Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


16.02.2013 09:34

Hallo .... Er det noen her ?

Jeg lover dere stadig nye og hyppigere med oppdateringer, og jeg ser jo at mange av dere er innom ofte å ser, men her er det veldig lite annet enn hybelkaniner om dagen. Må ærlig si at jeg har tatt på meg litt mye når det kommer til alle ballene i luften med både skole, praksis og hverdagen ellers, det er vanskelig la skoleoppgavene vike for bloggen.

Tilbake til hva innlegget egentlig skal handle om - Halloweenkostymen til jennie! Hun har nemmelig hatt samme kostymen i år som i fjord og det var igrunn tilfeldig at jeg begynte å legge sammen bildene for å se forskjellen fra den gangen til nå ( som er utrolig stor)!
Min vakre vakre <3
Kommenter her

1 Kommentarer

12.01.2013 10:48

 

God helg :)
Kommenter her

3 Kommentarer

05.12.2012 19:41

I dag har vi hatt nok en bursdagsfeing - denne gangen hadde vi hele stuen full av småtroll! Jennie har storkost seg, og hun fikk endelig bruke den nye prinsessekjolen vi kjøpte på et julemarkedet i byen i helgen. En liten bursdagsgave fra mor til datter. Ikke bare var det krone på kjolen, men også på de hjemmelagde hårklipsene og på tøflene - prinsesse fra topp til tå!

 
Kommenter her

1 Kommentarer

03.12.2012 16:59

Vår vakre lille solstråle fyller 2 år i dag ! Vi er så heldige som får se livet lyse igjennom øyene dine! Du er så vakker når du ler, og så nydelig når du smiler! Gratulerer så mye med dagen prinsesse!

I går hadde vi en liten feiring med familie og faddere, på onsdag får hun noen små over på barnebursdag!


Kommenter her

1 Kommentarer

03.09.2012 20:13

I dag handlet vi turndrakt og møtte opp på jennie`s aller første turntime. Foreldre og barn turn har ingen nedre aldersgrense, men snittet ligger på rundt 2 til 4 år, her får både barn og foreldre kjørt seg litt. Jennie storkoste seg og hadde latterkrampe mens hun løp rundt neste hele timen. Vi har valgt å prøve ut dette her fremfor babysvømmingen en liten periode. Babysvømming koster tross alt ganke mye pr år 1600,- X 4 kontra turn som da bare er 400 x 2.  Har dere gått på turn ?


Kommenter her

2 Kommentarer

03.07.2012 13:33

Siden Jennie i dag er 19 mnd tok vi frem speilrefleksen. Det er ikke like ofte som før at vi tar oss "fototid", hun ligger ikke akkurat på teppet og gurgler om dagen. Hun er høyt og lavt - utrolig vanskelig å fotografere. Det gikk som det gikk, men vi ble da fornøyde. Er det rart jeg er stolt, jeg har jo verdens vakreste barn (lsom alle andre mammaer ) ;-)Kommenter her

1 Kommentarer

03.07.2012 09:08
 

Til mor og far:

 

"Barn er født nysgjerrige og vil gjerne oppdage og http://blogsoft.no/index.bd?fa=article.newerfare seg selv og verden omkring. Det er gjennom å gjøre sine egne opplevelser at de kan lære mer. De erfarer at trappetrinnet er for høyt, at katten ikke liker å bli dratt i halen og at sitron smaker surt. Av og til kan det være vanskelig å vite om du skal la barnet fortsette ferden, eller om du skal gripe inn og støtte. Noen ganger er det rett og slett at du som voksen føler at det tar for lang tid når barnet skal gjøre det selv, andre ganger føler du at det er nytteløst at barnet gjør det selv. Men prøv å finne noen tidspunkter der dere har god tid, der det er rom for å prøve.For barnet er hverdagen fantastisk! Som foreldre har vi mulighet til å gjenoppleve og gjenoppta den iveren, nysgjerrigheten og utforskertrangen vi hadde som barn. Det å glede seg over en maur som bærer et gresstrå, en snegle som kryper eller en blomst som titter fram gjennom snøen, er en fin påminnelse over hvor mange ting vi har å glede oss over. Selv om det lyder klisjéfylt, så er dette fokuset på nået noe vi voksne også har glede av. Å betrakte hver dag på samme måten og med samme følelsen som når dere skal åpne en presang ? for hver dag er en gave dere kan oppleve sammen med barnet deres!"

