Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


10.12.2010 12:13

Ammingen er et smertehav. Så om noen har noen gode tips å gi meg, så tar jeg de imot med et stort takk. Lillemor har fra starten av hatt et stort sugebehov, Helt fra inne i magen viser alle bildene at hun sutter på hånden sin. Hun suttet i stykker brystene mine og fingeren min da jordmødrene anbefalte meg smokk da hun  kun var en dag gammel. Såre sprukne nipler med blemmer er ikke akkurat det jeg hadde sett for meg da jeg sa jeg ville amme. men jeg er sta, lille jenta mi skal få puppen, uansett! Ammesjold, lufttørking, salver, pumping, ammeteknikker er prøvd uten å lykkes. Hun er rett og slett for ivrig og sutter snart av hele puppen. Jeg vil ikke gå å grue meg til hver gang jenta mi skal ha mat. Det er jo ellers så veldig koselig Hjelp meg !

TIPS til dere som enda ikke har fått nurkene: Herde vortene så mye dere kan før nurkene dukker opp, det tror jeg er gull verdt. Pass på ammeteknikken, EN amming feil og du kan ha "ødelagt" flere uker. Det skal så lite til.Ellers sover hun - spiser - sover - spiser - sover - gråter - spiser - sover og sover ! :)
Kommenter her

13 Kommentarer

23.11.2010 08:13

Har ikke helt troen på alle disse kjærringrådene, og har enda ikke tatt i bruk så mange av dem. Har spist kanel, fordi det er en naturlig ting å strø over morgengrøten, ellers er jeg aktiv og går veldig mye. Aktivitet har jeg troen på, om man drukner seg selv i teppet på sofaen vil jeg tro modning og slikt lar vente på seg. Men disse babyene kommer når de er klare. Jeg håper for lillemor sin del at hun har tenkt til å komme ut før eller til tiden, jo lengre hun venter - jo nærmere slutten av året vil hun feire bursdagen sin.

Kjærringråd vil jeg benytte eventuell overtid på, som et lite tidsfordriv, tror jeg hadde blitt rimelig lei og oppgitt om jeg nå skulle gjort alt i min makt for å få henne ut, er ikke så lei av graviditeten selv om det begynner hjelpe på nyskjerrigheten nå.  så har du noen tips til kjærringråd så kast de gjerne inn i kommentarfeltet, er sikkert mange morsome råd jeg aldri har hørt før,  så lager vi oss en liten oversikt i et fremtidig innlegg. Selv har jeg mest troen på aktivitet og en god runde i høyet.

.. viste du at soldatene til mannen innholder noen av de samme stoffene som en modningspille ? Det skal hele 10 utskytere til for å oppnå samme effekten som i EN pille. Så jenter, hopp i høyet, og når dere er ferdig med det - så hopp engang til.!Kom med kjærringråd folkens!

Vi blogges :)
Kommenter her

1 Kommentarer

15.11.2010 16:21

Den første nålen ble satt midt i pannen for at jeg skulle slappe av. Så ble det satt noen ved kneet mitt samt ankelen, er ikke sikker på hvor mange hun satte, men rundt 9 nåler totalt. Jeg var utrolig spent siden jeg fra før ikke er den som er så alt for glad i nåler samt at jeg egentlig aldri har gjort meg opp en mening om disse "moderne" og alternative løsningene. Hun skrudde av lyset og så jeg ville bli liggende å slappe av i rundt 20 minutter.

Da 10 minutter var gått kjente jeg at det begynte bygge seg opp en skikkelig kvalmebyge. Jeg så hvor søplebøtten var itilfelle jeg ville kaste opp og prøvde legge tankene mine over på noe annet. Jordmor spurte meg hvordan det gikk, og jeg forklarte at jeg begynte bli litt kvalm. Hun avslutten akupunturen, fjernet nålene og gikk etter et glass vann.

Alt rundt meg begynte bli tåkete, og prikkete.  lyder rundt i rommet ble plutselig så langt borte. hun kom inn med iskaldt vann og jeg forsøkte drikke men følte at jeg ikke hadde helt kontroll på kroppen, jeg ble rett og slett slapp. Jeg husker jeg ynket meg og trodde jeg skulle forsvinne i svime. Plutselig, var alt borte og jeg var like fin igjen. Jeg var helt svett i hendene og måtte tørke dem på et papir. Dette var utrolig snålt, og en skikkelig utavdæsjælopplevelse.

