse barna ihvertfall. Hadde etpar på 2 uker på besøk også, men de rakk ikke bli lenge nok til at kamera ble dratt frem. Sjekk disse søtnosene da!!

Jennie Penny. Aurora og Linnea Emine (oktoberbarn)Blinkskudd av Linnea!
Kommenter her

3 Kommentarer

13.02.2011 11:13

HURRA FOR MEG!! Min aller første morsdag! Selv hvor mye jeg smatter på ordene, så er det like fjernt. En rar følelse, som jeg liker; jeg er en mamma!! Gratulerer til mamma, og alle dere andre mammaer - nyt dagen med familien.

Under bildet har jeg samlet opp etpar dikt, inspirasjon om dere ikke har rukket skrive kortet til mor enda
En mor...

En mor er med fra starten,
som kilden til ditt liv.
Med kjærlighetsfullt blikk,
hun følger med hvert skritt
Siden livets første måltid
har hun tilbudt deg å smake,
hun gir deg av sin omsorg
uten krav om noe tilbake.
Hun tas så lett for gitt
som lindring av besvær,
men sjelden blir hun takket
og sett for den hun er.
I alle livets faser
forblir hun dog den samme:
din aldeles unike
og høyt elskede mamma!

-

Hundrevis av stjerner på nattehimmelen.
Hundrevis av skjell på badestranden.
Hundrevis av fugler synger i vrimmelen.
Hundrevis av fugler på den varme sanden.

Hundrevis av duggdråper på grenen.
Hundrevis av humler i blomsterengen.
Hundrevis av sommerfugler på plenen.
Men bare én mor i den hele, vide verden.

-

Da mødre ble til
var tanken ganske klar.
For mødre har noe i seg
som ingen andre har.

De øser av sin omsorg
og deler alt de vet.
De viser deg at livet
er håp og kjærlighet.

Derfor har vi mødre,
og dersom du spør meg.
Den beste mor i verden,
det er nettopp DEG.

Gratulerer med morsdagen mamma - og alle andre mødre!
Kommenter her

1 Kommentarer

12.02.2011 18:00

Det er rart hvordan ting forandrer seg. Da jeg gikk gravid savnet jeg en god biff, vin - slike ting man helst ikke skal innta når man går vaggende. I går var det klappet og klart for vin og ostekveld med jentene. Kan ikke si noe annet enn at det var en super hyggelig kveld, OG at savnet av Jennie satt dypt! Ting man før savnet spiller ingen rolle lenger, alt jeg vil er å ha den herlige jenta mi i armene - jeg lyver ikke om jeg sier hun ble susset godt på da jeg kom hjem, (Og vi lå lenge og koste oss i sengen til morgenen i dag). Er nok noe vi alle tre har godt av dette her.

Hardt der og da, men veldig godt i dag! Heia heia meg! :)

Min anbefaling til dere der hjemme med små; Kom dere ut døren, møt venninnene deres, la gutta kose seg hjemme alene med babyene - det får dere igjen for senere :) Nå skal jeg kose litt med snuppa, god lørdag! :)
Kommenter her

1 Kommentarer

11.02.2011 13:22

Da er det i boks. Jennie har fått full barnehageplass fra januar 2012. Det er veldig rart å motta en slik mail når hun bare er 2 mnd gammel. Vi vil jo ikke at hun skal bli så stor, så fort - nå virker barnehageåret så nært, nå som bekreftelsen allerede er kommet.

Hadde jeg kunne valgt ville jeg ventet med å plassere tulla i barnehage til høsten 2012, men når man ikke vet hvordan dette året vil bli, spesielt etter premisjonsslutt, så er det bedre å søke full plass enn å ikke søke - Kan jo melde seg av igjen. Blir det til at hun startet så får hun kortere dager, synes ikke noe om å ha en baby på 1 år 100% hele dager i barnehage, er mange forskjellige meninger rundt dette, men av erfaring - meg om det :)

 Når er det greit å begynne i barnehage ?
Kommenter her

1 Kommentarer

11.02.2011 12:51

En melding tikket inn på telefonen min: "Har vært å gått meg en kveldstur, det ligger pakker i postkassen din". Der lå det blandt annet etpar hjemmelagde sokker til Jennie, Olakjole, tighs fra to kollegaer fra min tidligere jobb i barnehagen. Det var veldig koselig, og jeg har jo ønsket meg hjemmelagde sokker, så dette passer jo perfekt. Sokker og hjemmestikkede ting er gull verdt altså, kan ikke få nok :)