 

Om barnet:

 

"Barnet bruker enkle ord og fraser, substantiv, verb og gester, separat eller i kombinasjon, for å uttrykke mening. Det forstår og følger enkle instrukser. Typisk for denne perioden er en fenomenal vekst i ordforrådet og språkutviklingen, ettersom barnet nå begynner å bruke korte setninger. Barnets tale klarer ikke å holde tritt med denne enorme utviklingen. De fleste vil forstå fem ganger så mange ord som de faktisk kan si selv. Språkutviklingen er imidlertid meget individuell. Mange barn lærer å prate mye senere. Noen lærer nye ord og "glemmer" gamle. Andre barn står på samme stadium lenge, uten å vise synlig utvikling. Slapp bare av om barnet ditt faller inn under en av disse gruppene. Der er liten sammenheng mellom språkutvikling og intelligens. Barn som snakker sent, er stort sett bare opptatt med å lære seg andre ferdigheter først.Sosialt: Barnet er nå fullt bevisst på seg selv som et selvstendig individ, og hun når nye nivå av sosialisering og lek. Det kan også skille mellom "mitt" og "ikke mitt", og "jeg" og "mitt" blir nøkkelord i vokabularet . Barnet vil lære å bruke mennesker som effektive ressurser. Det vil stadig oftere søke til andre for hjelp når noe er utenfor rekkevidde eller evner ? et grunnleggende skritt på veien mot å dele og utvikle samarbeidsvilje. Meget typisk for denne perioden er etteraping ? spesielt av foreldre og større barn. Dette lærer barnet både ny oppførsel og nye ferdigheter, samtidig som det gir forståelse for at andre mennesker har andre perspektiv"

 

Lek til leggetid?
Her er en lek som appellerer til barnets voksende språkforståelse og som passer godt ved leggetid.
Vis først leken og se om barnet liker å herme etter bevegelsene:

 

Strekk deg høyt som et hus!
(Barnet strekker armene i været.)
Rull deg sammen som en mus.
(Barnet ruller seg sammen.)

Lat som du er veldig trett.
(Barnet gjesper.)

Hele kroppen din er trett.
(Barnet faller sammen.)

Rist armer og bein en stund.
(Rist armer og bein.)

Lukk øynene og ta en blund.
(Lat som du sover.)

 

 

 
Kommenter her

1 Kommentarer

25.06.2012 13:01

.. og vips så kaster hun ballen!

 

 

 

Det er helt utrolig. Jeg hadde aldri trodd jeg kunne sitte så lenge å følge med på et barn og beundre det, fra topp til tå. hver minste lille ting hun gjør knyter seg fast og gir en enorm glede. Speiselt når hun danser rundt på tærne for å få oppmerksomheten min. Her en dag lå jeg inne på soverommet og hørte "ææææn, hoooo, tæææ" på utsiden, Jennie har begynt å telle til 3 før hun kaster en ball, eller skal løpe over stue gulvet. Hun har også begynt å gi beskjed om hun har vondt eller om hun ser en varm tekopp "au". Når hun har gjort i bleien sier hun "bæsj". Det er så herlig å vite at hun nå kan si ifra. Hun legger seg enda ned på gulvet om hun ikke får viljen sin, hun "gølver" gjerne om "nam-namen" i butikken ikke kommer henne til gode, og forsøker slå etter meg om hun ikke får viljen sin for å se reaksjonen. Hver sin alder har en trass, og jeg lover å fnise av dem alle. De er jo så skjarmerende der de brøyter seg frem her i livet.

 

Andre ord og utrykk for dem som synes det er spennende:

 

Hun svarer ja og nei på spørsmål, hvor besvist hun er på svaret er jo en annen sak, noen ganger sier hun også "mhhm-mm" til "ja".

Hun sier alle dyrelydene til bondegårsdyr, dette har hun fra touch & sound appen, og pekebøkene: "ball", "vovva" "poos" til pus", "kykkeky" til høner, "gakkgakk" til fugler, "mæ" "mø", "piippiip" osv

Hun nynner melodien til mikkel rev og fantorangen

Det er et ord hun har begynt å si veldig mye, som jeg enda ikke har klart å finne ut av er "anaaa", hun sier det gjerne to ganger etterhverandre og i mange forskjellige situasjoner.

Hun sier "hjeeeppe" om hun vil ha hjelp opp på stolen feks

Hun sier også "takk", gjerne til alt vi gjør, som å lukke opp dører for henne,  hun sier også  "tusen takk".

"se på den" tror jeg hun sier, når hun peker på noe.

"tøøch" når hun vil ha vann, og "nam nam" om hun ser noe spiselig.

Hun sier vist barnehagetantenes navn,men det har jeg ikke fått med meg selv. Men hun sier "nine" til min mamma (som er bestemor på tyrkisk", og "Linn" til fadderen hennes (som da heter Linn, hehe)

"tut-tut" og "brrrrh" til biler

Tror det kan bli et langt innlegg om jeg skal nevne alle ord hun kan, men dette var iallefall noen. hun kommer jo med nye ord hver dag, hun hermer også mye om dagen.