Jordmor forklarte at folk reagerer forskjellig, men at det er ikke ofte hun har opplevd at noen blir uvel på denne måten. Men det er et tegn på at kroppen min reagerer på nålene og ikke trengte fult så lang tid som 20 minutter. Nå skal vi se ann frem til neste uke, kanskje det blir en ny runde med akupuntur, eller hvem vet, kanskje dette var så effektivt at lillemor finner veien ut før den tid? Spennende! :)Har du tatt akupuntur , fortell meg om din opplevelse!
Kommenter her

3 Kommentarer

09.11.2010 20:20

.. Og den er på neste jordmortime, mandag om en uke! WRÆL! tror det er totalt 18 nåler som skal inn i huden min, og da starter hun med en midt i panna. Har jo egentlig ikke vært så ivrignår det kommer til slike alternative ting, men det kostet faktiskt ikke så masse hos jordmor som hos andre, så synes det var verdt utprøvingen. Hun har satt akupunktur i ca 3 år, og kun 2 stk har gått hele to uker på overtid, noen sover bedre etter akupunkturtimene også (Har ikke behovet der akkurat). Så dette blir spennende!

Om dette funker eller ikke er litt morsomt, og det vil vi mest sannsynlig aldri finne ut av. Kanksje det ligger en placeboeffekt i dette her, men på en annen side: Noen har jo økt melkeproduksjon ved hjelp av disse nålene.Tilfeldig heter eller ei, prøves det skal!

Har DU prøvd akupunktur, synes du det funket ?

Kommenter her

7 Kommentarer

26.10.2010 12:28

Nå er det ikke lenge før kjærringrådene kan påbegynnes. Så i den anledning lurer jeg litt ang modningsakupunktur. Er det bare en måte å dra penger ut av håpefulle gravide, eller funker det faktiskt ?

Leser i diverse forum at det ligger på rundt 1000,- og at like mange av de som har brukt behandlingen har hatt effekt av den, som de som ikke har hatt noe effekt og alikvell gått mange dager på overtid. Da lurer jeg på om de bare er møtt av tilfeldigeten og at hele greine bare er noe tull. Nå har jeg aldri prøvd slike "Naturmetoder" når det kommer til noe, så er ganske blank på området. Det sies også at det ikke bare hjelper på modning, men også en bedre og lettere fødsel.

Om du har prøvd det for modning, eller andre svagerskapsplager: Jeg vil ha DIN erfaring!
Kommenter her

4 Kommentarer

26.06.2010 20:03

Skal, skal ikke, skal, skal ikke! Det er ikke alltid en av partene vil vite kjønnet på barnet. . kan jo tenke meg hvordan det er når man ikke vet noe før barnet ligger i armene dine, hvor stor overraskelse det må være. Jeg selv vil vite det, litt for nyskjerrighetens del men også av praktiske årsaker. Det er under en uke til den ordinære ultralyden min på Tønsberg sykehus, når den er overstått skal jeg løpe rett over på sentret og handle inn det første klesplagget. Rosa, eller blått!

Jeg har selv ingen formening om hvordan kjønn det lille magetrollet vårt har, men alle rundt meg mener det kommer ei lita jente. Men av en eller annen grunn trekkes jeg mot det blå når jeg går i barnebutikker ,før tanken slår meg at jeg ikke vet hva det blir enda, er det mammafølelsen som slår til? Isåfall blir nok samboeren veldig happy, han må jo dele paintball-lidenskapen med noen. Veldig merkelig, for det samme skjedde ei venninne av meg også, hun ble trukket mot det blå, og en liten prins ble det. Så nedtellingen til torsdagen går sent når man er så spent. 
Hva tror dere det blir ?


Jeg har funnet noen kjærringråd om barnets kjønn, er jo litt morsomt å lese:

Vektfordelingen:
Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.

Hår på leggene:
Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente.

Mageformen:
Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. Dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente.