 Var de ikke pene ?
Kommenter her

2 Kommentarer

10.02.2011 15:26

Sitter å drikker te - i favorittkoppen og ser etter dåpsinspirasjon på nettet. Jeg har nettopp laget små bokser som skal være bordkortene. Siden familien leser her, så skal jeg ikke røpe så alt for mye, men jeg kan legge ut et bilde av hvordan dem foreløbig der ut, de er halvferdige, og inni vil det bli en liten overraskelse. Er veldig glad i å lage slike ting selv, istede for å bestille over nett, slikt som invitasjoner, bordkort, takkekort, julekort osv. Det er veldig koselig å lage, og jeg vet mine nære setter stor pris på det også :-)

 

Hvordan pyntet du til dåp? laget du noe selv?

gi meg gjerne linker med inspirasjon :-)
Kommenter her

1 Kommentarer

10.02.2011 15:16

jennie fikk gave fra jentene på jobben min:
Var det ikke en søt koseklut (og ikke minst en herlig boks)? Dette passer jo perfekt inn på barnerommet jeg fyller tankene mine med. Herlig herlig :)
Kommenter her

0 Kommentarer

08.02.2011 22:16

Dagens bilde er av Daddy C og Daniel. Ei venninne kommentete dette bilde med at det gav tanker om mange morsome situasjoner. Den må jeg si meg enig i -  Om jeg nevner at disse to er Bergensere, så forstår dere nok.
Kommenter her

2 Kommentarer

08.02.2011 19:59

Blandt alle jentene kommer det endelig en liten gutt til verden i dag - etter å ha lurt mamman sin x-antall ganger.

Gratulerer så masse Jane, misunner deg virkelig disse første dagene, kan tenke meg de er like spennende som de 2 første. Et helt nytt menneske i armene dine. NYT DAGENE frøken :)

 

 
Kommenter her

3 Kommentarer

07.02.2011 08:18

Alltid sagt at babysvømming skal stå på "MÅ"-listen den dagen jeg får et barn. Siden punktet står der enda, har jeg nå meldt oss på et kurs som starter opp 1 mars. Jennie er en badenymfe, samt at det må være en toppers aktivitet som far kan bli med på iblandt, så dette gleder  jeg meg stort til! (om noen bekjente vil henge seg på, så gi meg en lyd, så skal jeg gi dere kurs informasjon)

Viste du at .. Barna lærer "survival-metode" allerede som baby på nybegynnerkurset. Det kan unngå drukkningsulykker om barnet faller i vannet senere -ved at det snur seg selv med ansiktet opp i overflaten. Utrolig!

bildet: baby-pictures.org
Kommenter her

0 Kommentarer

07.02.2011 08:07

Har fått spørsmål ang hva lille Jennie ønsker seg i dåpsaledningen, Er det vanlig å lage ønskeliste til slikt ?

Jeg har faktiskt ikke tenkt så langt, men kan sette en ting på listen, det er en "my first year" ramme fra Joveliliving . De er utrolig fine, kan henge på rommet og følger utviklingen godt. Ellers ønsket vi oss et pledd fra pledd.net men det skal bestemor-nine ordne ;-)Er den ikke herlig ? :)
Kommenter her

2 Kommentarer

05.02.2011 18:38

..å legge ut bilder av skjønningen vår, Aino ;-)

 
Kommenter her

0 Kommentarer

04.02.2011 08:35

Hvem skal redde prinsessene i slottet, når prinsene uteblir ? Jenteboomen i byen ser ikke ut til å gi seg med det første. ikke babyboomen heller.  Nå er det 2 små tuller som endelig har banket på utgangsdøren og vist din ankomst!

Gratulerer så masse med lille skjønningen som kom til verden for noen dager siden, Marita og Terje!

 

'

Gratulerer så masse med jenta som kom til verden i dag tidlig, Maria og Rune
Kommenter her

3 Kommentarer

03.02.2011 19:49

Selv om de to siste månedene har hatt stort innhold av melkespreng, byssing og bleieskift, så har det vært de to beste månedene i mitt liv - uten tvil! At det skulle være mulig å bli så glad i et så lite menneske hadde jeg aldri trodd. Siden jeg har mange gravide lesere så vil jeg bare skrike ut: GLED DERE, dette er stort! ;-)

 

2 månedersbildene:

Kommenter her

2 Kommentarer

03.02.2011 00:28

I dag klarte Daddy-C å få Baby-J til å le. vi lå på sengen og tullet med henne -plutselig kom det en liten latter. Trodde det var litt vel tidlig, ennå hun har smilt imange uker allerede, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Var helt fantastiskt å høre ! Hun løfter også hodet helt opp, litt vinglepetter, men hun holder det da oppe. Dagene fremover er utrolig spennende, det er nye forandringer hver eneste dag.

Når begynner de egentlig med latter, om dette er tidlig ?
Kommenter her

5 Kommentarer

02.02.2011 16:40

Jennie har hatt besøk av lille Linea i dag. Måtte jo så klart ta noen bilder av de søte små.

Jennie mangler en sokk :P
Kommenter her

3 Kommentarer


hits