 
 

 

 
Kommenter her

2 Kommentarer

05.05.2012 11:45

vi har vært så heldig å få være foreldrene til denne vakre prinsessen i hele 17 mnd. Tenk at neste mnd er hun 1,5 år.! Stopp litt - hvor ble tiden av ? Det må ha vært de 17 mest innholdsrike pg spennende mnd i livet mitt hittil. Hver eneste dag er full av nye overraskelser. Det popper ut nye ord hver dag, og jeg er så stolt ! I dag hermet hun etter meg ved å si "ja takk", og nynne "mikkel rev" melodien har hun gjort i en stund. Små ting, store gleder! :)

 
OM BARNET : Komunikasjon

 

Ettåringenes verbale ferdigheter utvikler seg svært raskt. De forstår mer og mer for hver dag og vil herme etter de voksnes lyder, selv om det kanskje ikke kommer så mange ord ennå. Først begynner barnet å bruke et ord for å kommunisere en generell idé. ?Mer? kan for eksempel bety mer mat. Så følger to- og treordssetninger, som ?mer banan?, som deretter kan bli ?ha mer banan?. Barnet vil nå lære betegnelser på mennesker, kjæledyr, kjente gjenstander og kroppsdeler. Det kan svare på spørsmål med ?ja? og ?nei?, selv om de fleste lærer ?nei? før ?ja?. Ettåringen kombinerer mange av ordene og ønskene sine med håndbevegelser, for eksempel dytting og trekking. I denne perioden bruker barnet gjerne opptil femti ord, men i toårsalderen øker dette antallet dramatisk når det ?knekker? språkkoden. Kanskje begynner det også å imitere rim og sanger, og det kan til og med huske ordene i enkelte bøker.

Forslag til lek og aktivitet:

Syng ?Hode, skulder, kne og tå? eller lignende sanger og pek på de kroppsdelene som nevnes. Dere kan også gjøre det til en lek å si hva kroppsdelene heter eller peke på kroppsdeler i bøker og blader. Dette øker barnets ordforråd og kroppsbevissthet.
Kommenter her

2 Kommentarer

03.04.2012 17:26

Nå er den storelille jenta vår blitt 16 mnd, Hun er så aktiv om dagen, og veldig flink motorisk. Det er lett å glemme hvor gammel hun egentlig er. I barnehagen vil hun ikke være med de små barna på avdelingen når de er ute, men henveder seg til de store og finner på helt andre ting. Hun klatrer på det som finnes å klatre på og utforsker det aller meste. Hun er gjerne gul og blå til enhver tid.

Det er så spennende å følge utviklingen hennes, hun kan sitte i en krok og leke helt for seg selv, for så å komme bort til oss å gjøre det som må til for å gjøre seg forstått. Hun smiler og roper hei til alle hun ser, og aller helst vil hun gi en hver ting som rører på seg en kos. Hun er veldig opphengt i dyr om dagen, men det tror jeg de aller fleste på hennes alder er, så jeg gleder meg til vi får til et bondegårdsbesøk. Jeg har nesten glemt hvordan det var å ha en liten baby i armene, tiden har gått så fort - det er noe nytt hver eneste dag!
16 mnd - OPPDRAGELSE OG OPPMERKSOMHET

"Grensesetting er et ord som går igjen i mange sammenhenger. Det handler ikke om ?å begrense? barnets utvikling, men om at grensene bidrar til at barnet blir trygt og omgjengelig. Når dere tydelig viser hvilke handlinger hos barnet dere ønsker mer av, vil barnet uten videre gjøre mer av det.
 
Ved å gi ros i slike sammenhenger, vil barnet oppfatte at det blir satt pris på og bli mer bevisst på seg selv og handlingene sine. Med slike ?ja-budskap? kommer dere inn i en god sirkel der barnet får stadig med informasjon fra dere om hva som er akseptert atferd og vil bli tryggere på seg selv.

Når dere gir ros og positive tilbakemeldinger tilpasses barnet til de daglige rutinene deres og den atferden dere ønsker. Selv om dere selvsagt ønsker at barnet skal ta initiativ og være selvstendig, så må barnet også lære at det ikke kan få oppfylt alle behov og ønsker umiddelbart. Slik lærer de også å respektere andres følelser, ønsker og behov.

Mange opplever at grensesetting er langt lettere i teorien enn i hverdagen. Noen ganger har dere god tid, føler at livet er godt og stabilt, har overskudd og er bevisste i måten dere forholder dere til barnet på. Andre ganger er det motsatt. Ingen foreldre kan hele tiden leve opp til sine ideal om hvordan de skal være og oppføre seg i forhold til barnet. Et trygt barn vil kunne tåle kortvarige variasjoner både i daglige rutiner, omsorg og kontaktform ? også når de ikke liker det og protesterer

Barnet videreutvikler de grovmotoriske ferdighetene sine og liker å kaste, slippe ned og også å sparke ting. Dersom barnet kan gå, vil det sannsynligvis elske å klatre over puter og oppover trapper. Hvis det nesten greier å gå, men ikke er stødig nok, kan det være fint å bruke en gåvogn som støtte.
 
