Søk i bloggen

Oversett bloggen

Kontakt


07.04.2011 09:09

Fra 4 mnd kan man begynne å gi grøt og smaksprøver til de små. Jeg har ingen planer om å starte med det helt enda, vil fullamme til hun er 6 mnd om det lar seg gjøre og deretter begynne å introdusere andre ting. Akkurat der er det forskjellige syn på hva som er rett og galt, hva som gir kresen unge og ei osv. Helsesøster har gitt beskjed om at det ikke er behov for å starte før den tid under fullamming - så da ser jeg ikke helt vitsen i å dekke mine nyskjerrighetsbehover fremfor anbefalinger, haha. Selv om jeg gleder meg veldig til å starte prøvesmaking og kunne gi henne litt fruktbiter eller lignende.

Q: Når begynte dere prøvdesmaking og introdusering av grøt og frukt ? Hvordan gjorde dere det og hva begynte dere med ? og når kan man begynne å introdusere de små for fruktnetting ? Jeg vil høre hva dere gjorde :)


Skrevet 07.04.2011, 09:09 i Spørsmål / Svar
Stikkord:vellingfruktbabybabygrøtKommentarer

07.04.2011, kl.09:42

Håper du får mange svar, for jeg lurer på akkurat det samme! :-D

07.04.2011, kl.09:51

Jeg venta til lillemor var 6 måneder før vi prøvde oss frem , å det kommer jeg nok til å gjøre med lillemor i magen også nå om ammingen går som den skal :)

07.04.2011, kl.10:33

Vi begynte så vidt med smaksprøver når hun ble 4 mnd:) hun får bare smake på fruktmos fortsatt, og hun spiser enda ikke opp en hel porsjon med grøt:) prøver å ta det rolig:)

men her viste hun stor intresse for anna mat og hun virka/virker litt melkelei:p

nå gir jo jeg mme også da så jeg ammer jo ikke:(

Hun spiser jo enda ikke et helt grøtmåltid og det passer meg fint, ettersom jeg egentlig ville vente en stund til:)

med fruktnetting vet jeg ikke, man må vel prøve seg fram. men har hørt at man skal være litt forsiktig med å gi babyen vanlig frukt så tidlig.

07.04.2011, kl.10:55

Karolaro - Ja, det blir jo noe helt annet når man gir MME, da skal man vel introdusere fra 4 mnd. Ihvertfall velling/grøt om de begynner å drikke over 1 liter om dagen, eller er jeg på jorde nå?

Tror du kan gi frukt i netting fra 4-5 mnd. Men er sikkert ikke alt man kan gi. Noe frukt skal kokes før man gir det også etter hva jeg har lest meg til.

07.04.2011, kl.12:50

Vi begynte vel med grøt rett før Aslak var 3 mnd. Vi hadde våre grunner, og jeg tror Aslak var godt fornøyd med det. Han har fått smake det vi spiser helt fra han begynte å vise interesse av det, og elsker alt av mat. Det eneste jeg ikke får han å spise er vanlig havregrøt :P

Fruktnett prøvde jeg flere ganger, men han fant liksom aldri ut av det, men nå får han hele melonskiver å bite på, selvfølgelig passer vi på da :)

Lykke til! Gjør det som passer best for dere, enten det er det ene eller det andre :)

07.04.2011, kl.13:11

Enig med deg :-) Min lille er også 4 mnd, jeg gleder meg skikkelig til å begynne så smått med mat.. Men hun trenger det jo ikke enda.. Så da får jeg bare smøre meg med tolmodighet. Hehe :-) Mye å glede seg til fremover!

Tonje
07.04.2011, kl.15:40

Vi begynte så smått med prøvesmaking av grøt da Tiril var 5mnd+ begynte med litt mer grøt etterhvert. Fikk smake litt fruktpure osv og fikk smake brødskive da hun var rundt 7-8mnd. Har ikke drevet og gitt en masse smaksprøver før den aldern og hun er alt annet enn kresen. Vi spiste Tikka Masala med henne fra hun var rundt året, hun elsker grønnsaker og mat med smak i. Gjerne hvitløk. :) Så tror ikke man skader noe som helst ved å vente.

Mariann
08.04.2011, kl.01:37

Begynte med nestle grøt når hun var litt over 4måneder, ca 2uker siden vi begynte. første gang lagde jeg bare en bitteliten smaksprøve (veldig utvannet og) så hun ikke får vondt i magen. nå spiser hun litt grøt hver kveld, fortsatt lager jeg den ganske "suppe"aktig, så magen blir vant til det. hun er veldig glad i grøt, og det er jo masse brae vitaminer i det :) men tror jeg holder meg til grøt på kvelden og amming på dagen til hun er ihvertfall 6måneder. vil også amme lengst mulig :)


Legg igjen en hilsen


Navn:

Mail:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette er et gratisdesign laget av http://meeretea.blogg.no

hits