Søvn:
Sover du med puten vendt mot nord, blir det en gutt, mot sør en jente.

Føtter:
Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt, er det ikke noen endring, er det en jente.

Far:
Legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente.

Mormorens hårfarge:
Har den vordende mormoren grått hår, er en gutt i vente. Har hun ikke grånet enda, eller farger håret, blir det en jente.

Morgenkvalme:
Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente.

Mors utseende:
Ser du spesielt godt ut under svangerskapet, skal det tyde på at du venter en gutt. Jenter stjeler morens skjønnhet.

Brystforandringer:
Vokser ikke brystene særlig, ventes en gutt. Er det dramatiske endringer, blir det en jente.

Tall:
Dersom mors alder ved unnfangelsen og måneden unnfangelsen fant sted til sammen utgjør et partall, ventes en gutt. Motsatt for jente. Gutter unnfanges helst på oddetallsdatoer, og jenter på partallsdatoer.

Nål i tråd:
Holder du en nål i tråd over magen og den beveger seg i sirkler, blir det en gutt. Beveger den seg sidelengs, ventes en jente.

Urin:
Har mors urin en knall gul farge, ventes en gutt. Er fargen blassere, blir det en jente.

Fysen på:
Er mor fysen på salt eller sur mat, skal det tyde på gutt. Er det søt mat og gjerne godteri på topp, ventes en jente. Foretrekker du kjøtt og ost, skal også dette være tegn på gutt, mens frukt skal tyde på jente. Hvis foretrekker å spise skalken på brødet i stedet for en skive, venter du en gutt. Har du derimot ikke lyst på skalken i det hele tatt, blir det en jente. Har du ikke lyst på appelsinjuice, blir det en gutt, og hvis du må ha appelsinjuice hver dag, ventes en jente.

Nesen:
Nesen og ørene er de eneste organene som fortsetter å vokse etter puberteten. Og blir nesen større og bredere under svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er det ikke noen endring, ventes en jente.

Hjertelyden:
Er hjertelyden under 140 slag i minuttet, skal det tyde på en gutt. Er den over 140, ventes en jente.

Hodeverk:
Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.Myter og kjerringråd

Hendene:
Hvis noen ber deg vise hendene dine og du viser dem med håndflaten ned, venter du en gutt. Viser du dem derimot med håndflatene opp, blir det en jente.

Kopp:
Løfter du en kopp med hanken, venter du en gutt. Tar du derimot rundt selve koppen når du løfter, blir det en jente.

Hoven:
Dersom ansiktet ikke hovner opp mot slutten av svangerskapet, blir det en gutt. Blir du derimot hoven de siste ukene før termin, venter du en jente.

Halsbrann:
Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.

Spark:
Er barnet særdeles livlig under svangerskapet, blir det nok en gutt. Jenter er mer bedagelige.

Samleie:
Par som ofte har samleie, skal ha større sjanse for å få en gutt enn par som har samleie sjeldnere. Å elske oppreist eller i hundestillingen skal føre til unnfangelsen av en gutt, men da bør han få orgasme først, og hun bør ligge i ro en stund. Misjonærstillingen, gjerne med henne øverst skal øke sjansene for å bli gravide med en jente. Men da bør hun få orgasme først. Er månen halv eller mindre, og dere har samleie om natten, tyder det på en gutt. Ved samleie om ettermiddagen rundt fullmåne skal tyde på en jente.

Kosthold:
Hev mor i seg kjøtt, potetgull og brus før unnfangelsen, blir det en gutt. Var hun sunnere, spiste mye fisk og grønnsaker, men kanskje koste seg med godteri i blant, venter dere en jente.

Hvem foreslo barn?
Dersom det var vordende fars forslag å forsøke å bli gravide, skal det føre til unnfangelsen av en gutt. Var det vordende mors idé, er en jente på vei.

Bekymringer:
Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.

Søsken:
Har dere barn fra før, kan dere se i barnets nakke om dere venter en gutt eller jente neste gang. Er det en rett linje, ventes en gutt. Formes håret i en spiss ned mot ryggen, blir det en jente.

Kinesisk fødselskart [HER]
Kommenter her

0 Kommentarer


hits