De finmotoriske ferdighetene bedrer seg også. I denne alderen vil barnet gjerne forsøke å spise med skje selv. Det vil også prøve seg på å tegne. Nå perfeksjoneres også bevegelsene som brukes når man flytter en leke fra den ene hånden til den andre. Hvis du ikke allerede har merket at den ene hånden er dominerende, vil du gjøre det ganske snart." Hentet fra babyverdenKommenter her

1 Kommentarer

03.03.2012 12:23

Dere leste ikke feil, jennie er faktiskt 15 mnd i dag, tro det eller ei. Tiden flyr i super fart og den lille damen har utviklet seg enormt på kort tid. Hun har begynt å si settninger fremfor bare ord, men vi skjønner enda ikke så mye av dem, men hun er utrolig flink til å gjøre seg fortstått. Iallefall for oss foreldrene :) Hun er i en så fin alder nå, her kunne hun blitt for alltid! Utforskende og leken. Her om dagen filmet vi henne da hun hadde en liten tullete danseoppvisning for oss her i stuen, den tror jeg at jeg må vise dere, da får dere iallefall helgens latterkula unna i en fei.Om barnet 15 mnd: Energi og konsentrasjon

Ettåringer som er uthvilte og mette, er stort sett i godt humør, men små tegn til større frihetsbehov og grensetesting begynner å vise seg og kan slå ut i full blomst når barnet er om lag to år. Separasjonsangsten har nådd sitt høydepunkt eller gjør det i løpet av dette året, så mot slutten av perioden blir barnet mindre engstelig for fremmede. Hvis du er heldig, får du mange rause klemmer og kyss.
 

Barnet ser ut til å ha grenseløs energi, men har også evnen til å konsentrere seg om en oppgave i lengre perioder, for eksempel å stable klosser eller legge leker i en kasse. Det kan av og til leke med barn på sin egen alder, men i et år eller to til er det parallell-lek som dominerer ? det vil si at barna leker ved siden av hverandre uten egentlig å leke sammen.

 

Ettåringene tror at alle mennesker, leker og lekeplasser eksisterer kun for å underholde dem, og er ikke særlig innstilt på å dele. Det er fint å legge grunnlaget for mindre egosentrisk atferd, men ikke forvent for mye før det tredje året. 

 

Lesing og barnerim: Les gjerne bøker med barnerim og syng sanger for barnet ditt. Dette støtter de verbale ferdighetene og hukommelsen. Det fremmer også grunnlaget for lesing og språkutvikling.

 

Hvem er jeg? Lag en collage eller et album med bilder av viktige mennesker i barnets liv ? slektninger, nære venner og barnevakter. Pek på de forskjellige og si navnet deres. Spør barnet: ?Hvor er bestemor?? Se om barnet kan finne bestemor. Hvis de verbale ferdighetene er gode, kan du også peke på ansiktene og spørre: ?Hvem er det?? Slike aktiviteter hjelper barnets ordforråd og hukommelse.

Til mor og far: Mamma! Pappa!

Det er spennende å følge barns språkutvikling. Fra de første forsøkene på å lage ord som dere kan forstå til å kunne ha korte samtaler. Barn er ofte gode til å gjøre seg forståtte, de får umiddelbart testet om de oppnår det de vil med å fekte med armene, blikk og lyder og etter hvert ord. Dersom det ikke fungerer, kan de bytte strategi. Noen ganger tar frustrasjonen overhånd.

Kanskje er dere frustrerte og lengter etter at barnet skal prate mer? Kanskje er dere bekymret for at barnet henger etter? Kanskje sukker dere oppgitt når dere hører hvor mye den jevngamle nabojenta prater? Å erfare slike forskjeller mellom barn er en del av det å være foreldre.
 
Ting er ikke alltid slik vi hadde sett for oss eller håpet på. Barnet er et selvstendig individ, og selv om det lever i tett samspill med dere, kan dere ikke styre barnets temperament eller atferd. Men dere kan legge til rette og gi tilbakemeldinger på det dere ønsker å forsterke.
(henter fra babyverden)


Kommenter her

4 Kommentarer

11.02.2012 17:12

Regnet med dette her ikke er en ukjent setting for småbarnsmødre?

Jeg skulle bare inn på soverommet å hente etpar sokker da jeg kom ut igjen til dette synet. Lillemor hadde åpnet skuffen på kjøkkenet og forsynt seg med barnegrøt. Hun var vel sulten ? Jeg kunne jo ikke annet enn å le av hun der hun satt midt i alt pulveret og gomlet til den store gulmedaljen.
Kommenter her

3 Kommentarer

25.01.2012 10:13

Kommenter her

3 Kommentarer

29.12.2011 11:19

Det begynner jo å bli en liten stund siden nå, men den lille solskinnstrålen har jo vært på 1 års kontroll. siden det er så mange lesere av bloggen med jevnaldrende barn er det jo litt morsomt å sammenligne litt?

Baby J er en liten frøken som følger sin helt egne kurve. Tenk at når hun begyne å gå som 10 mnd gammel var hun kun 68,5 cm lang, dere kan jo tro hun fikk nyskjerrige blikk da hun stabbet seg av gårde, bittelille jenta. På 1 års kontrollen var hun hele 71,5 cm og 9,360 i vekt. da fikk vi vel svaret på hvorfor hun enda henger i 74-klærne. (og som pappa`n sier, nå har hun bare 95 cm igjen)

 

Hvordan lå / ligger din 1 åring ann i vokseprossesen ? ;)
Kommenter her

6 Kommentarer

03.12.2011 19:51
Dagen som skulle totalforandre livet vårt. Gratulerer så mye med 1 års dagen din - min vakre datter.
Kommenter her

1 Kommentarer

30.11.2011 17:56

Jennie har fått en tidlig bursdagsgave, fordi mamma`n ikke klarte vente med å gi den da den endelig ramlet ned på posthuset. Saccosekken er hjemmelaget og vi er UTROLIG fornøyde med resultatet. Jeg må virkelig anbefale Fishermans daughter. Ikke bare sydde hun over forventningene, hun var jammen meg rask også. Vi er veldig takknemmelige, også finnes det jo ingen lik! Jenniemor er ikke med på bildene, for da mor tok frem kamera var hun i dyp søvn, men det kommer det også - såklart :-)


Også fikk hun en matchende smekke, så nå er jennie ugletøff!


Tusen takk  for sekken Bestemor Nine :)
Kommenter her

3 Kommentarer

24.11.2011 11:25

- Selv om du blir 1 år om halvannen uke (ja tenk det) så må du fortsatt sove på dagtid.

ungen i huset er igrunn gankse festlig, for hun blir mere aktiv jo trøttere hun er, så her er det mor som må ta dagsovingsavgjørelsen.  i dag ville hun heller furte i sengen. 2 sekunder etter bildene ble tatt sovnet hun, oppned :) Hun sover enda 2 ganger om dagen, noen ganger bare en lang.

hvor mange dupper sover ditt barn iløpet av dagen ?
Kommenter her

7 Kommentarer

17.11.2011 18:59

..Til møllerens hus,der var ingen hjemme - bare lille kattepus

.. som satt under bordet og gnagde på en mus

Mjau mjau mjaaauJennie har fått låne "tante carina`s" gyngehest, den er så morsom å gynge på, også lager den fine lyder når man trykker på ørene, Tulla er så veldig glad i dyr, og uansett type kaller hun dem alle "boff" :-)
Kommenter her

1 Kommentarer

06.11.2011 16:02

Med 4 bergensere og kuppfinale i stuen rømte jeg og jennie leiligheten. Vi var en hel gjeng snupper med barn som tok turen til Jennie`s kommende barnehage i høstværet med både kaffe, nystekte boller og eplekake. Herlig søndag for store og små!Jennie har fått seg en ny bamse, og den er så stas at den er med overalt, hun ler, koser den og sier "voff" hver gang hun ser den! Helt enkel Ikea-hund som farfaren kom med. Redd vi kanskje må handle en ekstra og ha liggende - kan fort bli avhengigheter her.
Kommenter her

2 Kommentarer

03.10.2011 20:17

jeg føler meg som verdens heldigste, verdens rikeste - som har en så vakker og herlig datter!
Kommenter her

4 Kommentarer

26.09.2011 20:52

Jeg hadde aldri trodd at det skulle finnes en så stor glede og et så sort engasjement rundt det å se et barn utvikle seg - det å se sitt egent barn gjøre fremskritt og komme seg frem her i livet er helt fantastiskt. Min lille skatt reiste seg opp og gikk etpar skritt helt på egen hånd i dag, ikke mange skrittene nei - men hun gjorde det opp til flere ganger. Jeg er så stolt at det kiler i magen! Det kan nesten se ut som om hun forsøker passe inn i pappas fotspor, han gikk når han var 10 mnd, vårt lille hjerte bikker 10 mnd om bare få dager.

Jeg håper for hennes del at hun bremser ned litt, at det bare blir med dette. Det å begynne gåingen så liten er vel som å kaste seg ut på dypt vann...  uten å kunne svømme  !! (=MYE knall og fall).

Siden vi ikke har klart å fange skrittene på film eller bilde helt enda, så legger jeg ved noen bilder fra den siste uken, en veldig innholdsrik uke:Kommenter her

1 Kommentarer

15.08.2011 14:49

 om jeg ikke har sagt tiden flyr fra meg før så skal jeg jammen meg rope det ut nå. I løpet av få dager har Baby J lært seg å sette seg opp selv, krabbe OG reise seg - hun går om vi holder henne i hendene OG hun har begynt å kjefte på meg når hun ikke er helt fornøyd med bleieskift - "ÆDÆ - dadadædæ-badabada da da da da" med rynkede øyenbryn og mysende øyne.

Stabukken til mamma gråter ikke om hun faller og slår hodet i gulvet, tilogmed når hun skaller i kanter snur hun seg med måpende blikk før hun krabber seg videre, dette til mammas store frustrasjon som helst vil holde rundt babyen sin og endelig få gi litt nærhet og trøst, hun skal jo få slippe å gråte alene når jeg kan gråte med henne ? men neida, tøffeliten vil utforske knall og fall på egen hånd.
Kommenter her

4 Kommentarer

03.08.2011 18:08

Er dere like overrasket som meg ? Tenk at den lille babyen min er blitt 8 mnd. Hun er snart kommet til punktet der hun ikke er en baby. Hun kryper rundt og velter blomster, spiser brødskive og drikker vann av kopp! Hun er ikke særlig baby der hun står med håndflatene i gulvet mens hun danser på tærne sine med den lille bleierompen stikkende opp i været ! De minuttene hun er min lille baby er når roen senker seg og hun ligger krøllet inntil brystet mitt for å få i seg noen skvetter morsmelk. hvor lenge er en baby en baby ? Når går dem fra å være en baby til å være et barn ? i mine øyne vil hun alltid være babyen min, slik som jeg enda er mammas lille jente ?:) Vi skal ta noen fine 8-mnd bilder til dere, men ikke i dag - i dag er det sol og pappa har sin første permisjonsdag, vi koser oss!Kommenter her

1 Kommentarer

04.07.2011 08:16

Den lille klumpen så lyset for første gang for hele 7 mnd siden, i går. Tenk at nå er hun så stor at hun ruller seg rundt og nesten kryper på gulvet her, hun plukker opp og putter alt hun ser i munnen, lager koselyder, lager sinnalyder, har noen helt herlige latterkuler, smiler når hun ser oss, spreller og utforsker. Hun er rett og slett helt nydelig. Som alle andre babyer er hun mammas skatt! Oh baby, du vokser så fort.Baby J malte sitt første bilde i går, på 7 måneders dagen:)
Kommenter her

6 Kommentarer

03.06.2011 08:03

.. ja, dere leste riktig, det lille skjarmtrollet vårt er i dag et halvt år. I tradisjon tro så ble det første halve året feiret med besøk av jennies bestemor og faddere. Vi koste oss med grilling og halvtårskaker i det nydelige været. Tenk at den lille jenta vår kom til for 6 mnd siden, det føles enda som om det bare er få uker, tiden flyr fort. Jennie feirer dagen med å rulle rundt i lekegrinden (og stå opp veeeldig tidlig). Ha en fantastiks helg.


Flere som markerer det første halve året ?


Kommenter her

6 Kommentarer

02.06.2011 11:56

Dette er resultatet av en "aboooo - pffffffff - emmmmmmh" ..

Jennie har funnet ut at hun kan snakke og krølle tungen rundt slik at maten bare spruter ut. Og mere morro er det jo når hun ser at mamma ler av det hvordan kan man la være ? Halve fruktmosen havnet faktiskt oppå øyet hennes slik at hun ikke klarte åpne det, det var litt rart og skummelt,  men når mamma fikk latterkrampe var det ikke så farlig, da lo hun jo bare selv når vi tørket det bort. Lille skjarmtrollet vårt ! ;-)

Ha en fantastisk fri dag ;-)
Kommenter her

4 Kommentarer

26.05.2011 19:49

Tror en av babyene på treffet gav lille Jennie et tips, for hun rullet plutselig over fra rygg til mage etter at alle hadde gått. Hun klarte det vellogmerke bare en gang, men hun har da knekt koden og har nå skjønt at hun må løfte benet, så nå prøver hun heletiden - er nok ikke lenge før hun ruller seg igjennom hele stuen nå. Fikk såklart ikke tatt bilde av rullingen da rullingen kom så overraksende, men vi tok et bilde av kveldsmåltidet i den flotte smekken hennes ;-)


Når rullet babyen din ?
Kommenter her

9 Kommentarer

13.05.2011 09:44Baby J har fått sitt første grøtmåltid ! Litt før tiden for min del, men det virker som hun er veldig klar for litt mere enn bare pupp. Hun svelget unna og nærmest dro hånden min mot munnen sin etter mere, om det ikke gikk fort nok så begynte hun hyle. haha, så det falt ihvertfall i smak. Grunnen til at vi nå har startet opp var fordi hun har den siste tiden våknet opp sulten på natten (eksakt 02.50 hver natt), men det hjalp ikke særlig, for hun våknet naetene etter grøten også, så er mulig hun bare har en liten periode med nattespising ? Hun sovner jo med engang så det gjør jo ikke akkurat noe. Vi vil forsette å gi henne bittelitt tynntynn grøt og sviskemos på kveldene fremover, hun er jo snart 5,5 mnd uansett. Glups som hun er så sølte hun ikke under spisingen heller, det ble svelget rett ned :)
Kommenter her

1 Kommentarer

11.05.2011 09:59

Kommenter her

1 Kommentarer

05.05.2011 09:29

Lille Baby J er ikke lenger liten der hun ligger på gulvet og desperat forsøker fange tærne sine for å putte dem inn i munnen sin. Det ligger utallige forsøk bak, men ingen har enda ført til en liten smakebit - men jeg tror ikke det er så langt unna. Tenk at om 1 mnd så er hun allerede 6 mnd, ET HALVT ÅR! Gååsj!

Fra sofakanten :


Kommenter her

2 Kommentarer

22.04.2011 21:30

Baby J har fått smake frukt ! Jeg ville egentlig vente med smaksprøver til hun var 6 mnd, men helsesøster anbefalte meg å ikke vente noe særlig lengre enn 5 mnd før jeg startet å inntrodusere. Siden det har vært så varme dager startet det hele med at jeg gav den lille tulla litt vannmelon i fruktnettet for å få i henne litt ekstra vann. hun ELSKET det og suttet i seg dråpene, hun gråt etter mere, haha. Så da har vi fortsatt å prøvesmake på litt forskjellig de siste dagene, såklart ikke flere ting pr dag. Grøt venter vi med til hun er 6 mnd.Nam nam - når startet dere prøvesmaking ?
Kommenter her

0 Kommentarer

13.04.2011 20:53

I dag har jeg fått til noen ordentlige blinkskudd av den lille tulla mi.Er det rart jeg er forelsket - hun er jo søt som sukker !
Kommenter her

3 Kommentarer

11.04.2011 22:31
Kommenter her

3 Kommentarer

06.04.2011 09:24

♥  1 år siden jeg tok testen som skulle forandre livet mitt totalt  ♥

♥  1 år siden jeg sluttet å røyke, og har vært 100% røykfri siden!♥ 

Yes, det er 1 år siden vi var kommet hjem fra påskeferie og jeg valgte å løpe på apoteket for en test etter å ha gått "bilsjuk" i en uke - Det viste seg at denne testen skulle forandre livet vårt for alltid, vår lille Baby J var nå på vei. Samme dagen stumpet jeg også røyken for godt - Det var lett som en plett med verdens største motivasjon. 1 år røykfri - rest of my life 2 go!

Dette vil jeg "feire" ved å igjen vise dere alle sammen den flotte videon vi lagde da vi skulle fortelle hele verden at den lille tulla vår var på vei. Selv om vi testet positivt 6 april, så fortalte vi det ikke til noen før utti Juni, så vi holdt lenge på hemmeligheten!

 

video:babyboom0001

Rart med det - men det gir en liten tårevåt kant av å se denne videon - Er som å oppleve det hele en gang til, glemmer ikke følelsene, glemmer heller ikke ansiktene til menneskene som var hos oss på middag da vi valgte å vise frem videon når vi satte oss til bords. Et herlig minne!

Q: Har spurt dere før, men spør igjen - hvordan fortalte du nyheten ?
Kommenter her

3 Kommentarer

03.04.2011 21:48

Da rundet Jennie 4 mnd. Skal ikke engang mase over hvor fort tiden går, for jeg sier det vel sånn ca hver dag. Tror ikke den vil gå noe tregere av den grunn. Jeg klyper meg selv i armen og prøver bruke så mye av tiden jeg kan ved hennes side, hun er så jo våken og glad om dagen, bare ler og smiler. Hun har også begynt å utforske tonene i stemmen sin, spesielt de høye lyse hyle lydene, det er jo så herlig, selv om jeg noen ganger kan bli litt gal. En sterk vilje har også utviklet seg der hun ligger å hyler på oppmerksomheten min, og såfort jeg løfter henne opp, så ler hun lurt til meg. Lille vakre babyen min, mamma elsker deg!MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Barnet blir mer opptatt av omgivelsene og blir stadig mer sosialt. Det liker å utforske lyder og musikk, å sitte på fanget og bli sunget for eller fortalt rim og regler, eller ha det morsomt på andre måter. Sansen for humor utvikles, og stadig flere leker blir morsomme.
 • Evnen til å aktivisere seg selv øker. Barnet kan konsentrere seg om en leke i korte tidsrom og ha glede av den. Men barnet kan nå også begynne å rope for å få oppmerksomhet.
 • Foretrekker å ikke være alene - gir tydelige signaler om at det ønsker. oppmerksomhet eller å bli tatt opp.
 • Ler oftere, spesielt under lek.
 • Begynner å vise tegn på sinne.

Sanser og motorikk

 • Skiller mellom stadig flere lyder og lytter konsentrert. Snur hodet etter lyder utenfor synsfeltet. Betrakter både gjenstander og personer.
 • Holder hodet uten støtte når det bæres.
 • Barnet bruker munnen til å utforske sine gjenstander og sine egne hender.
 • Synet er like skarpt som en voksens, og fargesynet er fullt utviklet.
 • Barnet kan nå bevege øynene fra side til side, uten å måtte bevege hodet samtidig.
 • Leker lenge med ranglen.
 • Griper en ring som holdes over brystet, men må ennå se på hendene for å fastslå hvor det befinner seg i forhold til ringen.
 • Leker stadig mer med fingrene og utforsker bruken av dem.
 • Barnets rekkevidde øker, og det blir stadig flinkere til å koordinere bevgelsene sine.
 • Nakke- og ryggmuskulaturen blir gradvis sterkere. I mageleie vil noen barn strekke seg og forsøke å krabbe eller åle seg forover mot gjenstander lenger fremme. Noen søker også oppover med armene.

Interesser og aktiviteter

 • Begynner å forstå at noe eksisterer selv når det er ute av syne.
 • Blinker når noe kommer for nært innpå ansiktet - begynner å avstandsbedømme.
 • Lærer å vente på tur når dere prater sammen.
 • Hele verden er interessant for barnet nå. Sammen med barnet kan vi se på, lukte og ta på det som omgir oss. Snakk om det du ser og gjør. Tonefallet og ansiktsuttrykket ditt vil gi barnet en opplevelse det vil assosiere med ordene.
 • De fleste barn elsker musikk. Det kan roe dem ned eller gi inspirasjon til ny aktivitet. Barn liker også å bli danset med, og svinge og vugge i takt med musikken.
 • Mange barn liker også 'fly-leken', hvor en snurrer det rundt i luften mens en husker det litt opp og ned. La alltid 'flyet selvæ få bestyemme hvor fort og farlig det vil fly.Kommenter her

1 Kommentarer

17.03.2011 18:57

... vi har laget hånd og fotavtrykk til "min første bok"! Det var ikke så enkelt men det ble ikke så aller værst:

søtt, hva?
Kommenter her

0 Kommentarer

15.03.2011 22:31

Er det null håp for at tommelen forblir på utsiden når hun har begynt slik som dette (bildene under) ? Klar over at dette lille sjarmtrollet hele veien har hatt en godt suttebehov, hun er jo avbildet inni magen med hånden inni munnen, og hun måtte ha sutt allerede på hennes andre levedag, men hun har jo  også kost seg maksimalt med sutten frem til nå. Så fort sutten detter ut ligger hun å slafser på tommeltotten mens pekefingeren koser oppå nesa. Jeg har ikke gitt meg, jeg skal kjempe en kamp med sutten enn så lenge - den er lettere å avvende når hun blir større, tenk!

Har vi fått oss en liten tommelsutter tro?


Kommenter her

0 Kommentarer

12.03.2011 17:43

Gikk mye bedre enn forrige ukes. Dere som følger med her vel fått med dere at første gangen ikke gikk så bra som jeg forventet. Det var totalt kaos og stress så jennie synes ikke det var så veldig kult. Denne gangen gikk det lettere, vi peilet inn en god plass i garderoben og tok ting litt mere med ro. Jennie trivdes mye bedre i vannet og fløt rundt (som dere kan se på bildet) med hånden i munnen igjennom hele økten. Så nå er gleden og forventningene for neste gang mye sterkere, og da skal de små også dykkes under vann. Hjelp! :)Bildet: Badenymfene,  Meg, jennie, maycha og Linnea Emine
Kommenter her

0 Kommentarer

10.03.2011 13:25

Dagen jeg har gruet meg til siden Baby J ble født er endelig over. Jeg fortalte hun på forhånd at hun skulle få slippe å gråte alene. En smilende frøken ante fred og ingen fare da vi dukket opp på helsestasjonen i dag. Hun ble ildsint når vaksinene ble satt, injeksjoinen var ikke noe særlig men det gav seg så fort hun fikk komme inntil mammas bryst og fikk smokken i munnen. Tøffeste jenta i gata er hun, ikke hadde hun med seg herr.kanin heller, for han glemte vi igjen hjemme. Kort tid etter vaksinene ble tatt sjarmerete hun helsesøster og student i senk med smil og prat.

Resten av kontrollen gikk veldig bra. Hun ligger der hun skal og veien nå hele 5240 g. Det er 1680 g mere enn da hun ble født (høres veldig lite ut spør du meg, men hun er jo ei lita bolle, så mat er det ingen tvil om at hun får).

Nei - jeg gråt ikke selv under vaksinen, hun var så flink og jeg forukserte på å være støtte for henne fremfor å kaste meg på gråtingen selv, men jeg lover ikke at jeg er like tøff neste gang, da er hun større, forstår mere og gråter stort!Krig og fred og smokk og sånt?
Kommenter her

2 Kommentarer

03.03.2011 18:59

Hokkuspokkus - Den som tryllet vekk tiden, vennligst gi den tilbake!

Tiden flyr, og det merkes godt når man får barn ja, som jeg påpeker hver gang hun "fyller" en ny mnd. Har også hørt alle andre mødre sier tiden flyr, men har ikke forstått dem før jeg fikk ei tulle selv, så jeg skriver herved under på at det er sant, ikke bare noe som sies. haha! Jennie er litt av en reser om dagen, hun prater dagen lang, er blid som en sol og prøver det hun kan å styre verden med de små tingene hun har lært seg, herlige lille ungen min!
Lykke er små ting i hverdagen, små sekunder når verden står stille

Jeg har forresten feiret jennies 3 mnd-dag med 1 (og en halv)  sjokolade muffins. For det er vel en god grunn, er det ikke ?
Kommenter her

3 Kommentarer


hits